Αρχική / Όλα τα Ξενοδοχεία / Θέρμιος Απόλλων

Ξενοδοχείο Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα - Λίμνη Τριχωνίδα

Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα - Λίμνη Τριχωνίδα

Δεν υπάρχουν ενεργές προσφορές για το ξενοδοχείο τη δεδομένη στιγμή!

To ξενοδοχείο

Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα
Διεύθυνση: Λίμνη Τριχωνίδα, 30800
Δες το ξενοδοχείο στο χάρτη

Ανάμεσα στις δασωμένες πλαγίες του Παναιτωλικού και του θρυλικού Αρακύνθου (ή Ζυγού), ξεδιπλώνει την απεραντοσύνη της η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, η Τριχωνίδα. Γύρω της πανέμορφα, γραφικά χωριά τη συντροφεύουν στα μοναχικά ταξίδια της. Στα γαλήνια νερά της, επιφάνειας 98 χλμ., μήκους 19 χλμ. και μέγιστου βάθους 58 μ. βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη ψαριών και πουλιών, μερικά από το οποία είναι σπάνια. Στις όχθες της Λίμνης Τριχωνίδας, οι ιτιές και τα πλατάνια γέρνουν να λουστούν στα ήρεμα νερά της, ενώ οι ψαράδες βγαίνουν κάθε πρωί για να ψαρέψουν την πιο νόστιμη αθερίνα. Εδώ βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών. Τα κατάφυτα μονοπάτια, αλλά και ο δρόμος δίπλα στη λίμνη, προσφέρονται για ειδυλλιακούς περιπάτους. Ιδιαίτερα μαγευτική είναι, βέβαια, η ώρα του δειλινού, με τα χρώματα να παίζουν τη δική τους... μουσική συμφωνία!

Σ’ ένα κατάφυτο οροπέδιο, στα ανατολικά της λίμνης Τριχωνίδας, είναι φωλιασμένη η γραφική κωμόπολη του Θέρμου, που μας υπόσχεται ένα ήρεμο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο, με ενδιαφέρουσες εξορμήσεις σε γραφικά χωριά, που αφήνουν τη ματιά τους να ταξιδέψει πάνω στα γαλήνια νερά της Λίμνης Τριχωνίδας. Απείρου κάλλους φυσικά τοπία, αιωνόβια πλατάνια, τρεχούμενα νερά από φυσικές πηγές και λιθόκτιστα κτίρια, εντυπωσιάζουν απροσδόκητα τον επισκέπτη! Το Θέρμο, με την ανέγγιχτη, παραδοσιακή ομορφιά, απαγκιάζει σε υψόμετρο 360 μέτρων. Απέχει από τη λίμνη Τριχωνίδα μόνο 3 χλμ. Είναι το κέντρο της περιοχής Απόκουρου, το ξεχωριστό κεφαλοχώρι της Τριχωνίδας και το πέρασμα από την Αιτωλοακαρνανία στην Ευρυτανία. Αποτελεί, σήμερα διοικητικό, εμπορικό, συγκοινωνιακό και πολιτιστικό κέντρο μιας ευρείας περιοχής της ορεινής Τριχωνίδας, και όχι μόνο... Στην κεντρική πλατεία του Κοσμά του Αιτωλού, με τα αιωνόβια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, χτυπά η «καρδιά» του, καθώς εδώ συγκεντρώνεται όλη η κίνηση και η ζωή αυτού του τόπου. Καφενεία, ταβέρνες, μαγαζιά και δημόσιες υπηρεσίες, όλα είναι συγκεντρωμένα, ενώ οι γειτονιές ανηφορίζουν από τη μια κι από την άλλη πλευρά. Εδώ βρίσκεται και η βιβλιοθήκη του Απόκουρου. Μερικά χιλιόμετρα μετά το Θέρμο βρίσκεται το Μέγα Δένδρο, η γενέτειρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (1714 - 1779), ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στο αποστολικό του έργο στα χρόνια της τουρκοκρατίας, για να βοηθήσει τον λαό να μορφωθεί και να ανοίξει τους ορίζοντές του. Δίπλα στα θεμέλια του σπιτιού του, υπάρχει η προτομή του κι ένα μικρό εκκλησάκι, αφιερωμένα στη μνήμη του.

Στο λόφο Πανόραμα του Θέρμου Τριχωνίδας βρίσκεται το νεόχτιστο ξενοδοχείο "Θέρμιος Απόλλων". Το ξενοδοχείο μας υποδέχεται τους πελάτες του με ζεστασιά και την προσωπική φροντίδα μιας οικογενειακής επιχείρησης συνδυάζοντας όμως άψογα και τον επαγγελματισμό. Στο χώρο μας θα βρείτε ησυχία, άνεση, ξεκούραση και άριστη διαμονή. Αν είστε λάτρης της φύσης, του κυνηγιού, της ορειβασίας, των extreme sports rafting & kayak ή ακόμα και των απλών περιπάτων μέσα στα δάση, σας περιμένουμε. Η περιοχή και ο χώρος μας προσφέρουν ιδανικό περιβάλλον για διακοπές όλο το χρόνο


Αξίζει επίσης να δείτε:

Το Μοναστήρι του Αγίου Κοσμά είναι στο χωριό Μέγα Δένδρο, 2 χιλιόμετρα βόρεια του Θέρμου, πατρίδα του Κοσμά του Αιτωλού.

Το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται στη Μάνδρα 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Θέρμου. Εκεί θα βρείτε το "Κρυφό Σχολειό" με κέρινα ομοιώματα.

Το Μοναστήρι της Μυρτιάς βρίσκεται 6 χιλιόμετρα δυτικά του Θέρμου και είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου. Ιδρύθηκε το1491.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, 100μέτρα από το Αρχαίο Θέρμο. Τα πλέον σημαντικά ευρήματα των ανασκαφών στο αρχαίο Θέρμο είναι τα πολλά οικοδομήματα και οι στοές της αγοράς των Αιτωλών καθώς και τα βάθρα των ανδριάντων ή άλλων αναθημάτων που έστεκαν μπροστά στις στοές, τα οποία σύμφωνα με τον ιστορικό Πολύβιο ανέρχονταν, τον καιρό της ακμής της Συμπολιτείας, σε 2.000. Περιλαμβάνει ευρήματα από τις ανασκαφές στο ναό του Θέρμιου Απόλλωνα και την Καλυδώνα, πήλινα είδωλα από τη Χρυσοβίτσα, ρωμαϊκές στήλες κ.ά.

Τις Πηγές της Αγίας Σοφίας, τον νερόμυλο και το συγκρότημα των τριών ναών (οι δίδυμοι ναοί των Ταξιαρχών και ο Ναός του Αγίου Νικολάου).

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στο χωριό Αγία Σοφία, 3 χιλιόμετρα δυτικά του Θέρμου. Είναι κτισμένος στις βάσεις του ναού της Άρτεμης.

Ιαματικές Πηγές Μυρτιάς Υδροανθρακική θειοπηγή, κατάλληλη για αρθριτικές και δερματικές παθήσεις.

Τον ποταμό Εύηνο και τους παραποτάμους του, Γιδομανδρίτη και Φειδάκια.

Το Φράγμα Ευήνου στον Άγιο Δημήτριο.

Το πέτρινο γεφύρι της Αρτοτίβας στον Εύηνο.

Καταρράκτες Μοκιστιάνου, σε μια εκπληκτική Φύση ανάμεσα στα χωριά Αγία Σοφία και Μυρτιά.

Το Μοναστήρι του Καταφυγίου βρίσκεται 9 χιλιόμετρα βόρεια του Θέρμου, με ωραίες παλαιές αγιογραφίες.

Η Βιβλιοθήκη Του Απόκουρου στεγάζεται στο Δημαρχείο της πόλης.

Τοπικές Εκδηλώσεις - Πανηγύρια Εκδηλώσεις τον Αύγουστο στη μνήμη του Κοσμά του Αιτωλού και της Ευγενίας Γιαννούλη. Εμποροπανήγυρη την 24η Αυγούστου που διαρκεί 3-4 ημέρες.

Δραστηριότητες:

- Rafting, Canoe-Kayak στον ποταμό Εύηνο (θέση Χάνι Μπανιά).

- Πίστα αυτοκινήτου χωμάτινων διαδρομών σε λόφο έξω από το Θέρμο και στη διασταύρωση προς Χρυσοβίτσα.

- Πίστα Μοτο-κρος που διαμορφώθηκε πρόσφατα κοντά στο δρόμο Θέρμο- Αγία Σοφία.

-Πεζοπορία στους Καταρράκτες Μοκιστιάνου, μπορείτε να κάνετε μπάνιο στην λίμνη που σχηματίζεται εκεί!

-Μπάνιο στην Λίμνη Τριχωνίδα ή τον Εύηνο ποταμό

Στο κέντρο της πόλης του Θέρμου και στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένα γήπεδα 5x5 και καλαθοσφαίρισης.

Αρ. Ειδικού Σήματος ΕΟΤ:   0413Κ013Α0004900

Παροχές Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα

Παροχές Δωματίου:

  • Αυτόνομη Κεντρική Θέρμανση
  • Air Condition
  • Μπάνιο με στήλη Υδρομασάζ
  • Στεγνωτήρα Μαλλιών
  • Είδη προσωπικής φροντίδας
  • Παντόφλες
  • Αυτόνομο μπαλκόνι
  • Mini bar
  • TV με δορυφορικά κανάλια
  • Ασύρματη πρόσβαση στο WIFI-INTERNET
  • Ψυγείο
  • Χρηματοκιβώτιο

Παροχές Ξενοδοχείου:

  • Εστιατόριο Κιβωτός με τζάκι, με το Ειδικό Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας
  • Σαλόνι με τζάκι
  • Αίθουσα πρωινού
  • Καφέ- μπαρ
  • Wireless Internet
  • Νέα αίθουσα Η/Υ
  • Χώρος στάθμευσης
  • Παιδική χαρά
  • Πισίνα για τους καλοκαιρινούς μήνες
  • Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα θρησκευτικά μνημεία, κατόπιν συνεννόησης με το ξενοδοχείο
Δεν βρήκες την ημερομηνία που θέλεις;
Πες μας τι ψάχνεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σε βοηθήσουμε.
Δες τι άλλο υπάρχει στην ίδια περιοχή
Βρες ξενοδοχεία με προσφορές σε κοντική απόσταση
Αναζήτησε προσφορές στην ίδια τιμή
Δες και άλλες προσφορές που κυμαίνονται στην ίδια περίπου τιμή