η κλασική ομορφιά της σύρου

Η κλασική ομορφιά της Σύρου

Σύρος η κλασική, η μεγάλη κυρία των Κυκλάδων. Το νησί με τα πολλά πρόσωπα αλλά και τη σπάνια, ιδιαίτερη ομορφιά. Εκεί που ο πολιτισμός, η γραφικότητα και η μουσική συναντούν το γαλάζιο του Αιγαίου. Η πρωτεύουσα της, η Ερμούπολη, γεμάτη ιστορίες και μελωδίες, κτίρια νεοκλασικά που συναντούν τους καλοκαιρινούς ρυθμούς. Ας αφεθούμε λοιπόν στην κλασική ομορφιά της Σύρου, μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Η κλασική ομορφιά της Σύρου

Το ενδιαφέρον και η ομορφιά ξεκινούν πριν καν το πλοίο αγγίξει το λιμάνι. Η πρώτη εικόνα της Ερμούπολης, όσο την προσεγγίζει κανείς από τη θάλασσα, δημιουργεί ένα περίεργα όμορφο συναίσθημα. Φανερώνει σιγά σιγά την ιστορία, την κληρονομιά, και την γοητείας αυτής της πόλης, της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Όταν δε, ο επισκέπτης την περπατήσει, θα ανακαλύπτει σε κάθε του βήμα τη μαγεία της. Τα νεοκλασικά σπίτια της, οι μεγαλοπρεπείς ναοί της, το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που καλείται να δει κανείς.

Αφήνοντας πίσω το κέντρο της Ερμούπολης, στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη μουσική ιστορία του νησιού με μία επίσκεψη στο μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη. Εκεί στην Άνω Σύρο δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να επισκεφθεί και την καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού, αλλά και τις ταβέρνες του Σαν Μιχάλη, όπου η πανοραμική θέα συναντά τις υπέροχες τοπικές γεύσεις.

Η ομορφιά όμως της Σύρου δεν εξαντλείται στην Ερμούπολη. Το νησί διαθέτει εξαιρετικές παραλίες για όλα τα γούστα. Ξεκινάμε με τον μεγαλοπρεπή Γαλησσά, όπου η κοσμοπολίτικη αίσθηση της δεκαετίας του ’70 είναι αυτή που κυριαρχεί.Ενώ παράλληλα, μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας και στις Αγκαθωπές, στο Αχλάδι, στο Δελφίνι, αλλά και στα Αστέρια που βρίσκονται δίπλα στην Ερμούπολη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Σύρο εδώ! Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων σας περιμένει!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.