χερσόνησος κρήτης

Η Χερσόνησος Κρήτης

Αποτελεί και αυτή ένα από τα ομορφότερα μέρη στη μεγαλόνησο (που δεν είναι και λίγα). Η Χερσόνησος Κρήτης γνωστή για τις φυσικές ομορφιές της αλλά και την ξέφρενη νυχτερινή της ζωή είναι από τα μέρη που σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι γιατί κάποιοι χαρακτηρίζουν το νησί της Κρήτης “ευλογημένο”.

Η Χερσόνησος Κρήτης

Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Η επίσημη ονομασία της είναι Λιμένας Χερσονήσου καθώς κάποτε ήταν το λιμάνι του χωριού Άνω Χερσόνησος. Σήμερα ουσιαστικά έχουμε την Άνω (ή Παλιά) και την παραλιακή Χερσόνησο. Πρόκειται για μέρος που παλαιότερα είχε ως κύρια απασχόληση των κατοίκων της την αλιεία. Η ανάπτυξη του τουρισμού όμως μεγάλωσε και την ίδια την πόλη αλλά αύξησε και τους κατοίκους οι οποίοι σήμερα είναι περίπου 3.000.

Χερσόνησος – Τι δεν πρέπει να χάσεις

Βασικό πλεονέκτημα του νησιού είναι, χωρίς αμφιβολία, η νυχτερινή του ζωή. Η Χερσόνησος είναι μια μοντέρνα πόλη από την οποία δεν λείπουν τα bar, τα cafe και τα clubs. Η Χερσόνησος ζει τα καλοκαίρια πρωί – βράδυ και δεν κοιμάται ποτέ.

Δεν είναι όμως μόνο το nightlife που κάνει την περιοχή να ξεχωρίζει. Τη βραδινή βόλτα στα μαγαζιά της Χερσονήσου διαδέχεται η πρωινή βουτιά στις υπέροχες παραλίες της. Οι παραλίες τις Χερσονήσου είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Στην ευρύτερη περιοχή μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από πολλές παραλίες πλήρως οργανωμένες, με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες σας, αλλά και ακόμα περισσότερες, μικρότερες παραλίες που ενδείκνυνται για επισκέπτες που προτιμούν την ηρεμία, την απομόνωση και τη χαλάρωση. Ενδεικτικά από τις πιο γνωστές αμμουδιές της Χερσονήσου είναι τα Λιμανάκια, το Star Beach, οι παραλίες Ανατολικά και Δυτικά από τον Λιμένα αλλά και αυτές της περιοχής του Silva Maris.

Η τοποθεσία της Χερσονήσου είναι ιδανική για μικρές εκδρομές σε άλλες πόλεις της Κρήτης. Δίπλα βρίσκεται το Ηράκλειο ενώ σε απόσταση αναπνοής είναι τα Μάλια. Η στρατηγική της θέση μπορεί εύκολα να την χαρακτηρίσει ορμητήριο για επισκέψεις σε πολλά όμορφα μέρη της Κρήτης.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Χερσόνησο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.