διακοπές στη χερσόνησο

Διακοπές στη Χερσόνησο της Κρήτης

Η Κρήτη είναι ανεξάντλητη. Αυτό που τη χαρακτηρίζει, δεν είναι μόνο το μέγεθός της, το οποίο της επιτρέπει να χωρέσει μέσα της χιλιάδες ομορφιές. Δεν είναι ούτε το φυσικό της κάλλος, που σε κάνει να νιώθεις πως έχεις επισκεφθεί πολλά μέρη, και όχι μόνο ένα νησί. Η ουσία της Κρήτης βρίσκεται στις ιστορίες που κάθε μέρος της κρύβει. Βρίσκεται στην ξεχωριστή προσωπικότητα που έχει η κάθε πόλη, το κάθε χωριό, το κάθε σημείο αυτού του νησιού. Η αλήθεια είναι πως με μία επίσκεψη δεν μπορεί κανείς να βιώσει όλες τις ομορφιές και τις χαρές του νησιού αυτού. Για αυτό και, όταν κανείς επιλέγει να ταξιδέψει προς τη μεγαλόνησο, διαλέγει σχεδόν πάντα ένα συγκεκριμένο μέρος της. Η Χερσόνησος, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και πιο προβεβλημένα σημεία της Κρήτης. Και όχι άδικα. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που επιλέγουν να κάνουν διακοπές στη Χερσόνησο τα καλοκαίρια τους.

Διακοπές στη Χερσόνησο – Αξιοθέατα

Στην περιοχή της Χερσονήσου, που αποτελεί τμήμα του νομού Ηρακλείου, μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Από υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, μέχρι σημεία τεράστιου ιστορικού ενδιαφέροντος. Για τις χαλαρωτικές σας βουτιές θα επιλέξετε την παραλία Λιμνάκια, ή αυτήν του Creta Maris. Επίσης ο Σαραντάρης και η Ανάληψη, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές. Με λίγα λόγια οι μέρες σας θα γεμίσουν με γαλάζιο!

Δεν είναι όμως μόνο η φυσική ομορφιά που κάνει τη Χερσόνησο να ξεχωρίζει. Τα Μινωικά Ανάκτορά της, αλλά και μια σειρά από Μουσεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος έρχονται και συμπληρώνουν το παζλ ενός από τους πιο πλήρεις προορισμούς της Κρήτης! Η Χερσόνησος συνδυάζει τον πολιτισμό με τη φυσική ομορφιά και σας περιμένει για να γεμίσει όμορφα τις ημέρες σας.

Χερσόνησος – προσφορές ξενοδοχείων

Φυσικά το ekdromi.gr δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από έναν τόσο όμορφο προορισμό. Και φέτος το καλοκαίρι, έχει εξασφαλίσει και σας προσφέρει μοναδικές προσφορές σε μερικά από τα πιο όμορφα και πολυτελή ξενοδοχεία. Το 5 αστέρων Nana Beach All Inclusive Resort αποτελεί την πιο πολυτελή πρόταση. Αν επιμένετε στις παροχές και τις ανέσεις πολλών αστέρων, τότε και το 4* Lyttos Beach σίγουρα θα σας ταιριάζει! Το Iro Hotel αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό ανέσεων και τιμής, ενώ και το Antinoos Hotel σας περιμένει για να κάνει τη διαμονή σας στη Χερσόνησο αξέχαστη!

Δείτε όλες τις προσφορές του ekdromi.gr για διακοπές στη Χερσόνησο εδώ!

Αποτελεί και αυτή ένα από τα ομορφότερα μέρη στη μεγαλόνησο (που δεν είναι και λίγα). Η Χερσόνησος Κρήτης γνωστή για τις φυσικές ομορφιές της αλλά και την ξέφρενη νυχτερινή της ζωή είναι από τα μέρη που σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι γιατί κάποιοι χαρακτηρίζουν το νησί της Κρήτης “ευλογημένο”.

Η Χερσόνησος Κρήτης

Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Η επίσημη ονομασία της είναι Λιμένας Χερσονήσου καθώς κάποτε ήταν το λιμάνι του χωριού Άνω Χερσόνησος. Σήμερα ουσιαστικά έχουμε την Άνω (ή Παλιά) και την παραλιακή Χερσόνησο. Πρόκειται για μέρος που παλαιότερα είχε ως κύρια απασχόληση των κατοίκων της την αλιεία. Η ανάπτυξη του τουρισμού όμως μεγάλωσε και την ίδια την πόλη αλλά αύξησε και τους κατοίκους οι οποίοι σήμερα είναι περίπου 3.000.

Χερσόνησος – Τι δεν πρέπει να χάσεις

Βασικό πλεονέκτημα του νησιού είναι, χωρίς αμφιβολία, η νυχτερινή του ζωή. Η Χερσόνησος είναι μια μοντέρνα πόλη από την οποία δεν λείπουν τα bar, τα cafe και τα clubs. Η Χερσόνησος ζει τα καλοκαίρια πρωί – βράδυ και δεν κοιμάται ποτέ.

Δεν είναι όμως μόνο το nightlife που κάνει την περιοχή να ξεχωρίζει. Τη βραδινή βόλτα στα μαγαζιά της Χερσονήσου διαδέχεται η πρωινή βουτιά στις υπέροχες παραλίες της. Οι παραλίες τις Χερσονήσου είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Στην ευρύτερη περιοχή μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από πολλές παραλίες πλήρως οργανωμένες, με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες σας, αλλά και ακόμα περισσότερες, μικρότερες παραλίες που ενδείκνυνται για επισκέπτες που προτιμούν την ηρεμία, την απομόνωση και τη χαλάρωση. Ενδεικτικά από τις πιο γνωστές αμμουδιές της Χερσονήσου είναι τα Λιμανάκια, το Star Beach, οι παραλίες Ανατολικά και Δυτικά από τον Λιμένα αλλά και αυτές της περιοχής του Silva Maris.

Η τοποθεσία της Χερσονήσου είναι ιδανική για μικρές εκδρομές σε άλλες πόλεις της Κρήτης. Δίπλα βρίσκεται το Ηράκλειο ενώ σε απόσταση αναπνοής είναι τα Μάλια. Η στρατηγική της θέση μπορεί εύκολα να την χαρακτηρίσει ορμητήριο για επισκέψεις σε πολλά όμορφα μέρη της Κρήτης.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Χερσόνησο εδώ!

About Ekdromi.gr