καθαρά δευτέρα στη βουδαπέστη

Καθαρά Δευτέρα στη Βουδαπέστη

Η καλύτερη ευκαιρία σας να συνδυάσετε την κουλτούρα και την ομορφιά σε μια value for money απόδραση είναι να περάσετε την Καθαρά Δευτέρα στη Βουδαπέστη! Μία πόλη με μακρά ιστορία, γνωστή και ως πόλη μαργαριτάρι. Μία πόλη που παντρεύει το μπαρόκ με το νεοκλασικό και τα μεσαιωνικά κτίρια με την σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η Βούδα και η Πέστη, οι δύο πόλεις που χωρίζονται από τον ποταμό Δούναβη και ενώνονται με γέφυρες  δημιουργούν την “διπλή πρωτεύουσα” της Ουγγαρίας. Το Ekdromi.gr, ετοίμασε για εσάς μια προσφορά για 5 ημερών στην ονειρική πόλη. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μια διαφορετική Καθαρά Δευτέρα.

Καθαρά Δευτέρα στη Βουδαπέστη από το Ekdromi.gr

Η πρώτη μας μέρα αρχίζει δυναμικά με την περιήγηση να ξεκινά κατευθείαν μετά την άφιξή μας στη Βουδαπέστη. Θα περιηγηθούμε στα πιο σημαντικά μνημεία της πρωτεύουσας. Κάποια από τα οποία θα είναι η Πλατεια Ηρώων, ο Ναός του Αγίου Στεφάνου και η Λεωφόρος Αντράσι όπου βρίσκεται η Όπερα και το Κοινοβούλιο. Θα δούμε επίσης τις γέφυρες που ενώνουν τις δύο πόλεις και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση.

Την δεύτερη μέρα μας θα ξεναγηθούμε στη Βούδα. Εκεί θα δούμε το Κάστρο της Βούδα, την Εθνική Πινακοθήκη και τον πύργο των Ψαράδων. Το ύψωμα που βρίσκεται το κάστρο παρέχει εξαιρετική θέα όλης της πολης και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για φωτογραφίες. Θα επισκεφθούμε επίσης την σκεπαστή αγορά και τον πεζόδρομο Vaci Utca όπου φιλοξενεί αρκετά πολυκαταστήματα.

Η τρίτη μέρα θα είναι μια ολοήμερη εκδρομή στην καμπή του Δούναβη όπου θα δούμε τις πιο ιστορικές Ουγγρικές πόλεις. Θα επισκευθούμε παραδουνάβια χωριά και θα ξεναγηθούμε στα μοναδικά αξιοθέατα τους. Θα γευματίσουμε στο εστιατόριο “Renaissance” το οποίο βρίσκεται δίπλα στην όχθη του Δούναβη. 

Η τέταρτη μέρα μας θα είναι αφιερωμένη στην Εβραϊκή συνοικία και τα μυστικά που κρύβει. Ο ξεναγος που θα μας συνοδεύει, θα σας παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία, τους ανθρώπους αλλά και τις ιστορικές στιγμές της συνοικίας. Το βράδυ σας θα είναι ελεύθερο και αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να γευτείτε μια μίνι κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη με τα ειδικά διαμορφωμένα και πανέμορφα πλοιάρια.

Την πέμπτη και τελευταία μέρα μας θα μεταβούμε στην Βιέννη, όπου θα ξεναγηθούμε στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης πριν πάρουμε το αεροπλάνο της επιστροφής μας για την Αθήνα.

Δείτε αναλυτικά την προσφορά του Ekdromi.gr για Καθαρά Δευτέρα στην Βουδαπέστη εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.