Μάνη

Μάνη

Τόπος με ιστορικές καταβολές που χάνονται στα βάθη της παλαιολιθικής εποχής. Η Μάνη έχει τόσες πολλές ομορφιές, όσες και ιστορίες να διηγηθεί. Στους περισσότερους από εμάς η Μάνη είναι γνωστή σαν μέρος συνδεδεμένο με την έννοια της ελευθερίας. Πάντοτε ελεύθερη από κατακτητές με το πέρασμα των αιώνων. Δεν επέτρεψε σε κανέναν, από όσους τόλμησαν, να επιβληθεί στα άγρια και όμορφα εδάφη της.

Η ιστορική και πανέμορφη Μάνη

Για όποιον αποφασίσει να ξεκινήσει το ταξίδι και να την ανακαλύψει, θα πρέπει να είναι έτοιμος για μαγικές αισθήσεις. Αισθήσεις που θα του προσφέρει το άγριο φυσικό της τοπίο. Ο συνδυασμός του γαλάζιου των νερών με το βράχο και την πέτρα. Η μοναδική διείσδυση του ανθρώπινου στοιχείου στην περιοχή με τα υπέροχα σοκάκια, τα διατηρητέα παλιά αρχοντικά και οι καταπληκτικές της πλατείες, προσθέτουν την απαραίτητη νότα γραφικότητας που κάνει τη Μάνη αξέχαστη.

Η Αρεόπολη, η «πρωτεύουσα» της Μάνης, το Οίτυλο, ο Γερολιμένας, η Βάθεια, το Πόρτο Κάγιο, η Κοκκάλα, το Μαρμάρι και ο Δρυμός αποτελούν μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς για να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα για την τοποθεσία της Μάνης αλλά και για να γεμίσει τα μάτια και το μυαλό του  με εικόνες μοναδικής ομορφιάς που τόσο απλόχερα προσφέρει αυτή η γωνιά της Πελοποννήσου.

Γνωστή και για τους κατοίκους της η Μάνη, οι οποίοι εκτός από τη φήμη που ιστορικά τους ακολουθεί για το πάθος τους για την ελευθερία του τόπου τους, είναι εξαιρετικά φιλόξενοι και ζεστοί με τους επισκέπτες, δίνοντας έτσι μια ακόμα αφορμή για επίσκεψη στην περιοχή.

Για όσους αρέσκονται στην άγρια φυσική ομορφιά, συνδυασμένη με όμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, για αξέχαστες βόλτες σε γραφικά σοκάκια το χειμώνα αλλά και βουτιές σε καταγάλανα νερά το καλοκαίρι, αναμφισβήτητα η Μάνη είναι ένας προορισμός που μπορεί εύκολα να γοητεύσει και να κερδίσει τον ταξιδιώτη, προσφέροντας του μοναδικές στιγμές χαλάρωσης αλλά και όμορφα αξιοθέατα!

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Μάνη εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.