Καλάβρυτα

Μάρτιος στα Καλάβρυτα

Με το μυαλό μας να τρέχει στην επόμενη μας εξόρμηση, αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στην Πελοπόννησο. Σκοπός μας, να ζήσουμε από κοντά την ιστορία της επετείου της 25ης Μαρτίου στα Καλάβρυτα. Φέτος η ημέρα της επετείου πέφτει Τετάρτη. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να επισκεφτούμε αυτή την ιστορική αλλά και όμορφη πόλη το Σαββατοκύριακο πριν ή μετά. Χτισμένη στην ορεινή Αχαΐα, 180 χλμ από την Αθήνα. Είναι γνωστή για το χιονοδρομικό της κέντρο, το σπήλαιο των λιμνών και τα όμορφα ορεινά χωριά της. Αυτή τη φορά όμως μας υποδέχεται για να μας δείξει την βαρύτητά της στην ιστορία του τόπου μας. Ας δούμε λοιπόν τι μας προσφέρει ο Μάρτιος στα Καλάβρυτα.

Μάρτιος στα Καλάβρυτα από το Ekdromi.gr

Οι ιστορικές αναφορές μας κάνουν γνωστό ότι ο ένοπλος αγώνας ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα την 21 Μαρτίου 1821, όταν 200 πολεμιστές κατέλαβαν τα Καλάβρυτα και ανάγκασαν σε παράδοση τα τουρκικά τμήματα κατοχής της πόλης.  Την εποχή της Τουρκοκρατίας τα Καλάβρυτα ήταν η μεγαλύτερη πολη της Πελοποννήσου και ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της επανάσταστης του 1821 σε όλη την Ελλάδα, εναντίον του Τουρκικού ζυγού.

Το πρωινό της 21 Μαρτίου οπλαρχηγοί και αγωνιστές ορκίστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, υψώνοντας το λάβαρο της επανάστασης. Η μονή αυτή αποτελεί ένα σταθμό στο ταξίδι σας που δεν πρέπει να χάσετε. Χτισμένη μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στέκεται περήφανη και διατηρεί ως έκθεμα το λάβαρο της επανάστασης δημιουργώντας δέος και θαυμασμό στους επισκέπτες της. 

Κατά την παραμονή σας εκεί μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε στο Mont Helmos Hotel αφού η τοποθεσία είναι στο κέντρο της Κλειτορίας βολεύει να πολλαπλές εξορμήσεις στην περιοχή. Έχοντας ως αφετηρία το ξενοδοχείο έχετε εξασφαλίσει ότι θα είστε κοντά σε κάθε σας επιλογή εξερεύνησης ή υπαίθριες δραστηριότητας. Η μαγική θέα από το ξενοδοχείο, οι φρέσκες και νοστιμότατες πέστροφες από τον Αροάνιο ποταμό και τα cozy δωμάτια είναι μερικά από τα στοιχεία που θα σας κάνουν τις μέρες σας στα Καλάβρυτα αξέχαστες. 

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.