μέτσοβο

Μέτσοβο, ο ιδανικός προορισμός για τον χειμώνα

Στον νομό Ιωαννίνων και σε υψόμετρο 1.160 μέτρων, σε μια πανέμορφη πλαγιά της Πίνδου, βρίσκουμε το Μέτσοβο. Μια πανέμορφη κωμόπολη που αποτελεί έναν από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς. Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο, αντιθέτως, είναι πολλά τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Μέτσοβο να αποτελεί ιδανικό χειμερινό προορισμό. Το όνομά του προέρχεται από τα σλάβικα όπου η λέξη “μέτσκα” σημαίνει αρκούδα, και η λέξη “όβο”, χωριό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στην κεντρική του πλατεία μας υποδέχονται δύο αρκούδες, σε γλυπτό. Η παραδοσιακή του ατμόσφαιρα με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις βρύσες και τα πέτρινα σπίτια, μας ταξιδεύει και μας χαρίζει μερικές από τις πιο όμορφες χειμερινές εικόνες.

Μέτσοβο – Φυσική ομορφιά και ιστορία

Δεν είναι όμως μόνο η παράδοση του Μετσόβου που το κάνει να ξεχωρίζει. Η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι ικανή να σας καταπλήξει. Εάν λοιπόν το επισκεφθείτε, θα ήταν κρίμα να μην περάσετε από την τεχνιτή λίμνη των πηγών του ποταμού Αωού. Εκεί, σε μεγάλο υψόμετρο, τα γαλανά νερά της λίμνης χάνονται στο λευκό του χιονιού, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο. Είναι όμως ταυτόχρονα το Μέτσοβο και μέρος με μακρά ιστορία. Πολλοί από τους κατοίκους του, όπου ασχολούντουσαν με το εμπόριο και τη βιοτεχνία, ευεργέτησαν την πατρίδα τους με πολλά έργα, δημόσια κτίρια, γέφυρες και σχολεία. Το Μέτσοβο δεν έχει επηρεαστεί από κακή τουριστική ανάπτυξη παραμένοντας μέχρι σήμερα ένας προορισμός που διατηρεί αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του.

Προσφορές ξενοδοχείων στο Μέτσοβο

Μέσα στο ekdromi.gr θα βρείτε μια μοναδική προσφορά διαμονής για το Μέτσοβο. Το ξενοδοχείο Asteri Metsovou, βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από την κεντρική πλατεία, προσφέροντάς σας άμεση πρόσβαση σε όλες τις ομορφιές του χωριού. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ και το Λαογραφικό Μουσείο Τοσίτσα ενώ μόλις 5 χμλ. μακρυά βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο. Το Asteri Metsovou είναι ιδανικό για χαλάρωση και ξεκούραση και προσφέρει παραδοσιακά καταλύματα με παράθυρα ή μπαλκόνι και εκπληκτική θέα στα βουνά της Πίνδου.

Φθινόπωρο στο Μέτσοβο

Ένας προορισμός γνωστός στο ευρύ κοινό για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Το Μέτσοβο είναι από τα πιο γνωστά ορεινά παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, τοποθετημένο πάνω στο κύριο πέρασμα που οδηγεί από την Ήπειρο στη Θεσσαλία, ενώ αριθμεί 3.000 μόνιμους κατοίκους. Ενώ είναι από τους πλέον δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, το φθινόπωρο στο Μέτσοβο έχει τη δικιά του, ξεχωριστή ομορφιά. Ας την ανακαλύψουμε μέσα από τις μοναδικές προσφορές σε ξενοδοχεία που έχει εξασφαλίσει και μας προσφέρει το Ekdromi.gr.

Στο Μέτσοβο, θα αντιληφθείτε πως όλη η ομορφιά προκύπτει από τρεις πηγές. Φύση, γραφικότητα και πολιτιστική κληρονομιά είναι το τρίπτυχο που το χαρακτηρίζει. Στην πρώτη σας βόλτα στο χωριό, είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε τα πιο γνωστά σημεία του, αυτά που κάνουν το Μέτσοβο να ξεχωρίζει. Πλακόστρωτα δρομάκια, πέτρινα σπίτια, παραδοσιακές βρύσες και η κεντρική πλατεία του χωριού, εκεί που χτυπά η καρδιά του Μετσόβου. Εκεί, στην πλατεία, θα δείτε και το σήμα κατατεθέν του χωριού. Το άγαλμα με τις δύο πέτρινες αρκούδες. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την συνήθεια κάποιων από τους μεγαλύτερους ηλικιακά κατοίκους οι οποίοι επιμένουν να φορούν ακόμα και σήμερα παραδοσιακές ενδυμασίες, δημιουργούν έναν χαρακτήρα μοναδικό ο οποίος δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Προσφορές ξενοδοχείων στο Μέτσοβο

Aroma Dryos Eco & Design Hotel

Το Aroma Dryos Eco & Design Hotel στο Μέτσοβο - Φθινόπωρο στο Μέτσοβο

Το Aroma Dryos Eco & Design Hotel στο Μέτσοβο

Το Aroma Dryos Hotel βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο χωριό του Μετσόβο και σε απόσταση μόλις 3 λεπτών από την κεντρική του πλατεία. Όλα τα δωμάτιά του διαθέτουν μπαλκόνι, ενώ από τα περισσότερα θα έχετε και υπέροχη θέα προς το βουνό. Σε όλα τα δωμάτια θα βρείτε μίνι μπαρ, δορυφορική τηλεόραση LCD και μπάνιο με υδρομασάζ και πολυτελή προϊόντα περιποίησης. Στο Aroma Dryos θα βρείτε ένα υπέροχο μείγμα οικολογικών, παραδοσιακών και πολυτελών υλικών που συνθέτουν μία εκλεπτυσμένη και οικεία διακόσμηση, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσετε την ποιότητα της αυθεντικής φιλοξενίας.

Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο

Πρόκειται για έναν προορισμό που διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και προσφέρει απλόχερα την φυσική του ομορφιά, ενώ είναι ιδανικός για μίνι χειμερινές αποδράσεις. Ένα Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο μπορεί να σας χαρίσει απλόχερα ό,τι αναζητάτε από μία μικρή απόδραση. Χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες της Πίνδου, η βουνήσια  γοητεία του θα σας χαρίσει στιγμές απολυτής χαλάρωσης. Θαυμάστε τα πετρόχτιστα σπίτια με την παραδοσιακή ηπειρωτική αρχιτεκτονική και χαρείτε τις βόλτες σας στα λιθόστρωτα δρομάκια που θα σας οδηγήσουν στην κεντρική πλατεία. Εκεί θα συναντήσετε την εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και τις τρεις βρύσες, που αποτελούν σημείο συνάντησης για τους ντόπιους. Απολαύστε την βόλτα σας στην γραφική πλατεία και στα μαγαζιά που σας προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα γαλακτοκομικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Στις ταβέρνες της πλατειάς θα δοκιμάσετε όλες τις υπεροχές τοπικές γεύσεις, κυρίως με κρεατικά και πεντανόστιμες πίτες. Λίγο πιο πάνω θα συναντήσετε το αρχοντικό του Μιχαήλ Τοσίτσα, που πλέον βρίσκεται το Μουσείο Λαϊκής Ηπειρωτικής Τέχνης και την Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ με τους πινάκες και τα γλυπτά Ελλήνων καλλιτεχνών. Χαλαρώστε στον Αβερώφειο Κήπο, σε μια καταπράσινη όαση πλημμυρισμένη από δέντρα και φυτά, που αποτελούν ολόκληρη τη χλωρίδα της Πίνδου. Ο γύρος της τεχνητής λίμνης του Αώου πόταμου θα σας γεμίσει με όμορφες εικόνες. Μοναδική εμπειρία για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο αποτελούν σίγουρα οι δραστηριότητες  και η εξερεύνηση  της γύρω περιοχής. Για τους φυσιολάτρες και για όσους αγαπούν τα σπορ η περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορίες, ορειβασία ,ποδήλατο βουνού, rafting και πολλά άλλα.

Aroma Dryos Eco & Design Hotel

Aroma Dryos Eco & Design Hotel
 Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο

Το Aroma Dryos Eco & Design Hotel

Απογειώστε την επίσκεψη σας στο Μέτσοβο με την διαμονή σας στο Aroma Dryos Eco & Design Hotel. Βρίσκεται μόλις τρία λεπτά από την κεντρική πλατεία και τα περισσότερα δωμάτια προσφέρουν θέα στο βουνό. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι, μίνι μπαρ και μπάνιο με υδρομασάζ. Απολαύστε την ζεστή ατμόσφαιρα και την φιλοξενία σε ένα περιβάλλον οικολογικών, παραδοσιακών και πολυτελών υλικών. Οι παροχές και η εξυπηρέτηση θα ικανοποιήσουν και τoν πιο απαιτητικό επισκέπτη.

2ήμερη απόδραση στο Μέτσοβο

Μια βόλτα στην ιστορία, τη φυσική ομορφιά, τη γραφικότητα, τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και τις γεύσεις. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Μέτσοβο να ξεχωρίζει. Αυτό το ορεινό χωριό, αποτελεί έναν ξεχωριστό και υπέροχο προορισμό για μία μίνι χειμερινή εξόρμηση. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν μια 2ήμερη απόδραση στο Μέτσοβο, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το μετανιώσουμε!

Η έντονη παραδοσιακή ταυτότητα του οικισμού είναι αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις στην πρώτη επαφή του επισκέπτη. Μία βόλτα στα πλακόστρωτα στενά του Μετσόβου θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον για να το ανακαλύψετε περισσότερο. Πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Μετσόβου, έχουν διαδραματίσει οι ευεργέτες του. Η περιοχή οφείλει πολλά τόσο στον Γεώργιο Αβέρωφ όσο και στο Ίδρυμα Τοσίτσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το, γνωστό σε όλους, τυρί της περιοχής, το περίφημο “Μετσοβόνε”. Οι τυροκόμοι του Μετσόβου ταξίδευαν στην Ιταλία για να μάθουν την τέχνη του τυριού από Ιταλούς παραγωγούς, με έξοδα του Αβέρωφ.

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, στο Μέτσοβο υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο, το Καρακόλι. Είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, αφού δημιουργήθηκε το 1967 και σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε, είτε για να κάνετε σκι, είτε απλά για τη βόλτα σας. Ακόμα μπορείτε να βρείτε μοναδικής ομορφιάς πεζοπορικές διαδρομές για όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Με λίγα λόγια μια επίσκεψη στο Μέτσοβο τα συνδυάζει όλα!

Το Aroma Dryos Eco & Design Hotel στο Μέτσοβο

Το Aroma Dryos Eco & Design Hotel στο Μέτσοβο  - 2ήμερη απόδραση στο Μέτσοβο

Το Aroma Dryos Eco & Design Hotel στο Μέτσοβο

Το Aroma Dryos Hotel βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο Μέτσοβο, σε απόσταση μόλις 3 λεπτών από την κεντρική πλατεία. Όλα τα δωμάτια του διαθέτουν μπαλκόνι, ενώ τα περισσότερα προσφέρουν θέα στο βουνό. Στα δωμάτια θα βρείτε μίνι μπαρ, δορυφορική τηλεόραση LCD και μπάνιο με υδρομασάζ και πολυτελή προϊόντα περιποίησης. Στο Aroma Dryos θα βρείτε ένα μείγμα οικολογικών, παραδοσιακών και πολυτελών υλικών που συνθέτουν μία εκλεπτυσμένη και οικεία διακόσμηση και ταυτόχρονα θα απολαύσετε την ποιότητα της αυθεντικής φιλοξενίας.

Γιορτές στο Μέτσοβο

Οι γιορτές σχεδόν έχουν φτάσει και το μυαλό ξεκινά πριν από το σώμα το ταξίδι του. Γιορτές οικογενειακά και βόλτες στην πόλη ή βαλίτσες και γιορτινή διάθεση για έναν νέο προορισμό; Γιατί ποιος δεν θα ήθελε να συνδυάσει τις ημέρες αυτές με χιονισμένες βουνοκορυφές. ‘Η με βόλτα σε πλακόστρωτα σοκάκια, εικόνες με παραδοσιακά τοπία ντυμένα στα λευκά. Με τζάκι και τοπικές λιχουδιές σε ζεστά ταβερνάκια. Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που το μυαλό κάνει τέτοιες σκέψεις, το πρόβλημα είναι ποιο μέρος να πρωτοδιαλέξεις. Στην Ελλάδα οι χειμερινοί προορισμοί είναι τόσοι πολλοί που χρειάζεται πραγματικά πολύς χρόνος. Χρόνος για να τους μελετήσει κανείς όλους και να καταλήξει στον ιδανικό. Σε όσους από εσάς πάντως αρέσουν όλα τα παραπάνω, οι φετινές γιορτές στο Μέτσοβο μπορεί να είναι και οι ομορφότερές σας.

Όλη η Ελληνική παραδοσιακή γραφικότητα είναι συγκεντρωμένη στον προορισμό αυτόν. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον επισκέπτη, απλά με την πρώτη βόλτα, τον πρώτο περίπατο. Τα σπίτια του Μετσόβου,σχεδόν όλα φτιαγμένα από πέτρα συνδυάζονται αρμονικά με τα παραδοσιακά πλακόστρωτα σοκάκια που σε προκαλούν να τα περπατήσεις. Οι δύο πέτρινες αρκούδες στην κεντρική πλατεία σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή και θα σας κάνουν να θυμηθείτε πως βρίσκεστε σε υψόμετρο 1,100 μέτρων. Όταν δε, δείτε κατοίκους μεγαλύτερους σε ηλικία να φορούν ακόμα παραδοσιακές ενδυμασίες, μην παραξενευτείτε, συνηθίζεται στο Μέτσοβο. Δώστε τους λίγη προσοχή, είναι κάτι που δεν το βλέπουμε κάθε μέρα.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το κλίμα των εορτών, δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν απλά τη βάση για τη δημιουργία ενός αξέχαστου ταξιδιού το οποίο μπορεί να σας γεμίσει με εικόνες και αναμνήσεις για μια ζωή. Και αν το μάτι χορταίνει στο Μέτσοβο, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το στομάχι. Δεν είναι λίγες οι λιχουδιές που περιμένουν τον επισκέπτη. Τα τοπικά εδέσματα αποτελούνται κυρίως από γαλακτοκομικά (ποιος δεν γνωρίζει το τυρί “μετσοβόνε“) αλλά δεν περιορίζονται εκεί.

Όμορφα τοπία, ζεστή ατμόσφαιρα (παρά το κρύο και το υψόμετρο) αλλά και υπέροχες γεύσεις συνθέτουν το παζλ που έχει τίτλο Γιορτές στο Μέτσοβο. Όταν κάποιος το συμπληρώσει, το αποτέλεσμα είναι μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Μέτσοβο εδώ.

Ανέκαθεν η περίοδος των εορτών αποτελούσε ένα κίνητρο για ταξίδια, εντός και εκτός συνόρων. Ειδικά για τις εντός συνόρων επιλογές, προτεραιότητα είχαν πάντα οι ορεινοί προορισμοί με τις χιονισμένες βουνοκορυφές και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Γιατί, τι πιο όμορφο από το να περνά κανείς τις ημέρες των εορτών σε ένα ζεστό ξενοδοχείο δίπλα στο τζάκι, αγναντεύοντας τα λευκά τοπία. Ένας τέτοιος προορισμός είναι σίγουρα το Μέτσοβο. Στο υπέροχο αυτό χωριό, η ελληνικη παραδοσιακή γραφικότητα είναι στα καλύτερά της! Μέτσοβο για αξέχαστες γιορτές λοιπόν μέσα από τις προσφορές του ekdromi.gr.

Μέτσοβο για αξέχαστες γιορτές

Με την πρώτη βόλτα στο χωρίο του Μετσόβου, θα μπείτε για τα καλά στο κλίμα των γιορτών. Πλακόστρωτα σοκάκια, πέτρινα σπίτια και οι 2 πέτρινες αρκούδες στην κεντρική πλατεία να μας καλωσορίζουν. Εκεί, με μερικούς (μεγαλύτερους σε ηλικία) να φορούν ακόμα παραδοσιακές ενδυμασίες, θα κατανοήσετε πως είστε σε ένα πραγματικά διαφορετικό, παραμυθένιο περιβάλλον. Συνδυάστε τώρα όλα τα παραπάνω και με το εορταστικό κλίμα των ημερών. Τα υπέροχα αυτά χαρακτηριστικά που κάνουν το Μέτσοβο να ξεχωρίζει, φορούν τα γιορτινά τους και σας περιμένουν για μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Και φυσικά, δεν σταματάμε εδώ. Το Μέτσοβο, δεν είναι γνωστό μόνο για τη γραφικότητά του. Όταν το επισκεφθείτε, οπλιστείτε με εγκράτεια για τις υπέροχες γεύσεις που θα σας περιμένουν. Οι τοπικές σπεσιαλιτέ με κύριο εκφραστή τους το ντόπιο τυρί Μετσοβόνε, θα σας γεμίσουν με ξεχωριστές γεύσεις!

Μέτσοβο – Προσφορές Ξενοδοχείων

Το Asteri Metsovou

Το Asteri Metsovou

Το Αστέρι του Μετσόβου, το υπέροχο Asteri Metsovo βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού. Πρόκειται για το ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν την ηρεμία και τη χλάρωση τις ημέρες των εορτών. Μέσα στα παραδοσιακά του καταλύματα θα νιώσετε πως μπαίνετε πραγματικά στο κλίμα της περιοχής, ενώ από το μπαλκόνι σας θα έχετε τη μοναδική θέα που προσφέρουν τα βουνά της Πίνδου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκετε ταβέρνες και καφέ. Αν μη τι άλλο μια πραγματικά υπέροχη πρόταση διαμονής για τις ημέρες των εορτών.

Το γραφικό Μέτσοβο

Από τα πιο γνωστά και παλιά παραδοσιακά κλασικά χωριά της Ελλάδας. Το Μέτσοβο είναι γνωστό σε όλους για πολλούς διαφορετικούς και πολύ ενδιαφέροντες λόγους.

Χτισμένο πάνω στο κύριο πέρασμα που οδηγεί από την Ήπειρο στη Θεσσαλία, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων το Μέτσοβο έχει περίπου 3.000 μόνιμους κατοίκους. Οι κάτοικοι αυτοί ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό ενώ ιστορικά ο πληθυσμός του ήταν ως επί το πλείστον κτηνοτρόφοι.

Το Μέτσοβο είναι ένα κράμα γραφικότητας, πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικής ομορφιάς. Κάνοντας απλά έναν περίπατο στους δρόμους του είναι αδύνατο να μην παρατηρήσει κανείς τα σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Τα παραδοσιακά πλακόστρωτα δρομάκια, τα πέτρινα σπίτια, τις παραδοσιακές βρύσες και την κεντρική πλατεία του χωριού. Εκεί θα βρει κανείς το σήμα κατατεθέν της, το άγαλμα με τις δύο πέτρινες αρκούδες. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την συνήθεια κάποιων από τους μεγαλύτερους ηλικιακά κατοίκους οι οποίοι επιμένουν να φορούν ακόμα και σήμερα παραδοσιακές ενδυμασίες, δημιουργούν έναν χαρακτήρα μοναδικό ο οποίος δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Μεγάλος ευεργέτης του Μετσόβου θεωρείται, και όχι άδικα, ο βαρώνος Μιχαήλ Τοσίτσας. Πολλά σημαντικά κτίρια του χωριού έχουν κατασκευαστεί με χρήματα τα οποία έστελνε ο ίδιος, δημιουργώντας έτσι θέσεις εργασίας. Η συμβολή του Μιχαήλ Τοσίτσα στην πρόοδο και το επίπεδο ζωής του Μετσόβου ήταν κομβική.

Κατά την επίσκεψή σας στο Μέτσοβο μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής, την πινακοθήκη Ευαγγέλου Αβέρωφ (όπου εκτίθενται πίνακες γνωστών ζωγράφων του περασμένου αιώνα), ενώ αν είστε λάτρεις των χειμερινών σπορ, στην περιοχή λειτουργεί και χιονοδρομικό κέντρο.

Ακόμα ένας λόγος για τον οποίο το Μέτσοβο είναι γνωστό, είναι οι γεύσεις του. Το τυρί Μετσοβόνε αποτελεί μια από τις πιο παραδοσιακές γεύσεις τυροκομικής στην Ελλάδα ενώ παράλληλα η περιοχή παράγει υπέροχο βούτυρο, γιαούρτι, ακόμα και κρασί.

Το Μέτσοβο, διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν να μείνει αξέχαστο. Η παράδοση και η γραφικότητα του τόπου, σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά, τις υπέροχες γεύσεις και την ομορφιά της Πίνδου αποτελούν μόνο μερικούς από τους λόγους που θα πρέπει να διανύσει κανείς τα περίπου 400 χιλιόμετρα (από Αθήνα) και να κατευθυνθεί προς το Νομό Ιωαννίνων για να το επισκεφθεί.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Μέτσοβο εδώ!

About Ekdromi.gr