πάσχα στο πήλιο

Πάσχα στο Πήλιο

Γραφικότητα, φύση, μοναδικά θεάματα και υπέροχες γεύσεις. Αυτά είναι που κάνουν το Πήλιο να ξεχωρίζει. Αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά είναι που έχουν τοποθετήσει στις καρδιές μας τα χωριά του Πηλίου ως ξεχωριστούς και δημοφιλείς προορισμούς. Τόσο για το χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι. Και εφ’ όσον μιλάμε για ένα μέρος που προτείνεται για όλες τις εποχές του χρόνου, δεν θα μπορούσε το Πάσχα να αποτελεί εξαίρεση. Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί τις ομορφιές που προσφέρει το Πάσχα στο Πήλιο.

Πάσχα στο Πήλιο

Στο Πήλιο οι ημέρες το Πάσχα είναι, κατά κάποιο τρόπο, πιο πατροπαράδοτες. Τόσο στην κατάνυξη και την ηρεμία της Μεγάλης Εβδομάδας, όσο και στις χαρμόσυνες στιγμές της Ανάστασης. Ο ανοιξιάτικος καιρός βοηθάει στο να γνωρίσει κανείς όσα περισσότερα μπορεί από τα συνολικά 24 χωριά που απαρτίζουν το Πήλιο. Άλλωστε πρόκειται για έναν προορισμό που πρέπει κανείς να τον περπατήσει και, ειδικά τις ημέρες αυτές, η φύση που περιβάλλει το Πήλιο είναι γεμάτη με ξεχωριστά χρώματα αλλά και αρώματα που θα κάνουν τον περίπατό σας αξέχαστο.

Σε όποιο από τα χωριά του Πηλίου επιλέξετε να επισκεφθείτε, οι ημέρες του Άγιου Πάσχα και της Ανάστασης είναι ξεχωριστές και έχουν το δικό τους, παραδοσιακό κλίμα. Ο επιτάφιος τελείται στις εκκλησίες των χωριών. Με τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να τον ακολουθούν σε ολόκληρη την περιφορά του η οποία καταλήγει στην πλατεία του κάθε χωριού που είναι φωτισμένη με τις φλόγες των κεριών που κρατούν οι πιστοί. Η, αναμφισβήτητα κατανυκτική, περιφορά του επιταφίου έχει ξεχωριστό χρώμα στα χωριά του Πηλίου.

Την ηρεμία της Μεγάλης Εβδομάδας διαδέχεται το πανηγυρικό κλίμα της Ανάστασης. Και εδώ το Πήλιο ξεχωρίζει τόσο με τη γιορτή της Ανάστασης του θεανθρώπου, όσο και με τις γευστικές δημιουργίες που χαρακτηρίζουν την περιοχή. Σε όλα τα χωριά οι ετοιμασίες του οβελία και των υπόλοιπων παραδοσιακών λιχουδιών μπορούν να αποπροσανατολίσουν ακόμα και τον πιο “δύσκολο” επισκέπτη. Να τον οδηγήσουν σε ένα από τα παραδοσιακά γραφικά ταβερνάκια για να γευθεί τις τοπικές σπεσιαλιτέ με συνοδεία τσίπουρου.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Πήλιο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.