Σαββατοκύριακο στην Ορεινή Αρκαδία

Σαββατοκύριακο στην Ορεινή Αρκαδία

Μία συστάδα από πανέμορφα χωριά, στην αγκαλιά του Μαίναλου. Ένας πραγματικός παράδεισος για τους φυσιολάτρεις, σκεπασμένος με πυκνά ελατοδάση και καταπράσινες πλαγιές. Ένα μέρος όπου η φύση συναντά την παράδοση και μαζί δημιουργούν ένα σπάνιο και υπέροχο συνδυασμό. Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στην Ορεινή Αρκαδία, θα σας χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις και να παίξει με τις αισθήσεις σας. Τα χωριά της περιοχής, άλλα πιο γνωστά και προβεβλημένα, άλλα πιο ανεξερεύνητα, χωρίς έντονη τουριστική ανάπτυξη, προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον για κάθε γούστο. Η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, η Βυτίνα, η Καρύταινα, το Λιμποβίτσι και πολλά άλλα μέρη, σας υπόσχονται μια απόδραση που θα μείνει κυριολεκτικά αξέχαστη. Το Ekdromi.gr και εδώ, θα σας προσφέρει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την εξόρμησή σας αυτή.

Σαββατοκύριακο στην Ορεινή Αρκαδία

Οι περισσότεροι προτιμούν τα τρία πιο γνωστά και δημοφιλή χωριά της περιοχής. Την πανέμορφη Δημητσάνα με τις πολλές επιλογές, τη γραφική Βυτίνα και την Στεμνίτσα με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Η πραγματικά σπουδαία εμπειρία όμως είναι να δοκιμάσει κανείς να περάσει από περισσότερα χωριά. Οι αποστάσεις μεταξύ τους άλλωστε δεν είναι μεγάλες. Στις, γεμάτες έλατα, πλαγιές του Μαινάλου, φωλιάζουν πολλά άλλα μικρά χωριουδάκια που το καθένα έχει τη δικιά του ιστορία. Όπως για παράδειγμα το Λιμποβίτσι, ένας μικρός οικισμός στον οποίο μπορεί κανείς να βρει το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Κάντε μια βόλτα στην γραφική Αλωνίσταινα, ένα χωριό κυριολεκτικά χωρισμένο στα δύο, από το ποτάμι της. Γνωρίστε το Βαλτεσινίκο, με τα μεγάλα έλατα και τις πηγές του που αναβλύζουν κρύο νερό. Περάστε από την  Καστανίτσα, σημείο που έχει ανακυριχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο και Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους από την UNESCO. Τέλος, διασχείστε την Κάψια, την Πιάνα, τη Βλαχοράφτη. ‘Ολα τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας έχουν τη δικιά τους ιστορία και τον δικό τους τρόπο να κλέψουν τις εντυπώσεις σας!

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.