Ναύπλιο μπούρτζι

Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο

Η περίοδος μετά τις γιορτές είναι συνήθως αυτή που ο κόσμος χαλαρώνει. Η άδεια για τους περισσότερους έχει τελειώσει, η γιορτινή διάθεση έχει δώσει τη θέση της στην επιστροφή στις υποχρεώσεις και ο νέος χρόνος είναι μπροστά μας. Τον Ιανουάριο όμως μπορεί κανείς να βρει μοναδικές ευκαιρίες για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, και μάλιστα σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Τι καλύτερο λοιπόν από μια μικρή αλλά υπέροχη απόδραση σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Απόδραση με καταπληκτικές πινελιές ιστορίας, παραδοσιακά μνημεία, γραφικά σοκάκια, στάσεις για γευστικές απολαύσεις. Όλα αυτά σε 2.5 ώρες από την Αθήνα. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για ένα χειμερινό Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο.

Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο

Προτείνεται ανεπιφύλακτα το ταξίδι ν ξεκινήσει Παρασκευή βράδυ έτσι ώστε να έχετε ολόκληρη την ημέρα του Σαββάτου για την εξερεύνησή σας. Χρειάζεστε αρχικά ένα καλό και δυνατό πρωινό καθώς τα 999 σκαλιά μέχρι την κορυφή του κάστρου του Παλαμιδίου σας θέλουν δυνατούς. Και για ποιο λόγο να τα ανεβείτε όλα; Η θέα θα σας αποζημιώσει. Μπροστά σας θα απλωθεί ολόκληρη η πόλη, το Μπούρτζι και οι απέναντι ακτές. Μην αφήσετε τη φωτογραφική πίσω. Θα είναι κρίμα.

Κατεβαίνοντας, εφ’ όσον έχετε ακόμα δυνάμεις, έρχεται η σειρά της Ακροναυπλιάς. Ένας περίπατος που ουσιαστικά αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο. Από την εποχή της ενετοκρατίας, την περίοδο του Καποδίστρια μέχρι την πρόσφατη ιστορία αφού εκεί στέκει ακόμα το ξενοδοχείο Ξενία το οποίο αποτελούσε κάποτε ένα από τα πιο πολυτελή σημεία του Ναυπλίου.

Καθώς πέφτει ο Ήλιος και πλησιάζει το απόγευμα, η πλατεία Συντάγματος με τα ξεχωριστά της κτίρια αλλά και τους ζωντανούς της ρυθμούς ανοίγει την αγκαλιά της. Απολαύστε τον καφέ ή το ποτό σας, περιλανηθείτε στους δρόμους και ζήστε την ιστορία σε κάθε γωνιά του κέντρου του Ναυπλίου. Χαλαρώστε κοιτώντας τις βιτρίνες και γευθείτε μοναδικές γεύσεις σε κάποιο από τα εστιατόρια που θα βρείτε στον δρόμο σας. Ένας υπέροχος συνδυασμός ζωής και παράδοσης σας περιμένει. Το μόνο σίγουρο είναι πως το ταξίδι της επιστροφής θα σας βρει γεμάτους και πλήρεις για την εβδομάδα που έρχεται.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων Ναύπλιο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.