Άνω Σύρος

Σύρος: Απόδραση στην πρωτεύουσα των κυκλάδων

Σύρος

Σύρος

Ένα νησί που μαγεύει με τους συνδυασμούς του. Μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα, η Σύρος έχει τόσα πολλά να σου δείξει, και άλλα τόσα να σου πει. Άλλωστε, η μαγεία της Σύρου γίνεται εύκολα αντιληπτή από τη στιγμή που το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της Ερμούπολης. Πριν καν το πόδι του επισκέπτη πατήσει το έδαφός της.

Σύρος: Τα κυριότερα αξιοθέατα

Η μυθική πρωτεύουσα των Κυκλάδων, και όχι άδικα, σε καλωσορίζει και σε κρατάει στα στενά της, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα. Ποιος άλλωστε δεν έχει θαυμάσει την αρχοντική ομορφιά της Ερμούπολης. Ποιος δεν έχει γοητευτεί περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της εφοπλιστικής συνοικίας «Βαπόρια», στην Άνω Σύρο και στην καταπληκτική Ντελαγκράτσια;

Ο κάθε περίπατος στην Ερμούπολη θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης. Το δημαρχείο της πόλης, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά θεάματα του νησιού, η πλατεία Μιαούλη αλλά και η πιο βιομηχανική περιοχή του νησιού στο Ναυπηγείο του Νεωρίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι η Ερμούπολη αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στις αρχές του 19ου αιώνα το οποίο, με το πέρας των ετών, μετατράπηκε σε μια αστικοποιημένη βιομηχανική πόλη στις αρχές του 20ου. Το Βιομηχανικό Μουσείο της πόλης έχει τις απαντήσεις για όλες τις πτυχές της ιστορίας της Ερμούπολης και για αυτό θα ήταν καλό να το επισκεφθεί όποιος περιπλανηθεί στη Σύρο. (Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, Γεωργίου Παπανδρέου 11, Ερμούπολη. Τηλ. 22810-84.762).

Άνω Σύρος

Άνω Σύρος

Αφήνοντας πίσω το κέντρο, στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου μπορεί κανείς να ταξιδέψει στη μουσική κουλτούρα του νησιού με το να επισκεφθεί το μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη, την καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού, αλλά και τις ταβέρνες του Σαν Μιχάλη.

Σύρος: Παραλίες

Για τα μπάνια σας, προτείνεται η οργανωμένη παραλία της Ποσειδωνίας, η παραλία Αζολίμνου η οποία βρίσκεται στα νότια της Ερμούπολης. Ακόμη και ο Μέγας Γιαλός, η παραλία της Βάρης και φυσικά τις Αγαθοπές. Για όσους θέλουν να μην απομακρυνθούν από την Ερμούπολη, υπάρχει και η αμμουδιά του Γαλησσά στην οποία προσφέρονται και θαλάσσια σπορ.

Γραφικό σοκάκι στη Σύρο

Γραφικό σοκάκι στη Σύρο

Χαρακτηριστικό της Σύρου είναι πως πρόκειται για ένα νησί που μπορείς να το χαρείς χειμώνα-καλοκαίρι. Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι φιλόξενοι και η καρδιά της Ερμούπολης χτυπά όλο το χρόνο. Παράλληλα, το Πάσχα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επίσκεψη, ενώ όπως και όλα τα νησιά των κυκλάδων, το καλοκαίρι στη Σύρο είναι μαγικό καθώς ο συνδυασμός της κουλτούρας, της ιστορίας και των καταγάλανων νερών, είναι σίγουρο πως μπορεί να μαγέψει τον κάθε επισκέπτη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Σύρο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.