τρίκαλα κορινθίας

Τρίκαλα Κορινθίας

Αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, κυρίως για τους κατοίκους της Αττικής. Η μικρή τους απόσταση από την Αθήνα και η γρήγορη μετάβαση κάνουν τα Τρίκαλα Κορινθίας έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό ο οποίος μπορεί να γεμίσει τους ταξιδιώτες με πανέμορφες εικόνες και ξεχωριστές αναμνήσεις. Πρόκειται για ένα μέρος που είναι όμορφο σχεδόν όλο τον χρόνο. Τον Σεπτέμβριο η άγρια ομορφιά του τοπίου είναι μοναδική, και τα χρώματα που αγκαλιάζουν τη φύση έχουν την τιμητική τους. Τα Τρίκαλα Κορινθίας ουσιαστικά αποτελούνται από τρία χωριά (Τα Άνω, τα Μεσαία και τα Κάτω Τρίκαλα) τα οποία έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους.  Πάμε να δούμε τι είναι αυτό που κάνει τα Τρίκαλα Κορινθίας να ξεχωρίζουν.

Τρίκαλα Κορινίας – Αξιοθέατα.

Η λίμνη Δασίου βρίσκεται σε υψόμετρο 1480 μέτρων, στους βορειοδυτικούς πρόποδες του όρους Κυλλήνη. Εκεί θα σας εντυπωσιάσει το φυσικό τοπίο του οποίου η ομορφιά δεν λείπει σχεδόν από κανένα χωριό των Τρικάλων. Δεν είναι μόνο μια όμως η λίμνη που τραβάει τα βλέμματα των επισκεπτών. Το 1955, με την κατασκευή ενός φράγματος 710 μέτρων, δημιουργήθηκε και η τεχνητή λίμνη Δόξα. Μέσα στη λίμνη αυτή μπορείτε να δείτε και το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Ένας περίπατος από τη λίμνη μέχρι τη Μονή του Αγίου Γεωργίου θα σας γεμίσει με όμορφες εικόνες. Υπάρχει όμως και η λίμνη Στυμφαλία. Προτείνεται σε όσους έχουν αρχαιολογικά ενδιαφέροντα καθώς σε διάφορα σημεία της μπορεί να βρει κανείς απομεινάρια της Αρχαίας Στυμφάλου. Αρχαιολογικό ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και τα χωριά Φενεός και Αρχαία Φενεός. Εκεί θα βρείτε αρχαιολογικό μουσείο και μπορείτε να θαυμάσετε και την Ακρόπολη του αρχαίου οικισμού. Μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα και από την Γκούρα, τη σημερινή πρωτεύουσα του δήμου. Ένας καφές στα καφενεία της θα σας κάνει να χαλαρώσετε. Η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας έχει κυρίως φυσικό ενδιαφέρον. Μαζί με το Όρος Κυλλήνης έχουν ενταχθεί στο “Natura 2000” καθώς είναι περιοχές που πρέπει να προστατεύονται.

Τρίκαλα Κορινθίας – Προσφορές

Το ekdromi.gr εξασφάλισε και σας προσφέρει μια μοναδική προσφορά στο Σαλέ των Χρωμάτων. Τα δωμάτια του οποίου είναι κατασκευασμένα με κορμό Φιλανδικού πεύκου και τα εσωτερικά χρώματα τους είναι κίτρινο, πράσινο, μωβ και κόκκινο. Χαρείτε τη φύση διασκεδάζοντας με με την οικογένειά σας μέσα από προγράμματα με δραστηριότητες που σας προσφέρει το Σαλέ των Χρωμάτων!

 

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.