ορεινή ναυπακτία

Φθινοπωρινή Ορεινή Ναυπακτία

Στα ανατολικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας, λίγο πιο πάνω από τη Ναύπακτο και κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, βρίσκει κανείς τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Εκεί ακριβώς, μέσα στην ομορφιά της φύσης θα βρείτε τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας (ή Κράβαρα όπως ονομαζόντουσαν παλαιότερα). Και πώς θα μπορούσε το μέρος αυτό να μην αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες; Τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας βρίσκονται κοντά στις τελευταίες, τις νοτιότερες κορυφές της Πίνδου, ενώ στα νότια τους έχουν τον ποταμό Μόρνο και τον Εύηνο. Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν το σημείο αυτό να έχει τεράστιο φυσικό πλούτο, ο οποίος συνδυάζεται και με γραφικά ορεινά χωριά.

Ορεινή Ναυπακτία – τα χωριά της

Η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη δάση από διαφόρων ειδών δέντρα. Βελανιδιές, καρυδιές, καστανιές, οξιές και πλατάνια είναι μόνο μερικά από τα είδη δέντρων που θα συναντήσετε. Παράλληλα,  δίπλα στον ποταμό Εύηνο θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο σε πανέμορφα μονοπάτια. Για εσάς που προτιμάτε το αυτοκίνητο, αξίζει να περάσετε με αυτό ανάμεσα από δρόμους που διασχίζουν τοπία σπάνιας ομορφιάς. Αν σας αρέσουν οι ανακαλύψεις και η εξερεύνηση, τότε οπλιστείτε με όρεξη (και βενζίνη) γιατί τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, 45. Άλλα μεγαλύτερα και με πιο ανεπτυγμένη την τουριστική υποδομή τους, και άλλα πιο ακατέργαστα. Όλα τους υπέροχα και το καθένα με τη δικιά του ξεχωριστή ομορφιά. Από αυτά που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα η Άνω Χώρα (Χτισμένη σε υψόμετρο 1050 μέτρων), η Ελατού, η Τερψιθέα, ο Πλάτανος και η Αμπελακιώτισσα, όλα τους ξεχειλίζουν από παραδοσιακή ομορφιά και γραφικούς οικισμούς.

Στην Άνω Χώρα, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά στα υπέροχα Chalets Ξένιος. Εκεί, στα 950 μέτρα υψόμετρο, σας περιμένουν 13 αυτόνομες, πολυτελείς ξύλινες κατοικίες μέσα στην ομορφιά του φυσικού τοπίου. Στον κοινόχρηστο χώρο, μπορείτε να χαλαρώσετε βλέποντας τη θέα στις κορυφογραμμές της Πίνδου αλλά και να απολαύσετε μοναδικές παραδοσιακές γαστρονομικές δημιουργίες στο εστιατόριο. Αν μη τι άλλο, η επιλογή των Chalets Ξένιος αποτελεί μια πρώτης τάξεως διαφυγή από την καθημερινότητα απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον.

Τι περιμένετε λοιπόν; το φθινόπωρο αποτελεί την καλύτερη περίοδο για εξερεύνηση της Ορεινής Ναυπακτίας!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.