Πράγα

Ταξίδι στις πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ευρώπης – Πράγα

Οι ημέρες των γιορτών στην Ευρώπη έχουν πάντα έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Εικόνες από χιονισμένες πλατείες, όμορφες εκκλησίες, χριστουγεννιάτικες αγορές και στολισμένοι δρόμοι. Όλα αυτά, μαζί με την όμορφη αίσθηση της ανακάλυψης μιας ξένης χώρας, συνθέτουν ένα παζλ εμπειριών που παίζει με τις αισθήσεις μας. Υπάρχουν κάποιες πόλεις που γιορτάζουν τις άγιες αυτές ημέρες με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο. Σε κάποιες θα λατρέψετε τη μεγαλοπρέπεια που τις χαρακτηρίζει. Σε άλλες τα ιδιαίτερα τοπικά έθιμα. Κάποιες άλλες “γεμίζουν” το ημερολόγιο με θεαματικά events και αξέχαστα happenings για την πρωτοχρονιά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ένα ταξίδι στις πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ευρώπης μέσα από τις μοναδικές προσφορές του Ekdromi.gr. Πρώτη στάση μας, η πρωτεύουσα της Τσεχίας, η πανέμορφη Πράγα.

Ταξίδι στις πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ευρώπης – Πράγα

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι μία από τις πιο “γοτθικές” πόλεις της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό που της προσδίδει μεγαλοπρέπεια και, ειδικά τις ημέρες των γιορτών, προσφέρει το ομορφότερο φόντο για τις γιορτινές σας στιγμές. Προετοιμαστείτε κατάλληλα, ο χειμώνας στην Πράγα είναι αρκετά κρύος. Για τον λόγο αυτό, οι βόλτες σας στα υπέροχα σοκάκια της πόλης, με τα πανέμορφα, καλυμμένα από χιόνι κτίρια, πρέπει να γίνονται με βαριά ρούχα. Το θέαμα όμως θα σας αποζημιώσει.

Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε κάποια από τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας. Έχουν τη φήμη πως είναι από τις πιο όμορφες της Ευρώπης. Εκεί, θα ανακαλύψετε τις τοπικές παραδόσεις, τον πολιτισμό της χώρας αλλά και την κουζίνα της, μέσα από τις γαστρονομικές δημιουργίες που θα σας προσφέρουν. Η πιο μεγάλη και πιο γνωστή από τις αγορές βρίσκεται στην παλιά πόλη, στην κεντρική της πλατεία μπροστά στην εκκλησία της Παναγίας  «Tyn Church». Θα ταξιδέψετε στο χρόνο, αφου η παλιά πόλη της Πράγας θα σας μεταφέρει 700 χρόνια πίσω, ώστε να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία αυτής της χώρας. 5 λεπτά μακριά, βρίσκεται η πλατεία Wenceslas, όπου και εκεί θα βρείτε ένα υπέροχο Christmas Market. Συνδυάσετε τη μοναδική ατμόσφαιρα, την παλιά, γοτθική αρχιτεκτονική, τις υπέροχες προτάσεις αγορών αλλά και τις μοναδικές μυρωδιές και περάστε ένα αξέχαστο χριστουγεννιάτικο ταξίδι που θα σας προσφέρει αναμνήσεις για μια ζωή!

Βρείτε τις προσφορές του Ekdromi.gr για Χριστούγεννα στην Πράγα εδώ!

Χριστούγεννα στο Παρίσι

Οφείλουμε να το παραδεχτούμε: Το Παρίσι είναι παραμυθένιο 365 μέρες το χρόνο. Είναι μεγαλοπρεπές την άνοιξη, εκπληκτικό το καλοκαίρι και θεαματικό το φθινόπωρο. Αλλά τον χειμώνα, την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, ξυπνάει μέσα μας την αγάπη και την ζεστασιά και μας μεταφέρει σε ένα μαγευτικό κόσμο. Τα Χριστούγεννα στο Παρίσι είναι μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία!

Κάθε Δεκέμβριο, στο Παρίσι, οργανώνονται φαντασμαγορικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Δραστηριότηρες που γεμίζουν με θετικά συναισθήματα και εμπειρίες τους επισκέπτες του. Η πόλη φοράει τα γιορτινά της, ακτινοβολώντας από άκρη σε άκρη.

Μία από τις κύριες παραδόσεις που πρέπει να επισκεφθείτε είναι οι Χριστουγεννιάτικες Αγορές, που οργανώνονται από τους οικοδεσπότες. Θα τις βρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης. Ψωνίστε δώρα για τους αγαπημένους σας και έπειτα χαλαρώστε πίνοντας ένα ποτήρι Vin-Chaud. Το αγαπημένο Γαλλικό παραδοσιακό ζεστό ποτό, που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε στην πόλη.

Αν είστε λάτρης της γαστρονομίας μπορείτε να ικανοποιήσετε την όρεξη σας και θα μάθετε όλα τα μυστικά της γαλλικής παραδοσιακής κουζίνας στο Salon Noël Gourmand Food Festival.

Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι, οι πλατείες και τα μνημεία φωτίζονται με χιλιάδες λαμπάκια δίνοντας άξια το προσωνύμιο “η πόλη του φωτός” στο Παρίσι. Επιλέγοντας να κάνετε ένα tour στα Ηλύσια Πεδία,  την Avenue Montaigne, την πλατεία Vandome, ή στον λόφο του Montmartre, αποτελεί αξέχαστη και μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Φυσικά και δεν λείπουν οι δραστηριότητες αποκλειστικά για μικρά παιδιά. Το Μουσείο τέχνης Musée des Arts Forains, οργανώνει βραδιές με μουσικούς, μάγους, χορευτικά και αφηγητές παραμυθιών. Βραδιές που χαρίζουν χαμόγελα και όμορφες στιγμές στους επισκέπτες.

Τίποτα δεν συγκρίνεται όμως με μια επίσκεψη στη μαγική πόλη, την Disneyland, η οποία και αυτή ντυμένη στα γιορτινά της υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της με πολλά events και παιχνίδια.

Ο πύργος του Αΐφελ φοράει τα γιορτινά του και μας καλεί να τον απολαύσουμε μαζί με ένα ποτήρι γαλλικής σαμπάνιας. Στο σημείο αυτό οι γιορτάζεται και η αλλαγή του χρόνου με χιλιάδες επισκέπτες αλλά και Γάλλους. Χαμογελαστός κόσμος ο οποίος, αγνοώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκείνες τις μέρες, δίνει το παρόν σε αυτό το λαμπρό event.

Η πόλη του έρωτα, το Παρίσι, θα γεμίσει τις καρδιές σας συναισθήματα και εμπειρίες, καλωσορίζοντας την νέα χρονιά με την καλύτερη διάθεση. Βρείτε τις προσφορές για Παρίσι εδώ!

Δημοφιλείς προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Οι μέρες των γιορτών σχεδόν έχουν φτάσει. Όσοι από εσάς είστε “της τελευταίας στιγμής” σας προτείνουμε να βιαστείτε! Οι δημοφιλείς προορισμοί για τα Χριστούγεννα, αυτοί δηλαδή που προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες αυτές τις ημέρες, γεμίζουν με γρήγορους ρυθμούς. Με τέτοιους ακριβώς ρυθμούς πρέπει να κινηθείτε και εσείς για να εξασφαλίσετε τον προορισμό αλλά και το ξενοδοχείο που θα περάσετε τις ημέρες των Χριστουγέννων ή και της Πρωτοχρονιάς! Στο ekdromi.gr υπάρχουν περισσότερες από 130 προσφορές σε υπέροχα ξενοδοχεία. Προσφορές ειδικά διαμορφωμένες για τις γιορτές και για κάθε είδος ταξιδιώτη. Πάμε μαζί να δούμε όμως ποιοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τις φετινές γιορτές, από τις αναζητήσεις των χρηστών του ekdromi.gr.

Καρπενήσι

καρπενήσι
Το Καρπενήσι

Αν μη τι άλλο ένας από τους πιο γνωστούς αλλά και πανέμορφους προορισμούς με απέραντη φυσική ομορφιά. Το Καρπενήσι είναι γνωστό τόσο για το φυσικό του κάλλος, όσο και για τις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες του. Δοκιμάστε χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό του κέντρο. Εξερευνήστε επίσης μοναδικά μέρη με ποδήλατο ή με τα πόδια. Ανακαλύψτε τη μαγεία του rafting και της κατάβασης φαραγγιών. Και όσον αφορά τη διαμονή, επιλέξτε ένα από τα εορταστικά πακέτα που έχει εξασφαλίσει το ekdromi.gr για εσάς σε κάποιο από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία του Καρπενησίου!

Λίμνη Πλαστήρα

λίμνη πλαστήρα
Η λίμνη Πλαστήρα

Γιορτές με φόντο τη μοναδική θέα της λίμνης Πλαστήρα και τις χιονισμένες βουνοκορυφές που την περιτριγυρίζουν. Επίσκεψη σε κάποια από τα (συνολικά) 18 χωριά που βρίσκονται πέριξ της λίμνης αλλά και ατελείωτες βόλτες με φόντο τα γαλάζια της νερά που συνδυάζονται άψογα με το λευκό των βουνών. Η αλήθεια είναι πως η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένα κάδρο σπάνιας ομορφιάς και, ειδικά τώρα τις γιορτές, σας καλεί να το ανακαλύψετε και να το ζήσετε. Βρείτε τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τη Λίμνη Πλαστήρα και κλείστε άμεσα τη διαμονή σας!

Πήλιο και Βόλος

Η Μακρινίτσα Πηλίου
Η Μακρινίτσα Πηλίου

Η ομορφιά των χωριών του Πηλίου είναι γνωστή σε όλους. Τσαγκαράδα, Μακρινίτσα, ΠορταριάΜηλιές, Ζαγορά και πολλά ακόμα σας περιμένουν και τις φετινές γιορτές! Το Πήλιο είναι ένας προορισμός υπέροχος όλες τις εποχές του χρόνου. Τις γιορτές όμως, τα ορεινά αυτά στολίδια φορούν τα καλά τους. Περιμένουν στολισμένα τους επισκέπτες για να τους χαρίσουν μοναδικές στιγμές. Τα χωριά του Πηλίου είναι εύκολα προσβάσιμα και από την πόλη του Βόλου. Στην περίπτωση που προτιμάτε να ζήσετε τις γιορτές στο περιβάλλον μιας σύγχρονης πόλης και να πραγματοποιείτε μικρές εκδρομές προς το Πήλιο, ο Βόλος είναι η ιδανική επιλογή. Βρείτε τις προσφορές του ekdromi.gr για Πήλιο και Βόλο εδώ!

Χριστούγεννα στις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης

Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει και η ιδέα ενός ταξιδιού στην Ευρώπη τριγυρνά στο μυαλό μας όλο και πιο έντονα. Οι ιδέες και οι προτάσεις πολλές, άλλωστε η ομορφιά ποτέ δεν έλειψε από την ήπειρό μας. Πόλεις με ξεχωριστή κουλτούρα, άλλες με πολλές επιλογές, προορισμοί ιδανικοί για shopping ή nightlife. Στις μεγάλες χριστουγεννιάτικες προσφορές του Ekdromi.gr θα βρείτε τα πάντα! Ό,τι και να έχετε σκεφτεί, όποια και αν είναι η ταξιδιωτική προτεραιότητά σας, μέσα από τις προτάσεις μας θα περάσετε αξέχαστα Χριστούγεννα στις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης και μάλιστα με τις καλύτερες τιμές!

Η πόλη του Φωτός, η πόλη του Έρωτα, είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή για τις ημέρες των γιορτών. Το φωτεινό Παρίσι σας περιμένει για να σας χαρίσει ξεχωριστές, μοναδικές χριστουγεννιάτικες στιγμές. Τι καλύτερο άλλωστε από το να ζήσει κανείς αυτές τις ημέρες του Δεκέμβρη, στον φωταγωγημένο Πύργο του Άιφελ.

Αν είστε από αυτούς που προτιμούν να γυρίσουν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους με σακούλες γεμάτες ψώνια, τότε το Λονδίνο είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς! Η πρωτεύουσα της Αγγλίας φημίζεται τόσο για τα χριστουγεννιάτικα happenings της, όσο και τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρει για shopping! Αν πάλι σας γοητεύει η μεσαιωνική αρχιτεκτονική και οι πύργοι, τότε η επιλογή σας είναι σίγουρα το Εδιμβούργο! Η πρωτεύουσα της Σκωτίας θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, θα σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο και θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές για μια ζωή!

Η μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης, η Βιέννη, είναι πάντα ένας προορισμός συναρπαστικός. Αφεθείτε στη μαγεία της τέχνης και περιπλανηθείτε στους δρόμους της με τις μελωδίες του Μόντσαρτ, του Μπετόβεν και του Στράους. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου θα κλέψει τις εντυπώσεις και την καρδία σας.

Βόλτες στα κανάλια, μοναδικού ενδιαφέροντος Μουσεία και μια πόλη με τον δικό της μοναδικό ρυθμό. Το Άμστερνταμ είναι για εσάς που θέλετε να συνδυάσετε τους ξέφρενους ρυθμούς με επισκέψεις σε πολύ ενδιαφέροντα Μουσεία και μνημεία.

Βρείτε όλες τις προσφορές του Ekdromi.gr για γιορτές στην Ευρώπη εδώ!

Προσφορές της τελευταίας στιγμής από το Ekdromi.gr

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, την γιορτή της χαράς και της αγάπης. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν προγραμματίσει ήδη πως θα περάσουν τις ξεχωριστές αυτές ημέρες, κανονίζοντας ταξίδια σε όμορφους προορισμούς. Πάντοτε όμως υπάρχουν και αυτοί που για διαφόρους λόγους δεν έχουν κανονίσει κάποια απόδραση. Τελευταία στιγμή όμως, αποφάσισαν ότι ένα ταξίδι θα είναι για αυτούς και τους αγαπημένους τους το καλύτερο δώρο για αυτά τα Χριστούγεννα! To Ekdromi.gr φροντίζει για εσάς, παρέχοντάς σας προσφορές της τελευταίας στιγμής, σε πολλούς διαφορετικούς και μαγικούς προορισμούς.

Διαλέξτε τώρα τον προορισμό που θα αποδράσετε ανάμεσα στις 145 επιλογές που σας παρέχει το Ekrdomi.gr!

Αν σας ενδιαφέρει ένα ταξίδι στην κεντρική Ελλάδα, μπορείτε να ταξιδέψτε στο γραφικό Πήλιο και να συνδυάσετε όμορφες περιηγήσεις στα γύρω χωριά με στιγμές περιπέτειας στο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο. Ακόμη, μπορείτε να επισκεφθείτε το ξεχωριστό Καρπενήσι που προσφέρει επιλογές διασκέδασης αλλά και χαλάρωσης για κάθε ηλικία και γούστο.

Ταξιδεύοντας βορειότερα, έχετε την επιλογή να επισκεφθείτε την Λεπτοκαρυά που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Πολύ κοντά βρίσκεται και ο Πλαταμώνας στον οποίο μπορείτε να απολαύσετε την χλιδή και τις ανέσεις των υπέρ-πολυτελών ξενοδοχείων του.

Βέβαια οι επιλογές συνεχίζονται και στην Νότια Ελλάδα, με κορυφαίους προορισμούς για χειμερινές διακοπές.

Ταξιδέψτε στα δημοφιλή Καλάβρυτα και αφεθείτε στις αμέτρητες επιλογές που σας παρέχουν. Μαγευτείτε από την θέα μιας βόλτας με τον οδοντωτό και ανεβάστε την αδρεναλίνη σας στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εμπιστευθείτε το διαχρονικό προορισμό του Ναυπλίου όπου και αυτά τα Χριστούγεννα φοράει τα γιορτινά του για να σας υποδεχτεί. Ένας προορισμός κατάλληλος για ζευγάρια αλλά και για οικογένειες.

Για τους τολμηρούς, που θέλουν να ξεφύγουν από τα σύνορα της χώρας, υπάρχει πάντοτε η επιλογή ενός ταξιδιού στο Bansko της Βουλγαρίας. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε ατελείωτες ώρες ορεινών σπορ στο τεράστιο χιονοδρομικό κέντρο αλλά και όμορφες βραδιές φαγητού και ποτού στα μαγαζάκια της περιοχής.

Βρείτε όλες τις προσφορές τελευταίας στιγμής σε ξενοδοχεία εδώ!


About Ekdromi.gr