γιορτές στα μετέωρα

Εκδρομή στα Μετέωρα

Τα Μετέωρα, με τους πελώριους σκοτεινόχρωμους βράχους και τα εντυπωσιακά μοναστήρια δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που προκαλεί δέος. Έχουν χαρακτηριστεί Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO αλλά και η μεγαλύτερη μοναστική μονάδα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος. Ο μοναχισμός στα Μετέωρα ξεκίνησε όταν μοναχοί έφυγαν από το Άγιο Όρος και ήρθαν στις σπηλιές που βρίσκονται στους βράχους για να ασκητέψουν. Από τα 30 μοναστήρια που υπήρχαν στην περιοχή, σήμερα έχουν αναστηλωθεί και λειτουργούν τα 6 από αυτά. Το εντυπωσιακό σκηνικό με την πανοραμική θεά που κόβει την ανάσα θα κάνει την εκδρομή στα Μετέωρα μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Αυτό το θαύμα της φύσης αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αναρρίχησης παγκοσμίως αλλά και σε όσους αναζητούν έντονες συγκινήσεις. Οι τρόποι για να φτάσετε στις κορυφές των Μετεώρων είναι πολλοί. Εάν έχετε διάθεση για περπάτημα, η διάρκεια της ανάβασης διαρκεί περίπου 4-5 ώρες σε μια διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις. Εάν πάλι θέλετε μια ξεκούραστη ξενάγηση υπάρχουν βαν που σας μεταφέρουν στα σημεία που έχουν ενδιαφέρον. Ανάμεσα από τους βράχους υπάρχει το πανέμορφο χωριό Παλιό Καστράκι που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Διαθέτει ξενοδοχεία, εστιατόρια και μαγαζιά με τουριστικά ειδή. Η πόλη που θα συναντήσετε πριν φτάσετε στα Μετέωρα είναι η Καλαμπάκα. Εδώ θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες και μαγαζιά, όπως και την μοναδική στην Ελλάδα Σχολή Ξυλογλυπτικής που αξίζει να επισκεφτείτε. Κάντε την καλύτερη επιλογή για την διαμονή σας στα Μετέωρα μέσα από τις προσφορές του Ekdromi.gr.

Εκδρομή στα Μετέωρα – Προσφορές ξενοδοχείων

Tsikeli Hotel Meteora

Tsikeli Hotel Meteora 
Εκδρομή στα Μετέωρα
Το Tsikeli Hotel Meteora 

Στο γραφικό χωριό Καστράκι, στους πρόποδες των βράχων των Μετεώρων βρίσκεται το ξενοδοχείο Tsikeli Hotel Meteora. Ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον που ξεχωρίζει για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλής αισθητικής. Σας προσφέρει πολλές επιλογές διαμονής, μοντέρνες σουίτες και δωμάτια όπου το καθένα έχει τον δικό του χαρακτήρα και είναι πλήρως εξοπλισμένα για να καλύπτουν όλες σας τις απαιτήσεις. Εάν έχετε διάθεση για εξερευνήσεις, το εκπαιδευμένο προσωπικό θα σας οργανώσει συναρπαστικές δραστηριότητες  στην γύρω περιοχή.

Monastiri Guesthouse

Monastiri Guesthouse
Το Monastiri Guesthouse

Μόλις 1,7χλμ. από τα Μετέωρα, στην Καλαμπάκα, βρίσκεται το Monastiri Guesthouse. Xτισμένο με ξύλο και πέτρα, οι ζωγραφισμένοι τοίχοι στο χέρι και τα σπάνια μοναστηριακά έπιπλα δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό και ζεστό περιβάλλον. Το ξενοδοχείο διαθέτει 20 υπέροχους και άνετους χώρους που με το μοναδικό τους ύφος, την διακόσμηση και την εντυπωσιακή θέα προς τα Μετέωρα, θα κάνουν την διαμονή σας μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Βρείτε τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων στα Μετέωρα και στην Καλαμπάκα!

Προορισμός διενθούς φήμης τον οποίο πρέπει, έστω μια φορά στη ζωή σας, να τον επισκεφθείτε. Τα Μετέωρα αποτελούν ένα κράμα φυσικής ομορφιάς και θρησκευτικού ενδιαφέροντος και το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτού κόβει πραγματικά την ανάσα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς θρήσκος για να θαυμάσει τα μοναστήρια που πραγματικά κρέμονται πάνω στους βράχους. Το θέαμα και το δέος που δημιουργείται, μπορεί να τους αγγίξει όλους. Ειδικά την εποχή των εορτών, που η φύση φοράει τα καλά της, οι γιορτές στα Μετέωρα είναι κυριολεκτικά μοναδικές.

Γιορτές στα Μετέωρα

Η Unesco έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Και αυτό σίγουρα μόνο τυχαίο δεν είναι. Σήμερα, στους αγέρωχους αυτούς βράχους φιλοξενούνται 6 μοναστήρια. Το καθένα με τη δική του μακροχρόνια ιστορία που ξεκινά από τον 11ο αιώνα. Μοναστήρια που σας καλούν να τα επισκεφθείτε και να ανακαλύψετε το παρελθόν του καθενός. Δεν είναι όμως μόνο αυτά που κάνουν τα Μετέωρα να ξεχωρίζουν. Ο θαυμασμός για το μέρος αυτό ξεκινά από μακριά, από τη στιγμή που θα αρχίσει κανείς να προσεγγίζει τους πελώριους αυτούς πέτρινους όγκους. Η όψη αυτού του φυσικού φαινομένου θα σας οπλίσει με μια διάθεση να το γνωρίσετε από κοντά. Η ανάβαση στα Μετέωρα διαρκεί περίπου 4 με 5 ώρες. Οπότε, εκτός από τη φωτογραφική σας μηχανή, θα πρέπει να είστε και ξεκούραστοι. Εκτός αν είστε από αυτούς που προτιμούν την πολυτέλεια, οπότε θα επιλέξετε κάποιο από τα μίνι βαν που θα σας μεταφέρουν στα σημεία ενδιαφέροντος πιο χαλαρά. Είτε έτσι, είτε αλλίως, το θέαμα από την κορυφή θα σας αποζημιώσει για την (μικρή ή μεγάλη) ταλαιπωρία που θα υποστείτε.

Προσφορές ξενοδοχείων στα Μετέωρα

Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά για όσους θέλουν να περάσουν στα Μετέωρα τις φετινές τους γιορτές. Το, τεσσάρων αστέρων, Amalia Kalambaka Hotel, βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από τη πόλη της Καλαμπάκας. Μέσα σε 50 στρέμματα καταπράσινων κήπων, είναι κτισμένο με παραδοσιακό τρόπο και πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Οι ανέσεις και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει, αποτελούν εγγύηση για αξέχαστες εορταστικές διακοπές!

Στο τέλος της Θεσσαλικής πεδιάδας, στην κεντρική Ελλάδα, υπάρχει ένα φυσικό φαινόμενο μοναδικής, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, ομορφιάς. Τα γνωστά σε όλους μας Μετέωρα. Πρόκειται για μια συστάδα από πανύψηλους βράχους οι οποίοι υψώνονται λίγο έξω από την Καλαμπάκα. Η όψη τους προκαλεί δέος και όσοι είχαν την ευκαιρία να αναρριχηθούν σε αυτούς, απολαμβάνουν μια πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα.

Μετέωρα – Σύμβολο φύσης και πολιτιστικής κληρονομιάς

Δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά που κάνει τα Μετέωρα να ξεχωρίζουν. Παράλληλα με το φυσικό τους κάλλος, είναι γνωστά και την θρησκευτική – πολιτιστική κληρονομιά που διατηρούν. Στις κορυφές κάποιον από τους βράχους των Μετεώρων είναι φωλιασμένα, από τον 11ο αιώνα, μοναστήρια. Τα μοναστήρια των Μετεώρων αποτελούν σήμερα το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστηριακό συγκρότημα στην Ελλάδα (μετά το Άγιο Όρος).

Από την εποχή που ξεκίνησε η παρουσία τους, υπήρξαν περίπου 30 μοναστήρια στην περιοχή των Μετεώρων. Σήμερα λειτουργούν κανονικά μόνο τα 6 από αυτά, τα οποία είναι αναστηλωμένα και συντηρημένα στις τοιχογραφίες τους και τον εσωτερικό τους διάκοσμο. Οι μοναχοί, για να αναρριχηθούν στα μοναστήρια τους καθιέρωσαν με το πέρασμα των αιώνων ιδιαίτερες πρακτικές οι οποίες κατέληξαν να γίνουν παράδοση. Με σχοινιά, δίχτυα ή ακόμα και με τα χέρια τους, οι μοναχοί ανέπτυξαν ξεχωριστούς τρόπους για να προσεγγίζουν τα μοναστήρια τους. Το 1989, η UNESCO προσέθεσε τα Μετέωρα στην κατάλογο των “Μνημείων της Παγκόσμιας κληρονομιάς” ως πολιτιστικό και ταυτόχρονα φυσικό αγαθό, έχοντας τα χαρακτηρίσει ως “Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας”. Από το Ελληνικό κράτος τα Μετέωρα αναφέρονται  ως “τόπος ιερός, αναλλοίωτος και απαραβίαστος”

Η Καλαμπάκα

Πρόκειται για την κωμόπολη που είναι χτισμένη στη σκιά των πελώριων βράχων. Αποτελεί την καλύτερη πρόταση για διαμονή για όσους θέλουν να επισκεφθούν τα Μετέωρα. Διαθέτει πολύ καλή τουριστική υποδομή, εξαιρετική ρυμοτομία, μεγάλες πλατείες και δρόμους. Στο ekdromi.gr μπορείτε να βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Καλαμπάκα για να απολαύσετε τα Μετέωρα.

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς και σημαντικούς (από πολλές απόψεις) προορισμούς της χώρας. Τα Μετέωρα φημίζονται εντός και εκτός Ελλάδας για παραπάνω από έναν λόγους. Δεν είναι μόνο η θρησκευτική ομορφιά που εκπέμπουν, καθώς φιλοξενούν 6 πλέον σήμερα μοναστήρια. Δεν είναι ούτε η ιστορία που κουβαλά ο τόπος αυτός, καθώς τα μοναστήρια που υπήρχαν από τον 11ο αιώνα στην περιοχή έχουν κάνει τα Μετέωρα να χαρακτηριστούν από την Unesco ως “Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς” . Είναι όλα τα παραπάνω, δεμένα μαζί με μια σπάνια φυσική ομορφιά. Οι πελώριοι πέτρινοι όγκοι που προκαλούν δέος και θαυμασμό και στους οποίους είναι φωλιασμένα τα μοναστήρια, είναι που κάνουν τα Μετέωρα προορισμό με ξεχωριστό ενδιαφέρον για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Ανακαλύπτοντας τα Μετέωρα

Αν είστε από αυτούς που αρέσκονται στις δυνατές συγκινήσεις, ένα ταξίδι στα Μετέωρα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε. Το δέος και ο θαυμασμός ξεκινούν από τη στιγμή που πλησιάζετε στην περιοχή. Η όψη των βράχων που στέκουν αγέρωχα είναι ικανή να σας κόψει την ανάσα. Δεν πρέπει να μείνετε όμω εκεί. Αφού ξεκουραστείτε στο ξενοδοχείο, οπλιστείτε με διάθεση και κουράγιο (και τη φωτογραφική σας μηχανή) για να ξεκινήσετε την ανάβαση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσεγγίσετε τις κορυφές των Μετεώρων και να δείτε από κοντά τα Μοναστήρια. Μπορείτε είτε μόνοι σας, είτε σε γκρουπ και η διάρκεια της ανάβασης και του περίπατου είναι περίπου 4 με 5 ώρες. Για όσους θέλουν μια πιο ξεκούραστη εμπειρία, υπάρχουν και mini van που φροντίζουν να σας μεταφέρουν στα σημεία ενδιαφέροντος. Το μόνο σίγουρο είναι πως από ψηλά, η θέα είναι εκπληκτική και θα σας ενθουσιάσει.

Προσφορές ξενοδοχείων για τα Μετέωρα

Η Καλαμπάκα είναι ο ιδανικός προορισμός για να καταλύσετε κατά την επίσκεψή σας στα Μετέωρα. Πρόκειται για μια κωμόπολη που βρίσκεται απέναντι από τα Μετέωρα οπότε εξ ορισμού η θέα που θα απολαμβάνετε θα είναι μοναδική. Στις προσφορές του ekdromi.gr μπορείτε να βρείτε το τεσσάρων Αστέρων 4* Amalia Kalambaka Hotel όπου μέσα σε ένα οίκημα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ανέσεις αλλά και να δοκιμάσετε εξαιρετικές γεύσεις στα 2 εστοατόρια που διαθέτει.

About Ekdromi.gr