Πόρος λιμάνι

Σαββατοκύριακο στον Πόρο

Το σύμπλεγμα των νησιών του Αργοσαρωνικού, βρίσκεται ανάμεσα στην Αττική και τη Βόρεια Πελοπόννησο. Εκεί, βρίσκονται διάσπαρτα έξι πανέμοφρα νησιά. Νησιά που το καθένα με τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, τη δική του ομορφιά αλλά και τη δική του ιστορία. Η κοντινή απόσταση τους από την Αττική, αλλά και τα υπέροχα αξιοθέατά τους, οι καθαρές τους παραλίες και τα πενέμορφα ψαροχώρια τους, τα καθιστούν ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Ο Πόρος, είναι ένα από αυτά τα έξι αυτά νησιά. Ένα μέρος με ιδιαίτερο χαρακτήρα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, από τη στιγμή που το ιπτάμενο δελφίνι προσεγγίζει το γραφικό του λιμάνι. Το Σαββατοκύριακο στον Πόρο, είναι η ιδανική επιλογή για να μία μίνι απόδραση που θα γεμίσει τις μπαταρίες σας!

Σαββατοκύριακο στον Πόρο

Η ομορφιά του Πόρου γίνεται αντιληπτή από την πρώτη προσέγγιση στο λιμάνι. Εκεί αντικρίζουμε το ιστορικό Ρολόι, το σήμα κατατεθέν του νησιού, το οποίο υπάρχει στο σημείο αυτό από το 1927. Στο λιμάνι βρίσκονται επίσης τα cafe, τα μεζεδοπωλεία και τα μπαρ του νησιού. Ευχάριστη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, ακόμα και τις ώρες που το λιμάνι έχει κίνηση, επικρατεί μια όμορφη ηρεμία, μία γαλήνη. Εκεί να δείτε κόσμο να απολαμβάνει θαλασσινούς μεζέδες με τσίπουρο, ή να αγναντεύει τον ήλιο και το χωριό του Γαλατά απέναντι απολαμβάνοντας τον καφέ ή το παγωτό του.

Πόρος – Δραστηριότητες

Στη συνέχεια ξεκινά η εξερεύνηση του νησιού στα ενδότερά του. Ο Πόρος διαθέτει περισσότερες από 15 παραλίες. Στις περισσότερες από αυτές, τα πεύκα φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό και δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση με το πράσινο να συναντά το γαλάζιο. Κάποιες από τις παραλίες του Πόρου προσφέρονται και για θαλάσσια σπορ, για τους λάτρεις του είδους. Οι πιο όμορφες παραλίες του Πόρου δεν είναι μακριά από το λιμάνι. Με ένα ταξί, σε 10 λεπτά το πολύ βρίσκεστε στην παραλία της επιλογής σας. Από τις πιο όμορφες ακτές του νησιού είναι το Ασκέλι, το Λιμανάκι της Αγάπης, το Κανάλι και το Μοναστήρι. Ο Πόρος όμως, προσφέρει επιλογές και για τους φίλους του βουνού. Στις ορεινές περιοχές του υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια, ιδανικά για πεζοπορία και ποδήλατο. Ανταμοιβή για όσους επιχειρήσουν μια ορεινή βόλτα είναι η μαγευτική θέα όλου του Σαρωνικού και της ορεινής Πελοποννήσου. Όταν πέσει το βράδυ επιστρέφουμε στο λιμάνι για μια χαλαρωτική, ρομανιτκή βόλτα.

Αποτελεί ίσως μια από τις μεγαλύτερες αποδείξεις της ομορφιάς της Ελλάδας το γεγονός πως, μέσα σε μία μόνο ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και το θόρυβο της πόλης, έχει κανείς την ευκαιρία να βρεθεί σε ένα τόσο όμορφο και εύκολα προσεγγίσιμο μέρος, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα ζώντας ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο στον Πόρο. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στον Πόρο εδώ!

Τα πανέμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού, ανέκαθεν αποτελούσαν μια ξεχωριστή ευκαιρία για γρήγορη απόδραση από την πόλη. Μόλις σε απόσταση μίας και κάτι ώρας από το λιμάνι του Πειραιά, ο καθένας μπορεί να γευθεί τις χαρές ενός νησιού! Ένα από τα πλέον όμορφα αλλά και διακριτικά νησιά του, είναι ο Πόρος. Όμορφος, γρήγορα προσβάσιμος, με τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Μπορεί να μην είναι τόσο προβεβλημένος όσο η ιστορική Ύδρα και οι δημοφιλείς Σπέτσες, έχει όμως τον τρόπο να κερδίζει τον επισκέπτη. Με το γραφικό του λιμάνι αλλά και τις χαλαρωτικές και όμορφες παραλίες του. Μία μικρή απόδραση λοιπόν στον Πόρο είναι ιδανική για τις ημέρες του Μαΐου. Για ένα όμορφο ταξίδι που θα μας βάλει για τα καλά σε καλοκαιρινή διάθεση! Ο Πόρος μας περιμένει, και με τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr η διαμονή μας γίνεται εκτός από απολαυστική, και οικονομική.

Μάιος στον Πόρο

Xenia Poros Image

Το Xenia Poros Image
Το Xenia Poros Image

Το Xenia Poros Image είναι ένα ιστορικό ξενοδοχείο στον Πόρο. Ιδανικό για στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης και μάλιστα πολύ κοντά στην Αθήνα. Βρίσκεται στην παραλία του Νεωρίου, λίγα λεπτά από το κέντρο του νησιού, σε μια πανέμορφη τοποθεσία με γαλαζοπράσινα νερά και κατάφυτους λόφους. Διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια αξέχαστη διαμονή όπως θέα στη θάλασσα, κέντρο ευεξίας, ιδιωτική μαρίνα αλλά και αμμώδη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar.

Dimitra Hotel

Το Dimitra Hotel
Το Dimitra Hotel

Το Dimitra Hotel είναι ένα οικογενειακό και φιλόξενο ξενοδοχείο στην καρδιά του Πόρου. Μόλις 4 λεπτά από το λιμάνι του νησιού, διαθέτει δωμάτια με εκπληκτική θέα στη θάλασσα αλλά και στο λιμάνι. Τα δωμάτιά του είναι πλήρω εξοπλισμένα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης, δωρεάν προϊόντα περιποίησης αλλά και μπάνιο με υδρομασάζ. Μπορείτε να απολαύσετε σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο το γεύμα σας σε παραδοσιακά εστιατόρια αλλά και να κάνετε το μπάνιο σας στην παραλία Κανάλι που βρίσκεται μόλις 400 μέτρα μακριά!

Πόρος

Ο Πόρος αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού σε έκταση. Σε σύγκριση με τις φημισμένες Σπέτσες και την κοσμοπολίτικη Ύδρα, είναι ίσως ο πιο αδικημένος. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα γειτονικά του προβεβλημένα νησιά. Αυτό μάλιστα το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία και να τον επισκεφθούν.

Το όνομά του οφείλεται στο στενό θαλάσσιο πέρασμα που τον χωρίζει από τις ακτές της Πελοποννήσου. Άλλωστε στην αρχαία Ελληνική, Πόρος σημαίνει πέρασμα. Ακόμα ένα γεωγραφικό του χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πόρος είναι στην πραγματικότητα 2 νησιά, η Σφαιρία, εκεί δηλαδή που είναι χτισμένος ο οικισμός του Πόρου, και η μικρή καταπράσινη Καλαυρεία. Τα δύο νησιά αυτά χωρίζονται από ένα πολύ μικρό κανάλι.

Φτάνοντας στον Πόρο, το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή είναι το ιστορικό του Ρολόι, βασικό χαρακτηριστικό του νησιού, το οποίο υπάρχει στο σημείο αυτό από το 1927. Η πόλη του Πόρου διαθέτει μια μοναδική, ξεχωριστή ομορφιά. Χτισμένη αμφιθεατρικά, με θέα τις απέναντι ακτές, γεμίζει το μάτι του επισκέπτη με τη γραφικότητα της καθώς, ακόμα και με την πρώτη βόλτα, νιώθει κανείς ότι ταξιδεύει στο χρόνο. Τα νεοκλασικά της κτίρια, η υπέροχη παραλία και το γραφικό της λιμάνι συνθέτουν την προσωπικότητα του νησιού αυτού.

Δεν είναι όμως μόνο η πόλη αυτή που εντυπωσιάζει. Ο Πόρος διαθέτει περισσότερες από 15 παραλίες, στις περισσότερες από αυτές, τα πεύκα φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό, δημιουργώντας μια υπέροχη αντίθεση με το πράσινο να συναντά το γαλάζιο. Συγκεκριμένες παραλίες του Πόρου προσφέρονται και για θαλάσσια σπορ, για τους λάτρεις του είδους. Ο Πόρος όμως, προσφέρει επιλογές και για τους φίλους του βουνού καθώς στις ορεινές περιοχές του υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια, ιδανικά για πεζοπορία και ποδήλατο. Ανταμοιβή για όσους επιχειρήσουν μια ορεινή βόλτα είναι η μαγευτική θέα όλου του Σαρωνικού και της ορεινής Πελοποννήσου.

Ιδανικός για μίνι εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, αλλά και για περισσότερες ημέρες, ο Πόρος αποτελεί μια πρόταση ιδανική, συνδυάζοντας τη γραφικότητα με το πράσινο, τη φυσική ομορφιά με το ταξίδι στο χρόνο.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στον Πόρο εδώ!

Ο Πόρος είναι ένα μέρος γνωστό και αγαπητό σε όλους, ακόμα και σε όσους δεν το έχουν επισκεφθεί. Κι όμως, πρόκειται για ένα από τα πιο αδικημένα νησιά. Συνήθως όταν η κουβέντα πηγαίνει στον Αργοσαρωνικό, η κλασική Ύδρα, οι κοσμοπολίτισσες Σπέτσες, ακόμα και το ήρεμο και εναλλακτικό Αγκίστρι, αποτελούν την προτεραιότητα αφήνοντας τον πανέμορφο Πόρο να περιμένει. Όποιος όμως έχει κάνει αυτό το σύντομο ταξίδι και έχει αντικρίσει τη θέα του λιμανιού του, σίγουρα έχει κάτι παραπάνω να πει για αυτό το υπέροχο στολίδι του Αργοσαρωνικού.

Πόρος – Η πρώτη εντύπωση

Οι τρόποι προσέγγισης είναι 2. Μπορείτε να μεταβείτε στον Πόρο οδικώς, οπότε περνάτε απέναντι με ferry από τον Γαλατά, είτε με το δελφίνι από Πειραιά μόλις σε μία ώρα. Όποια στιγμή όμως της ημέρας και να φτάσετε, η πρώτη εικόνα είναι αυτή που θα σας κερδίσει. Το λιμάνι του Πόρου, φιλόξενο και ήρεμο, μας ταξιδεύει σε μια άλλη δεκαετία. Σαν βγαλμένο από τις πιο όμορφες στιγμές του Ελληνικού κινηματογράφου του ’70. Με γραφικά ταβερνάκια, όμορφα cafe και ουζερί. Πρόκειται για ένα μέρος που σε προ(σ)καλεί να το περπατήσεις.

Τις απογευματινές ώρες οι ντόπιοι ξεκινούν τις ετοιμασίες για το βράδυ. Τα μεζεδοπωλεία προετοιμάζονται για τον κόσμο που θα κατέβει. Είναι αρκετά δύσκολο να βρει κανείς μέρος που να μην έχει ωραίους μεζέδες, κυρίως με θαλασσινά. Απέναντι ο Γαλατάς, ακόμη μια υπέροχη τοποθεσία, στέκεται σαν κάδρο σε όποιους απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα στον Πόρο. Τόσο κοντά, που νιώθεις ότι μπορείς να πεταχτείς κολυμπώντας. Πράγμα τελικά όχι ακατόρθωτο καθώς το κοντινότερό του σημείο απέχει μόλις 70 μέτρα από τον Πόρο.

Όταν έρθει η ώρα για βουτιά στη θάλασσα, οι περισσότερες επιλογές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι. Μπορείτε είτε με τα πόδια, είτε με ταξί (παίρνοντας ένα από τα πολλά που υπάρχουν συνεχώς στο λιμάνι) να μεταβείτε στο Ασκέλι (οργανωμένο με ξαπλώστρες, service και θαλάσσια sports), ή ακόμα στο γραφικό Λιμανάκι της Αγάπης, το Κανάλι αλλά και το Μοναστήρι. Όλες τους πανέμορφες.

Αποτελεί ίσως μια από τις μεγαλύτερες αποδείξεις της ομορφιάς της Ελλάδας, το γεγονός πως μέσα σε μία μόνο ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και το θόρυβο της πόλης, έχει κανείς την ευκαιρία να βρεθεί σε ένα τόσο όμορφο και εύκολα προσεγγίσιμο μέρος, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα ζώντας ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο στον Πόρο.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στον Πόρο εδώ! 

About Ekdromi.gr