καστοριά

Καστοριά: Φυσική ομορφιά και χαλάρωση

Πρόκειται για πόλη μοναδικής φυσικής ομορφιάς, καθώς συνδυάζει το βουνό με τα νερά της λίμνης. Η Καστοριά αποτελεί ιδανικό προορισμό για στιγμές χαλάρωσης, ρομαντικούς περιπάτους και συλλογή από πανέμορφες εικόνες. Βρίσκεται στο άκρο της Δυτικής Μακεδονίας, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα. Με το που πατήσει το πόδι του ο επισκέπτης στην πόλη, το θέαμα της λίμνης Ορεστιάδας θα τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή του. Σε συνδυασμό με τα βουνά Γράμμο και Βίτσι που αγκαλιάζουν την πόλη, το τοπίο γίνεται αυτομάτως μαγικό.

Καστοριά – η πόλη

Δεν είναι όμως μόνο η φυσική ομορφιά που χαρακτηρίζει την Καστοριά. Η γραφική της πόλη με τα παραδοσιακά αρχοντικά και νεοκλασικά κτίσματά της, τις  περίπου 84 βυζαντινές εκκλησίες και εκκλησάκια καθώς  και τα υπέροχα σοκάκια της, μεταφέρουν τον ταξιδιώτη σε μια άλλη, διαφορετική ατμόσφαιρα και τον βοηθούν να μεταφερθεί με το μυαλό του σε άλλες εποχές. Η Καστοριά προσφέρεται για περίπατο. Η διαδρομή γύρω από τη λίμνη, με τα στενά δρομάκια και τις στροφές του, χαρίζει μια εξαιρετική θέα προς τη λίμνη η οποία μαγεύει. Εκεί θα συναντήσετε πολλούς ψαράδες, ποδηλάτες καθώς και περιπατητές που περνούν στιγμές χαλάρωσης κάνοντας τον περίπατό τους. Η λίμνη της Καστοριάς, καθώς και το δάσος της έχουν κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και προστατεύονται από το πρόγραμμα «Natura 2000» καθώς εκεί διατηρούνται περίπου 200 είδη πουλιών και φυσικά πολλά είδη ψαριών. Αξίζει να επισκεφθείτε τις ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία και τα τσιπουράδικα της περιοχής. εκεί πρέπει να δοκιμάσετε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Η Καστοριά έχει να επιδείξει και γαστρονομικές αρετές προς τους επισκέπτες της. Τέλος, στην Καστοριά (μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη) βρίσκεται το σπήλαιο του Δράκου. Ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ευρώπης στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται 7 λίμνες. Μπορεί να είναι περισσότερο συνδεδεμένη με το χειμώνα, η Καστοριά όμως προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου. Οι ομορφιές της δεν εξαντλούνται σε λίγες ημέρες και ο ρομαντισμός που αποπνέει συντροφεύει τους επισκέπτες της και μετά την επιστροφή τους.

Είναι μία από τις πιο παλιές και γνωστές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Το παραδοσιακό της ύφος, οι ενδιαφέρουσες βόλτες στο κέντρο της, οι μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες και φυσικά η πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα, κάνουν την Καστοριά έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς του χειμώνα. Ο μαγικός συνδυασμός του βουνού με τα νερά της λίμνης, της προσδίδουν έναν γοητευτικό χαρακτήρα. Η Καστοριά αποτελεί ιδανικό προορισμό για στιγμές χαλάρωσης, ρομαντικούς περιπάτους και συλλογή από πανέμορφες εικόνες.

Καστοριά

Βρίσκεται στο άκρο της Δυτικής Μακεδονίας, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα. Στην πρώτη επαφή του επισκέπτη, το θέαμα της λίμνης Ορεστιάδας θα τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή του. Σε συνδυασμό με το Γράμμο και το Βίτσι, τα 2 βουνά που αγκαλιάζουν την πόλη, το τοπίο γίνεται αμέσως μαγευτικό.

Οι ομορφιές της Καστοριάς όμως, δεν εξαντλούνται μόνο στα κάλλη της φύσης. Η γραφική πόλη, με τα αρχοντικά και νεοκλασικά κτίσματά της, τις  περίπου 84 βυζαντινές εκκλησίες και εκκλησάκια καθώς  και τα όμορφα σοκάκια της, μεταφέρουν τον ταξιδιώτη σε μια άλλη, διαφορετική ατμόσφαιρα και τον βοηθούν να μεταφερθεί με το μυαλό του σε άλλες εποχές.

Η Καστοριά είναι ιδανική για περίπατο. Μια βόλτα γύρω από τη λίμνη θα σας προσφέρει τη χαλάρωση που χρειάζεστε, αλλά θα σας γεμίσει και με μοναδικές εικόνες. Στις όχθες της, θα συναντήσετε πολλούς ψαράδες, ποδηλάτες καθώς και περιπατητές. Η λίμνη της Καστοριάς, καθώς και το δάσος της έχουν κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και προστατεύονται από το πρόγραμμα «Natura 2000» καθώς εκεί διατηρούνται περίπου 200 είδη πουλιών και φυσικά πολλά είδη ψαριών.

Μία βόλτα στις ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία και τα τσιπουράδικα της περιοχής είναι επίσης επιβεβλημένη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Η Καστοριά έχει να επιδείξει και γαστρονομικές αρετές προς τους επισκέπτες της.

Μπορεί να είναι περισσότερο συνδεδεμένη με το χειμώνα, η Καστοριά όμως προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου. Οι ομορφιές της δεν εξαντλούνται σε λίγες ημέρες και ο ρομαντισμός που αποπνέει συντροφεύει τους επισκέπτες της και μετά την επιστροφή τους.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Καστοριά εδώ!

Χριστούγεννα στη Καστοριά – Προσφορές ξενοδοχείων.

Η Καστοριά είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ατμοσφαιρικές πόλεις της Ελλάδας. Έχοντας την λίμνη της ως κεντρικό φόντο να δημιουργεί ένα ειδυλλιακό τοπίο, και σε συνδυασμό με την φυσική ομορφιά της τα Χριστούγεννα στην Καστοριά θα είναι μια εμπειρία που θα σας μαγέψει. Μια σύγχρονη και ζωντανή πόλη που καταφέρνει να διατηρεί την παράδοση και την αρχοντιά της, θα σας χαρίσει στιγμές απολυτής χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Ένα γιορτινό σκηνικό απλώνεται μπροστά σας από υπέροχα αρχοντικά, ζεστά καφέ και μαγαζιά να καθρεφτίζουν στις όχθες της λίμνης. Με τους κατοίκους να τηρούν τα έθιμα των γιορτών με παραδοσιακά κάλαντα, κεράσματα και μελωδίες δημιουργούν το ιδανικό γιορτινό κλίμα για κάθε επισκέπτη. Απογειώστε την διαμονή σας στην Καστοριά με τις μοναδικές προσφορές του Ekdromi.gr.

4* Afkos Grammos Boutique Hotel Resort

Afkos Grammos Boutique Hotel Resort
Το Afkos Grammos Boutique Hotel Resort
Στο Νεστόριο Καστοριάς με θέα τον ποταμό Αλιάκμονα και το όρος Γράμμος βρίσκεται το Afkos Grammos Boutique Hotel Resort. Ένας άνετος χώρος με παροχές υψηλών προδιαγραφών θα σας προσφέρει στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης στις γιορτινές σας διακοπές. Ένα κομψό περιβάλλον με υπέροχη αισθητική και διακόσμηση. Ο άψογος εξοπλισμός, το προσεγμένο service και η φιλοξενία θα κάνουν την διαμονή σας αξέχαστη. Και φυσικά το πλήρως εξοπλισμένο Health Club του ξενοδοχείου με το γυμναστήριο, την σάουνα και το υδρομασάζ σας δίνουν την ευκαιρία να αναζωογονηθείτε.

Anastassiou Hotel

Anastassiou Hotel
To Anastassiou Hotel
Το Anastassiou Hotel βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και διπλά στη πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς. Ένας πλήρως ανακαινισμένος χώρος γεμάτος ζεστασιά και άνεση. Το ευγενικό και φιλικό προσωπικό με την άψογη εξυπηρέτηση θα φροντίσουν οι διακοπές σας να είναι μοναδικές. Απολαύστε τις παροχές του ξενοδοχείου και ζήστε στιγμές απολυτής χαλάρωσης πίνοντας το ποτό σας διπλά στο τζάκι με την υπέροχη θέα της λίμνης να απλώνεται μπροστά σας.

4* Diamond River Hotel & Spa

Diamond River Hotel & Spa
Το Diamond River Hotel & Spa
Στο γραφικό χωριό Μονιάκοι, μόλις 1χλμ. από την Καστοριά,  βρίσκεται το Diamond River Hotel & Spa. Ένας χώρος με ξεχωριστή προσωπικότητα και άψογη εξυπηρέτηση προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Απολαύστε τον πλούσιο πρωινό μπουφέ με τις υπεροχές γεύσεις και χαλαρώστε πίνοντας το ποτό σας διπλά στο τζάκι στο ατμοσφαιρικό μπαρ του ξενοδοχείου. Ζήστε τις γιορτινές διακοπές που ονειρεύεστε σε ένα φιλόξενο περιβάλλον για απαιτητικούς επισκέπτες. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για Χριστούγεννα στη Καστοριά εδώ.

Νοέμβριος στην Καστοριά

Μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά αφού συνδυάζει άψογα το βουνό με τα νερά της λίμνης της. Η Καστοριά αποτελεί τον πλέον ιδανικό προορισμό για στιγμές γαλήνης, χαλαρωτικούς περιπάτους και συλλογή από υπέροχες εικόνες. Είναι τοποθετημένη στο άκρο της Δυτικής Μακεδονίας, απέχει 200 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μπορεί να ταξιδέψει κανείς και αεροπορικώς από την Αθήνα. Η πρώτη εικόνα που θα αντικρύσει ο επισκέπτης είναι και η πιο εντυπωσιακή. Το θέαμα της λίμνης Ορεστιάδας θα τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή του. Σε συνδυασμό με τα βουνά Γράμμο και Βίτσι που αγκαλιάζουν την πόλη, το τοπίο γίνεται αυτομάτως μαγικό. Ο Νοέμβριος στην Καστοριά είναι πραγματικά εκπληκτικός και το Ekdromi.gr μας καλεί να τον γνωρίσουμε. Η διαφορά που έχει η Καστοριά, σε σύγκριση με άλλους δημοφιλείς προορισμούς φυσικής ομορφιάς, είναι πως το ενδιαφέρον που προκαλεί, δεν σταματά εκεί. Την υπέροχη λίμνη της την αγκαλιάζει η γραφική της πόλη με τα παραδοσιακά αρχοντικά και νεοκλασικά κτίσματά της. Στα στενά της θα βρείτε περίπου 84 βυζαντινές εκκλησίες και εκκλησάκια που θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Η Καστοριά είναι ιδανική για περίπατο. Οι δρόμοι γύρω από τη λίμνη, με τα στενά δρομάκια και τις στροφές τους, χαρίζουν στον επισκέπτη μια εξαιρετική θέα προς τα νερά της. Η λίμνη της Καστοριάς, καθώς και το δάσος της έχουν κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και προστατεύονται από το πρόγραμμα «Natura 2000» καθώς εκεί διατηρούνται περίπου 200 είδη πουλιών και φυσικά πολλά είδη ψαριών. Στα ενδότερα της πόλης, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία και τα τσιπουράδικα της περιοχής. Η Καστοριά έχει να επιδείξει πολλές γαστρονομικές αρετές προς τους επισκέπτες της. Τέλος, στην Καστοριά (μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη) βρίσκεται το σπήλαιο του Δράκου. Ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ευρώπης στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται 7 λίμνες. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Καστοριά Εδώ!

Ανοιξιάτικη απόδραση στην Καστοριά

Η άνοιξη είναι μια υπέροχη εποχή για να επισκεφθείτε την Καστοριά. Καθώς ο χειμώνας υποχωρεί, η πόλη πλημμυρίζει με χρώματα, ζωντάνια και γοητεία. Από την εκπληκτική λίμνη μέχρι τα ιστορικά αξιοθέατα, υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε στην Καστοριά κατά την ανοιξιάτικη περίοδο. Με μια ατμόσφαιρα μαγική και την σπάνια φυσική ομορφιά να την χαρακτηρίζει, σίγουρα μια ανοιξιάτικη απόδραση στην Καστόρια θα σας μείνει αξέχαστη.

Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Καστοριάς είναι η λίμνη Ορεστιάδα, μια εκπληκτική λίμνη που είναι ιδανική για βαρκάδα, ψάρεμα και περιήγηση στα αξιοθέατα. Την άνοιξη, η λίμνη ζωντανεύει με μια πανδαισία χρωμάτων, καθώς τα αγριολούλουδα και τα δέντρα που την περιβάλλουν ανθίζουν. Μπορείτε να νοικιάσετε μια βάρκα ή να κάνετε μια χαλαρή βόλτα κατά μήκος των ακτών της λίμνης, απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα και τους ήχους της εποχής.

Η Καστοριά φιλοξενεί μια σειρά από ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε. Την άνοιξη, πολλά από αυτά τα αξιοθέατα είναι ιδιαίτερα γραφικά, με τα δέντρα και τα λουλούδια να έχουν ανθίσει. Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης είναι το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο στεγάζει μια εκπληκτική συλλογή βυζαντινής τέχνης και αντικειμένων, όπως σπάνια χειρόγραφα, εικόνες και ψηφιδωτά. Άλλα αξιοσημείωτα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνουν το Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς, το οποίο παρουσιάζει παραδοσιακές φορεσιές, εργαλεία και χειροτεχνίες, και το Ενυδρείο Καστοριάς, που διαθέτει μια ποικιλία ψαριών γλυκού νερού και άλλων υδρόβιων πλασμάτων. Για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία, η παλιά πόλη θα σας μαγέψει. Με τα παραδοσιακά πλακόστρωτα δρομάκια της, τα ιστορικά αρχοντικά και τις γραφικές εκκλησίες, η παλιά πόλη θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, στις μέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εκτός από την περιήγηση στα αξιοθέατα, η Καστοριά προσφέρει επίσης μια σειρά από δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες. Μία από τις πιο δημοφιλείς είναι η πεζοπορία, με πολυάριθμα μονοπάτια να ελίσσονται στους λόφους και τα δάση που περιβάλλουν την πόλη. Την άνοιξη, ο καιρός είναι ιδανικός και το τοπίο ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθιστώντας την την τέλεια εποχή για να απολαύστε μοναδικές διαδρομές.

Για όσους προτιμούν πιο χαλαρές δραστηριότητες, η Καστοριά είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε απλά. Τα πολλά καφέ και εστιατόρια της πόλης προσφέρουν μια σειρά από τοπικές λιχουδιές, όπως φρέσκα ψάρια, παραδοσιακά τυριά και νόστιμα γλυκά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για μια ανοιξιάτικη απόδραση στην Καστοριά εδώ.

Φθινοπωρινή απόδραση στην Καστοριά – Προσφορές Ξενοδοχείων

Μία πόλη που αποπνέει ρομαντισμό. Η ομορφιά της φύσης, σε μία από τις καλύτερες εκδοχές της. Τα χρώματα του φθινοπώρου πλαισιώνουν την υπέροχη λίμνη της και δημιουργούν εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό. Δεν είναι λίγοι άλλωστε όσοι θεωρούν πως μία φθινοπωρινή απόδραση στην Καστοριά είναι η ιδανική επιλογή για ψυχική και πνευματική χαλάρωση. Σε αυτή την υπέροχη πόλη, θα μαγευθείτε από την πανδαισία χρωμάτων και ομορφιάς που ειδικά το φθινόπωρο είναι στα καλύτερά της. Χτισμένη στα 620 μέτρα, απλώνεται αμφιθεατρικά πάνω σε χερσόνησο στη λίμνη Ορεστιάδα, πλαισιωμένη από τον Γράμμο και το Βίτσι. Σπάνιος συνδυασμός του υγρού στοιχείου με την ορεινή ομορφιά. Ας ανακαλύψουμε τις μοναδικές προσφορές του Ekdromi.gr για την Καστοριά και ας ετοιμαστούμε για τη φθινοπωρινή μας εξόρμηση!

4* Diamond River Hotel & Spa

4* Diamond River Hotel & Spa 
Φθινοπωρινή απόδραση στην Καστοριά
Το 4* Diamond River Hotel & Spa
Το 4* Diamond River Resort & Spa βρίσκεται στο γραφικό χωριό Μανιάκοι, σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από την Καστοριά. Το καθένα από τα 14 δωμάτιά του είναι εμπνευσμένο απο πολύτιμους λίθους, όπως το σμαράγδι, το ρουμπίνι και το μάτι του τίγρη. Όλα τα δωμάτια συναρπάζουν τον επισκέπτη με τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Στο μπαρ και το lounge room θα μαγευθείτε από τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα υπό τους ήχους μελωδικής μουσικής δίπλα στο τζάκι, ενώ η αίθουσα του πρωινού με το μπουφέ αμερικανικού τύπου εμπλουτισμένο με παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις, ικανοποιεί κάθε γευστική επιθυμία.

Anastassiou Hotel

Anastassiou Hotel
Το Anastassiou Hotel
Το Hotel Anastassiou βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Καστοριάς, δίπλα στη λίμνη Ορεστιάδα. Είναι χτισμένο σε νεοκλασικό στυλ και πρόσφατα ανακαινισμένο, σε όλους τους χώρους του. Από τις βεράντες των δωματίων και το σαλόνι της υποδοχής, η θέα προς τη λίμνη είναι μαγευτική όλες τις εποχές του χρόνου, όλες τις ώρες της μέρας. Απολαύστε ειδυλλιακές στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης, πίνοντας το ποτό σας στον κήπο του ξενοδοχείου τους ζεστούς μήνες του χρόνου ή δίπλα στο τζάκι, τις κρύες μέρες του χειμώνα και προγραμματίστε μικρούς και μεγάλους παραλίμνιους περιπάτους.

Αρχοντικό Ωρολογόπουλου

Αρχοντικό Ωρολογόπουλου
Το Αρχοντικό Ωρολογόπουλου
Το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Ωρολογόπουλου, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα, είναι από τα παλαιότερα της περιοχής. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 22 άτομα στα 9 ευρύχωρα δωμάτιά του που είναι όλα ντυμένα µε ξύλο και πέτρα. Περίτεχνα ταβάνια, πολλά παράθυρα, που λούζουν το χώρο µε φυσικό φως, κρυφές ματιές στα υπόλοιπα αρχοντικά της περιοχής, αλλά και η ιδιαίτερη παραδοσιακή αισθητική του είναι μερικά από τα στοιχεία που το αναδεικνύουν σε top επιλογή διαμονής στην πόλη. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για την Καστοριά εδώ!

Τα Ραγκουτσάρια στην Καστοριά

Τα Ραγκουτσάρια, όπως ονομάζονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Καστοριά. Γιορτάζονται κάθε χρόνο από την ημέρα των Θεοφανείων στις 6 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται 2 ημέρες μετά, στις 8 του μήνα μέσα σε ατμόσφαιρα πανηγυρική. Ουσιαστικά πρόκειται για αναβίωση Διονυσιακών τελετών, οι οποίες συνέβαιναν από τα αρχαία χρόνια. Σύμφωνα με τους κατοίκους της Καστοριάς, πρόκειται για γιορτή η οποία έχει ως σκοπό να ξεχαστούν τα προβλήματα της χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια των Ραγκουτσαριών, η πόλη της Καστοριάς αποκτά ένα νέο, ξεχωριστό χρώμα και διάθεση. Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι, αλλά και πολλοί επισκέπτες, οργανώνονται στα γνωστά «μπουλούκια». Το κάθε μπουλούκι διαθέτει τη δική του ορχήστρα. Όλα τα μπουλούκια βγαίνουν μαζί στους δρόμους και στα σοκάκια της πόλης για να γλεντήσουν. Ο χορός, τα τραγούδια και τα πειράγματα, καθώς και τα ξεχωριστά ντυσίματα με χιλιάδες διαφορετικές μεταμφιέσεις δίνουν ξεχωριστό τόνο στην πόλη. Η προέλευση του ονόματος Ραγκουτσάρια είναι από το λατινικό “rogatores” που σημαίνει «ζητιάνοι». Ο λόγος που το όνομα των εκδηλώσεων έχει αυτές τις ρίζες είναι γιατί οι μεταμφιεσμένοι (κατά την παράδοση) ζητούν από τους νοικοκύριδες να τους δώσουν δώρα για να διώξουν τα κακά πνεύματα. Τα «μπουλούκια» γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και ζητούν κεράσματα, φιλοδωρήματα και δώρα. Έπειτα, μεταμφιεσμένοι πίσω από προβιές και χειροποίητες μάσκες φροντίζουν να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα. Η κορύφωση των εκδηλώσεων γίνεται στις 8 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Δομινίκης. Η ημέρα αυτή ονομάζεται «Πατερίστα» από τους ντόπιους και από νωρίς το απόγευμα τα «μπουλούκια» παρελαύνουν χορεύοντας και σατιρίζοντας πρόσωπα και γεγονότα. Στο τέλος ο δήμος Καστοριάς (ο οποίος έχει την πλήρη ευθύνη της διοργάνωσης) βραβεύει τα καλύτερα μπουλούκια. Το 3ήμερο των Ραγκουτσαριών αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Καστοριάς και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών οι οποίοι θέλουν να δουν ή και να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Καστοριά εδώ!

3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Καστοριά

Όταν η οποιαδήποτε γιορτή συνδυάζεται με τριήμερο, αυτομάτως το μυαλό μας πηγαίνει πάντα στην εκδρομή. Άλλωστε, η Ελλάδα φημίζεται για τις επιλογές που προσφέρει όλες τις εποχές του χρόνου. Είτε πρόκειται για χειμώνα, είτε για καλοκαίρι, οι ορεινοί προορισμοί και τα νησιά έχουν την τιμητική τους. Επιλογές όμως υπάρχουν και τους φθινοπωρινούς μήνες και το ekdromi.gr έχει φροντίσει όπως πάντα να εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα. Η πρότασή μας για φέτος έχει να κάνει με έναν προορισμό μαγικό, που συνδυάζει το γαλάζιο του νερού με τα χρώματα του φθινοπώρου, έχει την απαραίτητη γραφικότητα και παράδοση που κεντρίζει το μάτι και το μυαλό του επισκέπτη, τι θα λέγατε λοιπόν να περάσετε το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Καστοριά.

Οδικώς χρειάζεται χρόνος και υπομονή, καθώς η Καστοριά απέχει περίπου 6 ώρες από την Αττική. Υπάρχει όμως και η εναλλακτική του αεροπλάνου όπου ο χρόνος είναι ελάχιστος. Με όποιο τρόπο όμως και αν θελήσετε να ταξιδέψετε, η πρώτη επαφή με την πόλη είναι αυτή που θα σας κάνει να νιώσετε τυχεροί για την επιλογή σας. Η θέα της λίμνης Ορεστιάδας δημιουργεί μια αίσθηση δέους αλλά και χαλάρωσης ταυτόχρονα. Ειδικά τους μήνες του φθινοπώρου τα έντονα χρώματα της φύσης είναι στην καλύτερή τους στιγμή.

Βόλτα στην πόλη

Παραδοσιακά αρχοντικά κτίσματα, αλλά και νεοκλασικά, δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και γραφικά σοκάκια συνθέτουν το παζλ της Καστοριάς. Πρόκειται για μια πόλη που προσφέρεται για μεγάλους περιπάτους. Ιδανική για αξέχαστες διαδρομές γύρω από τη λίμνη και με μεγάλο φωτογραφικό ενδιαφέρον για όσους αρέσκονται στην τέχνη της φωτογραφίας. Μετά τον περίπατο, ένα από τα δεκάδες εστιατόρια και μεζεδοπωλεία σας περιμένει για να σας δώσει μια έντονη γεύση των γαστρονομικών αρετών της περιοχής πάνα με η συνοδεία του τσίπουρου! Η Καστοριά, αποτελεί δίχως αμφιβολία μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επίσκεψη το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Και για τη διαμονή, βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Καστοριά εδώ!

Η γοητεία της Καστοριάς

Μία πανέμορφη πόλη, ικανή να γοητεύσει τον κάθε επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα την αντικρίσει. Προορισμός σπάνιας φυσικής ομορφιάς με τα νερά της λίμνης να συνδυάζονται με τη θέα του βουνού και να δημιουργούν υπέροχες εικόνες. Με τη γραφική της πόλη γεμάτη με παραδοσιακά αρχοντικά και νεοκλασικά κτίσματά, αλλά και τις  περίπου 84 βυζαντινές εκκλησίες της. Η γοητεία της Καστοριάς είναι όλα αυτά μαζί, αλλά και πολλά ακόμα. Για αυτό το λόγο, όποιος την επισκέπτεται για πρώτη φορά, πάντα επιστρέφει. Η πόλη της Καστοριάς βρίσκεται στο άκρο της Δυτικής Μακεδονίας, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Αν ισχύει αυτό που λέγεται, πως η πρώτη εντύπωση είναι πάντα η πιο σωστή, τότε για αυτό το μέρος, η πρώτη εικόνα είναι και η πιο εντυπωσιακή. Στην πρώτη επαφή του επισκέπτη, το θέαμα της λίμνης Ορεστιάδας θα τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή του. Στο βάθος, τα βουνά Γράμμος και Βίτσι αγκαλιάζουν την πόλη και το τοπίο γίνεται αυτομάτως μαγικό. Με αυτή την εικόνα η Καστοριά καλωσορίζει τους ταξιδιώτες! Αν σας αρέσει ο χαλαρωτικός περίπατος, είστε στο σωστό μέρος. Η διαδρομή γύρω από τη λίμνη Ορεστιάδα, με τα στενά δρομάκια και τις στροφές της, σας χαρίζει μια εξαιρετική θέα προς τη λίμνη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλούς ψαράδες, ποδηλάτες καθώς και περιπατητές που περνούν στιγμές ηρεμίας. Η λίμνη της Καστοριάς, καθώς και το δάσος της έχουν κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και προστατεύονται από το πρόγραμμα «Natura 2000» καθώς εκεί διατηρούνται περίπου 200 είδη πουλιών και φυσικά πολλά είδη ψαριών. Αλλά η Καστοριά δεν είναι μόνο η λίμνη της. Στα ενδότερα, το Ντόλτσο, η παλιά πόλη δηλαδή, είναι ό,τι πρέπει για μία βόλτα στο παρελθόν. Στα σοκάκια, με τα παλιά αρχοντικά σπίτια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία της πόλης. Σε κάποιο από τα πολλά μεζεδοπωλεία της περιοχής θα ανακαλύψτε μοναδικές τοπικές γαστρονομικές προτάσεις. Ανακαλύψτε την ιστορία και την κουλτούρα της πόλης. Στο Ντόλτσο υπάρχει το Λαογραφικό αλλά και το Ενδυματολογικό μουσείο της Καστοριάς, και τα 2 με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αν πάλι σας αρέσει η πανοραμική θέα, στον λόφο του Προφήτη Ηλία θα χαρείτε την πόλη και την λίμνη από ψηλά. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την Καστοριά εδώ! Ατελείωστες βόλτες μπροστά στην επιβλητική της λίμνη, χαλαροί περίπατοι σε γραφικές συνοικίες, κοντινές εκδρομές σε υπέροχα χωριά, γεύσεις και νυχτερινή ζωή που παρασύρουν, και πολλά ακόμα κρυμμένα μυστικά, από μια πόλη που είναι ικανή να σε μαγέψει. Αυτή είναι η Καστοριά, μια πόλη με πολλά πρόσωπα, που ο επισκέπτης καλείται να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως, όποια και αν είναι η επιλογή, η επιστροφή θα τον βρει σίγουρα γεμάτο από εικόνες και συναισθήματα. Άλλωστε, αυτή η πανέμορφη πόλη της δυτικής Μακεδονίας γνωρίζει καλά τον τρόπο να μαγεύει τους επισκέπτες της. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τις χάρες της.

Αφιέρωμα στην Καστοριά

Η πρώτη εικόνα είναι λένε και η πιο σωστή. Κάτι τέτοιο σίγουρα ισχύει για την Καστοριά. Ο κάθε επισκέπτης μόλις την αντικρύσει, βλέπει την υπέροχη λίμνη της. Η λίμνη της Καστοριάς, η Ορεστιάδα, η οποία αγκαλιάζεται ουσιαστικά από την πόλη, είναι πηγή έμπνευσης για ολόκληρη την Καστοριά, την οποία ουσιαστικά καθρεφτίζει στ νερά της. Μη χάσετε την ευκαιρία να τη δείτε, αλλά και να περπατήσετε στις όχθες της. Το συνολικό μήκος γύρω από τη λίμνη είναι 7 χιλιόμετρα, είναι δηλαδή ιδανική για περίπατο. Στη νότια όχθη της, μπορείτε να δείτε και τη γνωστή “Σπηλιά του Δράκου”, ένα υπέροχο σπήλαιο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Μέσα στην πόλη, το Ντόλτσο, η παλιά πόλη δηλαδή, είναι ιδανική για μία βόλτα στο παρελθόν. Στα σοκάκια, με τα παλιά αρχοντικά σπίτια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία της πόλης. Καθίστε αναπαυτικά σε ένα από τα πολλά μεζεδοπωλεία της περιοχής και ανακαλύψτε μοναδικές τοπικές γεύσεις, στα καλύτερά τους. Στο Ντόλτσο υπάρχει το Λαογραφικό αλλά και το Ενδυματολογικό μουσείο της Καστοριάς, και τα 2 με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αν πάλι σας αρέσει η πανοραμική θέα, στον λόφο του Προφήτη Ηλία θα χαρείτε την πόλη και την λίμνη από ψηλά. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Καστοριά, στο ekdromi.gr!

Προσφορές ξενοδοχείων στην Καστοριά

Εάν αναζητάτε έναν προορισμό που θα σας προσφέρει χαλάρωση αλλά και κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα με την οικογένειά σας ή το ταίρι σας, τότε αδιαμφισβήτητα η Καστοριά είναι αυτό που ψάχνετε. Το σημείο αναφοράς της είναι η λίμνη Ορεστιάδα η οποία προσφέρει μαγικές εικόνες και όμορφες δραστηριότητες. Πέρα από τη λίμνη όμως, αυτή η πόλη ξεχωρίζει για την γραφικότητα και την γοητεία της. Περπατήστε στα εντυπωσιακά στενά της, εξερευνήστε τα πανέμορφα γύρω χωριά και απολαύστε γαστρονομικές δημιουργίες και παραδοσιακά προϊόντα που θα απογειώσουν τις αισθήσεις σας. Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Καστοριά μέσα από το Ekdromi.gr και ζήστε ένα αξέχαστο ταξίδι γεμάτο μοναδικές εικόνες και στιγμές.

Anastassiou Hotel

Anastassiou Hotel
Προσφορές ξενοδοχείων στην Καστοριά
Anastassiou Hotel
Μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Καστοριάς βρίσκεται το Anastassiou Hotel. Χτισμένο σε νεοκλασικό στυλ και πρόσφατα ανακαινισμένο, διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής. Ζήστε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης μπροστά στο τζάκι με θέα την λίμνη ενώ απολαμβάνετε το ποτό σας. Η ζεστή ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου, η φιλοξενία αλλά και η εξυπηρέτηση του προσωπικού θα κάνουν το ταξίδι σας στην Καστοριά μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για πολύ καιρό.

Afkos Grammos Boutique Hotel Resort

Afkos Grammos Boutique Hotel Resort
 Afkos Grammos Boutique Hotel Resort
Το Afkos Grammos Boutique Hotel Resort βρίσκεται στο Νεστόριο Καστοριάς. Χτισμένο σε μια ιδιαίτερη γωνία με θέα τον ποταμό Αλιάκμονα και το επιβλητικό ορός Γράμμος, αποτελεί μια όαση χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Ένα περιβάλλον που συνδυάζει μοναδικά την λειτουργικότητα, την άνεση, την αισθητική ενώ ταυτόχρονα είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Στο Health Club του ξενοδοχείου θα βρείτε αίθουσα γυμναστηρίου, σάουνα, υδρομασάζ και χώρο για μασάζ που θα σας χαρίσουν την ευεξία και την χαλάρωση που αναζητάτε.

Diamond River Hotel & Spa

Diamond River Hotel & Spa
Diamond River Hotel & Spa
Στο γραφικό χωριό Μανιάκοι, μόλις 1 χλμ. από την Καστοριά, βρίσκεται το Diamond River Hotel & Spa. Τα ξεχωριστά του δωμάτια και η ιδιαίτερη διακόσμησή του θα σας συναρπάσουν. Με στόχο την άνεση και την εξυπηρέτηση του επισκέπτη θα σας προσφέρει τις διακοπές που ονειρεύεστε. Η ζεστή και σπιτική του ατμόσφαιρα καθώς και οι υπηρεσίες υψηλού επίπεδου θα σας χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής που θα σας μείνει αξέχαστη. Ανακαλύψτε τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων στην Καστοριά εδώ. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις ομορφότερες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Η Καστοριά διαθέτει σίγουρα παραπάνω από έναν λόγους για να γοητεύσει τον επισκέπτη. Η όμορφη αρχιτεκτονική της, οι χαλαρωτικές βόλτες στο κέντρο της και οι υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες της, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της. Φυσικά όμως αυτό που κάνει την Καστοριά να ξεχωρίζει, είναι σίγουρα η πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα. Σήμα κατατεθέν της πόλης. Οι μήνες του φθινοπώρου αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσετε, ή να επισκεφθείτε ξανά αυτή την όμορφη γωνιά της Μακεδονίας. Ας ανακαλύψουμε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Καστοριά, από το Ekdromi.gr.

Αρχοντικό Ωρολογόπουλου

Το Αρχοντικό Ωρολογόπουλου στην Καστοριά
Το Αρχοντικό Ωρολογόπουλου στην Καστοριά
Το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Ωρολογόπουλου, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα, απέκτησε και πάλι ζωή. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα της περιοχής στην οδό Πηχεών. Το διώροφο αυτό κτήριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, δίπλα στην κεντρική πλατεία, έδωσε τη θέση του σε ένα πολυτελές boutique hotel. Παραμένοντας πιστό στην αρχική του μορφή, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 22 άτομα στα 9 ευρύχωρα δωμάτιά του (από 25 τ.µ.), που είναι όλα ντυμένα µε ξύλο και πέτρα. Με μια σύντομη περιήγηση εντός του οικήματος αντιλαμβάνεται κανείς πως τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Περίτεχνα ταβάνια, πολλά παράθυρα, που λούζουν το χώρο µε φυσικό φως, κρυφές ματιές στα υπόλοιπα αρχοντικά της περιοχής, αλλά και η ιδιαίτερη παραδοσιακή αισθητική του είναι μερικά από τα στοιχεία που το αναδεικνύουν σε μία από τις top επιλογές διαμονής στην Καστοριά. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων στην Καστοριά εδώ!

Η όμορφη χειμερινή Καστοριά

Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που νιώθεις πως είναι φτιαγμένοι για τον χειμώνα. Πως το κρύο και το χιόνι τους ταιριάζουν απόλυτα. Ένας τέτοιος είναι σίγουρα η πόλη της Καστοριάς. Η θέα της λίμνης Ορεστιάδας αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα θεάματα της πόλης. Όμως ο πλούτος, φυσικός και μη, της πόλης, δεν εξαντλείται στη λίμνη. Η Καστοριά είναι μια ζωντανή πόλη και αυτό μπορεί να το ανακαλύψει κανείς σε κάθε στενό, σε κάθε δρόμο και σοκάκι της. Έχει τον τρόπο να μαγέψει τον επισκέπτη με πολλές διαφορετικές αφορμές αλλά και να του προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις. Η χειμερινή Καστοριά σε καλεί να την ανακαλύψεις και να περάσεις μαζί της όμορφες, χαλαρωτικές αλλά και ξέφρενες στιγμές.

Και φυσικά ξεκινάμε την περιηγησή μας με τη λίμνη. Η λίμνη Ορεστιάδα μεταφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση ηρεμίας με το που την βλέπει. Μπορείτε να την διασχίσετε είτε με αυτοκίνητο, είτε με ποδήλατο. Μπορείτε επίσης να περάσετε και στο εσωτερικό της με τα καραβάκια που κάνουν τη σχετική διαδρομή και να την απολαύσετε από μια άλλη οπτική γωνία. Μέσα στην πόλη, μη χάσετε την ευκαιρία να περάσετε μια βόλτα από το Ντολτσό. Την πιο παλιά και γραφική συνοικία της Καστοριάς που θα σας μεταφέρει σε άλλο χρόνο και θα σας κάνει να θέλετε να χαθείτε στα στενά της. Εάν είστε από αυτούς που αρέσκονται να γνωρίζουν λίγο περισσότερο την ιστορία και την κουλτούρα ενός τόπου, τότε μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε κάποια από τα πολύ ενδιαφέροντα μουσεία της Καστοριάς. Το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης είναι 2 επιλογές που σίγουρα δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Αν πάλι αποφασίσετε να βγείτε και λίγο πιο έξω από την πόλη, μόλις στα 5 χιλιόμετρα θα βρείτε τον γραφικό οικισμό Απόσκεπο. Εκεί σας περιμένει η λιθόστρωτη πλατεία του αλλά και 12 βρύσες με τρεχούμενο νερό. Μην ξεχάσετε να γυρίσετε το βλέμμα σας προς την πόλη. Η θέα είναι εξαιρετική. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την Καστοριά εδώ!

Γιορτές στην Καστοριά

Πρόκειται για μια πόλη που διαθέτει σίγουρα παραπάνω από έναν λόγους για να σε γοητεύσει. Η παραδοσιακή της αρχιτεκτονική, οι όμορφες βόλτες στο κέντρο της, οι μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες και φυσικά η πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα που παίζει με τα χρώματα και τις αισθήσεις είναι μερικοί από αυτούς. Αλήθεια, τι παραπάνω μπορεί να ζητήσει κανείς από μια πόλη για να περάσει αξέχαστα τις γιορτές του; Για όσους δεν είχαν την τύχη να την επισκεφθούν ακόμα, οι φετινές γιορτές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να τη γνωρίσουν στα καλύτερά της! Πάμε λοιπόν να δούμε τι όμορφο έχουν να μας προσφέρουν οι φετινές γιορτές στην Καστοριά!

Η πόλη φοράει τα καλά της και περιμένει τους επισκέπτες που κάθε χρόνο είναι και περισσότεροι! Η Καστοριά είναι μια πόλη που σε προκαλεί να την περπατήσεις. Να τη γνωρίσεις και να ανακαλύψεις τα μυστικά της. Οι βυζαντινές της εκκλησίες σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά της αρχοντικά και τα γραφικά της σοκάκια σε κάνουν να θες να την ανακαλύψεις ολόκληρη. Και για το βράδυ; Η Καστοριά φημίζεται για την έντονη νυχτερινή της ζωή, κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευθεί ο επισκέπτης τις ημέρες των γιορτών. Να νιώσει το σφυγμό της πόλης και να αφεθεί στις όμορφες στιγμές κεφιού που απλώχερα η Καστοριά προσφέρει! Παράλληλα, δεκάδες ταβέρνες και μεζεδοπωλεία θα σας μεθύσουν με τους υπέροχους μεζέδες τους και το τσίπουρο που προσφέρουν! Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μοναδική λίμνη της Καστοριάς, τη λίμνη Ορεστιάδα που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Μια βόλτα στη λίμνη αυτή επιβάλλεται!

Καστοριά: Προσφορές ξενοδοχείων

Εκτός από τις ομορφιές της πόλης, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς και μοναδικές προσφορές σε ξενοδοχεία στην Καστοριά, για να κάνει τη διαμονή σας ακόμα πιο όμορφη, αλλά και οικονομική! Ξενοδοχεία για κάθε στυλ και τύπο επισκέπτη. Δείτε τις προσφορές του ekdromi.gr για την Καστοριά εδώ!

About Ekdromi.gr