Φθινόπωρο στο Γύθειο

Γύθειο για όλες τις εποχές

Στό νότιο άκρο της Πελοποννήσου, σχεδόν ανάμεσα από τα 2 πόδια της, συναντούμε την παραλιακή πόλη του Γυθείου. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία της Πελοποννήσου καθώς δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νομού Λακωνίας. Ένα μέρος, που παρότι μπορεί να το προσεγγίσει κανείς οδικώς, η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως βρίσκεται σε κάποιο νησί. Το Γύθειο διαθέτει μία ιδιαίτερη, ξεχωριστή προσωπικότητα. Τα νεοκλασικά του σπίτια, τα στενά του σοκάκια και το όμορφο λιμάνι του, προσδίδουν μια χροιά καθαρά νησιωτική, που κάνει το μυαλό κυριολεκτικά να δραπετεύει.

Εκδρομή στο Γύθειο

Η πόλη του Γυθείου απλώνεται κατά μήκος της παραλιακής πλευράς της, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό. Εκεί, προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις επιλογές που χρειάζεται για να περάσει ευχάριστα την ημέρα του. Δοκμάστε μια βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του Γυθείου, με το γαλάζιο του νερού να καθρεφτίζει τα χρώματα της πόλης. Στη βόλτα αυτή θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες άλλα και καφέ και μπαρ. Η περιήγησή σας όμως δεν πρέπει να μείνει μόνο εκεί. Τα γραφικά κτίρια του Γυθείου, καθώς και οι παραδοσιακές οικίες και οι εκκλησίες, μαρτυρούν τις ιστορικές καταβολές και την κουλτούρας της περιοχής. Άλλωστε, το Γύθειο είναι από τα μέρη που έχουν πολλά να διηγηθούν για την ιστορία τους.

Τις εντυπώσεις σας θα κερδίσουν σίγουρα τα υπέροχα νεοκλασικά σπίτια, τα ουζερί με τα κρεμασμένα χταπόδια, το χωριό Μαυροβούνι όπου στην πλατεία του μαζεύεται ο κόσμος τα βράδια, το ηλιοβασίλεμα που καθρεπτίζεται και αλλάζει χρώμα σε όλο το κάδρο της πόλης. Παρ’ότι για τον περισσότερο κόσμο το Γύθειο είναι μία όμορφη βάση για κοντινές εκδρομές, έχει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα να αποτελεί από μόνο του προορισμό. Στο Γύθειο, τη ματιά του επισκέπτη κλέβουν οι συνδυασμοί. Είναι γαλάζιο και ταυτόχρονα πολύχρωμο, είναι θαλασσινό και ηπειρωτικό, είναι παραδοσιακό και σύγχρονο. Αν μη τι άλλο αποτελεί έναν πανέμορφο προορισμό, ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Γύθειο εδώ!

Προορισμός που θυμίζει έντονα νησί. Ένα μέρος στα νότια της Πελοποννήσου που είναι ικανό να σε ταξιδέψει πολύ πιο μακριά από το σημείο που βρίσκεται. Το Γύθειο χαρακτηρίζεται από τον νησιώτικο αέρα του και το παραδοσιακό του στυλ. Είναι από τα μέρη που κερδίζουν τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή που τα αντικρίζεις. Η πόλη του Γυθείου, απλώνεται με τρόπο μαεστρικό στο μήκος της παραλιακής πλευράς της, προσφέροντας στον επισκέπτη όλες τις επιλογές που θέλει για να περάσει ευχάριστα την ημέρα του. Στη βόλτα αυτή, θα βρείτε υπέροχα εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες άλλα και καφέ και μπαρ για τη διασκέδασή σας. Η βόλτα σας όμως δεν πρέπει να μείνει μόνο εκεί. Τα γραφικά κτίρια του Γυθείου, οι παραδοσιακές οικίες και οι εκκλησίες, είναι αδιάψευστος μάρτυρας των ιστορικών καταβολών και της κουλτούρας της περιοχής. Άλλωστε, το Γύθειο είναι από τα μέρη που έχουν πολλά να πουν για την ιστορία τους.

Γύθειο, τι να δείτε

Το Γύθειο
Το Γύθειο

Για να αρχίσει η περιήγησή σας όμορφα, ξεκινήστε με μια βόλτα στο λιμάνι. Εκεί, σταθείτε στην μαρμάρινη προκυμαία και θαυμάστε την πόλη. Σίγουρα, μια επίσκεψη σε κάποια από τις ταβέρνες που υπάρχουν εκεί, θα σας ανταμείψει με ένα συνδυασμό γευστικής απόλαυσης και παραδοσιακής ομορφιάς! Βρείτε λίγο χρόνο να αγναντέψετε τον Λακωνικό κόλπο. Ανακαλύψτε τα νεοκλασικά κτίρια, χτισμένα τα περισσότερα τον 19ο αιώνα. Στην παραλία της Γλυφάδας, θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε ένα μοναδικό ναυάγιο, καλύτερο και από αυτό της Ζακύνθου κατά πολλούς! Τέλος, το Γύθειο αποτελεί και μια πρώτης τάξεως βάση για κοντινές εκδρομές στη Μάνη!

Προσφορές ξενοδοχείων στο Γύθειο

Το Hotel Belle Helene στο Γύθειο
Το Hotel Belle Helene στο Γύθειο

Σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από την πόλη του Γυθείου, βρίσκεται το ιδανικό ξενοδοχείο για exclusive χαλαρωτικές διακοπές. Το Hotel Belle Helene, χτισμένο σε ένα σημείο με πλούσια βλάστηση και θαλασσινή αύρα, αποτελεί την καλύτερη επιλογή διαμονής στην περιοχή του Γυθείου. Μπορείτε να επιλέξετε στα διαφορετικά στυλ διακόσμησης των superior δωματίων που το Hotel Belle Helene διαθέτει, έτσι ώστε να βρείτε το στυλ που ταιριάζει με τα δικά σας γούστα! Το Hotel Belle Helene, σας προσφέρει μια διαφυγή από την καθημερινότητα και σας καλωσορίζει με μια μοναδική προσφορά για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας! Φύγαμε λοιπόν για Γύθειο!

About Ekdromi.gr