Χριστουγεννιάτικη Δημητσάνα

Σκηνικό δημιουργημένο από ξύλο και πέτρα. Όμορφες καταπράσινες βουνοπλαγιές, πύργοι και νερόμυλοι σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και όλα αυτά σε ένα υπέροχο, εορταστικό φόντο. Η χριστουγεννιάτικη Δημητσάνα είναι εδώ για να σας προσφέρει ένα φανταστικό ταξιδιωτικό πακέτο για τις γιορτές. Μία εμπειρία διαμονής που θα “παίξει” με όλες σας τις αισθήσεις και θα σας γεμίσει με μοναδικές στιγμές αλλά και υπέροχες αναμνήσεις.

Χριστουγεννιάτικη Δημητσάνα

Στο κέντρο της Πελοποννήσου, στην αγκαλιά του όρους Μαίναλο, βρίσκεται αυτό το ξεχωριστό και πανέμορφο χωριό. Την αποκαλούν και “αρχόντισσα” της Αρκαδίας, όχι μόνο για την γραφικότητα και την ομορφιά της, αλλά και για την πλούσια ιστορία της. Από τις πρώτες κιόλας βόλτες σας στο χωριό θα ανακαλύψετε την αρκαδική αρχοτεκτονική που την χαρακτηρίζει, μέσα από τα πετρόκτιστα σπίτια της και τα λιθόστρωτα δρομάκια. Άλλωστε, ο οικισμός της έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος. Ο ιστορικός της ρόλος μεγάλος, ειδικά κατά την επανάσταση του 1821, καθώς η Δημητσάνα αποτελούσε κέντρο ανεφοδιασμού για μπαρούτι. Για τον λόγο αυτό, μην ξαφνιαστείτε αν δείτε σε κάποια σημεία της μπαρουτόμυλους.

Δεν είναι όμως μόνο η παράδοση και η γραφικότητα που κάνουν τη Δημητσάνα να ξεχωρίζει. Η φυσική της ομορφιά είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος που οι επισκέπτες την προτιμούν. Χτισμένη δίπλα στον ποταμό Λούσιο, προσφέρει μοναδική θέα στο ξακουστό φαράγγι του. Παράλληλα, για όσους αρέσκονται στα χειμερινά σπορ, διαθέτει σε κοντινή απόσταση το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Αλλά και για όσους προτιμούν τις εξερευνήσεις, και δεν θέλουν να μείνουν μόνο σε ένα μέρος, η Δημητσάνα μπορεί να γίνει το ορμητήριο για μικρές αποδράσεις – επισκέψεις στα άλλα πανέμορφα χωριά της Αρκαδίας όπως τη Στεμνίτσα, τη Βυτίνα και την Καρύταινα.

Μεγάλη προσφορά στη Δημητσάνα

Το ξενοδοχείο Η Τεύθις στη Δημητσάνα

Το ξενοδοχείο “Η Τεύθις” στη Δημητσάνα

Για τις φετινές γιορτές, το ekdromi.gr εξασφάλισε και σας προσφέρει μια μοναδική προσφορά. Το ξενοδοχείο Τεύθις, που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και την παραδοσιακή ατμόσφαιρα της περιοχής, είναι το ιδανικό μέρος για τις φετινές σας γιορτές στη χριστουγεννιάτικη Δημητσάνα. Η προνομιακή θέση του ξενοδοχείου Τεύθις, σας προσφέρει σπάνιες στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης μέσα σε ένα όμορφο και παραδοσιακό περιβάλλον!

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 960 μέτρων, πάνω από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου. Η Δημητσάνα μπορεί να καυχιέται πως αποτελεί ένα από τα ομορφότερα τοπία της Πελοποννήσου. Η Δημητσάνα απέχει οδικώς από την Αθήνα 214 χιλιόμετρα και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας.

Η Δημητσάνα

Σε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου, υπάρχει ένας μοναδικός συνδυασμός ιστορίας, αρχιτεκτονικής και φύσης. Ο συνδυασμός αυτός είναι που μαγεύει το μάτι του επισκέπτη. Είναι που κατατάσσει την Δημητσάνα σε ένα από τα κορυφαία τοπία στην Ελλάδα. Τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και ο Μαίναλος, με τα καταπράσινα έλατά του. Όλα αυτά δίνουν τον επισκέπτη την εντύπωση πως έχει πραγματοποιήσει ένα ταξίδι σε τόπο και χρόνο μαγικό.

Το καταπληκτικό ελατόδασος του Μαίναλου, αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης επισκεπτών κάθε χρόνο. Εκεί το υπέροχο φυσικό τοπίο συνδυάζεται άψογα με τα χειμερινά σπορ που το χιονοδρομικό του κέντρο προσφέρει. Καλύπτει έτσι όλες τις απαιτήσεις για μικρές ή μεγάλες χειμερινές αποδράσεις.

Ο ποταμός Λούσιος, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 23 χιλιόμετρα, είναι ένα από τα θεάματα που είναι κρίμα να μην θαυμάσει ο επισκέπτης της Δημητσάνας. Τόσο ο ίδιος ο ποταμός, όσο και το καταπληκτικό φαράγγι που σχηματίζει. Το φαράγγι του Λούσιου με σπάνια φυσική ομορφιά, έχει χτισμένες στις απόκρημνες όχθες του τις μονές Φιλόσοφου και Προδρόμου ενώ είναι ιδανικό για ράφτινγκ και άλλες δραστηριότητες.

Μην παραλείψετε να περάσετε και από το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και να ανακαλύψετε τη μοναδική ιστορία κάποιων επαγγελμάτων τα οποία εξαφανίστηκαν με τα χρόνια, καθώς και τον πολυώροφο και επιβλητικό Πύργο Ξενιού, ένα πετρόκτιστο κτίριο που αριθμεί πέντε ορόφους.  Επίσης, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη που βρίσκεται στην πλατεία του Ναού της Αγίας Κυριακής. Στις μέρες μας θεωρείται πρότυπο επαρχιακής βιβλιοθήκης ενώ παλαιότερα φιλοξενούσε της Σχολή της Δημητσάνας.

Παράδοση, ιστορία και μοναδικά φυσικά τοπία λοιπόν, είναι τα συστατικά που συνθέτουν την ομορφιά του χωριού της Δημητσάνας. Για τους μήνες που έρχονται, για φθινόπωρο και χειμώνα, ο προορισμός αυτός είναι σίγουρο πως μπορεί να μαγέψει και να παρασύρει τον επισκέπτη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Δημητσάνα εδώ!

About Ekdromi.gr