Η Δράμα τον χειμώνα

Μία από τις πιο low profile πόλεις της Μακεδονίας. Ένας προορισμός που δεν αρέσκεται στο να “φωνάζει” για τις ομορφιές και την φιλοξενία του. Η Δράμα, δεν παύει να αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό. Όσοι της έχουν δώσει την ευκαιρία και την έχουν επισκεφθεί, γνωρίζουν καλά. Ιδανική εποχή για να κάνει κανείς την επίσκεψή του στη Δράμα, είναι σίγουρα ο χειμώνας. Οι ομορφιές και οι εμπειρίες που σας επιφυλάσσει η πόλη αυτή, ειδικά το χειμώνα είναι στα καλύτερά τους! Βόλτες στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας με τα νερά να αναβλύζουν, λίμνες και δέντρα να δίνουν το δικό τους φυσικό στίγμα στο χώρο. Νερόμυλοι και παλιές καπναποθήκες θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Η Δράμα τον χειμώνα είναι μοναδική.

Στους πρόποδες του Φαλακρού Όρους, μέσα σε μια ευρύτερη περιοχή που σφύζει από το πράσινο, είναι χτισμένη η ομώνυμη πρωτεύουσα του νομού Δράμας. Εκεί, ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τις πολλές πηγές, τα καταπράσινα δάση και το Φαλακρό Όρος. Πρόκειται για έναν συνδυασμό φυσικού πλούτου και ομορφιάς που μόνο απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει.

Η ομορφιά της περιοχής όμως δεν σταματά μόνο στο φυσικό κάλλος. Η γραφικότητα και η ξεχωριστή γοητεία που αποπνέει η πόλη της Δράμας, με τις άπειρες πράσινες οάσεις που προσφέρει, είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα υπέροχο κάδρο όμορφων εικόνων και ξεχωριστών συναισθημάτων. Παρακάτω μερικά από τα μέρη που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε:

Δράμα – Αρχαιολογικό Μουσείο

Για όσους αποφασίσετε να επισκεφθείτε την πόλη της Δράμας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία που αξίζει να δείτε. Τα εκθέματα του Μουσείου καλύπτουν χρονολογικά την παρουσία του ανθρώπινου είδους στην περιοχή σχεδόν από 50.000 χρόνια πριν (Μέση Παλαιολιθική εποχή), και φτάνει μέχρι και τη σημερινή εποχή (20ος αιώνας).

Ποταμός Νέστος

Για όσους γοητεύονται περισσότερο από τη φυσική ομορφιά, υπάρχει και ο ποταμός Νέστος. Ο Νέστος είναι ουσιαστικά το φυσικό όριο μεταξύ Μακεδονίας και Θράκης Αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περιπλάνηση στον φυσικό πλούτο της περιοχής. Φυσικές ομορφιές μπορεί κανείς να ανακαλύψει σε όλο το μήκος του. Από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μέχρι και το τέλος της ροής του ποταμού στο Θρακικό πέλαγος. Εκεί μπορεί κανείς να ανακαλύψει ένα μεγάλο πλήθος με πολλούς και διαφορετικούς υδροβιότοπους. Στα μέρη αυτά κατοικούν εκατοντάδες είδη πανίδας και χλωρίδας. Από τα θεάματα που αξίζει κανείς να δει σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Σπήλαιο Αγγίτη

Στο βορειοδυτικό άκρο της Δράμας, 23 χιλιόμετρα από την πόλη, στο Κάτω Νευροκόπι βρίσκεται το γνωστό σπήλαιο των πηγών του ποταμού Αγγίτη. Ένα σπήλαιο που ανακαλύφθηκε το 1978, στους πρόποδες του Φαλακρού όρους, όπου πηγάζει ο ποταμός Αγγίτης.

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι από τους παραπάνω για να αποφασίσει κανείς να κάνει μια επίσκεψη στη Δράμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί έναν προορισμό ο οποίος μπορεί να συγκινήσει για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Τόσο για τη φιλόξενη και γοητευτική πόλη, όσο και για την όμορφιά της φύσης που ο θεός δώρησε απλόχερα σε ολόκληρο το νομό.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Δράμα εδώ!

Δράμα – τι αξίζει να δείτε

Για τους πιο τολμηρούς από εσάς, αποτελεί δίχως αμφιβολία μια ξεχωριστή εμπειρία η επίσκεψη στο Νευροκόπι. Προορισμός γνωστός από τα δελτία ειδήσεων που μας ενημερώνουν για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της χώρας. Και στον πίνακα αυτόν, το Νευροκόπι κατέχει για πολλά χρόνια το ρεκόρ. Το Σπήλαιο Αγγίτη επίσης, ένα σπάνιο φαινόμενο, ένα υπόγειο ποτάμι που ξεκινά από τα νερά της κοιλάδας του Νευροκοπίου, είναι κάτι που αξίζει πραγματικά να δείτε. Στα σύνορα με τη Βουλγαρία, μπορείτε να βρείτε ένα καταπληκτικό φυσικό πάρκο, το δάσος της Ελατιάς. Μια μοναδική φυσική εμπειρία με δέντρα που φτάνουν και εώς τα 60 μέτρα ύψος.

Μοναδική προσφορά στη Δράμα

Το 5* Hydrama Grand Hotel στη Δράμα

Το 5* Hydrama Grand Hotel στη Δράμα

Στην πόλη της Δράμας, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά στο 5* HYDRAMA GRAND HOTEL, στην αναπαλαιωμένη καπναποθήκη Spierer τη διασημότερη του προηγούμενου αιώνα. Αφεθείτε στη μαγεία του υδροβιότοπου της Αγίας Βαρβάρας με τις λίμνες, τους πλάτανους και τους καταρράκτες. Χαλαρώστε στο υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας του, το Crystal Cave Spa, αλλά και εξερευνήστε Ελληνικά και διεθνή κρασιά στο απόλυτα ενημερωμένο Warehouse Wine Cellar.

Η χειμερινή Δράμα είναι πραγματικά πανέμορφη. Συνδυάστε το υπέροχο αυτό ταξίδι με τη διαμονή σας στο 5* HYDRAMA GRAND HOTEL μέσα από τις εξαιρετικές προσφορές του ekdormi.gr!

About Ekdromi.gr