λουτρά Πόζαρ

Φθινόπωρο στα Λουτρά Πόζαρ

Λίγα χιλιόμετρα βορείως της Έδεσσας, και σε απόσταση μόλις μιας ώρας από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται τα Λουτρά Πόζαρ (ή Λουτρά Λουτρακίου). Η ομολογουμένως ιδιαίτερη ονομασία τους προέρχεται από τις λέξεις “πο” και “ζαρ” όπου μαζί σημαίνουν “κάτω από τη φωτιά”. Όνομα καθόλου τυχαίο καθώς η περιοχή φημίζεται για τα λουτρά της τα οποία έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Τα Λουτρά Πόζαρ

Το ομορφότερο θέαμα που θα αντικρίσει κανείς στην περιοχή είναι ο θερμοπόταμος “Τόπλιτσα”. Πρόκειται για μια χαράδρα μέσα σε σε βραχώδες βουνό. Μέσα στη χαράδρα αυτή ρέει το ζεστό νερό του ποταμού το οποίο καταλήγει στα λουτρά. Έτσι, η δημιουργία των λουτρών προέρχεται ,αρχικά, από το νερό της βροχής, το οποίο εισχωρεί στο έδαφος και, αφού θερμαίνεται σε μεγάλο βάθος, επανέρχεται εμπλουτισμένο με ευεργετικά συστατικά και μέταλλα. Όλη αυτή η διαδικασία συντελείται σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε βλάστηση όπου η φυσική ομορφιά κυριαρχεί. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, εκτός από τη βουτιά στα φημισμένα λουτρά. Από έναν απλό περίπατο στο βουνό, μέχρι ορειβασία και ποδήλατο. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά σπήλαια που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο.

Προσφορές διαμονής

Για όσους θέλουν να επισκεφθούν τα Λουτρά Πόζαρ και να ζήσουν από κοντά τις ομορφιές τους, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια σειρά μεγάλων προσφορών που θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη, αλλά και πιο οικονομική. Το Γαία Καϊμακτσαλάν Hotel & Spa είναι ένα μοναδικό ξενοδοχείο που αποπνέει πολυτέλεια και μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πραγματικά ξεχωριστές στιγμές. Το τεσσάρων αστέρων 4*Nymfes Hotel & Spa διαθέτει δωμάτια με μοναδική σχεδίαση και μοντέρνα διακόσμηση τα οποία διαθέτουν όλες τις ανέσεις. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες στιγμές δίπλα στο τζάκι. Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ένας προορισμός που συνδυάζει με υπέροχο τρόπο τη φυσική ομορφιά με το θερμό και ευεργετικό τρεχούμενο νερό, δημιουργώντας ένα παζλ εικόνων και αισθήσεων που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Για φέτος το φθινόπωρο αποτελεί, δίχως άλλο, μια εναλλακτική όσο και όμορφη αφορμή για απόδραση. Πρόκειται για ένα μέρος που δεν το γνωρίζουν πάρα πολλοί. Δεν κατατάσσεται μέσα στους γνωστούς και δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας. Η Αριδαία όμως και τα Λουτρά Πόζαρ, έχουν σίγουρα τον τρόπο να σε γοητεύσουν και να σου χαρίσουν απλόχερα μοναδικές ταξιδιωρικές στιγμές. Τώρα λοιπόν που ο καιρός χειμωνιάζει, ετοιμαζόμαστε για μια εξόρμηση στα Λουτρά Πόζαρ και στις φυσικές (και όχι μόνο) ομορφιές τους!

Εξόρμηση στα Λουτρά Πόζαρ

Ταξιδεύουμε λοιπόν στους πρόποδες του όρους Βόρας (ή Καϊμάκτσαλάν), περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί μας περιμένει η οργανωμένη και σύγχρονη λουτρόπολη που θεωρείται από τις πιο αξιόλογες πηγές της Ευρώπης. Εκεί, στα Λουτρά Πόζαρ λοιπόν, ξεκινάμε από το προφανές, δηλαδή μια βουτιά. Ποιος άλλωστε θα ξεκινούσε ένα ταξίδι στα Λουτρά Πόζαρ χωρίς να επιχειρήσει να δοκιμάσει τα ιαματικά ζεστά τους νερά. Ειδικά τον χειμώνα, η εμπειρία μιας βουτιάς είναι πραγματικά μοναδική. Τα νερά έχουν μια θερμοκρασία 37 βαθμών κελσίου και αναβλύζουν από το βουνό. Καθώς κατεβαίνουν, εισχωρούν σε μεγάλο βάθος μέσα στο έδαφος και εκεί θερμαίνονται. Στο τέλος της πορείας τους, έρχονται ξανά στην επιφάνεια και καθώς έχουν εμπλουτιστεί με μέταλλα και άλλα συστατικά, φτάνουν στους λουόμενους ζεστά και με ιαματικές ιδιότητες. Κι όμως, μια εξόρμηση στα Λουτρά Πόζαρ δεν περιλαμβάνει μόνο βουτιές σε ζεστά νερά. Η ευρύτερη περιοχή έχει ακόμα μια σειρά από υπέροχα μέρη και εμπειρίες να μας προσφέρει. Στον Δήμο Αριδαίας θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τσίπουρο από την τοπική παραγωγή. Άλλωστε, στην περιοχη υπάρχουν πολλά αποστακτήρια. Μη χάσετε την ευκαιρία για μια γευστική δοκιμή που αν μη τι άλλο θα σας ζεστάνει. Παράληλλα, ο φυσικός πλούτος της περιοχής θα σας συναρπάσει. Εξερευνήστε τα σπήλαια της περιοχής, τον ποταμό Αλμωπαίο, το όρος Τζένα αλλά και το μαύρο δάσος. Η ταξιδιωτική εμπειρία που θα σας προσφέρει μια επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ είναι εξαιρετική και πολυδιάστατη. Είναι ένα σύνολο από εικόνες που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τα Λουτρά Πόζαρ εδώ! Ένας κρυμμένος θησαυρός στη Βόρεια Ελλάδα. Λίγα χιλιόμετρα πάνω από την Έδεσσα, σε απόσταση μίας ώρας περίπου από τη Θεσσαλονίκη συναντάμε τα Λουτρά Πόζαρ. Αν είστε από αυτούς που ψάχνουν να ανακαλύψουν τις ιστορίες πίσω από τα ονόματα, η ονομασία προέρχεται από  τις λέξεις «πο» και «ζαρ» όπου μαζί σημαίνουν «κάτω από τη φωτιά». Ονομασία που μόνο τυχαία δεν είναι καθώς η περιοχή φημίζεται για τα λουτρά της τα οποία έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Παρ’ότι η ευρύτερη περιοχή δεν είναι από τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, το πακέτο ταξιδιωτικών εμπειριών που προσφέρει είναι ικανό να δημιουργήσει μοναδικές αναμνήσεις!

Ταξίδι στα Λουτρά Πόζαρ

Το ταξίδι μας ξεκινά λοιπόν με προορισμό τους πρόποδες του όρους Βόρας (ή Καϊμάκτσαλάν), περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο αυτό μας περιμένει μία οργανωμένη και σύγχρονη λουτρόπολη. Μία πηγή που, όχι άδικα, θεωρείται μία από τις πιο αξιόλογες της Ευρώπης. Εκεί, στα Λουτρά Πόζαρ, θα αρχίσουμε την ημέρα μας κάνοντας αυτό που κάνουν όλοι ανεξαρτήτως εποχής, μια βουτιά. Είτε με ζέστη, είτε με κρύο, τα ιαματικά ζεστά νερά των Λουτρών Πόζαρ θα σας χαρίσουν μία μοναδική εμπειρία. Πώς επιτυγχάνεται αυτή η θερμοκρασία;  Τα νερά αναβλύζουν από το βουνό, καθώς κατεβαίνουν εισχωρούν σε μεγάλο βάθος μέσα στο έδαφος και εκεί θερμαίνονται. Στο τέλος της πορείας τους, έρχονται ξανά στην επιφάνεια και καθώς έχουν εμπλουτιστεί με μέταλλα και άλλα συστατικά, φτάνουν στους λουόμενους ζεστά και με ιαματικές ιδιότητες με μια θερμοκρασία 37 βαθμών κελσίου. Και αν νομίζετε πως το ενδιαφέρον της περιοχής εξαντλείται στις βουτιές σε ζεστά νερά, κάνετε λάθος. Η ευρύτερη περιοχή έχει ακόμα μια σειρά από υπέροχα μέρη και εμπειρίες να μας προσφέρει. Στον Δήμο Αριδαίας θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το υπέροχο τσίπουρο της τοπικής παραγωγής σεένα από τα πολλά της αποστακτήρια. Ταυτόχρονα, η περιοχή δεν στερείται φυσικού πλούτου. Εξερευνήστε τα σπήλαια της περιοχής, τον ποταμό Αλμωπαίο, το όρος Τζένα αλλά και το μαύρο δάσος. Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Λουτρά Πόζαρ εδώ!

About Ekdromi.gr