Φθινοπωρινή Μεσσηνία

Φθινοπωρινή Μεσσηνία

Πρόκειται για έναν τόπο γεμάτο ομορφιά. Έναν προορισμό γεμάτο αντιθέσεις και εκπλήξεις. Στη Μεσσηνία θα βρείτε τα πάντα. Το φυσικό της κάλλος είναι ορατό σε κάθε σχεδόν σημείο της. Από τις παραλίες και τις αμμουδιές της μέχρι τους κάμπους και τους ελαιώνες. Από τα θεόρατα βουνά της και τις χαράδρες της ως τους ορμίσκους και την απέραντη θέα. Είναι ένας τόπος μαγικός που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του επισκέπτη ανά πάσα στιγμή. Εάν συνυπολογίσουμε πως βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, τότε σίγουρα η φθινοπωρινή Μεσσηνία είναι ο ιδανικός προορισμός για μικρές αποδράσεις!

Φθινοπωρινή Μεσσηνία

Ξεκινώντας, η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να επιλέξετε το μέρος που προτιμάτε να επισκεφθείτε. Και, αν μη τι άλλο, οι επιλογές είναι πολλές. Αν είστε από αυτούς που αρέσκονται στο να βλέπουν και να θαυμάζουν τα γραφικά ορεινά χωριά, αλλά για τη διαμονή τους προτιμούν τις ανέσεις της μεγάλης πόλης, τότε το ορμητήριό σας πρέπει να είναι η πρωτεύουσα, η Καλαμάτα. Μία πόλη ζωντανή, με μεγάλη ιστορία και έντονο πολιτιστικό στοιχείο. Μια πόλη πανέμορφη κυριολεκτικά, με μια μεγάλη παραλία να βρίσκεται δίπλα σας σε κάθε σας βήμα και να σας προσκαλεί να την χαρείτε. Στα νότια της Μεσσηνίας, αξίζει να περάσετε μια βόλτα από την Αρχαία Μεσσήνη και να θαυμάσετε το αρχαίο της θέατρο. Αλλά και την υπέροχη Πύλο, όπου η γραφικότητα και η παραδοσιακή ομορφιά θα σας συναρπάσουν. Θαυμάστε τα πέτρινα κτίσματα της, χαλαρώστε σε κάποιο καφενείο στην κεντρική της πλατεία και αφεθείτε στους ρυθμούς της. Να μην παραλείψουμε εδώ και μια αναφορά στις γευστικές επιλογές της Μεσσηνίας. Σε κάθε πόλη και χωριό, οι γεύσεις θα σας εντυπωσιάσουν! Στο πέρασμά σας θα βρείτε πολλές γευστικές προτάσεις και ξεχωριστές τοπικές δημιουργίες φτιαγμένες από φιλικούς ανθρώπους! Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τη φθινοπωρινή Μεσσηνία και τους κρυμένους θησαυρούς της. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τη Μεσσηνία εδώ!

Οδική απόδραση στη Μεσσηνία

Είναι αλήθεια πως η Πελοπόννησος αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς για οδικές αποδράσεις. Πρόκειται για ένα μέρος που συνδυάζει πραγματικά τα πάντα. Γραφικά χωριά, μεγάλες ιστορικές πόλεις, δάση, βουνά και παραλίες. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον να μπορέσει να την γνωρίσει ολόκληρη σε ένα και μόνο οδικό ταξίδι, όσο μεγάλο και αν είναι. Η ανεξάντλητη ομορφιά της σε συνδυασμό με τις πολλές και υπέροχες επιλογές που προσφέρει, αλλά και η κοντινή απόσταση μεταξύ των πόλεων και των χωριών της, καθιστούν την Πελοπόννησο τον ιδανικό προορισμό για road trip. Η Μεσσηνία είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Πελοποννήσου. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια οδική απόδραση στη Μεσσηνία; Μια γνωριμία με τις πόλεις, τα χωριά, τη φυσική ομορφιά και την ιστορία της; Ας την ανακαλύψουμε.

Και ξεκινάμε με την υπέροχη Καλαμάτα, τη μεγάλη πόλη, την πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας. Η πόλη με την τεράστια παραλία της και τις πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές! Τοποθετημένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου, αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, ενώ οι γραφικοί της πεζόδρομοι, οι βυζαντινές εκκλησίες της και τα μουσεία της, θα σας κάνουν να γνωρίσετε την μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία της. Για όσους θέλουν να ζήσουν όμως την ηρεμία και τη χαλαρότητα μακριά από τους ρυθμούς της μεγάλης πόλης, η Κυπαρισσία είναι ο ιδανικός προορισμός. Στην Κυπαρισσία θα βρείτε απέραντους ελαιώνες, παραλίες με πεντακάθαρα νερά αλλά και μεγαλοπρεπή κάστρα. Όλα αυτά, μαζί με τα ιστορικά της μνημεία, δημιουργούν έναν μοναδικό προορισμό, ικανό να γοητεύσει τους επισκέπτες. Στα αμμώδη σημεία των παραλιών της, βρίσκει καταφύγιο η χελώνα caretta-caretta. Στην Κυπαρισσία, περπατήστε στα γραφικά παραδοσιακά καλντερίμια και απολαύστε το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της. Τέλος, σε μία εύφορη πεδιάδα, στον Εθνικό δρυμό Κυπαρισσίας – Πύλου, βρίσκεται η κωμόπολη των Φιλιατρών. Εκεί, θα σας γοητεύσουν οι δεκάδες όμορφες αμμουδιές που διαθέτει, θα θαυμάσετε το περίτεχνο συντριβάνι που βρίσκεται στην κεντρική της πλατεία, αλλά και το υπέροχο ομοίωμα του πύργου του Άιφελ. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τη Μεσσηνία εδώ!

Παραδοσιακά, ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας για οδικές αποδράσεις. Ένα από τα πολλά μέρη της Ελλάδας που θεωρείται ιδανικό για ταξίδι με αυτοκίνητο είναι σίγουρα η Πελοπόννησος. Ο καιρός του Σεπτεμβρίου μας βοηθά και μας εμπνέει και οι ομορφιές που κρύβουν τα βουνά και οι θάλασσες της Πελοποννήσου είναι στα καλύτερά τους! Μία από τις πιο δημοφιλείς και υπέροχες γωνιές του συγκεκριμένου γεωγραφικού διαμερίσματος είναι σίγουρα η Μεσσηνία. Η δυτική πλευρά της Πελοποννήσου που βρέχεται από τη θάλασσα του Ιονίου και περιλαμβάνει δεκάδες πανέμορφα χωριά και πόλεις. Τι θα λέγατε λοιπόν για μία εξόρμηση στη Μεσσηνία τον Σεπτέμβριο; Το ekdromi.gr μας προτείνει τα ομορφότερά της μέρη, μαζί με τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία!

Εξόρμηση στη Μεσσηνία

Καλαμάτα

Η μεγάλη πόλη, η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας που προσφέρει, εκτός από την ομορφιά της, μια μεγάλη σειρά από επιλογές για τον επισκέπτη. Η τεράστια παραλία της γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών και, στην αμμουδιά της, θα βρείτε δεκάδες beach bars και ταβέρνες για να διασκεδάσετε δίπλα στο κύμα. Η Καλαμάτα είναι μια σύγχρονη πόλη με πολλές και εξαιρετικές επιλογές διαμονής. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Καλαμάτα εδώ!

Φιλιατρά

Σε μία εύφορη πεδιάδα, στον Εθνικό δρυμό Κυπαρισσίας – Πύλου, βρίσκεται η κωμόπολη των Φιλιατρών. Εκτός από τις δεκάδες όμορφες αμμουδιές που διαθέτει για το μπάνιο σας, θα θαυμάσετε το περίτεχνο συντριβάνι που βρίσκεται στην κεντρική της πλατεία, αλλά και το υπέροχο ομοίωμα του πύργου του Άιφελ.

Κυπαρισσία

Μία ακόμα όμορφη, παραθαλάσσια πόλη της Μεσσηνίας. Στην Κυπαρισσία θα βρείτε απέραντους ελαιώνες, παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά αλλά και μεγαλοπρεπή κάστρα. Μαζί με τα ιστορικά της μνημεία δημιουργούν έναν μοναδικό προορισμό, ικανό να γοητεύσει τον κάθε επισκέπτη. Στα αμμώδη σημεία των παραλιών της βρίσκει καταφύγιο η χελώνα caretta-caretta. Μην χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα γραφικά παραδοσιακά καλντερίμια της και να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Βρείτε όλες τις μεγάλες προσφορές ξενοδοχείων στην Μεσσηνία εδώ!

About Ekdromi.gr