ομορφιές της κεφαλονιάς

Οι ομορφιές της Κεφαλονιάς

Ένα από τα πιο όμορφα στολίδια του Ιονίου. Μια ευλογημένη τοποθεσία που παίζει μαεστρικά με το πράσινο και το γαλάζιο. Το υπέροχο νησί της Κεφαλονιάς αποτελεί και φέτος τον ιδανικό προορισμό διακοπών για τους πολλούς λάτρεις του. Άλλωστε, οι ομορφιές της Κεφαλονιάς, τα μοναδικά τοπία της, οι πόλεις, τα αξιοθέατά της αλλά και τα γαλανά της νερά, είναι που την έχουν κάνει γνωστή όχι μόνο στους Έλληνες παραθεριστές, αλλά και σε ξένους ταξιδιώτες. Δεν είναι μόνο η ταινία “Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” που ανέδειξε τις ομορφιές της σε όλο τον κόσμο. Είναι η αύρα και ο αέρας αυτού του νησιού που σε κάνει να νιώθεις πραγματικά στον παράδεισο.

Οι ομορφιές της Κεφαλονιάς

Το Σπήλαιο της Μελισσάνης

Το Σπήλαιο της Μελισσάνης

Εκτός από τις όμορφες πόλεις και τα χωριά της, από την πρωτεύουσα, το Αργοστόλι, το Ληξούρι και το γραφικό Φισκάρδο στα βόρεια του νησιού, τις πανέμορφες παραλίες όπως τον Μύρτο, του Πετανιούς, τη Σκάλα και το Ξι, στην Κεφαλονιά έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και ένα αξιοθέατο μοναδικό σχεδόν παγκοσμίως. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Σπήλαιο της Μελισσάνης. Ένα φυσικό φαινόμενο που κυριολεκτικά θα σας αφήσει άφωνους. Με μια μικρή βάρκα θα περιπλανηθείτε μέσα στο σπήλαιο, όπου το μοναδικό φως προέρχεται από μια μικρή τρύπα.

Κεφαλονιά – Προσφορές Ξενοδοχείων

Μέσα από τις μεγάλες προσφορές του ekdromi.gr μπορείτε να βρείτε μοναδικά ξενοδοχεία για τις φετινές σας διακοπές στην Κεφαλονιά. Οι προτάσεις, όπως πάντα, περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα επιλογών, έτσι ώστε να βρει κανείς το ιδανικό κατάλυμα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Από premium πεντάστερα ξενοδοχεία, που περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις. Luxury hotels για να γευθείτε τη χαλαρότητα και την ξεκούραση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέχρι και οικονομικά, μικρά boutique ξενοδοχεία, για εσάς που θέλετε να επισκεφθείτε το νησί με ένα χαμηλό κόστος. Οι προσφορές του ekdromi.gr για την Κεφαλονιά είναι για όλο το καλοκαίρι και εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε ταξιδιώτη. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για την Κεφαλονιά εδώ! Ένα καταπράσινο νησί στο Ιόνιο, με σμαραγδένια, κρυστάλλινα νερά και παραλίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση από τα νησιά του Ιονίου, και ένα από τα πιο αγαπημένα των επισκεπτών, ειδικά το καλοκαίρι. Η σπάνια ομορφιά της Κεφαλονιάς δεν εξαντλείται μόνο στον φυσικό της πλούτο. Η ιστορία, ο πολιτισμός και οι γεύσεις της, δίνουν στην Κεφαλονιά έναν ξεχωριστό, ιδιαίτερο χαρακτήρα και την κάνουν ακόμα πιο αγαπητή, ακόμα πιο γοητευτική. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που την κάνουν τόσο όμορφη;

Η σπάνια ομορφιά της Κεφαλονιάς

Στην Κεφαλονιά, το πράσινο και το μπλε εναρμονίζονται μαεστρικά και δημιουργούν τοπία και εικόνες που αιχμλωτίζουν το μάτι. Στο νησί θα βρείτε πολλά πεύκα, κυπαρίσσια αλλά και ελιές. Η Κεφαλονιά διαθέτει και την δικιά της ποικιλία κρασιού, από τα κτήματα όπου καλλιεργείται η Ρομπόλα, το ξακουστό λευκό κρασί της. Φυσικά από αυτό το παραδεισένιο νησί, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πανέμορφες παραλίες. Ο μοναδικός Μύρτος, το Ξι, η παραλία της Σκάλας, η Αντίσαμος, είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες προτάσεις που σας προσφέρει απλόχερα η Κεφαλονιά για το μπάνιο σας. Οι παραλίες του νησιού είναι για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Από οργανωμένες πλαζ που προσφέρουν όλες τις ανέσεις, εώς και μικρές ερημικές παραλίες για χαλάρωση. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι. Εκεί χτυπά η καρδιά της Κεφαλονιάς. Σε ομορφιά όμως δεν υπολείπεται και το Ληξούρι. Ο Άσσος, είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς του νησιού, ενώ και τα Κουροκουμελάτα αποτελούν για πολλούς ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ιονίου. Στα βόρεια του νησιού θα βρείτε το γραφικό Φισκάρδο, τόπο καταγωγής του ποιητή Νίκου Καββαδία. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς είναι το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, όπου ανακαλύφθηκε το 1951 και αποτελεί ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη του νησιού. Μέσα στα γαλάζια νερά του Ιονίου, ένα από τα επτά υπέροχα στολίδια είναι η Κεφαλονιά. Κοσμοπολίτισσα, με φανταστικά τοπία, γραφικά χωριά και οικισμούς και όλα αυτά με θέα τα πεντακάθαρα νερά της! Ένας προορισμός που είναι ικανός να μαγέψει τον επισκέπτη, όχι μόνο με τα αξιοθέατα και τις παραλίες του, αλλά και με τις μοναδικές επιλογές που προσφέρει σε θεματικό τουρισμό. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν την προσωπικότητα και τον έντονο χαρακτήρα του νησιού αυτού, με ένα μικρό αφιέρωμα στην Κεφαλονιά.

Αφιέρωμα στην Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση από τα νησιά του Ιονίου, και ένα από τα πιο αγαπημένα των επισκεπτών, ειδικά το καλοκαίρι. Αν δεν την προσεγγίσετε αεροπορικώς, το πιθανότερο είναι ότι θα την φτάσετε σε αυτήν μέσω Πάτρας ή Κυλλήνης. Διαθέτει όμως ακτοπλοϊκή σύνδεση και με τα γειτονικά νησιά. Ανάμεσα στο πράσινο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας, σας περιμένουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Τόπος αγαπημένος για χιλιάδες Έλληνες, αλλά και ξένους επισκέπτες, η Κεφαλονιά φημίζεται καταρχάς για τις υπέροχες παραλίες της. Ο Μύρτος, οι Πετανιοί, η Σκάλα και το Ξι, αποτελούν μόνο κάποιες από τις όμορφες αμμουδιές της. Στις περιπλανήσεις σας, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε (και να θαυμάσετε) και ένα σπάνιο αξιοθέατο. Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης όπου ανακαλύφθηκε το 1951. Ένα φυσικό φαινόμενο που κυριολεκτικά θα σας αφήσει άφωνους. Μέσα στα νερά του, μια μικρή βάρκα, θα περιπλανηθείτε στο σπήλαιο, όπου το μοναδικό φως προέρχεται από μια μικρή τρύπα. Η Κεφαλονιά διαθέτει επίσης την δικιά της ποικιλία κρασιού, από τα κτήματα όπου καλλιεργείται η Ρομπόλα, το ξακουστό λευκό κρασί της. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι. Εκεί χτυπά η καρδιά της Κεφαλονιάς. Σε ομορφιά όμως δεν υπολείπεται και το Ληξούρι. Ο Άσσος, είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς του νησιού, ενώ και τα Κουροκουμελάτα αποτελούν για πολλούς ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ιονίου. Στα βόρεια του νησιού θα βρείτε το γραφικό Φισκάρδο, τόπο καταγωγής του ποιητή Νίκου Καββαδία. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Κεφαλονιά εδώ! Όταν η κουβέντα για τις διακοπές πηγαίνει στο Ιόνιο και τα Επτάνησα, τότε ξεκινούν οι ευχάριστοι πονοκέφαλοι. Οι νησιωτικές επιλογές στη δυτική πλευρά της Ελλάδας είναι πολλές και όλες τους πανέμορφες. Όλα τα νησιά του Ιονίου διαθέτουν μοναδικές ομορφιές και αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Αν υπάρχει όμως ένα νησί το οποίο συνθέτει αρμονικά την φυσική ομορφιά με το κοσμοπολίτικο περιβάλλον, αυτό δεν είναι άλλο από την Κεφαλονιά. Το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιουνίου πελάγους ανοίγει και φέτος τις πόρτες του για να υποδεχθεί όσους θέλουν να γευτούν τις ομορφιές και τη φιλοξενία του. Και όταν μιλάμε για την Κεφαλονιά, τότε σίγουρα δεν μπορούμε να μην μνημονεύσουμε τις πανέμορφες παραλίες της. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια γαλάζια και δροσερή βόλτα στις ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς.

Οι ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς

Πρώτος στην κατάταξη μπαίνει χωρίς αμφιβολία ο ξακουστός Μύρτος. Συνήθως είναι η παραλία που πρωταγωνιστεί στα περισσότερα αφιερώματα που γίνονται για την Κεφαλονιά. Και όχι άδικα αφού συνθέτει μαεστρικά το ανοιχτό γαλανό της χρώμα με τη λευκή της άμμο. Το Ξι συνδυάζει το υπέροχο τοπίο με ιαματικές ιδιότητες. Για τον λόγο αυτόν πολλοί από τους επισκέπτες του δοκιμάζουν ένα μικρό λασπόλουτρο με άργιλο όταν βρεθούν εκεί. Δεν είναι όμως αυτός ο μοναδικός λόγος για να το επισκεφτείτε. Το Ξι είναι πανέμορφο, ακόμα και χωρίς το διάσημο πλέον λουτρό του. Αν προτιμάτε πιο έντονους ρυθμούς. Αν σας αρέσει να έχετε beach bar κοντά σας, μουσική, water sports και τις ανέσεις της οργανωμένης παραλίας, τότε σίγουρα θα πρέπει να περάσετε και από τον Μακρύ Γιαλό. Το τιρκουάζ χρώμα των νερών αλλά και τα μεγάλα βότσαλα είναι τα χαρακτηριστικά της παραλίας Πετανοί. Χρωματικοί συνδυασμοί απίστευτης ομορφιάς εγγυώνται πως από την παραλία αυτή δεν θα επιστρέψετε ασυγκίνητοι. Η Αντίσαμος είναι μια από τις παραλίες της Κεφαλονιάς που είναι διεθνώς γνωστή. Ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο νησί. Ο λόγος; Είναι η παραλία του Λοχαγού Κορέλι από τη γνωστή ταινία. Φυσικά οι παραλίες του νησιού δεν σταματούν εδώ. Θα ήταν κρίμα εφ’ όσον το επιτρέπουν οι μέρες να μην κάνει κανείς μια βουτιά στην Έμπλυση, λίγο έξω από το Φισκάρδο ή ακόμα και στην παραλία Άβυθος. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την Κεφαλονιά εδώ! 

About Ekdromi.gr