καλοκαίρι στο ιόνιο

Καλοκαίρι στο Ιόνιο

Δεν θα ήταν φυσικά δυνατόν να εξαντλήσουμε τις επιλογές που προσφέρει το Ιόνιο μέσα από τρία πανέμορφα νησιά. Η ομορφιά των Επτανήσων έχει και άλλες προτάσεις να μας κάνει και, φυσικά, και αυτές είναι εξίσου εντυπωσιακές. Το καλοκαίρι στο Ιόνιο είναι ανεξάντλητο και το ekdromi.gr μας το προσφέρει με τον καλύτερο και πιο οικονομικό τρόπο μέσα από τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων στα ομορφότερα μέρη.

Καλοκαίρι στο Ιόνιο

Κέρκυρα

Κέρκυρα, αναμφίβολα, είναι η βασίλισσα του Ιονίου. Το νησί με τις τόσο ξεχωριστές εμπειρίες που συνδυάζει άψογα τη φυσική ομορφιά με την παραδοσιακή γραφικότητα και την ιστορία. Μία βόλτα στην πόλη θα σας πείσει. Εκεί, εκτός από την ομορφιά και το σύμπλεγμα από ενετικές και άλλες πολιτισμικές επιπροές, θα σας συναρπάσει και η έντονη νυχτερινή ζωή αλλά και οι τοπικές γαστρονομικές προτάσεις. Αλλά και έξω από την πόλη, ο συνδυασμός του πράσινου με το γαλάζιο των νερών δημιουργεί τοπία που σπάνια συναντά κανείς. Και για το μπάνιο σας; Μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, είναι στη διάθεσή σας! Σιδάρι, Γλυφάδα, Κανάλι της Αγάπης, Παλαιοκαστρίτσα και πολλές άλλες σας εγγυώνται μια αξέχαστη καλοκαιρινή διαμονή.

Λευκάδα

Το γαλάζιο νησί. Πώς αλλίως άλλωστε θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη Λευκάδα, που είναι γνωστή για τις πανέμορφες, εξωτικές παραλίες της. Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Πευκούλια, Αγιοφύλι, Κάθισμα. Όλες τους υπέροχες. Η ομορφιά όμως δεν εξαντλείται μόνο στις παραλίες. Μια υπέροχη, γραφική χώρα αλλά και δεκάδες ενδιαφέροντα χωριά συνθέτουν το παζλ ενός από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου.

Κύθηρα

Το νοτιότερο νησί των Επτανήσων. Τα Κύθηρα, ζουν στους δικούς τους ρυθμούς, και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφεθείτε σε αυτούς. Τριγυρίστε στα χωριά, και ανακαλύψτε τις εξαιρετικές παραλίες του νησιού. Χαλαρώστε μέσα σε μια πανδαισία γαλάζιου και απολαύστε τη θέα από ψηλά. Κάθε σημείο στα Κύθηρα, κρύβει και μια ξεχωριστή ομορφιά. Φέτος το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να ζήσετε στο ρυθμό των Κυθήρων.

Αύγουστος σημαίνει θάλασσα, γαλάζια νερά και όμορφες στιγμές πλάι στο κύμα. Αν μη τι άλλο, η χώρα μας φημίζεται για τις παραλίες της αλλά και για τα νερά της. Οπότε και οι επιλογές είναι (εκτός από υπέροχες) και πάρα πολλές. Τα νησιά του Ιονίου αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης για τους λάτρεις της θάλασσας. Πράγμα που μόνο τυχαίο δεν είναι. Είναι αλήθεια πως στην δυτική πλευρά τις χώρας υπάρχουν παραλίες που η φήμη τους έχει ξεπεράσει προ πολλού τα σύνορα της χώρας. Αμμουδιές που έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστές για τη μοναδική ομορφιά τους. Έφτασε λοιπόν η ώρα για μια Αυγουστιάτικη απόδραση στις παραλίες του Ιονίου.

Απόδραση στις παραλίες του Ιονίου – Ζάκυνθος

Το “Φιόρε του Λεβάντε” είναι, δίχως άλλο, ένα νησί που σε προκαλεί να το αγαπήσεις. Εκτός από την υπέροχη κουζίνα του, τις ρομαντικές βόλτες με το άρωμα των λουλουδιών για παρέα αλλά και την τεράστια πολιτιστική του κληρονομιά, διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας αλλά και μία συγκεκριμένη η οποία έχει την τιμή να φιγουράρει ανάμεσα στα πιο φαντασμαγορικά και πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της γης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σας αρέσει η θέα της λευκής άμμου και των γαλάζιων ανοιχτόχρωμων νερών; Υπέροχα. Οι παραλίες της Ζακύνθου είναι για εσάς. Σημειώστε λοιπόν μερικές από τις πιο όμορφες. Γέρακας, Βασιλικός, Λαγανάς, Λιμινώνας, Δάφνη και Καλαμάκι είναι στη διάθεσή σας για τις καλοκαιρινές σας βουτιές. Αν δε, θέλετε να περηφανεύεστε κατά την επιστροφή σας ότι βουτήξατε και στα νερά μιας εκ των πιο γνωστών παραλιών του κόσμου, τότε δεν έχετε παρά να πάρετε το καραβάκι και σε λίγη ώρα να αποβιβαστείτε στο πασίγνωστο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο εδώ!

Λευκάδα

Διακοπές στο νησί που προσεγγίζεις οδικώς. Πρόκειται για μια από τις ιδιαιτερότητες της Λευκάδας αφού για να φτάσει κανείς εκεί δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει πλοίο. Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Με πιο γνωστές (και όχι άδικα) τις παραλίες Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί, η Λευκάδα δείχνει πως έχει πολύ δυνατά χαρτιά στα χέρια της για να διεκδικήσει το βραβείο για τις πιο όμορφες παραλίες του Ιονίου. Και όμως δεν είναι μόνο αυτές. Στη Λευκάδα μπορείτε να χαρείτε τις ομορφιές της θάλασσας και στο Αγιοφύλλι, στο Γιαλό, στον Άγιο Νικήτα, στο Κάθισμα αλλά και στον Άγιο Ιωάννη. Τέλος, αν διαθέτετε σκάφος, θα είναι κρίμα να μην επισκεφθείτε τα γύρω νησιά. Ο διάσημος Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση, το Μεγανήσι αλλά κι ο Κάλαμος μπορούν να σας εγγυηθούν στιγμές και εικόνες μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Λευκάδα βρίσκονται εδώ!

Άλλοι γοητεύονται από τη γραφικότητα των Κυκλάδων, άλλοι από το ιδιαίτερο τοπίο των Δωδεκανήσων. Υπάρχουν και αυτοί βέβαια που αρέσκονται στο να ανακαλύπτουν την κάθε πτυχή της Κρήτης. Όλοι όμως παραδέχονται πως, η φυσική ομορφιά που προσφέρει τόσο απλόχερα το Ιόνιο, δύσκολα βρίσκεται αλλού. Μια συστάδα 7 νησιών που όλα τους έχουν τόσα κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και τόσες διαφορές, που αν κάποιος επισκεφθεί το ένα, δεν σταματά αν δεν τα γνωρίσει όλα. Καλοκαίρι στο Ιόνιο λοιπόν με τις μεγάλες προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr, και ετοιμαζόμαστε για βουτιές σε καταγάλανα νερά!

Καλοκαίρι στο Ιόνιο

Ζάκυνθος

Η φυσική ομορφιά του Ιονίου συμπυκνωμένη σε ένα νησί. Στην πανέμορφη Ζάκυνθο θα συναντήσετε μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του κόσμου. Το διάσημο “Ναυάγιο” της Ζακύνθου. Θα περιηγηθείτε στις μαγευτικές «γαλάζιες σπηλιές» αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να γευθείτε τις ξεχωριστές τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες. Το βράδυ σας θα το συνοδεύουν οι ήχοι της καντάδας στα στενά του νησιού.

Κεφαλονιά

Απέραντο γαλάζιο όπου και αν σταθεί κανείς. Όμορφες πόλεις και χωριά, και εκπληκτικές παραλίες. Από την πρωτεύουσα, το Αργοστόλι, το Ληξούρι και το γραφικό Φισκάρδο στα βόρεια του νησιού, μέχρι τις πανέμορφες παραλίες όπως τον Μύρτο, του Πετανιούς, τη Σκάλα και το Ξι. Στην Κεφαλονιά έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και ένα αξιοθέατο μοναδικό σχεδόν παγκοσμίως. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Σπήλαιο της Μελισσάνης. Αν μη τι άλλο, ένας προορισμός που συνδυάζει σχεδόν τα πάντα.

Παξοί

Παξοί και Αντίπαξοι. Με λίγα λόγια ο ορισμός της ηρεμίας και της συνύπαρξης με τη φύση και τις ομορφιές της. Γραφικά χωριά και παραλίες απείρου κάλλους συνθέτουν το παζλ αυτού του νησιού. Και αν δεν σας είναι αρκετά αυτά, σε λίγα λεπτά με το βαρκάκι, βρίσκεστε στους Αντίπαξους. Εκεί σας περιμένουν τα γαλανά νερά των παραλιών αυτού το τόσο μικρού νησιού, που θα σας ταξιδέψει πραγματικά σε άλλες ηπείρους.

Βλέποντας τις ομορφιές της Ζακύνθου και της Λευκάδας μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως έχει βουτήξει στις καλύτερες, τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Ιουνίου. Και όμως όχι. Και πώς θα μπορούσε κανείς (συνεπαρμένος από την σπάνια ομορφιά) να ισχυριστεί κάτι τέτοιο αν δεν έχει πρώτα πάρει μια γεύση από τις προτάσεις της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς. Τα Επτάνησα είναι ανεξάντλητα. Αν δεν τα δει και αν δεν τα ζήσει κανείς όλα, δεν μπορεί να έχει πλήρη και καθαρή άποψη για το τι σημαίνει όμορφη παραλία. Η απόδραση στις παραλίες του Ιονίου λοιπόν συνεχίζεται και το ενδιαφέρον αυξάνεται.

Απόδραση στις παραλίες του Ιονίου

Το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας είναι ένα από αυτά που μπορεί να σε γοητεύσει όλο το χρόνο. Είναι γνωστό άλλωστε πως στο μέρος αυτό γιορτάζεται με ξεχωριστή λαμπρότητα το Πάσχα. Εκτός όμως από την προσωπικότητα και την ομορφιά της, η Κέρκυρα έχει πολλούς περισσότερους λόγους λόγους για να ξεχωρίζει ειδικά το καλοκαίρι. Πάμε να γνωρίσουμε μερικούς:

Η Παλαιοκαστρίτσα. Και όχι, δεν είναι ένας μόνο λόγος, αλλά 6. Έξι καθώς τόσες είναι και οι παραλίες που υπάρχουν στην περιοχή αυτή. Η μία καλύτερη από την άλλη. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα καλοκαιρινά σημεία του νησιού. Με νερά που εναλλάσσονται σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Δεν είναι όμως μόνο η Παλαιοκαστρίτσα που έχει φανατικούς φίλους. Εξίσου όμορφες παραλίες στην Κέρκυρα μπορεί να βρει κανείς σε ολόκληρο το νησί. Παραλίες όπως το Σιδάρι, τις Μπενίτσες, το Κοντόκαλι, τη Μυρτιώτισσα, τη Γλυφάδα αλλά και τον (γνωστό κυρίως στη νεολαία του νησιού) Κάβο. Τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την Κέρκυρα, μπορείτε να τις βρείτε στο ekdromi.gr.

Κεφαλονιά

Ακόμα ένα νησί που σε μαγεύει με τις αμμουδιές του. Η Κεφαλονιά έχει να παινεύεται τόσο για το φυσικό της πλούτο, όσο και για τα χρώματά της. Και εδώ οι παραλίες έχουν το χρώμα του Ιονίου όπου το γαλάζιο παντρεύεται με το λευκό της άμμου και δημιουργούν μοναδικές εικόνες. Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κεφαλονιάς είναι ο Μύρτος, η παραλία Αντίσαμος, ο Μακρύς Γιαλός, ο Πλατύς Γιαλός, οι Πετανοί, το Ξι και ο Άι Χέλης. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία και στην Κεφαλονιά, μόνο στο ekdromi.gr.

About Ekdromi.gr