ναύπακτος

Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο

Δίχως αμφοβολία, είναι μία από τις πιο γραφικές περιοχές της χώρας. Η Ναύπακτος, με το παραδοσιακό βενετσιάνικο χρώμα της, το οποίο έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο με το πέρασμα των ετών, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Η ομορφιά της, γίνεται άμεσα αντιληπτή από τη στιγμή που θα την πλησιάζεις. Για αυτό άλλωστε, όσοι την επισκέπτονται, πάντα (αργά ή γρήγορα) επιστρέφουν. Πρόκειται για μια κωμόπολη που μπορεί κανείς να τη χαρεί, όλες τις εποχές του χρόνου. Το υπέροχο Βενετσιάνικο κάστρο της, το μικρό αλλά πανέμορφο μεσαιωνικό της λιμάνι, τα γραφικά της οικήματα και τα πλακόστρωτα σοκάκια, μας προσκαλούν για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο.

Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο

Η λέξη «γραφικότητα» είναι αυτή που μπορεί πραγματικά να περιγράψει κάθε πτυχή της Ναυπάκτου. Με μία πρώτη βόλτα, θα αντικρύσετε τα πλατάνια της που βρίσκονται διάσπαρτα στους δρόμους και τα σοκάκια της. Η παραδοσιακή της ομορφιά γίνεται εύκολα αντιληπτή σχεδόν παντού μέσα στην πόλη. Χαλαρώστε σε κάποιο από τα cafe και δοκιμάστε τοπικές λιχουδιές σε ένα από τα εστιατόρια που βρίσκονται πάνω στο μικρό της λιμανάκι αλλά και δίπλα στη θάλασσα. Θαυμάστε τα αρχοντικά της σπίτια που της δίνουν αυτό το μοναδικό χρώμα με έναν όμορφο περίπατο στα στενά της.

Η Ναύπακτος σε ταξιδεύει με τα χρώματα και τα αρώματά της. Για όποιον πάρει την απόφαση να ξεκινήσει την 2ήμερη απόδρασή του, μία επίσκεψη στο κάστρο της Ναυπάκτου είναι απαραίτητη. Πρόκειται για ένα κάστρο με πολύ μεγάλη ιστορία. που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι και τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Η θέα που θα αντικρίσετε από ψηλά, με την πόλη, τον Κορινθιακό κόλπο και τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου στο βάθος σίγουρα θα σας αποζημιώσει για την ανάβαση. Το Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο μας περιμένει και το μόνο σίγουρο είναι πως έχει όλα τα συστατικά για να μας μείνει αξέχαστο!

Καλοκαιρινή Ναύπακτος

Πρόκειται για μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας. Παραδοσιακή με Βενετσιάνικο χρώμα, το οποίο έχει καταφέρει να διατηρήσει με το πέρασμα των ετών. Από τη στιγμή που πλησιάζεις στη Ναύπακτο, η ομορφιά της σε συνεπαίρνει και σε ταξιδεύει. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι η τουριστική της ανάπτυξη καθώς οι επισκέπτες της είναι φανατικοί και επαναλαμβανόμενοι. Σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρουν. Πρόκειται για μια πόλη ικανή να σου τραβήξει την προσοχή χειμώνα-καλοκαίρι. Λίγο το Βενετσιάνικο κάστρο της, λίγο το υπέροχο, μικρό αλλά πανέμορφο, μεσαιωνικό της λιμάνι, τα γραφικά της οικήματα και τα πλακόστρωτα σοκάκια. Η Ναύπακτος, και ειδικά η καλοκαιρινή Ναύπακτος, δείχνει πως ξέρει καλά το μυστικό και το μοιράζεται μόνο με τους επισκέπτες της.

Η λέξη “γραφικότητα” είναι πραγματικά μικρή για να περιγράψει την ομορφιά της Ναυπάκτου. Τα πλατάνια που αγκαλιάζουν τους δρόμους και τα σοκάκια της, η παραδοσιακή της ομορφιά που γίνεται αντιληπτή παντού μέσα στην πόλη, τα υπέροχα cafe και εστιατόρια πάνω στο μικρό της λιμανάκι αλλά και δίπλα στη θάλασσα, τα αρχοντικά της σπίτια που της δίνουν αυτό το μοναδικό χρώμα. Η Ναύπακτος σε ταξιδεύει με τα χρώματα και τα αρώματά της. για όποιον πάρει την απόφαση να ξεκινήσει το ταξίδι του, δεν θα πρέπει να φύγει από τη Ναύπακτο χωρίς να επισκεφτεί το κάστρο της. Ένα κάστρο με τεράστια ιστορία που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι και τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Η θέα που θα αντικρίσετε από ψηλά, με την πόλη, τον Κορινθιακό κόλπο και τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου στο βάθος σίγουρα θα σας αποζημιώσει για την ανάβαση.

Προσφορές ξενοδοχείων στη Ναύπακτο

  Στο Τεσσάρων Αστέρων NAFS Hotel στη Ναύπακτο, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδικές προσφορές διαμονής. Το σημείο που βρίσκεται το ξενοδοχείο μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανικό. Σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ναυπάκτου, την Ψάνη, και με μοναδικές ομορφιές να σας περιβάλλουν. Το NAFS Hotel χαρακτηρίζεται από την άψογη αισθητική του, αλλά και τις μοναδικές ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του.   Τι λέτε λοιπόν; Φύγαμε για καλοκαιρινή Ναύπακτο;

Ναύπακτος για όλες τις εποχές

Ένας προορισμός ιδανικός για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου. Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου μας μαγεύει με τον παραδοσιακό βενετσιάνικο χαρακτήρα της αλλά και την μεγάλη της ιστορία. Η Ναύπακτος, μας καλωσορίζει με το πανέμορφο λιμάνι της που θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Ελλάδας και μας κερνά τον πρώτο μας καφέ με υπάροχη θέα, κάτω από τη σκιά των πλατάνων. Η διαμονή σας εκεί θα είναι κάθε άλλο παρά μονότονη μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Ναύπακτος, εκτός από τη μοναδική της φιλοξενία, έχει να προσφέρει και πολλές ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

Τι αξίζει περισσότερο λοιπόν να δει κάποιος στη Ναύπακτο; Καταρχάς το πανέμοφρο, βενετσιάνικο λιμάνι της. Ένα λιμάνι που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου καθώς είναι το σημείο που καλωσορίζει τον επισκέπτη. Έπειτα, ανηφορίζουμε προς το Κάστρο. Ένα από τα πιο καλά διατηρημένα κάστρα της Ευρώπης. Στη διαδρομή μας συναντάμε τον Πύργο του Μπότσαρη, ένα όμορφο κτήριο του 15ου αιώνα που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Επίσης μας τραβά την προσοχή και το Ρολόι της πόλης που βρίσκεται εκεί από το 1914. Τέλος, η θέα που θα αντικρύσετε από την κορυφή του λόφου προς τη θάλασσα είναι μοναδική καθώς μπροστά μας υψώνεται εντυπωσιακή η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Το Κάστρο Αντιρρίου επίσης που είναι χτισμένο στο χείλος της θάλασσας, «το Κάστρο της Ρούμελης», όπως ονομαζόταν, και το φρούριό του, μας υπενθυμίζει πως για αιώνες υπήρξε ένας από τους φρουρούς του Κορινθιακού κόλπου.

Ορεινή Ναυπακτία

Η Ναύπακτος όμως, εκτός από τις δικές της ομορφιές, αποτελεί και μία ιδανική βάση για μικρές αποδράσεις στα γύρω μέρη. Ξεκινώντας από αυτήν, μπορούμε να κάνουμε ένα road trip προς την Ορεινή Ναυπακτία. Αναμφισβήτητα έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας. Εκεί, η φυσική ομορφιά πραγματικά θα μας συναρπάσει. Ο Εύηνος ποταμός και η Ευηνολίμνη, οι πετρόκτιστες βρύσες αλλά και τα πυκνά δάση δημιουργούν ένα σκηνικό που παίζει με τις αισθήσεις μας. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή γεμάτη από βελανιδιές, έλατα, οξιές και καστανιές, έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα πανέμορφα χωριά της περιοχής. Την Τερψιθέα, την Ελατού, την Άνω Χώρα και το πιο δημοφιλές χωριό, την Αμπελακιώτισσα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ναύπακτο εδώ!

About Ekdromi.gr