ομορφιές της καρδίτσας

Οι ομορφιές της Καρδίτσας

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Θεσσαλίας βρίσκεται ο νομός Καρδίτσας με πρωτεύουσα την ομώνυμη πόλη. Πρόκειται για έναν νομό με πλούσια φυσική ομορφιά καθώς τα ορεινά του τοπία με τα καταπράσινα δέντρα αλλά και τα ποτάμια που τον διασχίζουν, είναι ικανά να χαρίσουν στους επισκέπτες του εικόνες μοναδικής ομορφιάς. Ανακαλύπτοντας κανείς τις ομορφιές της Καρδίτσας, το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνει τουλάχιστον ενθουσιασμένος.

Οι ομορφιές της Καρδίτσας

Η πόλη της Καρδίτσας έχει την ικανότητα να μεταφέρει τους επισκέπτες της στο παρελθόν, τα επιβλητικά και αρχοντικά της κτίρια που έχουν διατηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Αξίζει να περπατήσει κανείς την πόλη για να θαυμάσει ολόκληρη την αρχιτεκτονική της. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και το Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο Σακελλαρίου θα σας κάνουν να τα θαυμάσετε. Παράλληλα, ένας ακόμα περίπατος που πρέπει να κάνετε είναι στο άλσος Παυσιλύπου. Εκεί θα δείτε εντυπωσιακά παγόνια να κυκλοφορούν γύρω σας. Αν μη τι άλλο ένα ξεχωριστό θέαμα!

Μικρές εξορμήσεις από την Καρδίτσα

Οι ομορφιές όμως της Καρδίτσας δεν σταματούν εδώ. Με αφετηρία την όμορφη αυτή πόλη, μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλές μικρές εξορμήσεις σε πανέμορφα κοντινά μέρη. Σε μια ώρα μόνο απόσταση, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πιο γνωστά και εντυπωσιακά μέρη στην Ελλάδα, τη Λίμνη Πλαστήρα. Επίσης, θα ήταν κρίμα να μην επισκεφθείτε και το υπέροχο ορεινό χωριό “Μορφοβούνι“. Πέραν όμως όλων αυτών, οποιαδήποτε εκδρομή στα πέριξ της Καρδίτσας είναι μια απόλαυση για τα μάτια και το μυαλό. Στα μέρη αυτά η φυσική ομορφιά είναι πραγματικά μοναδική.

Προσφορές ξενοδοχείων στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια προσφορά στο πολυτελές 4* Mouzaki Palace Hotel & Spa για να συνδυάσετε τις ομορφιές της περιοχής με μια πραγματικά αξέχαστη διαμονή, και μάλιστα στην καλύτερη τιμή. Ετοιμαστείτε να ζήσετε ξεχωριστές στιγμές σε ένα κατάλυμα περιτριγυρισμένο από ένα δάσος με βελανιδιές, καστανιές και πεύκα που σας προσφέρει μια πανοραμική θέα της πόλης της Καρδίτσας!

Αναμφίβολα, όσοι την έχουν επισκεφθεί, ξέρουν από πρώτο χέρι τις ομορφιές που προσφέρει. Η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις του φυσικού κάλλους, αλλά και της παράδοσης. Προσφέρει λοιπόν ένα παζλ μοναδικών εμπειριών για τον επισκέπτη. Φυσική ομορφιά, παραδοσιακές τοπικές λιχουδιές αλλά και μια σειρά εξαιρετικών δραστηριοτήτων, κάνουν τον προορισμό αυτό μια εξαιρετική αφορμή για ταξίδι!

Καρδίτσα – Επιλογές

Πριν ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σας στις γύρω περιοχές, μην παραλείψετε να γνωρίσετε και να περπατήσετε την πόλη. Μία πόλη με παραδοσιακά αρχοντικά οικήματα, ιστορικά κτίρια και Μουσεία. Βγαίνοντας από την πόλη, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε ένα από τα πιο δημοφιλή και όμορφα μέρη της Ελλάδας, τη Λίμνη Πλαστήρα. Ένα μοναδικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πόλη της Καρδίτσας όμως έχει δεκάδες μικρούς θησαυρούς που πρέπει να ανακαλύψετε. Μια βόλτα στην Ρεντίνα θα σας γοητεύσει με την αρχιτεκτονική. Στα Λουτρά Σμοκόβου θα ζήσετε την εμπειρία των ιαματικών πηγών. Ή ακόμα και μια βόλτα στο Μουζάκι, θα σας μείνει αξέχαστη.

Προσφορές Ξενοδοχείων στην Καρδίτσα

Το Mouzaki Palace Hotel & Spa

Το Mouzaki Palace Hotel & Spa

Στις παρυφές της πόλης του Μουζακίου, αγκαλιασμένο από ένα δάσος με βελανιδιές, βρίσκεται το Mouzaki Palace Hotel & Spa. Μόλις σε 20 λεπτά από την πόλη της Καρδίτσας, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για βόλτα και εξερεύνηση!

Σύγχρονη αρχιτεκτονική, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, πολυτέλεια και σύγχρονες ανέσεις είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου αυτού. 40 δωμάτια αλλά και 2 σουίτες πλήρως εξοπλισμένες, σας κάνουν να νιώσετε τη μοναδικότητα του χώρου από την πρώτη κιόλας στιγμή.  Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μαγευτική θέα από το μπαλκόνι αλλά και ξεχωριστή περιποίηση στο Αφροδίτη Spa, κάνοντας έτσι το ταξίδι του να μοιάζει με μοναδική εμπειρία.

Η Καρδίτσα και τα χωριά της είναι ιδανικά για χειμερινές εξορμήσεις. Ζήστε την μέσα από τις μοναδικές προσφορές του ekdormi.gr!

Στα δυτικά του θεσσαλικού κάμπου, είναι χτισμένη η Καρδίτσα. Πρωτεύουσα το ομώνυμου νομού και μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Θεσσαλίας. Χαρακτηριστικό της ο υπέροχος συνδυασμός μεταξύ παλαιών και σύγχρονων κτιρίων. Μια απλή βόλτα δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη πως η Καρδίτσα δεν είναι μόνο μια σύγχρονη πόλη, ικανή να τον φιλοξενήσει για λίγο ή πολύ καιρό, αλλά διαθέτει και πλούσια ιστορία και παράδοση. Βγαίνοντας από την πόλη, ο νομός Καρδίτσας διαθέτει πλούσια φυσική ομορφιά καθώς και υπέροχα γραφικά χωριά. Διασχίζεται από ποτάμια τα οποία δίνουν ζωή στα καταπράσινα βουνά με τα πλατάνια και τις ιτιές. Έτσι, δίνει το απαραίτητο χρώμα στο φυσικό πλούτο της περιοχής.

Καρδίτσα – Η πόλη

Το “Παυσίλυπο”, το μεγάλο πάρκο της πόλης, αποτελεί μια από τις ομορφότερες εικόνες που μπορεί κανείς να θαυμάσει στην πόλη. Όσοι περπατήσετε μέσα της και διασχίσετε τους δρόμους και τα στενά της, αξίζει να δείτε το Παλλάς, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μέγαρο Άρνη αλλά και το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς. Στο λαογραφικό μουσείο Λάμπρου και Ναυσικάς Σακελλαρίου θα δείτε πώς ήταν τα καραγκούνικα σπίτια. Θα δείτε και τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες για να ταξιδέψετε στο χρόνο και την ιστορία της Καρδίτσας.

Εκδρομές με ορμητήριο την Καρδίτσα

Μόλις 25 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα, βρίσκεται η πασίγνωστη Λίμνη Πλαστήρα. Η λίμνη με τα 18 χωριά που την αγκαλιάζουν, τις υπέροχές της βουνοκορφές που απλώνονται γύρω της. Αγαπημένο μέρος για φυσιολάτρες, για πεζοπορία, ποδήλατο, ακόμα και 4Χ4. Ιδανικός προορισμός ακόμα και για ρομαντικές αποδράσεις καθώς η θέα των γύρω τοπίων αλλά και της ίδιας της λίμνης είναι μοναδικά. Τα τοπία γύρω από τον Αχελώο επίσης προσφέρονται για εξερεύνηση και στιγμές δίπλα στο φυσικό περιβάλλον. Αλλά και τα μοναστήρια και οι εκκλησίες της ευρύτερης περιοχής, για όσους αρέσκονται στον θρησκευτικό τουρισμό.

Είτε μέσα στην πόλη, είτε έξω από αυτήν, η Καρδίτσα έχει πολλά να δείξει και να πει στον επισκέπτη. Για μικρές αποδράσεις ή για μεγαλύτερες διακοπές, αποτελεί σίγουρα έναν προορισμό που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Καρδίτσα εδώ!

About Ekdromi.gr