καϊμακτσαλάν

Καϊμάκτσαλαν για παιχνίδι στο χιόνι

Στο νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στο όρος Βόρα, βρίσκουμε τον πιο δημοφιλή προορισμό των βορειοελλαδιτών για χειμερινά σπορ. Το Καϊμακτσαλάν. Ένα μέρος με μοναδική ομορφιά που συνδυάζεται σε με ένα πλήθος δραστηριοτήτων που προσφέρει το χιονοδρομικό του κέντρο. Το όνομά του προέρχεται από την τούρκικη γλώσσα. Kaymak σημαίνει καϊμάκι και alan = περιοχή. Γίνεται λοιπόν άμεσα αντιληπτό πως η ονομασία προκύπτει από το χιόνι το οποίο καλύπτει την περιοχή σχεδόν όλο το χρόνο.

Καϊμακτσαλάν για παιχνίδι στο χιόνι

Το Καϊμακτσαλάν αποτελεί ένα τμήμα του όρους Βόρα. Ένος βουνού που είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ελλάδα και είναι γνωστό για το χιονοδρομικό του κέντρο. Ένα από τα πιο πλήρη χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Εκεί ο κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνατότητές του σε 16 πίστες οι οποίες έχουν συνολικό μήκος 11 χιλιόμετρα. Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου ξεκινούν από υψόμετρο 2.018 μέτρων και φτάνουν τα 2.524. Το ύψος αυτό αρκεί για να χαρακτηρίσει το Καϊμακτσαλάν ως το υψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα προσφέροντας μοναδικής ομορφιάς θέα.

Για όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν το χιονοδρομικό, αξίζει να κάνουν και μια επίσκεψη στον Άγιο Αθανάσιο ο οποίος βρίσκεται 17 χιλιόμετρα μακριά. Ο Άγιος Αθανάσιος είναι ένα ορεινό χωριό, εγκαταλελειμένο μέχρι τη χρονιά της δημιουργίας του χιονοδρομικού κέντρου. Από το 1994 όμως και έπειτα ο οικισμός του Αγίου Αθανασίου μετατράπηκε σε ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή καθώς διατηρεί μια υπέροχη παραδοσιακή ομορφιά και πλέον έχει γίνει κοσμικός. Στον Άγιο Αθανάσιο μπορεί να βρει κανείς café και bars, ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό και πολλά όμορφα τοπία για να θαυμάσει.

Η ευρύτερη περιοχή του Βόρα με το Καϊμάκτσαλαν αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις. Η ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με το πλήθος των δραστηριοτήτων που το μέρος προσφέρει είναι ικανά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών όλων των ηλικιών που θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τη μονοτονία της πόλης και να αποδράσουν σε ένα υπέροχο και φιλόξενο μέρος!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Καϊμακτσαλάν εδώ!

Το Καϊμακτσαλάν βρίσκεται στο νομό Πέλλας. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Οι επισκέπτες του προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα αν και τελευταία ο αριθμός των Αθηναίων επισκεπτών αυξάνεται. Το όνομα της τοποθεσίας προέρχεται από την τούρκικη γλώσσα καθώς kaymak σημαίνει καϊμάκι και alan = περιοχή. Η ονομασία προέρχεται πιθανότατα από το χιόνι το οποίο καλύπτει την περιοχή σχεδόν όλο το χρόνο. Η κορυφογραμμή του Καϊμακτσαλάν ουσιαστικά οριοθετεί το βόρειο άκρο του νομού Πέλλας καθώς είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Π.Γ.Δ.Μ.

Καϊμακτσαλάν – Το βουνό και το χιονοδρομικό

Το Καϊμακτσαλάν αποτελεί τμήμα του όρους Βόρα. Το όρος Βορά είναι το τρίτο υψηλότερο βουνό στην Ελλάδα και διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη χιονοδρομικά κέντρα. Εκεί ο κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί σε 16 πίστες οι οποίες έχουν συνολικό μήκος 11 χιλιόμετρα. Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου ξεκινούν από υψόμετρο 2.018 μέτρων και φτάνουν τα 2.524! Το ύψος αυτό αρκεί για να χαρακτηρίσει το Καϊμακτσαλάν ως το υψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα προσφέροντας μοναδικής ομορφιάς θέα. Το κέντρο διαθέτει κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολές σκι και snowboard, εστιατόρια και café καθώς και πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Για όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν το χιονοδρομικό, αξίζει να κάνουν και μια βόλτα στον Άγιο Αθανάσιο ο οποίος βρίσκεται 17 χιλιόμετρα μακριά. Πρόκειται για ένα ορεινό χωριό το οποίο ήταν εγκαταλελειμένο μέχρι τη χρονιά της δημιουργίας του χιονοδρομικού κέντρου. Από το 1994 και έπειτα ο οικισμός του Αγίου Αθανασίου μετατράπηκε σε ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή καθώς διατηρεί μια αξιοπρόσεκτη παραδοσιακή ομορφιά και πλέον έχει γίνει κοσμικός. Στον Άγιο Αθανάσιο μπορεί να βρει κανείς café και bars, ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό και πολλά όμορφα τοπία για να θαυμάσει.

Η ευρύτερη περιοχή του Βόρα με το Καϊμάκτσαλαν αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις στα χιόνια. Η ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με το πλήθος των δραστηριοτήτων που το μέρος προσφέρει είναι ικανά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών όλων των ηλικιών που θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τη μονοτονία της πόλης και να αποδράσουν σε ένα υπέροχο και φιλόξενο μέρος!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Καϊμακτσαλάν εδώ!


Το όρος Καϊμακτσαλάν ή Βόρας είναι το τρίτο υψηλότερο βουνό στην Ελλάδα και στην κορυφή του βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο. Εκεί θα ζήσετε ένα μαγικό ταξίδι πάνω από τα σύννεφα αφού το χιονοδρομικό κέντρο ξεκινάει από τα 2.018μ όπου βρίσκεται το καταφύγιο και καταλήγει 2.480μ με τον υψηλότερο αναβατήρα της Ελλάδας. Είναι από τα πιο καλά οργανωμένα κέντρα και διαθέτει σχολές για σκι και snowboard, εστιατόρια, καφέ και πολλές άλλες δραστηριότητες. Και φυσικά το μοναδικό χαρακτηριστικό του κέντρου είναι η υπέροχη θέα που θα σας μαγέψει. Πολύ κοντά στο κέντρο βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός του Παλιού Αγίου Αθανασίου. Ένα χειμερινό θέρετρο που θα σας μαγέψει με την παραδοσιακή Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και τα γραφικά μαγαζιά. Οι υπηρεσίες υψηλού επίπεδου που προσφέρουν τα καταλύματα της περιοχής θα κάνουν τη διαμονή σας εκεί μια αξέχαστη εμπειρία. Ανακαλύψτε τις μεγάλες προσφορές ξενοδοχείων στο Καϊμακτσαλάν μέσα από το Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων στο Καϊμακτσαλάν

Rock Dandy Mountain House Kaimaktsalan

Rock Dandy
Προσφορές ξενοδοχείων στο Καϊμακτσαλάν
Το Rock Dandy

Στο χωριό Παλαιός Άγιος Αθανάσιος βρίσκεται η πετρόχτιστη βίλα Rock Dandy. Ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι δυο επίπεδων, με ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, δυο καναπέδες-κρεβάτια, καθιστικό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τζάκι. Το σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι άτομα και είναι ιδανικό για οικογένεια ή παρέα. Η όμορφη διακόσμηση του χώρου θα σας προσφέρει την χαλάρωση που έχετε ανάγκη. Απολαύστε τη διαμονή σας σε ένα πολυτελές και άνετο περιβάλλον που θα σας μαγέψει.

Domotel Neve Mountain Resort

Domotel Neve Mountain Resort
Το Domotel Neve Mountain Resort

Το Domotel Neve Mountain Resort βρίσκεται στη κάρδια του παραδοσιακού οικισμού Παλαιός Άγιος Αθανάσιος και είναι το τέταρτο μέλος της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Domotel στην Ελλάδα. Ζήστε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης σε ένα ξενοδοχείο που ξεχωρίζει για τις παροχές υψηλού επίπεδου και αισθητικής. Το ξενοδοχείο διαθέτει 40 ευρύχωρα δωμάτια που θα σας εντυπωσιάσουν με την παραδοσιακή διακόσμηση και την ζεστασιά τους. Οι πλήρως εξοπλισμένοι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας αλλά και το spa του ξενοδοχείου θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη και θα σας προσφέρουν τις διακοπές που ονειρεύεστε.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για το Καϊμακτσαλάν εδώ.

About Ekdromi.gr