προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα

Προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη γεμάτη γοητεία, ιστορία και μύθους που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας και το ειδυλλιακό της τοπίο, η ζωντάνια της και οι αμέτρητες επιλογές για περιηγήσεις θα σας μαγέψουν. Είναι ένας προορισμός με υπέροχη φυσική ομορφιά και πολλά αξιοθέατα που αξίζει να εξερευνήσετε. Με τη λίμνη να κλέβει την παράσταση αλλά και το νησί της με τον γραφικό οικισμό και την πλούσια ιστορία αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν έντονες συγκινήσεις. Χαρείτε τις βόλτες γύρω από τη λίμνη και αφεθείτε στην μαγική της ατμόσφαιρα να σας παρασύρει σε εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Περπατήστε στην πόλη και θαυμάστε τα υπέροχα κτίρια, τα μικρά μαγαζιά και το πανέμορφο τοπίο. Εξερευνήστε τα εντυπωσιακά της αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία της όπως το επιβλητικό Κάστρο της, το Σπηλαίο του Περάματος αλλά και το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης. Για όσους αγαπούν τις αποδράσεις τα Ιωάννινα μπορούν να γίνουν η αφετηρία για να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή. Πολύ κοντά υπάρχουν τα Ζαγοροχώρια άλλα και πληθώρα επίλογων για δραστηριότητες στη φύση. Ανακαλύψτε τις προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα μέσα από το Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα

Grand Serai Hotel

Grand Serai Hotel
Προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα
Το Grand Serai Hotel

Στην κάρδια της πόλης των Ιωαννίνων βρίσκεται το Grand Serai Hotel. Ένα αυθεντικό παλάτι που η διακόσμησή του συνδυάζει την παράδοση των Ιωαννίνων με την Μέση Ανατολή. Απολαύστε την φιλοξενία και την πολυτέλεια σε ένα περιβάλλον 5 αστέρων που θα σας μείνει αξέχαστο. Με έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, η διαμονή σας στο Grand Serai Hotel θα είναι μια υπέροχη απόδραση από την καθημερινότητα που θα απογειώσει τις διακοπές σας.

SAZ City Life Hotel Ioannina

SAZ City Life Hotel Ioannina

To SAZ City Life Hotel Ioannina

Το SAZ City Life Hotel Ioannina βρίσκεται ακριβώς στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Ένας άνετος χώρος με θέα στην πόλη άλλα και στην Λίμνη Παμβώτιδα που θα σας μαγέψει. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής, η επιμονή σε κάθε λεπτομέρεια και η αισθητική του θα σας προσφέρουν την άνεση και την φιλοξενία που αναζητάτε. Απολαύστε μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής σε ένα περιβάλλον διακοσμημένο με μεράκι, δημιουργικότητα και φαντασία.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα εδώ.

Η λίμνη των Ιωαννίνων

Η λίμνη Παμβώτιδα (ή λίμνη των Ιωαννίνων) έχει μήκος 7,5 χιλιόμετρα και πλάτος από 1,5 ως 5 χλμ. ενώ το μέγιστό της βάθος φτάνει τα 10 μέτρα. Σχεδόν κάθε πρωί πέφτει πάνω της η ομίχλη δημιουργώντας ένα θέαμα μοναδικό. Ένα θέαμα αντάξιο της ιστορίας που κουβαλά χρόνια τώρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως είναι το σήμα κατατεθέν των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ντόπιων ψαράδων, η λίμνη καλύπτει κοντά στο 60% της ζήτησης των ψαριών της περιοχής. Πράγμα καθόλου παράλογο αν αναλογιστεί κανείς πως αυτή τη στιγμή στη λίμνη ζουν τουλάχιστον 12 διαφορετικά είδη ψαριών. Άλλωστε, το θέαμα των ψαράδων να κάθονται καρτερικά με τα καλάμια τους σε διάφορες άκρες της είναι κάτι που θα το συναντήσετε σχεδόν όλο το χρόνο. Δοκιμάζοντας να κάνει κανείς το γύρο της λίμνης, δεν είναι λίγα τα αξιοθέατα που θα συναντήσει. Θεάματα όπως το σπήλαιο του Περάματος, η περιοχή Ντραμπάτοβα όπου υπάρχουν οι περισσότερες ταβέρνες με σπεσιαλιτέ της περιοχής (πέστροφα, βατραχοπόδαρα, χέλια κτλ), η Μονή Ντουραχάνης και το χάνι της Λεύκας.

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε όμως να επισκεφθείτε και το νησί της λίμνης. Το Νησί διαθέτει ένα γραφικό οικισμό από 110 διατηρητέα σπίτια, ταβέρνες, ουζερί και καταστήματα με ντόπια προϊόντα. Επίσης διαθέτει 7 μοναστήρια με μεγάλη ιστορία. Οι ιστορίες και οι μύθοι όμως που ακολουθούν το νησί δεν σταματούν εδώ. Στο Νησί (ελλείψει ονόματος η λέξη «νησί» χρησιμοποιείται πλέον ως τοπωνύμιο) έλαβε χώρα η ζωή αλλά και το τραγικό τέλος της Κυρά Φροσύνης, η οποία πνίγηκε στα νερά της λίμνης τον Ιανουάριο του 1801. Επίσης εδώ διαδραματίστηκε και η ιστορία της Κυρά Βασιλικής (Βασιλική Κονταξή). Οι θρύλοι όμως μιλούν και για τον αμύθητο θησαυρό που φημολογείται ότι έκρυψε ο Αλή Πασάς στη Νησί λίγο πριν την πτώση του το 1822.

Το καμάρι των Ιωαννίνων λοιπόν, η λίμνη, δεν στερείται φυσικής ομορφιάς, ούτε ιστορίας. Άλλωστε, οι ιστορίες αυτές που κουβαλάει είναι που την κάνουν τόσο ξεχωριστή, τόσο αυτή όσο και το νησί της

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για τα Ιωάννινα εδώ.

Τα Ιωάννινα αποτελούν την πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων καθώς και ολόκληρης της Ηπείρου. Βρίσκονται στην βορειοδυτική πλευρά της Ελλάδας και είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της.

Όποιος αποφασίσει να επισκεφθεί τα Ιωάννινα, σίγουρα θα έχει πολλά πράγματα να κάνει και να δει. Πρόκειται για έναν προορισμό με μεγάλη ιστορική παράδοση και πλούσια φυσική ομορφιά. Πρόκειται για μια πόλη με έντονη ζωή, αφετηρία πολλών κοντινών εκδρομών σε υπέροχα μέρη και δεκάδες αξιοθέατα για να δει κανείς.

Ιωάννινα – Η φύση

Σήμα κατατεθέν της πόλης των Ιωαννίνων είναι αναμφίβολα η λίμνη Παμβώτιδα και το μοναδικό Νησί της. Στη λίμνη των Ιωαννίνων ζουν περίπου 12 είδη ψαριών τα οποία καλύπτουν μεγάλο ποσοστό της ζήτησης της περιοχής. Λόγω της λίμνης, πολύς ντόπιος κόσμος ασχολείται με το ψάρεμα και το θέαμα των ψαράδων να κάθονται με τα καλάμια τους σε διάφορα σημεία της είναι κάτι που θα το δείτε πολύ συχνά. Το Νησί (λόγω έλλειψης ονόματος έχει καθιερωθεί πλέον η λέξη «νησί» ως τοπωνύμιο) διαθέτει μεγάλο αριθμό διατηρητέων σπιτιών καθώς και πολλά μέρη που μπορεί ο επισκέπτης να αγοράσει ντόπια προϊόντα. Μέρος με μεγάλη ιστορία και πολλούς θρύλους να το ακολουθούν, μην παραλείψετε να περάσετε και από κάποιο από τα 7 μοναστήρια τα οποία έχουν και αυτά τη δική τους ιστορία.

4 χιλιόμετρα περίπου έξω από τα Ιωάννινα βρίσκεται και το Σπήλαιο του Περάματος. Φημολογείται ότι δημιουργήθηκε πριν από ενάμισι εκατομμύριο χρόνια και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής. Άλλα αξιόλογα μνημεία των Ιωαννίνων είναι και το γνωστό Κάστρο τους, που χτίστηκε το 528 μΧ με σκοπό την οχύρωση της περιοχής.

Σε κοντινή απόσταση από τα Ιωάννινα βρίσκονται και τα γνωστά Ζαγοροχώρια. Ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους μήνες του χειμώνα με μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και σπάνια φυσική ομορφιά. Επίσης με βάση τα Ιωάννινα και σε απόσταση περίπου μισής ώρας υπάρχουν δεκάδες υπέροχες προτάσεις για κάθε είδος ταξιδιώτη. Μπορεί κανείς να δοκιμάσει ορειβασία, rafting και canoeing, περίπατο και ποδηλασία στη φύση και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Για κάθε τύπο ταξιδιώτη, για βόλτες στην πόλη αλλά και μοναδικές εκδρομές στη φύση, για ένα ταξίδι στην ιστορία αλλά και για μια βόλτα στην Ελληνική παράδοση, τα Ιωάννινα αποτελούν έναν μοναδικό προορισμό που μπορεί να συγκινήσει και τους πλέον απαιτητικούς.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Ιωάννινα εδώ!

Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα

Η πόλη των Ιωαννίνων είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου. Δίχως αμφιβολία, αποτελεί έναν προορισμό με μεγάλη ιστορική παράδοση και πλούσια φυσική ομορφιά. Πρόκειται για μια πόλη με έντονη ζωή, υπέροχα αξιοθεατα, αλλά και αφετηρία πολλών κοντινών εκδρομών σε υπέροχα μέρη. Βασικό χαρακτηριστικό των Ιωαννίνων είναι σίγουρα η λίμνη Παμβώτιδα και το υπέροχο Νησί της, μέρος με μεγάλη ιστορία και πολλούς θρύλους να το ακολουθούν. Ειδικά το φθινόπωρο, τα Ιωάννινα έχουν μια ξεχωριστή ομορφιά. Τα νερά της λίμνης δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στην πόλη και την κάνουν αξιολάτρευτη. Αφορμή λοιπόν για μια ακόμα εξόρμηση! Το Ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει και σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα! Ας τις ανακαλύψουμε.

5* Grand Serai Hotel

Το 5* Grand Serai Hotel - οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα
Το 5* Grand Serai Hotel

Χτισμένο σε μία έκταση 13.000 τ.μ. στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων, το Grand Serai Congress & Spa προσφέρει μια νέα προοπτική στη φιλοξενία. Πρόκειται για ένα αυθεντικό παλάτι, που συνδυάζει το παραδοσιακό στιλ των Ιωαννίνων με στοιχεία από τη Μέση Ανατολή. Η ανυπέρβλητη πολυτέλεια και οι μοναδικές εγκαταστάσεις εγγυώνται μια εξαιρετική διαμονή 5 αστέρων.

4* SAZ City Life Hotel Ioannina

Το 4* SAZ City Life Hotel
Το 4* SAZ City Life Hotel

Το 4* SAZ City Life Hotel προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία Hoteling  σε όλους όσους το επιλέξουν για τη διαμονή τους. Το 10 όροφο κτίριο, συνολικού εμβαδού άνω των 3.000 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται ακριβώς στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, είναι μελετημένο και κατασκευασμένο με έμφαση στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και την επιμονή σε λεπτομέρειες. Σας περιμένουν 23 δωμάτια, με θέα τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων, όσο και στη πανέμορφη Λίμνη Παμβώτιδα.

4* AAR Hotel & Spa

Το 4* Aar Hotel & Spa
Το 4* Aar Hotel & Spa

Το Aar Hotel & Spa βρίσκεται στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, κάτι που καθιστά πάρα πολύ εύκολη τόσο την εύρεσή του όσο και την πρόσβαση στο κέντρο. Κατασκευάστηκε με σεβασμό στη φύση χωρίς να στερείται τις μοντέρνες ανέσεις. Αποτελεί πόλο έλξης καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για άριστη διαμονή, εξαιρετική γαστρονομία και χαλάρωση στο spa, σε έναν πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης.

4* Cezaria Hotel

Το 4* Cezaria Hotel
Το 4* Cezaria Hotel

Το 4* Cezaria Hotel βρίσκεται στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων στην περιοχή Νεοκαισάρεια σε ελάχιστη απόσταση από τον κόμβο της Εγνατίας οδού. Ο πολυτελής, ζεστός και άψογα διακοσμημένος πολυχώρος “Cezaria” αποτελείται από μια ξενοδοχειακή μονάδα με μοντέρνα αισθητική αρχιτεκτονική που επιβάλλεται στον εσωτερικό αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο δημιουργώντας σε συνδυασμό με την ζεστή φιλοξενία μια καταπληκτική εμπειρία διαμονής για τους επισκέπτες.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα εδώ!

Τι θα δείτε

Μουσείο Παύλου Βρέλλη – Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας – Κέρινα Ομοιώματα: Στεγάζεται σε ένα κτίριο-ύμνος στην ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, το οποίο έχει επιμεληθεί εξ’ ολοκλήρου ο καλλιτέχνης Παύλος Βρέλλης. Πρόκειται για έναν μουσειακό χώρο που υπήρξε έργο ζωής για τον αξιόλογο αυτό Έλληνα καλλιτέχνη. Σκηνές από το κρυφό σχολειό, την επανάσταση του 21′, τον μακεδονικό αγώνα, το ελληνοαλβανικό μέτωπο παίρνουν μία ζωντανή διάσταση μπροστά στα μάτια σας.

Κάστρο: Στέκεται εκεί επιβλητικό, μοναδικό με ζωντανή ιστορία που τη διηγείται η μία γενιά στην άλλη.  Είναι το κάστρο στο οποίο έζησε ο Αλή Πασάς και ο έρωτας του για την Κυρά Φροσύνη συντηρεί μύθους και παραδόσεις πολλών ετών.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων: Διαθέτει πλούσιο υλικό, δηλαδή εκθέματα από την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στην Ήπειρο μέχρι τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους.

Δημοτικό Μουσείο στο Τζαμί του Ασλάν Πασά: Βρίσκεται μέσα στο Κάστρο. Χώρος πολύ μοναδικός που περιλαμβάνει και σπουδαία εκθέματα, όπως είναι το Δαμασκηνό σπαθί του Καραϊσκάκη.

Το Πέραμα: Βρίσκεται 4 χλμ. μακριά από τα Γιάννενα και είναι διάσημο για το Σπήλαιό του, που ανήκει στα μεγαλύτερα χερσαία σπήλαια των Βαλκανίων.

Νησί της λίμνης Παμβώτιδας: Κατοικείται κανονικά και μάλιστα διαθέτει μια σειρά από σημαντικά μοναστήρια. Ναοί όπως η Μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών. Το Νησί έχει μαγαζιά και εστιατόρια και συνδέεται με τα Γιάννενα με συχνά δρομολόγια πλοιαρίων.

Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη: Στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων που περιέχει  περισσότερα από 100.000 βιβλία, περίπου 350 τίτλους περιοδικών και διασώζει αρχειακό υλικό που αποτελείται από δίσκους βινυλίου, βιντεοκασέτες και cd-rom. Αποτελεί εξίσου ένα υπέροχο κτήριο.

Που θα φάτε

Πλούσια είναι η γαστρονομική παράδοση της πόλης. Παράδοση που βασίζεται στην χρήση αγνών προϊόντων, τα ψάρια της λίμνης, όπως τα χέλια και οι πέστροφες. Όλα τα παραπάνω αποτελούν, μαζί με τα ιδιαίτερα βατραχοπόδαρα, το σήμα κατατεθέν της γιαννιώτικης κουζίνας. Όμως και η επαφή με το ανατολίτικο στοιχείο απογειώνει την γαστρονομική απόλαυση. Στον Μώλο λοιπόν της λίμνης Παμβώτιδας θα δοκιμάσεις τις τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως τα τηγανητά βατραχοπόδαρα, αλλά και οι φρέσκες πέστροφες και τα χέλια. Στα παραδοσιακά καφενεία της πόλης μπορείτε να δοκιμάσετε τα μοναδικά «σερμπέτια», γλυκά κρασιά με αρώματα φρούτων και λουλουδιών.

Accademia del Panino:  Με μεγάλη ποικιλία σε λαχταριστά tramezzini, ευφάνταστες σαλάτες -η σαλάτα Ακαδηµία είναι πολύ ιδιαίτερη- αλλά και κρύα πιάτα.

L’artista: Για αυθεντική ιταλική κουζίνα

Πολιτεία: Στο συγκρότημα Φρόντζου Πολιτεία με καλό φαγητό και υπέροχη θέα.

Ιθάκη: Όπου θα δοκιμάσετε κυρίως ανατολίτικα πιάτα όπως γιαουρτλού και καυτερό κεμπάπ

The Old House: Μπυραρία με ωραία πιάτα

Fisa Roufa: γεύσεις παραδοσιακά ελληνικές. Το περιβάλλον, καθαρό και οικείο, με την ταιριαστή μουσική και το εξυπηρετικό προσωπικό κάνει αυτό το μέρος έναν πολύ ελκυστικό γευστικό προορισμό.

Μετσοβίτικη Φωλιά: Ένα από τα αγαπημένα στέκια της πόλης! Άριστη εξυπηρέτηση, άψογο φαγητό σε πολύ προσιτές τιμές!

About Ekdromi.gr