Ορεινή Ναυπακτία

Οκτώβριος στην Ορεινή Ναυπακτία

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, πιο πάνω από τη Ναύπακτο και κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, μπορεί κανείς να βρει μέρη μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Στα μέρη αυτά θα συναντήσετε τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. Ένας πραγματικός παράδεισος, κυρίως για όσους προτιμούν τις αποδράσεις στη φύση. Τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας βρίσκονται εκεί που τελειώνει η οροσειρά της Πίνδου, στις νοτιότερες κορυφές της. Στα νότια τους, βρίσκει κανείς τον ποταμό Μόρνο, αλλά και τον Εύηνο. Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν το σημείο αυτό να έχει τεράστιο φυσικό πλούτο, ο οποίος συνδυάζεται και με γραφικά ορεινά χωριά. Ειδικά ο Οκτώβριος στην Ορεινή Ναυπακτία, προσφέρει την απόλυτη ομορφιά της φύσης.

Οκτώβριος στην Ορεινή Ναυπακτία

Στην ευρύτερη περιοχή που αγκαλιάζει τα χωριά, θα συναντήσετε πολλά πυκνά δάση. Δάση με βελανιδιές, καρυδιές, καστανιές, οξιές και πλατάνια. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα είδη δέντρων που θα συναντήσετε. Δίπλα στον ποταμό Εύηνο, θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο σε πανέμορφα μονοπάτια. Αλλά και για όσους προτιμούν τις βόλτες με αυτοκίνητο, μια διαδρομή με αυτό ανάμεσα από δρόμους που διασχίζουν τοπία σπάνιας ομορφιάς αξίζει και με το παραπάνω. Για τους λάτρεις των εξερυνήσεων, η περιοχή φαντάζει ιδανική. Οπλιστείτε λοιπόν με όρεξη και ξεκινήστε την περιήγησή σας στα 45 χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. 45 πανέμορφα χωριά, άλλα μεγαλύτερα και με πιο ανεπτυγμένη την τουριστική υποδομή τους, και άλλα πιο ακατέργαστα. Όλα τους υπέροχα και το καθένα με τη δικιά του ξεχωριστή ομορφιά. Από αυτά που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα η Άνω Χώρα (Χτισμένη σε υψόμετρο 1050 μέτρων), η Ελατού, η Τερψιθέα, ο Πλάτανος και η Αμπελακιώτισσα, όλα τους ξεχειλίζουν από παραδοσιακή ομορφιά και γραφικούς οικισμούς.

Στην Άνω Χώρα, το Ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά στα υπέροχα Chalets Ξένιος. Εκεί, στα 950 μέτρα υψόμετρο, σας περιμένουν 13 αυτόνομες, πολυτελείς ξύλινες κατοικίες μέσα στην ομορφιά του φυσικού τοπίου. Στον κοινόχρηστο χώρο, μπορείτε να χαλαρώσετε βλέποντας τη θέα στις κορυφογραμμές της Πίνδου αλλά και να απολαύσετε μοναδικές παραδοσιακές γαστρονομικές δημιουργίες στο εστιατόριο. Αν μη τι άλλο, η επιλογή των Chalets Ξένιος αποτελεί μια πρώτης τάξεως διαφυγή από την καθημερινότητα απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον.

Στο χωριό Πλάτανος, σας περιμένουν τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας. 10 δωμάτια επενδυμένα με πέτρα, που έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα την ευχάριστη διαμονή των φιλοξενούμενων και προσφέρουν υπέροχη θέα του χωριού καθώς και των γύρω βουνών.

Τι περιμένετε λοιπόν; Ο Οκτώβριος αποτελεί την καλύτερη περίοδο για εξερεύνηση της Ορεινής Ναυπακτίας!

Ορεινή Ναυπακτία και φύση

Η Ορεινή Ναυπακτία (ή αλλιώς η γη των Κραβάρων), αποτελείται από 45 και πλέον χωριά. Τα χωριά αυτά βρίσκονται μέσα σε εκτάσεις δάσους γεμάτες έλατα και άλλα είδη δέντρων. Βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Αιτολοακαρνανίας, βορείως της Ναυπάκτου. Ανατολικά της βρίσκεται ο ποταμός Μόρνος και δυτικά ο Εύηνος. Στα νότια της βλέπει τον Κορινθιακό κόλπο ενώ στα βόρεια από τον Πατραϊκό. Με τέτοιο συνδυασμό τοπίων, με το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο των ποταμών, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Ορεινή Ναυπακτία χαίρει καθολικής αποδοχής ως ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς.

Το βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Τα χωριά που περιβάλλονται από δάση γεμάτα έλατα, τα βουνά, τα ποτάμια, οι ρεματιές. Μέσα στα δάση της Ορεινής Ναυπακτίας μπορεί κανείς να βρει (εκτός από τα έλατα) πλατάνια, καστανιές, βελανιδιές, οξιές και καρυδιές. Θέαμα σπάνιας φυσικής ομορφιάς το οποίο εκτοξεύεται το χειμώνα όπου το χιόνι σκεπάζει τα δέντρα και δημιουργεί εικόνες που δύσκολα μπορεί κανείς να βρει εντός των συνόρων.

Το μεγαλύτερο και πλέον ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό από τα 45 είναι η Άνω Χώρα (ή Μεγάλη Λομποτίνα όπως ονομαζόταν την περίοδο της τουρκοκρατίας). Εξίσου όμως δημοφιλές είναι και το χωριό Ελατού, τοποθετημένο στις πλαγιές του Κερασοβουνίου. Από τα 45 χωριά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε επίσης την Κάτω Χώρα, τη Λινίτσα και την Τερψιθέα.

Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται και για τους φυσιολάτρες. Ο μοναδικός συνδυασμός του δάσους με τον ποταμό Εύηνο και την Ευηνολίμνη προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης και πεζοπορία μέσα από τα υπέροχα μονοπάτια και τους δρόμους που υπάρχουν μέσα στο δάσος. Παράλληλα, εκτός της πεζοπορίας, προσφέρονται δραστηριότητες όπως το καγιάκ και το ράφτινγκ στον ποταμό Εύηνο αλλά και ποδηλασία μέσα στο δάσος.

Δεν είναι τυχαίο πως, από το φθινόπωρο και έπειτα, τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας γεμίζουν κόσμο. Η άριστη τουριστική υποδομή και το φυσικό κάλλος αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου που δεν χάνουν ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τις χειμερινές ομορφιές που η περιοχή απλόχερα προσφέρει.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές (μέχρι και 50%) σε ξενοδοχεία στην Ορεινή Ναυπακτία εδώ!

Προσφορές ξενοδοχείων στην Ορεινή Ναυπακτία

Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένας επίγειος παράδεισος ανάμεσα σε δάση, ποτάμια, λίμνες και γραφικά χωριά. Περισσότερα από 45 χωριά βρίσκονται ανάμεσα σε έλατα, οξιές και καστανιές και σας καλούν να τα εξερευνήσετε. Ο ποταμός Εύηνος και η πανέμορφη Ευηνολίμνη συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό για τους φυσιολάτρες. Τα πιο γνωστά χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας είναι η Άνω Χώρα, η Ελατού, η Τερψιθέα, ο Πλάτανος και η Αμπελακιώτισσα. Είναι γραφικοί οικισμοί γεμάτοι παραδοσιακή ομορφιά, φιλόξενους ανθρώπους και υπέροχες διαδρομές. Τα μονοπάτια που συνδέουν τα χωριά διασχίζουν το δάσος ανάμεσα σε ρεματιές και προσφέρουν στους επισκέπτες ένα μαγικό τοπίο που κόβει την ανάσα. Η περιοχή προσφέρεται για εναλλακτικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ράφτινγκ, ποδήλατο βουνού και πολλά άλλα. Εξερευνήστε αυτόν τον μαγικό προορισμό και ανακαλύψτε τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων στην Ορεινή Ναυπακτία μέσα από το Ekdromi.gr.

Chalets Ξένιος

Chalets Ξένιος
 Προσφορές ξενοδοχείων στην Ορεινή Ναυπακτία
Τα Chalets Ξένιος

Chalets Ξένιος βρίσκονται στο χωριό Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας. Οι ξύλινες κατοικίες περιτριγυρισμένες από την ομορφιά του φυσικού τοπίου προσφέρουν την απόδραση που αναζητάτε. Ζήστε την απόλυτη εμπειρία αναζωογόνησης σε ένα συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών. Τα 13 αυτόνομα Φιλανδικά chalets, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο, θα σας μαγέψουν με την φιλοξενία και τις παροχές υψηλής ποιότητας που προσφέρουν. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με την παραδοσιακή διακόσμηση μπορείτε να απολαύσετε τοπικές λιχουδιές ενώ θαυμάζετε τη θέα στις κορυφογραμμές της Πίνδου.

Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας

Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας
Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας

Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας βρίσκονται στον Πλάτανο της Ορεινής Ναυπακτίας. Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν επενδυθεί με πέτρα και η επίπλωση τους έχει γίνει με έπιπλα υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Επίσης διαθέτουν εξοπλισμένη κουζίνα, καθιστικό με τζάκι, κλιματισμό, θέρμανση και όλες τις ανέσεις για μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής. Από το μπαλκόνι του δωματίου σας μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα του χωριού και των γύρω βουνών.

Village Inn

Village Inn
Το Village Inn

Στην πανέμορφη Άνω Χώρα βρίσκεται ο ξενώνας Village Inn. Το κάθε δωμάτιο έχει διαφορετική διακόσμηση και τον προσωπικό του χαρακτήρα για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όσων ψάχνουν κάτι διαφορετικό. Είναι εξοπλισμένα με κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση και διαθέτουν μεγάλα ατομικά μπαλκόνια. Στο καθιστικό του ξενώνα μπορείτε να χαλαρώσετε πίνοντας το ποτό σας διπλά στο τζάκι και να απολαύσετε το πρωινό σας σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την Ορεινή Ναυπακτία εδώ.

Φθινοπωρινή Ορεινή Ναυπακτία

Στα ανατολικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας, λίγο πιο πάνω από τη Ναύπακτο και κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, βρίσκει κανείς τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Εκεί ακριβώς, μέσα στην ομορφιά της φύσης θα βρείτε τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας (ή Κράβαρα όπως ονομαζόντουσαν παλαιότερα). Και πώς θα μπορούσε το μέρος αυτό να μην αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες; Τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας βρίσκονται κοντά στις τελευταίες, τις νοτιότερες κορυφές της Πίνδου, ενώ στα νότια τους έχουν τον ποταμό Μόρνο και τον Εύηνο. Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν το σημείο αυτό να έχει τεράστιο φυσικό πλούτο, ο οποίος συνδυάζεται και με γραφικά ορεινά χωριά.

Ορεινή Ναυπακτία – τα χωριά της

Η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη δάση από διαφόρων ειδών δέντρα. Βελανιδιές, καρυδιές, καστανιές, οξιές και πλατάνια είναι μόνο μερικά από τα είδη δέντρων που θα συναντήσετε. Παράλληλα,  δίπλα στον ποταμό Εύηνο θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο σε πανέμορφα μονοπάτια. Για εσάς που προτιμάτε το αυτοκίνητο, αξίζει να περάσετε με αυτό ανάμεσα από δρόμους που διασχίζουν τοπία σπάνιας ομορφιάς. Αν σας αρέσουν οι ανακαλύψεις και η εξερεύνηση, τότε οπλιστείτε με όρεξη (και βενζίνη) γιατί τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, 45. Άλλα μεγαλύτερα και με πιο ανεπτυγμένη την τουριστική υποδομή τους, και άλλα πιο ακατέργαστα. Όλα τους υπέροχα και το καθένα με τη δικιά του ξεχωριστή ομορφιά. Από αυτά που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα η Άνω Χώρα (Χτισμένη σε υψόμετρο 1050 μέτρων), η Ελατού, η Τερψιθέα, ο Πλάτανος και η Αμπελακιώτισσα, όλα τους ξεχειλίζουν από παραδοσιακή ομορφιά και γραφικούς οικισμούς.

Στην Άνω Χώρα, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά στα υπέροχα Chalets Ξένιος. Εκεί, στα 950 μέτρα υψόμετρο, σας περιμένουν 13 αυτόνομες, πολυτελείς ξύλινες κατοικίες μέσα στην ομορφιά του φυσικού τοπίου. Στον κοινόχρηστο χώρο, μπορείτε να χαλαρώσετε βλέποντας τη θέα στις κορυφογραμμές της Πίνδου αλλά και να απολαύσετε μοναδικές παραδοσιακές γαστρονομικές δημιουργίες στο εστιατόριο. Αν μη τι άλλο, η επιλογή των Chalets Ξένιος αποτελεί μια πρώτης τάξεως διαφυγή από την καθημερινότητα απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον.

Τι περιμένετε λοιπόν; το φθινόπωρο αποτελεί την καλύτερη περίοδο για εξερεύνηση της Ορεινής Ναυπακτίας!

Φύγαμε για Ορεινή Ναυπακτία

Φύση, πράσινο, ορεινά υπέροχα τοπία αλλά και φιλόξενοι άνθρωποι είναι τα βασικά συστατικά αυτής της πανέμορφης περιοχής. Εκεί που τελειώνει η Πίνδος, αρχίζει η Ορεινή Ναυπακτία. Η ευρύτερη περιοχή περιλαμβάνει λίγο παραπάνω από 45 χωριά κρυμμένα ανάμεσα σε δάση από έλατα, καρυδιές και οξιές. Αναμφίβολα προορισμός που προτείνεται σε φυσιολάτρες, σε άτομα που γοητεύονται από τη μαγεία της φύσης, που αρέσκονται σε εξερευνήσεις σε καταπράσινα τοπία και περιπάτους μέσα στα δάση. Αυτή είναι η Ορεινή Ναυπακτία. Ονειρικός προορισμός, που δεν έχει αλλοιωθεί από κάποια μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Έχει τον τρόπο να γαληνεύει και να γοητεύει τον επισκέπτη με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο.

Προσφορές ξενοδοχείων στην Ορεινή Ναυπακτία

Ορεάδες Suites

Ο Ξενώνας Ορεάδες
Ο Ξενώνας Ορεάδες

Στην Άνω Χώρα του Δήμου Ναυπακτίας, ανάμεσα από έλατα και καστανιές, και σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, βρίσκεται ο Ξενώνας Ορεάδες. Αγκαλιασμένος από τη φύση της περιοχής, καλωσορίζει τους επισκέπτες του με τον πλέον γραφικό και παραδοσιακό τρόπο δένοντας αριστοτεχνικά με το καταπράσινο περιβάλλον που υπάρχει τρίγυρω. Αναμβίβολα μια εξαιρετική πρόταση για διαμονή.

Chalets Ξένιος

Τα Chalets Ξένιος
Τα Chalets Ξένιος

Μέσα στις καστανιές και τους κέδρους, σε υψόμετρο 950 μέτρων, θα βρείτε το συγκρότημα Ξένιος Chalets. Εδώ μπορείτε να χαρείτε την πολυτελή διαμονή, τις γαστρονομικές απολαύσεις αλλά και μια ευκαιρία για αποτοξίνωση και well being. Μέσα σε 13 αυτόνομα Φιλανδικά chalets, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο μπορείτε να χαλαρώσετε αλλά και να αναζωογονηθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στον πέτρινο κοινόχρηστο χώρο που χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή διακόσμηση θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε τη θέα στην κορυφογραμμή της Πίνδου αλλά και να δοκιμάσετε υπέροχες τοπικές συνταγές! Αν μη τι άλλο, μια πρόταση που συνδυάζει την χαλαρότητα με την πολυτέλεια.

Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας

Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας
Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας

Στον Πλάτανο της Ορεινής Ναυπακτίας, θα βρείτε τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας. 10 δωμάτια, επενδυμένα με πέτρα και επιπλωμένα με υψηλή ποιότητα και αισθητική είναι έτοιμα να σας χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Όλες οι σύγχρονες ανέσεις που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης, αλλά και μπαλκόνι με εξαιρετική θέα, αποτελούν δίχως άλλο μερικά από τα πιο δυνατά στοιχεία του ξενοδοχείου αυτού.

Η Ορεινή Ναύπακτία σας περιμένει. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την προσφορά που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες μέσα από τις προσφορές του ekdormi.gr.

About Ekdromi.gr