Πάσχα στην Κέρκυρα

Πάσχα στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα μέρος μοναδικό που εντυπωσιάζει με την ομορφιά και την αρχοντιά της. Υπέροχες παραλίες, φρούρια, πανέμορφα καντούνια και παλάτια συνθέτουν το παζλ αυτού του μοναδικού νησιού. Θεωρείται όμως και η βασίλισσα των πασχαλινών διακοπών και όχι άδικα. Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια για αυτό και οι στιγμές κατάνυξης που θα ζήσετε θα σας μείνουν αξέχαστες. Τη Μεγάλη Παρασκευή οι επιτάφιοι από όλους τους ναούς διασταυρώνονται στο κέντρο της πόλης. Η περιφορά γίνεται με την συνοδεία των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας δημιουργώντας έτσι μια μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα που μαγεύει. Το Μεγάλο Σάββατο με την Πρώτη Ανάσταση η διάθεση είναι εορταστική και οι κάτοικοι πετούν από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους «μπότηδες», τα διάσημα κανάτια με νερό, με το πλήθος να ενθουσιάζεται. Απολαύστε τις πασχαλινές διακοπές σας στην Κέρκυρα με τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων από το Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων το Πάσχα στην Κέρκυρα

Ariti Grand Hotel

Ariti Grand Hotel
Πάσχα στην Κέρκυρα
Το Ariti Grand Hotel

Το Ariti Grand Hotel βρίσκεται στο Κανόνι, μόλις 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κέρκυρας. Διαθέτει 156 δωμάτια και σουίτες με υπέροχη θέα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Χαρείτε τη διαμονή στο πιο ιστορικό θέρετρο του νησιού όπου το μοντέρνο και φιλόξενο περιβάλλον του θα απογειώσουν την εμπειρία σας. Απολαύστε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη βεράντα του ξενοδοχείου και ζήστε στιγμές χαλάρωσης που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Corfu Holiday Palace

Corfu Holiday Palace
To Corfu Holiday Palace

Το Corfu Holiday Palace είναι ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα. Η διαμονή σας εκεί θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία καθώς σας προσφέρει την καλύτερη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, το Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Βρίσκεται ανάμεσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με μια πανέμορφη ιδιωτική παραλία και σας προσφέρει τη δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες. Χαλαρώστε σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον γεμάτο άνεση και πολυτέλεια που θα καλύψει κάθε σας ανάγκη.

Sidari Water Park Hotel

 Sidari Water Park Hotel
To  Sidari Water Park Hotel

Το βραβευμένο Sidari Water Park Hotel βρίσκεται στην περιοχή Σιδάρι. Είναι ένα υπέροχο συγκρότημα όπου η άψογη εξυπηρέτηση και το οικογενειακό περιβάλλον θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές. Είναι ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές αφού βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από τη θάλασσα και μακριά από το κέντρο της πόλης. Η τοποθεσία του θα σας προσφέρει την γαλήνη και την ηρεμία που αναζητάτε.

Ανακαλύψτε τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων για το Πάσχα στην Κέρκυρα εδώ.

Εάν κανείς θελήσει να νιώσει τη γιορτή του Πάσχα σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, να ζήσει τις στιγμές κατάνυξης που απλόχερα προσφέρει η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και να χαρεί την Ανάσταση με έθιμα και παραδόσεις που δεν θα δει πουθενά αλλού, τότε σίγουρα θα πρέπει να περάσει το φετινό Πάσχα στην Κέρκυρα. Το νησί των Φαιάκων διαθέτει όλο αυτό το πακέτο που μπορεί να προσφέρει ένα πραγματικά ξεχωριστό Πάσχα. Με εκδηλώσεις και μουσικές που είναι ικανές να συνεπάρουν τον επισκέπτη και όλα αυτά την άνοιξη. Την εποχή όπου η φυσική ομορφιά της Κέρκυρας είναι πιο φωτεινή και χρωματιστή από ποτέ.

Πάσχα στην Κέρκυρα

Οι πασχαλινές εκδηλώσεις ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων. Κατά παράδοση και από το 1630 πραγματοποιείται η Λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα με συνοδεία 18 φιλαρμονικών του νησιού. Η Λιτανεία αυτή γίνεται σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από την επιδημία πανώλης που είχε χτυπήσει την Κέρκυρα το 1829. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, το νησί προετοιμάζεται και ουσιαστικά μπαίνει στην τελική ευθεία για τις μεγάλες εκδηλώσεις του τελευταίου 3ημέρου. Οι ναοί σιγά σιγά γεμίζουν από πιστούς και οι μπάντες κάνουν τις τελευταίες τους πρόβες.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο πρώτος επιτάφιος ξεκινά στις 2.30 το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεκινούν και άλλοι από διάφορα σημεία. Τελευταίος κάνει την εμφάνιση του ο επιτάφιος της Μητροπόλεως ο οποίος συνοδεύεται από Φιλαρμονική ορχήστρα. Η εκκίνηση και η πομπή των επιταφίων γίνεται  πάντα με αυστηρό προγραμματισμό. Τελικός σκοπός είναι να διασταυρωθούν όλες στο κέντρο της Πόλης συνοδεία πάντα μοναδικών μουσικών που δίνουν στην τελετή μοναδικό χρώμα. Το Μεγάλο Σάββατο έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα μοναδικό έθιμο που κάνει το Πάσχα στην Κέρκυρα να ξεχωρίζει. Στις 11.00 ακριβώς στην πλατεία Λιστών οι κάτοικοι του νησιού, με συνοδεία τις καμπάνες που χτυπούν χαρμόσυνα, πετούν από τα μπαλκόνια τους τεράστια κανάτια με νερό, τους λεγόμενους “μπότηδες” δημιουργώντας ενθουσιασμό στο πλήθος.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για το Πάσχα στην Κέρκυρα εδώ!

Για πολλούς, είναι ίσως ο πιο όμορφος, ο πιο φαντασμαγορικός και πλούσιος σε συναισθήματα και εικόνες εορτασμός της Ανάστασης. Το Πάσχα στην Κέρκυρα αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει. Το νησί των Φαιάκων φορά τα καλά του για να υποδεχτεί με τον πλέον ξεχωριστό τρόπο όλους όσους θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική και σίγουρα αξέχαστη εμπειρία. Πάμε να ανακαλύψουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτά που κάνουν τους εορτασμούς της Ανάστασης τόσο ξεχωριστούς στο νησί αυτό.

Το μοναδικό Πάσχα στην Κέρκυρα

Για όσους θέλουν να ζήσουν από την αρχή τις εκδηλώσεις, θα πρέπει να ξεκινήσουν από την Κυριακή των Βαΐων. Την ημέρα αυτή πραγματοποιείται η Λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από την θανατηφόρα επιδημία πανώλης που το 1629 είχε χτυπήσει την Κέρκυρα. Για όλη τη μεγάλη εβδομάδα, στο νησί εκτυλίσσονται πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις οι οποίες κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Τη Μεγάλη Παρασκευή όμως παίρνει σάρκα και οστά η πλέον εντυπωσιακή περιφορά του επιταφίου. Οι μεγαλύτερες φιλαρμονικές του νησιού ξεκινούν από διαφορετικά σημεία μαζί με τις πομπές των επιτάφιων και καταλήγουν στο κέντρο της πόλης όπου πλήθος πιστών τις παρακολουθεί με δέος.

Το πιο γνωστό έθιμο της Κέρκυρας λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο. Το γνωστό σε όλους σπάσιμο των κανατιών γίνεται κάθε χρόνο στις 11.00 το πρωί (είναι η ώρα που γιορτάζεται η Ανάσταση στο νησί). Από τα μπαλκόνια κάθε σπιτιού οι κάτοικοι πετούν στο δρόμο μεγάλα πήλινα κανάτια και στάμνες και την ίδια στιγμή οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν χαρμόσυνα γιορτάζοντας την Ανάσταση του θεανθρώπου. Από τις πιο όμορφες και συνάμα εντυπωσιακές στιγμές, με τις οποίες κορυφώνεται η σειρά των εορταστικών δρώμενων στο νησί.

Πάσχα στην Κέρκυρα – Προσφορές Ξενοδοχείων

Για το φετινό Πάσχα στην Κέρκυρα, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει και σας προσφέρει 2 μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων ώστε να συνδυάσετε τη γιορτή με μια αξέχαστη διαμονή. Στο πανέμορφο Σιδάρι θα βρείτε το 4* Sidari Water Park Hotel. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν την ηρεμία και θα επισκεφθούν το νησί με την οικογένειά τους. Βρίσκεται 5 λεπτά μόλις από τη θάλασσα αλλά ταυτόχρονα είναι και κοντά στο εμπορικό κέντρο. Για μια εμπειρία διαμονής 5 αστέρων, σας προτείνουμε το 5* LABRANDA Sandy Beach Resort. Χτισμένο στη νοτιοδυτική ακτή της Κέρκυρας προσφέρει συναρπαστικές εγκαταστάσεις με 684 δωμάτια και σουίτες. Αθλητικές εγκαταστάσεις, καταστήματα ανέσεις και καθημερινή διασκέδαση θα κάνουν την διαμονή σας πραγματικά αξέχαστη σε αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο!

Το Πάσχα είναι ίσως η πιο σημαντική θρησκευτική γιορτή που γιορτάζεται με πολλούς, διαφορετικούς και υπέροχους τρόπους σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί μια ιδιαίτερη εποχή του χρόνου όπου δίνεται η ευκαιρία στις οικογένειες να συγκεντρώνονται μαζί και απολαμβάνουν τα παραδοσιακά φαγητά και έθιμα. Ωστόσο, αν αναζητάτε μια μοναδική πασχαλινή απόδραση, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το όμορφο νησί της Κέρκυρας. Με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και τις ζωντανές γιορτές του, το Πάσχα στη Κέρκυρα θα αποτελέσει μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Πάσχα στην Κέρκυρα

Η Μεγάλη Εβδομάδα που οδηγεί στην Κυριακή του Πάσχα είναι μια σημαντική περίοδος για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, και η Κέρκυρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, μπορείτε να παρακολουθήσετε παραδοσιακές πομπές και θρησκευτικές λειτουργίες στις ιστορικές εκκλησίες της πόλης. Μια από τις πιο διάσημες λιτανείες πραγματοποιείται τη Μεγάλη Παρασκευή όταν οι Επιτάφιοι μεταφέρονται στους δρόμους της πόλης της Κέρκυρας από τους ντόπιους. Οι φιλαρμονικές που συνοδεύουν τους επιτάφιους παίζουν πένθιμα εμβατήρια και προπορεύονται όσοι κρατούν φανάρια, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές πασχαλινές παραδόσεις στην Κέρκυρα είναι η δημοφιλής σε όλους ρίψη των κανατιών με νερό, οι γνωστοί δηλαδή “μπότηδες”, που πραγματοποιείται το Μεγάλο Σάββατο. Οι μπότηδες είναι πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν τα κανάτια αυτά με κόκκινες κορδέλες .Το μεσημέρι, οι ντόπιοι ρίχνουν πήλινα δοχεία γεμάτα με νερό από τα μπαλκόνια τους, τα οποία σπάνε στους από κάτω δρόμους. Το έθιμο αυτό συμβολίζει την εκδίωξη των κακών πνευμάτων από τα σπίτια. Ο ήχος των αγγείων που σπάνε αντηχεί σε όλη την πόλη, δημιουργώντας μια εορταστική και πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Η Κυριακή του Πάσχα είναι μια ημέρα γιορτής, οι πανηγυρισμοί και οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως από το εκκλησίασμα των διάφορων ενοριών.

Η Κέρκυρα  είναι ένα μαγευτικό μέρος για να εξερευνήσετε. Τα στενά δρομάκια και τα πολύχρωμα κτίρια της πόλης δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που αξίζει να ανακαλύψετε. Ζήστε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Από τις παραδοσιακές πομπές και τις θρησκευτικές λειτουργίες μέχρι το εορταστικό πέταγμα των μπότηδων και το νόστιμο πασχαλινό γλέντι, η Κέρκυρα προσφέρει ένα τέλειο μείγμα πολιτισμού και γιορτής. Απολαύστε ένα συναρπαστικό Πάσχα στην Κέρκυρα, γεμάτο έντονες συγκινήσεις, με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για το Πάσχα στην Κέρκυρα εδώ.

Το Άγιον Πάσχα (η Ανάσταση) αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας. Είναι η γιορτή που, στην κορύφωσή της, όλη η Ελλάδα γιορτάζει. Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι σίγουρα ξεχωριστό. Ο λόγος είναι γιατί οι εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί αυτό του Ιονίου είναι γνωστές σε όλους. Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μοναδικό και ικανό να γεμίσει τους επισκέπτες του με πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα

Ξεκινώντας από την Κυριακή των Βαΐων («των Βαγιώνε» όπως συνηθίζουν να λένε οι ντόπιοι) γίνεται η λιτάνευση του σεπτού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα με τη συνοδεία όλων των φιλαρμονικών της πόλης. Πρόκειται για ένα έθιμο που διατηρείται από το 1629. Γίνεται σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα για την απαλλαγή της Κέρκυρας από τη θανατηφόρα επιδημία της πανώλης. Στη συνέχεια, μπαίνοντας στη Μεγάλη Εβδομάδα, στο νησί πραγματοποιούνται κάθε μέρα διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Όμως η κορύφωση ξεκινάει την Μεγάλη Παρασκευή.

Την Μεγάλη Παρασκευή πραγματοποιείται η μεγάλη και επιβλητική περιφορά των Επιτάφιων, η οποία ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς στην περιφορά εμφανίζονται και όλες οι φιλαρμονικές της πόλης οι οποίες παίζουν πένθιμα εμβατήρια. Πρόκειται ίσως για την ομορφότερη περιφορά που γίνεται στην Ελλάδα καθώς η μουσική που ακούγεται από τις φιλαρμονικές δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα στους επισκέπτες.

Το Μεγάλο Σάββατο από τις πρώτες πρωινές ώρες (6.00 το πρωί) λαμβάνει χώρα το έθιμο του τεχνητού σεισμού, όπως συνέβη κατά τις γραφές, στο Ναό της Παναγιάς των Ξένων και ακολουθεί η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια όλος ο κόσμος συγκεντρώνεται στην πλατεία Λιστόν για την πρώτη Ανάσταση η οποία συνοδεύεται από το πλέον γνωστό έθιμο του νησιού, τους περίφημους «Μπότηδες».

Οι Μπότηδες είναι ένας συνδυασμός Ενετικών παραδόσεων και Ορθόδοξων εθίμων. Στις 12.00 όλη η πόλη πετάει τεράστια κανάτια γεμάτα με νερό από τα στολισμένα μπαλκόνια της. Οι μπότηδες είναι ουσιαστικά πήλινα κανάτια με δύο χερούλια, ο κόσμος τους στολίζει με κόκκινες κορδέλες και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, όλα τα κανάτια πέφτουν με δύναμη από τα μπαλκόνια δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.

Μην ξεχάσετε να μαζέψετε ένα από τα κομμάτια των μπότηδων και να το πάρετε μαζί σας πίσω. Οι ντόπιοι λένε πως φέρνει καλή τύχη!

Βρες τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Κέρκυρα εδώ!

About Ekdromi.gr