Ο Όλυμπος από την Πιερία

Τα πιο όμορφα μέρη της Πιερίας

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών, κυρίως για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, η Πιερία είναι ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Ένας τόπος ιδανικός για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου που προσφέρει πολλές επιλογές τόσο για παραθαλάσσιο όσο και για ορεινό τουρισμό. Οι υπέροχες παραλίες της δημιουργούν ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς, κάτω από τη σκιά του μεγαλύτερου βουνού της χώρας. Όλυμπος και θάλασσα συνδυάζονται αρμονικά και δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας. Ποια είναι όμως τα πιο όμορφα μέρη της Πιερίας; Αυτά που πρέπει να επισκεφθεί κανείς όταν ξεκινήσει το οδικό του ταξίδι προς τα εκεί; Οι απόψεις διίστανται και αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς τα χωριά της Πιερίας έχουν, το καθένα τους, και μια διαφορετική ιστορία να διηγηθούν. Ας τα ανακαλύψουμε.

Τα πιο όμορφα μέρη της Πιερίας

Οδηγώντας προς την Πιερία, μπορεί να μας απασχολήσουν πολλά πράγματα, ένα από αυτά σίγουρα δεν είναι ο καιρός. Ό,τι καιρό και αν βρούμε όταν φτάσουμε πάντα θα υπάρχει ένα μέρος που θα ταιριάζει με τις συνθήκες. Αν για παράδειγμα μια ζεστή ημέρα με ήλιο μας δημιουργήσει την διαθεση για βόλτα στη θάλασσα, η Παραλία Κατερίνης, ο Πλαταμώνας και η Λεπτοκαρυά και είναι οι ιδανικές επιλογές. Απολαύστε βόλτες στη θάλασσα με θέα τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο.

Αν πάλι προτιμάτε το βουνό, τότε το γραφικό Λιτόχωρο είναι το μέρος που σας ταιριάζει. Εδώ ερχόμαστε στους πρόποδες του Ολύμπου, αφήνοντας πιο μακριά την παραλία. Θαυμάζουμε στο γραφικό τοπίο, στην ομορφιά της φύσης και ζούμε από κοντά τη μεγαλοπρέπεια του μεγαλύτερου βουνού στην Ελλάδα.

Τη δική του ξεχωριστή ομορφιά φυσικά έχει και το ορεινό Ελατοχώρι, στα Πιέρια Όρη. Γνωρίστε τους 2 υπέροχους οικισμούς του, τον παλιό και τον νέο και αφεθείτε στο ορεινό τοπίο που θα κλέψει τις εντυπώσεις σας.

Όλοι οι προορισμοί της Πιερίας έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Και αν ακόμα δεν ξέρετε ποιον να επιλέξετε, δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας καθώς μεταξύ τους βρίσκονται τόσο κοντά, ώστε να μπορείτε να τους επισκεφθείτε όλους, ανεξάρτητα σε ποιον θα αποφασίσετε να μείνετε. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για την Πιερία εδώ!

Οι ομορφιές της Πιερίας

Μπαίνουμε για τα καλά πλέον σε mood φθινοπώρου και ο καιρός κάνει τα δικά του. Τη μία έχει ήλιο και μας προκαλεί να κάνουμε την τελευταία βουτιά της χρονιάς, την άλλη μπορεί να έχει συννεφιά και να μας προδιαθέτει για ξεκούραση στο σπίτι. Και για όσους θέλουν να συνεχίσουν τις μικρές, 2ήμερες και 3ήμερες, εξορμήσεις τους, αυτό είναι αν μη τι άλλο πονοκέφαλος. Τι καιρό θα κάνει; Ποιον προορισμό να επιλέξω; Να βρω ένα μέρος με παραλία ή ένα πιο ορεινό; Ευτυχώς στη χώρα μας υπάρχουν προορισμοί που τα συνδυάζουν και τα 2. Μέρη που μπορούμε με την ίδια ευκολία να χαρούμε τις ομορφιές της θάλασσας αλλά και τη γοητεία του βουνού. Και ποιος δεν έχει θαυμάσει άλλωστε τις ομορφιές της Πιερίας. Τις πεντακάθαρες παραλίες της αλλά και τα καταπράσινά της βουνά. Φύγαμε λοιπόν για Πιερία, για μια ξεχωριστή φθινοπωρινή απόδραση!

Το Κάστρο του Πλαταμώνα
Το Κάστρο του Πλαταμώνα

Ταξιδεύοντας προς την Πιερία, δεν θα πρέπει να μας αγχώνει ο καιρός. Ίσα ίσα, θα είναι σύμμαχός μας στην τελική επιλογή του μέρους που θα μείνουμε. Ο Πλαταμώνας, είναι μια υπέροχη παραθαλάσσια κωμόπολη, στους πρόποδες του Ολύμπου, και μας προκαλεί να περάσουμε τις ημέρες μας στην μεγάλη και πανέμορφη παραλία του. Η εικόνα δε, του Ολύμπου που ορθώνεται στην πλάτη του Πλαταμώνα, θα σας μείνει αξέχαστη.

Αν προτεραιότητά σας είναι η θάλασσα, ιδανικό μέρος για εσάς είναι και η Λεπτοκαρυά. Με τις πανέμορφες παραλίες της, οι περισσότερες βραβευμένες με γαλάζια σημαία, αλλά και τον Όλυμπο, στα πόδια σας.

Αν πάλι προτιμάτε το βουνό, τότε το γραφικό Λιτόχωρο είναι το μέρος που σας ταιριάζει. Εδώ ερχόμαστε λίγο πιο κοντά στον Όλυμπο, αφήνοντας πιο μακριά την παραλία. Αφεθείτε στο γραφικό τοπίο, στην ομορφιά της φύσης και ζήστε από κοντά τη μεγαλοπρέπεια του μεγαλύτερου βουνού στην Ελλάδα.

Ξεχωριστή ομορφιά βέβαια έχει και το ορεινό Ελατοχώρι, στα Πιέρια Όρη, με τους 2 υπέροχους οικισμούς του, τον παλιό και τον νέο. Και εδώ το ορεινό τοπίο θα κλέψει τις εντυπώσεις σας και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας μείνει αξέχαστο.

Όλοι οι προορισμοί της Πιερίας έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Και αν ακόμα δεν ξέρετε ποιον να επιλέξετε, δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας καθώς μεταξύ τους βρίσκονται τόσο κοντά, ώστε να μπορείτε να τους επισκεφθείτε όλους, ανεξάρτητα σε ποιον θα αποφασίσετε να μείνετε. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για την Πιερία εδώ!

Καθαρά Δευτέρα στην Πιερία

Οι ομορφιές της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας είναι γνωστές σε όλους. Ειδικά στους κατοίκους της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Ο μοναδικός συνδυασμός θάλασσας και βουνού, οδηγεί κάθε χρόνο χιλιάδες ταξιδιώτες στο να σπεύδουν να χαρούν τα υπέροχα τοπία που τους χαρίζει απλόχερα η Πιερία. Μέρη σπάνιας ομορφιάς που αξίζει κανείς να επισκεφθεί χειμώνα-καλοκαίρι. Αν είστε από αυτούς που αμφιταλαντεύονται σχετικά με τον προορισμό που πρέπει να επιλέξουν για την φετινή Καθαρά Δευτέρα, τότε το ekdromi.gr σας έχει τη λύση. Με τις μοναδικές προσφορές που έχει, και φέτος, εξασφαλίσει στα ομορφότερα μέρη τις Πιερίας, το μόνο σίγουρο είναι πως το φετινό σας τριήμερο θα είναι αξέχαστο. Καθαρά Δευτέρα στην Πιερία λοιπόν και πάμε μαζί να δούμε τα ομορφότερα ξενοδοχεία με τις εκπληκτικές προσφορές τους!

Λεπτοκρυά Πιερίας

4* Posidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας
Το 4* Posidon Palace στη Λεπτοκαρυά Πιερίας

Πάμε μια βόλτα στην πανέμορφη παραλιακή Λεπτοκαρυά. Εκεί, στη σκιά του Ολύμπου, το ekdormi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά στο 4* Posidon Palace. Χτισμένο σε μια καταπράσινη έκταση 65 στρεμμάτων, συνδυάζει αριστοτεχνικά το βουνό με τη θάλασσα αφου βρίσκεται μια ανάσα από την παραλία, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ κοντά στους πρόποδες του Ολύμπου. Αποτελείται από 7 ανεξάρτητα κτίρια και οι χώροι καθώς και τα δωμάτιά του χαρακτηρίζονται από το υπέροχό τους γούστο. Και όσον αφορά τη θέα; Μπορείτε να διαλέξετε. Είτε το γαλάζιο της θάλασσας, είτε τον επιβλητικό Όλυμπο.

Λιτόχωρο Πιερίας

4* Olympus Mediterranean Boutique hotel - Λιτόχωρο Πιερίας
Το 4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel στο Λιτόχωρο Πιερίας

Ανεβαίνοντας πιο ψηλά, βρίσκουμε το γραφικό Λιτόχωρο. Εκεί που η φύση μας προσφέρει μερικές από τις πιο όμορφές της εκφάνσεις της. Αλλά και η κατοικία των θεών είναι σχεδόν δίπλα μας. Εκεί, σας περιμένει το 4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel για να σας χαρίσει ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης με την πισίνα, τησάουνα και τους χώρους του μασάζ. Το Jacuzzi αλλά και το υδροντούς, θα σας περιμένουν για να γεμίσουν τις στιγμές σας και να σας ξεκουράσουν μετά τις περιηγήσεις σας στο χωρίο, αλλά και στις ομορφιές του Ολύμπου.

Πλαταμώνας Πιερίας

4* Olympus Thea Boutique Hotel Πλαταμώνας Πιερίας
Το 4* Olympus Thea Boutique Hotel στον Πλαταμώνα

Στον υπέροχο Πλαταμώνα, η επιλογή σας είναι σίγουρα το 4* Olympus Thea Boutique Hotel με ανέσεις τεσσάρων αστέρων! Με φόντο και εδώ τον Όλυμπο, αλλά και πανοραμική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, σας προσφέρει μια διαμονή πολλών αστέρων αλλά και ανέσεων. Τα δωμάτια που θα σας φιλοξενήσουν διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν WiFi αλλά και mini bar. Η ηχομόνωση και ο κλιματισμός θα διασφαλίσουν το κατάλληλο περιβάλλον για μια ευχάριστη και ξεκούραστη παραμονή. Τέλος, τα κρεβάτια Cocomat σας χαρίζουν τον πιο ξεκούραστο ύπνο.

Είναι γνωστό πως η ευρύτερη περιοχή της Πιερίας διαθέτει μερικά από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα! Πόλεις, χωριά και προορισμοί που έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά. Μέρη που προσφέρονται τόσο για εξορμήσεις το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Κατερίνη, Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Ολυμπιακή Ακτή, Πλαταμώνας και πολλά ακόμα σημεία, είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη της Πιερίας. Τοποθεσίες που συνδυάζουν άψογα τη θάλασσα με το βουνό, το γαλάζιο με το πράσινο και δημιουργούν μοναδικές εικόνες και συναισθήματα. Στιγμές που μένουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη. Ειδικά για φέτος το Πάσχα, η Πιερία αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό! Και όπως πάντα, το ekdromi.gr έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για ένα αξέχαστο Πάσχα στην Πιερία.

Πάσχα στην Πιερία – Παραλία Κατερίνης

Το Mediterranean Princess Hotel στην Κατερίνη
Το Mediterranean Princess Hotel στην Κατερίνη

Η Κατερίνη, είναι μια πανέμορφη πόλη την οποία αξίζει κανείς να ανακαλύψει! Να την περπατήσει, να κάνει τις βόλτες του στα γραφικά της στενά.  Να χαλαρώσει και να ξαποστάσει σε ένα από τα πολλά cafe και bar της. Παράλληλα, η Κατερίνη αποτελεί και ορμητήριο για τις πολλές κοντινές εκδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος στα παραθαλάσσια και ορεινά χωριά της περιοχής. Στην πόλη της Κατερίνης το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει και σας προσφέρει τρεις μοναδικές προσφορές για τις ημέρες του Πάσχα!

Ξεκινάμε με το (τεσσάρων αστέρων) Danai Hotel & Spa, ένα από τα πιο σύγχρονα ξενοδοχεία της περιοχής, όπου εκτός από την ομορφιά του τοπίου και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και στο spa. Παράλληλα, το ιδανικό για οικογένειες Ammos Beach Hotel, παρέχει μια σειρά ανέσεων και που, σε συνδυασμό με την τοποθεσία του, είναι ικανά να κάνουν το φετινό σας Πάσχα, αξέχαστο! Τέλος, το Mediterranean Princess Hotel, ένα πραγματικά κομψό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, διαθέτει ό,τι χρειάζεται ακόμα και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης. 75 πολυτελή δωμάτια περιμένουν να σας φιλοξενήσουν τις ημέρες του Πάσχα, προσφέροντάς σας ό,τι χρειάζεται για να γίνει το φετινό σας Πάσχα στην Πιερία πραγματικά μοναδικό!

Βόλτα στην καλοκαιρινή Πιερία

Η ευρύτερη περιοχή της Πιερίας μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Οι υπεροχες παραλίες της, συνθέτουν ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς, κάτω από τη σκιά του μεγαλύτερου βουνού της χώρας. Όλυμπος και θάλασσα δένουν αρμονικά, και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε αυτή την ιδιαίτερη γωνιά της Ελλάδας. Το παζλ συνθέτουν και τα υπέροχα, παραθαλάσσια και ορεινά χωριά της Πιερίας, δίνοντας έτσι ξεχωριστό χρώμα σε ολόκληρη την περιοχή. Είτε λοιπόν είστε λάτρης της ανάβασης, είτε της παραλίας, μία βόλτα στην καλοκαιρινή Πιερία είναι επιβεβλημένη. Αν δε, προτιμάτε και τα δύο, τότε μιλάμε για τον ιδανικό προορισμό.

Αν υποθέσουμε πως ξεκινάτε το ταξίδι σας από τα νότια, πρώτη στάση είναι ο Πλαταμώνας. Εδώ θα σας συναρπάσει η αρμονική συνύπαρξη βουνού και θάλασσας, πράσινου και γαλάζιου. Ο Πλαταμώνας, εκτός από την εξαιρετική του παραλία, απλώνεται μέχρι τους πρόποδες του Ολύμπου, προσφέροντας ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς στους επισκέπτες. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το υπέροχο κάστρο του, που έχει μεγάλη ιστορία στο πέρασμα των αιώνων, μέχρι πρόσφατα.

Λίγο πιο πάνω βρίσκουμε τη Λεπτοκαρυά. Η απέραντη αμμουδιά της, η οποία ξεπερνά σε μήκος τα 10 χιλιόμετρα, είναι ιδανική για κάθε τύπο επισκέπτη. Διαθέτει σημεία οργανωμένα, με beach bars, ξαπλώστρες και ομπρέλες, όλες τις ανέσεις δηλαδή, αλλά και μέρη που μπορεί κανείς να χαλαρώσει μακριά από τον πολύ κόσμο.

Αν πάλι θέλετε να ξεφύγετε από τη θάλασσα, και προτιμάτε κάτι πιο ορεινό, ανεβείτε προς το Λιτόχωρο. Στους πρόποδες του Ολύμπου, αποτελεί για πολλούς επισκέπτες το ορμητήριο για την ανάβαση και κατάκτηση του Ολύμπου. Η θέα του μεγαλύτερου βουνού της Ελλάδας δεσπόζει από το κάθε σημείο του Λιτοχωρίου αυτό και θυμίζει τους λόγους που θεωρείται η κατοικία των θεών. Στο γραφικό, γεμάτο αρχοντικές οικίες παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, κέντρο του χωριού, ο επισκέπτης μπορεί να περιδιαβεί τα στενά δρομάκια και να ταξιδέψει στις εποχές.

Πιερία, ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες


Ιδανική αφορμή για εξόρμηση όλες τις εποχές του χρόνου, η Πιερία και οι ομορφιές της αποτελούν το απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας! Από τη μία η επιβλητικότητα του Ολύμπου, και από την άλλη οι υπέροχες παραλίες και τα γραφικά παραθαλάσσιά της χωριά! Το Λιτόχωρο, η Λεπτοκαρυά, ο Πλαταμώνας και η παραλία Κατερίνης μας γεμίζουν με υπέροχες εικόνες και συναισθήματα, τόσο με τη φυσική ομορφιά τους, όσο και με τα πανέμορφα ξενοδοχεία τους! Ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες και για κάθε είδος ταξιδιώτη! Ας τα ανακαλύψουμε μέσα από τις προσφορές διαμονής που έχει εξασφαλίσει το Ekdromi.gr!

Το Dion Palace Luxury Resort & Spa
Πιερία ξενοδοχεία για όλες τις τσπεές
Το Dion Palace Luxury Resort & Spa

Ξεκινάμε με τις προτάσεις πολλών αστέρων! Για εσάς που προτιμάτε τις ανέσεις ενός 5άστερου ξενοδοχείου για τη διαμονή σας. Το 5* Dion Palace Luxury Resort & Spa στο Λιτόχωρο είναι αυτό ακριβώς που ζητάτε. Μπροστά σε οργανωμένη παραλία, με κέντρο ευεξίας και spa αλλά και ειδικό χώρο για παιδιά, το Dion Palace αποτελεί μία από τις πιο luxury προτάσεις της περιοχής.

Για μυθικές στιγμές στην παραλία της Κατερίνης, σας προτείνουμε το 4* Mythic Summer Hotel. Σε ένα σημείο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με θέα τον Όλυμπο, το “Μυθικό καλοκαίρι” εγγυάται μια διαμονή που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!

Το Kronos Hotel στον Πλαταμώνα
Το Kronos Hotel στον Πλαταμώνα

Στον Πλαταμώνα βρίσκουμε το Kronos Hotel. Ιδανικό για χαλάρωση και ξέγνοιαστες στιγμές. Το Kronos Hotel βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από την παραλία του Πλαταμώνα ενώ διαθέτει πισίνα με μηχανισμούς υδρομασαζ. Ό,τι πρέπει δηλαδή για μια χαλαρωτική απόδραση στην Πιερία.

Στους πρόποδες του Ολύμπου και στο γραφικό Λιτόχωρο βρίσκουμε το Mythic Valley. Αποτελείται από δύο πέτρινα κτίρια τα οποία ενωθήκαν για να δημιουργήσουν έναν χώρο, κατάλληλο για ανάπαυση, ξεκούραση, αναζωογόνηση και περιπέτεια στη υπέροχη φύση της περιοχής.

Οι ομορφιές της Πιερίας μας περιμένουν. Για τη διαμονή σας; Οι μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr μας εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή διαμονή σε ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες.

Η Πιερία είναι γνωστή κυρίως για τον Όλυμπο. Όμως το φυσικό της κάλλος, οι μοναδικές διαδρομές με αυτοκίνητο και οι δαντελωτές ακτές της  δεν μπορούν παρά να μαγέψουν τον ταξιδιώτη. Τον επισκέπτη που την  έχει επιλέξει είτε για την ξεκούραση, είτε για την απόδραση του. Εξάλλου, πάλι είναι συναρπαστικός τόσο για το μάτι όσο και για την ψυχή ο συνδυασμός του βουνού και της θάλασσας. Η μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής, οι εναλλαγές στην ψυχαγωγίας, στο φαγητό, στις δραστηριότητες και οι μοναδικές εναλλακτικές που προσφέρει. Είναι λοιπόν έτοιμη να ικανοποιήσει με τον πιο μοναδικό τρόπο και τον απαιτητικό ταξιδιώτη.

Φύγαμε για Πιερία λοιπόν και αξίζει να δούμε τα πιο ενδιαφέροντα καταλύματα και τις αξιόλογες παροχές που προσφέρουν.

Πιερία – Πλαταμώνας

Το Cronwell Platamon Resort είναι all inclusive ξενοδοχείο 5 αστέρων που βρίσκεται στην Πιερία. Το μεγάλο του ατού είναι ένα: η ιδιωτική παραλία του από άμμο. Αποτελείται από  δωμάτια, σουίτες και βίλες ενώ διαθέτει χώρους άθλησης και spa, παιδότοπο, δωμάτια άνετα που θα σας εξασφαλίζουν μία αξέχαστη διαμονή!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του Ολύμπου. Κοντά σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες, δίπλα στο διάσημο κάστρο του Πλαταμώνα, βρίσκεται το 4 αστέρων Poseidon Palace. Το ξενοδοχείο αυτό υπόσχεται και προσφέρει διακοπές που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Χώροι αθλητισμού, διασκέδαση, παιχνίδι στην παραλία, θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μια σειρά από μοναδικές ενέργειες που χρειάζεστε για να περάσετε τις διακοπές σας ευχάριστα και δημιουργικά στο Poseidon Palace. Μην το σκέφτεστε, είναι μία εκπληκτική επιλογή!

Το ξενοδοχείο Κρόνος βρίσκεται στον Πλαταμώνα Πιερίας. Χαρακτηριστικό του ότι συνδυάζει παροχές resort και city hotel καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Πλαταμώνα και 100m από οργανωμένη παραλία. Οι παροχές που προσφέρει δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο, αφού οι εγκαταστάσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Λεπτοκαρυά – Παραλία Κατερίνης

Τo 4 αστέρων Olympian Bay είναι ένα συγκρότημα ξενοδοχείου και bungalows. Βρίσκεται πάνω σε μια εξαιρετική παραλία με ξανθή αμμουδιά και κρυστάλλινη θάλασσα. Εστιατόρια και μπαρ υψηλών απαιτήσεων, πληθώρα αθλητικών εγκαταστάσεων, παρέχουν εναλλακτικές δυνατότητες διασκέδασης, ώστε η επιλογή σας να σας δικαιώσει σε όλα τα επίπεδα! Αν επιδιώκετε πραγματική ξεκούραση, αυτός είναι ο ιδανικός προορισμός σας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται λόγος για υψηλή αισθητική και προσεγμένη εξυπηρέτηση για μοναδικές εμπειρίες φιλοξενίας! Που αλλού; Στην παραλία Κατερίνης δίπλα στη θάλασσα και στους πρόποδες του Ολύμπου. Στο Olympus Thalassa Boutique Hotel, ένα Boutique ξενοδοχείο που σέβεται τις ανάγκες σας και αναγάγει τις επιθυμίες σας σε εμπειρία!

Το Principal New Leisure Hotel δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιάσει κάποιον από τους επισκέπτες του. Με δωμάτια που διαθέτουν θέα στην πισίνα, στο Θερμαϊκό Κόλπο ή στο βουνό και με πισίνα με καταρράκτη, εκπληκτική βεράντα και μοντέρνο μπαρ, θα σας ενθουσιάσει όχι μόνο για την αισθητική του αλλά και τις εκπληκτικές παροχές που προσφέρει.

Λιτόχωρο – Νέοι Πόροι

Στο πανέμορφο Λιτόχωρο, στην πόλη των Θεών. Στους πρόποδες του Ολύμπου, του μυθικού βουνού, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τη κεντρική πλατεία,  πολύ κοντά στις καταγάλανες ακτές του Θερμαϊκού κόλπου, η πολυτέλεια των τεσσάρων αστέρων σας περιμένει για διακοπές πραγματικά αξιομνημόνευτες. Το Olympus Mediterranean Boutique Hotel είναι πραγματικά εκπληκτικό!

Τα 4-αστέρων ξενοδοχεία Evilion Sea & Sun, βρίσκονται στους Νέους Πόρους. Μοιρασμένα σε δύο κτίρια με ονομασίες Evilion και Stilvi, που συνορεύουν στο χώρο της πισίνας. Είναι κατασκευασμένα με πολλή φροντίδα, ενώ παρέχουν οικογενειακή ατμόσφαιρα με ανθρώπους ζεστούς και πρόθυμους να σας εξυπηρετήσουν σε κάθε σας στιγμή. Εάν θέλετε οικογενειακές διακοπές που θα σας μείνουν αλησμόνητες, στα δεμένα αρμονικά με την αρχοντιά της φύσης, ξενοδοχεία δεν έχετε παρά να κάνετε τώρα την κράτηση σας.

Με τόσες ξεχωριστές επιλογές από το ekdormi.gr, τι περιμένουμε; Φύγαμε λοιπόν για Πιερία!

Οι γεύσεις της Πιερίας


Η ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών, κυρίως για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας. Κάτι που δεν είναι τυχαίο καθώς η Πιερία είναι ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Ένας τόπος που μπορεί κάλλιστα να τον επισκεφθεί κανείς όλες τις εποχές του χρόνου καθώς προσφέρει πολλές επιλογές τόσο για παραθαλάσσιο όσο και για ορεινό τουρισμό. Οι υπέροχες παραλίες της δημιουργούν τοπία απίστευτης ομορφιάς, κάτω από τη σκιά του μεγαλύτερου βουνού της χώρας, του μυθικού Ολύμπου. Όλυμπος και θάλασσα συνδυάζονται αρμονικά και δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας.

Δεν είναι όμως μόνο η φυσική ομορφιά που κάνει τα χωριά της Πιερίας να ξεχωρίζουν. Αυτή η εντυπωσιακή γεωφυσική ποικιλία της Πιερίας της επιτρέπει να έχει μία εξαιρετική ποικιλία σε πρώτες ύλες τόσο από το βουνό όσο και από τη θάλασσα, που την κατατάσσουν ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες γαστρονομικούς προορισμούς. Ας γνωρίσουμε τις γεύσεις της Πιερίας λοιπόν!

Στα ορεινά χωριά της Πιερίας, όπως το Λιτόχωρο και το Ελατοχώρι, θα έχετε την τύχη να συναντήσετε μια μεγάλη γκάμα από πιάτα που παράγονται με πρώτες ύλες οι οποίες συλλέγονται και εκτρέφονται από τις γύρω περιοχές. Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικά πιάτα με εξαιρετικές γεύσεις με βάση το κρέας αλλά και τα χόρτα. Πιο συγκεκριμένα, το τοπικό αγριογούρουνο με κάστανα είναι μία σπεσιαλιτέ της περιοχής, που την προτιμούν πολλοί από τους επισκέπτες. Παράλληλα και το πιλάφι με κολοκυθολούλουδα.

Οι επιλογές όμως δεν εξαντλούνται στα κρεατικά. Οι τεράστιες ακτογραμμές της Πιερίας φροντίζουν να γεμίζουν τα πιάτα μας με τις πιο γευστικές λιχουδιές της θάλασσας. Τόσο στη Λεπτοκαρυά, όσο και στον Πλαταμώνα αλλά και στην Παραλία Κατερίνης (χωριό που έχει ιδρυθεί από ψαράδες και έχει τεράστια παράδοση), θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις δημοφιλείς γαρίδες Πιερίας, τα αχνιστά μύδια, καθώς τηγανητά καβούρια, σωλήνες και γλιστρίδα. Όλα φρεσκότατα!

Μη χάνετε την ευκαιρία, οι γευστικές προτάσεις της Πιερίας σας περιμένουν για να τις απολαύσετε!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Πιερία στο Ekdromi.gr.

Γιορτές στην Πιερία


Πολύ δημοφιλής προορισμός, ειδικά για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας. Η Πιερία είναι, δίχως αμφιβολία, ένα από τα πιο όμορφα αλλά και παραδοσιακά μέρη τόσο για μίνι εξορμήσεις, όσο και για πιο μακροχρόνιες διακοπές. Ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου, αφού συνδυάζει άψογα το βουνό με τη θάλασσα. Φέτος τις γιορτές, ανοίγει ξανά τις πόρτες της για να υποδεχθεί τους φανατικούς φίλους της, αλλά και όσους θέλουν να την ανακαλύψουν και να ζήσουν τις χαρές της. Μέσα από τις μεγάλες προσφορές ξενοοδοχείων που έχει εξασφαλίσει το Ekdromi.gr, η διαμονή μας γίνεται μια πραγματική εμπειρία! Είστε έτοιμοι λοιπόν για αξέχαστες γιορτές στην Πιερία;

Γνωρίστε από κοντά τις ομορφιές της Πιερίας, με μια διαμονή σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο! Οι προσφορές του Ekdromi.gr φτάνουν και το 50% σε πολλές περιπτώσεις, κάνοντας την luxury διαμονή, προσιτή για όλους! Οι προτάσεις είναι τόσες πολλές που σίγουρα θα ανακαλύψετε ξενοδοχεία αλλά και δραστηριότητες που θα κάνουν τις φετινές σας γιορτές πραγματικά αξέχαστες.

Γιορτές στη σκιά του Ολύμπου; Μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία! Στο πανέμορφο Λιτόχωρο μπορείτε να περάσετε πολυτελείς διακοπές στο 4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel. Εκεί, η κλασική πολυτέλεια συνδυάζεται με τις σύγχρονες ανέσεις. Το Jacuzzi, η sauna και το μασάζ, σας προσφέρουν μια διαμονή ξεχωριστή αλλά και χαλαρωτική.

Στην παραλία Κατερίνης, σας περιμένει το πολυτελές 5* Mediterranean Village Hotel & Spa. Το spa, η εσωτερική θερμενόμενη πισίνα με υδρομασάζ, η σάουνα και το χαμάμ θα σας προσφέρουν την χαλάρωση που αναζητάτε. Αργότερα, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, σας περιμένουν οι μεσογειακές προτάσεις του chef, φτιαγμένες με φρέσκα υλικά. Ο,τι καλύτερο για μια αξέχαστη γιορτινή απόδραση.

Εξαιρετικές προτάσεις για τις ημέρες των γιορτών μπορείτε να βρείτε και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Εκεί, στο 4* Poseidon Palace, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη θέα και του βουνού και της θάλασσας. Απολαύστε μοναδικές γευστικές προτάσεις, πραγματοποιήστε κοντινές εκδρομές σε μέρη με σπάνια φυσική ομορφιά, και το βράδυ χαλαρώστε με το ποτό σας στους εξαιρετικούς χώρους του. Αν μη τι άλλο μια ξεχωριστή πρόταση για τις φετινές γιορτές!

Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για ένα από τα πιο δημοφιλή και παραδοσιακά μέρη για εξορμήσεις και διακοπές. Ειδικά για τους κατοίκους της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, η Πιερία είναι ένας προορισμός που έχει φανατικούς φίλους όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι αυτός ο εξαιρετικός συνδυασμός που έχει, η τέλεια συνύπαρξη του βουνού με τη θάλασσα, που κάνει τις περιοχές της Πιερίας να είναι το τέλειο μέρος για απόδαση, χειμώνα-καλοκαίρι. Πάμε λοιπόν να εξερευνήσουμε τις προτάσεις και τις προσφορές του ekdromi.gr για γιορτές στην Πιερία.

Γιορτές στην Πιερία

Και αν δεν σας είχε περάσει από το μυαλό να περάσετε τις φετινές σας γιορτές στην Πιερία, ξανασκφετείτε το. Οι προτάσεις είναι τόσες πολλές και οι προσφορές τόσο μεγάλες, που σίγουρα, ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά, θα ανακαλύψετε ξενοδοχεία αλλά και δραστηριότητες που θα κάνουν τις φετινές σας γιορτές πραγματικά αξέχαστες.

Πώς θα σας φαινόταν αν τις φετινές γιορτές τις περνούσατε στη σκιά του Ολύμπου; Στο πανέμορφο Λιτόχωρο μπορείτε να περάσετε πολυτελείς διακοπές στο 4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel όπου η κλασική πολυτέλεια παντρέυεται με τις σύγχρονες ανέσεις. Το Jacuzzi, η sauna και το μασάζ, σας προσφέρουν μια διαμονή ξεχωριστή αλλά και χαλαρωτική.

Στην Κατερίνη, μπορείτε να περάσετε τις ημέρες των γιορτών με τον καλύτερο τρόπο στο πολυτελές 5* Mediterranean Village Hotel & Spa. Το spa που διαθέτει, με εσωτερική θερμενόμενη πισίνα με υδρομασάζ, η σάουνα και το χαμάμ σας προσφέρουν όμορφες χαλαρωτικές στιγμές. Ταυτόχρονα, στο εστιατόριο, σας περιμένουν μεσογειακές γεύσεις με φρέσκα υλικά. Ο,τι πρέπει δηλαδή για μια γιορτινή απόδραση.

Εξαιρετικές προτάσεις για τις ημέρες των γιορτών μπορείτε να βρείτε και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Εκεί, στο 4* Poseidon Palace, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε θέα και στο βουνό και στη θάλασσα, απολαμβάνοντας μοναδικές γευστικές προτάσεις στα γεύματα που προσφέρει, να πραγματοποιήσετε κοντινές εκδρομές σε μέρη με φυσική ομορφιά αλλά και να πιείτε το ποτό σας το βράδυ στους εξαιρετικούς χώρους του. Αν μη τι άλλο μια ξεχωριστή πρόταση για τις φετινές γιορτές!

Βρείτε όλες τις προσφορές του ekdromi.gr για την Πιερία εδώ!

Βρείτε όλες τις προσφορές του ekdromi.gr για Γιορτές στην Πιερία εδώ!

Πασχαλινή απόδραση στην Πιερία

Στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου απλώνεται ένας τόπος ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς. Είτε είστε λάτρεις του βουνού, είτε της θάλασσας, η ευρύτερη περιοχή της Πιερίας είναι ο ιδανικός προορισμός αφού τα προσφέρει και τα δύο. Το πάντρεμα του Ολύμπου με τις υπέροχες παραλίες, τα φυσικά αξιοθέατα, οι παραδοσιακοί οικισμοί και οι πλούσιες επιλογές σε δραστηριότητες την κάνουν ιδανική επιλογή όλες τις εποχές του χρόνου. Η πόλη της Κατερίνης, που είναι η πρωτεύουσα του νομού, διαθέτει πολλές επιλογές δραστηριοτήτων. Παράλληλα, ο γραφικός Πλαταμώνας και η Λεπτοκαρυά, φημίζονται για τις υπέροχες παραλίες τους. Εάν πάλι προτιμάτε βουνό, το όμορφο χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα θα σας μαγέψει με τη γραφικότητα και τη φυσική ομορφιά του. Ζήστε μια αξέχαστη πασχαλινή απόδραση στην Πιερία με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων που σας προσφέρει το Ekdromi.gr.

Kronos Hotel

Kronos Hotel
 Πασχαλινή απόδραση στην Πιερία
Το Kronos Hotel

Στον Πλαταμώνα Πιερίας βρίσκεται το Kronos Hotel. Είναι ένα άνετο ξενοδοχείο που αποτελείται από πολλά δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια καθώς και διαμερίσματα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό, τηλεόραση, mini bar, τηλέφωνο και στεγνωτήρα μαλλιών. Τα διαμερίσματα έχουν δύο χωριστά υπνοδωμάτια, σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Χαλαρώστε στην πισίνα του ξενοδοχείου που βρίσκεται ανάμεσα σε ανθισμένους καταπράσινους κήπους.

Poseidon Palace

Poseidon Palace
Το Poseidon Palace

Το Poseidon Palace βρίσκεται στην Λεπτοκαρυά Πιερίας. Είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη έκταση δίπλα στην παραλία. Διαθέτει άνετα, φωτεινά και όλων των βαλαντίων δωμάτια. Χαλαρώστε στα καλόγουστα δωμάτια που έχουν θέα στη θάλασσα και στο βουνό του Ολύμπου. Είναι ιδανικό για παρέες, ζευγάρια και οικογένειες καθώς η περιοχή προσφέρεται για γρήγορες εξορμήσεις για όλα τα γούστα. Ζήστε μια υπέροχη εμπειρία διαμονής σε ένα περιβάλλον με επιβλητική πισίνα, γυμναστήριο, χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και μεγάλες παιδικές χαρές.

Grand Platon Hotel

Grand Platon Hotel
Το Grand Platon Hotel

Στην κοσμοπολίτικη Παραλία Κατερίνης βρίσκεται το Grand Platon Hotel. Σε ένα μέρος όπου η φύση συναντά την ιστορία και τον πολιτισμό θα ζήσετε την απόλυτη χαλάρωση και ξεκούραση που αναζητάτε. Το ξενοδοχείο διαθέτει 24 δωμάτια περιμετρικά της πισίνας και όλα έχουν θέα στους κήπους. Απολαύστε τις πασχαλινές σας διακοπές σε ένα περιβάλλον όπου η φιλοξενία και οι υπηρεσίες του θα σας μείνουν αξέχαστες.

Dion Palace Luxury Resort & Spa

Dion Palace Luxury Resort & Spa
To Dion Palace Luxury Resort & Spa

Το πολυτελές συγκρότημα Dion Palace Luxury Resort & Spa βρίσκεται στο Λιτόχωρο. Το πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο σας προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Απολαύστε τις διακοπές των ονείρων σας δίπλα στη θάλασσα και χαρίστε στον εαυτό σας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης στο spa του ξενοδοχείου.

Ανακαλύψτε τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων στην Πιερία εδώ.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία της Πιερίας

Η Πιερία κάθε χρόνο κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Είναι ένας νομός που κρύβει μοναδικές φυσικές ομορφιές, έναν πλούτο από δράσεις φυσιολατρικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Πρωτεύουσα του νομού είναι η Κατερίνη. Μία πόλη που κεντρίζει χάρη στη ρυμοτομία της τον επισκέπτη αλλά και χάρη στο ωραιότερο και πιο συναρπαστικό αρχαιολογικό πάρκο της Ελλάδος που βρίσκεται πολύ κοντά της. Είναι μία πόλη που αξίζει κανείς να δει. Αλλά εν γένι όλες οι περιοχές του νομού διακρίνονται για το μοναδικό τους φυσικό πλούτο: γραφικά χωριά, χείμαρροι, κάστρα, υπέροχες παραλίες συνθέτουν ένα σκηνικό που θα σας μείνει αξέχαστο. Εντοπίσαμε τα καλύτερα ξενοδοχεία της Πιερίας. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες, την αισθητική και τις προσδοκίες που έχετε.

Το 4* Olympian Bay είναι ένα συγκρότημα ξενοδοχείου και bungalows, στην Λεπτοκαρυά. Μια παραλιακή κωμόπολη που διακρίνεται για την υπέροχη παραλία της και τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της. Όποια και να είναι η ηλικία σας, ότι και να επιζητάτε, ένα είναι το σίγουρο, πως το Olympian Bay θα ανταποκριθεί στις ανάγκες σας.

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το  4* Poseidon Palace. Ξενοδοχείο με θέα που κόβει την ανάσα και παροχές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Χτισμένο σε μια καταπράσινη έκταση 65 στρεμμάτων, στην παραλία της Λεπτοκαρυάς. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους πρόποδες του Ολύμπου και συνδυάζει την φανταστική θέα στην θάλασσα με την επιβλητική παρουσία του μυθικού βουνού.

Στο Λιτόχωρο, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, μπορείτε να κατακτήσετε την ηρεμία αλλά και την περιπέτεια, την περιήγηση αλλά και την φυσιολατρία, ανάλογα με τις προσδοκίες σας και τις επιθυμίες σας, αφού δίνει τη δυνατότητα τόσο για ήρεμες όσο και για περιπετειώδεις διακοπές. Το 5* Dion Palace Beauty & Spa Resort βρίσκεται εκεί στους πρόποδες του Ολύμπου για να σας περιποιηθεί, όπως αξίζει στην περιοχή, με τον πιο μυθικό και θεϊκό τρόπο.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή επίσης του Πλαταμώνα γνωρίζει πολύ μεγάλη άνθηση. Άνθηση που προέρχεται όχι μόνο από τους όμορους δήμους, αλλά και από επισκέπτες που διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να βρεθούν σε μία περιοχή γεμάτη φυσικές ομορφιές.

Το Cronwell Platamon Resort είναι ένα all inclusive ξενοδοχείο 5 αστέρων με σύγχρονες παροχές. Αποτελεί πραγματικά πρόκληση να το επισκεφτεί κανείς.

Αν επιθυμείτε πιο οικονομικές διακοπές, μία έξυπνη λύση αποτελεί το San Panteleimon Hotel. Εκεί, το κάλεσμα της φύσης, η εξυπηρέτηση και η ευγένεια κυριαρχούν.

Το ξενοδοχείο Κρόνος αποτελεί μία άλλη εξαιρετική επιλογή που ξεχωρίζει. Συνδυάζει άψογα παροχές resort και city hotel καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Πλαταμώνα.

Επιλογές ξενοδοχείων στην Κατερίνη

Για εκείνους που επιθυμούν να έχουν ως κέντρο των εξορμήσεων τους την Κατερίνη οι επιλογές είναι πολλές. Αρχικά το 4* Danai Hotel & Spa ένα ολοκαίνουργιο ουσιαστικά ξενοδοχείο, ειδικευμένο στο Spa, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να κατακτήσετε την χαλάρωση που όλοι έχουμε ανάγκη.

Με εξαιρετικές κριτικές και σοβαρές υποδομές και εξυπηρέτηση το 5* Mediterranean Village Hotel & Spa είναι αδύνατον να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο. Οι παροχές του και η απόλυτη φιλοξενία που προσφέρει είναι εφάμιλλα της φήμης του.

Τέλος, το 4* Grand Platon Hotel στις παρυφές του Ολύμπου αποτελεί μία εξίσου αξιοσημείωτη επιλογή, χάρη στις παροχές  και στις εμεπιρίες που προσφέρει στον ταξιδιώτη.

Δημοφιλής προορισμός για τους κατοίκους της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο. Η ομορφιά αλλά και οι επιλογές της Πιερίας είναι δύσκολο να αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο. Αυτός ο υπέροχος συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η μοναδική θέα του πελάγους αλλά και ο επιβλητικός Όλυμπος, συνθέτουν έναν προορισμό που συναρπάζει. Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός είναι που καθιστά την Πιερία ιδανική για εξορμήσεις, χειμώνα – καλοκαίρι. Πώς θα μπορούσε λοιπόν να μην αποτελεί ευκαιρία για ταξίδι η 25η Μαρτίου στην Πιερία! Πάμε να ανακαλύψουμε τις επιλογές και τις ομορφιές της.

25η Μαρτίου στην Πιερία

Λεπτοκαρυά

Μια τεράστια παραλία μήκους 10 χιλιομέτρων, βόλτες στη φύση αλλά και υπέροχη θέα προς το βουνό του Ολύμπου, συνθέτουν το παζλ της Λεπτοκαρυάς! Και αν η 25η Μαρτίου δεν είναι ιδανική για βουτιές (για τους περισσότερους), σίγουρα η θέα της θάλασσας είναι ό,τι πρέπει για να σας δημιουργήσει από τώρα καλοκαιρινή διάθεση! Επισκεφθείτε και την παλιά Λεπτοκαρυά, η οποία είναι ιδανική για περιπάτους και γνωριμία με την υπέροχη φύση της Πιερίας.

Πλαταμώνας

Το όνομά του, σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Πλαταμώνας σημαίνει «πλατύς γιαλός», και πώς αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί ένα μέρος που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της χώρας. Μια παραλία-κόσμημα για την περιοχή, βραβευμένη μάλιστα και με γαλάζια σημαία. Την παραλία του Πλαταμώνα την οποία μπορεί να τη θαυμάσει κανείς σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια από το κάστρο. Το Κάστρο του Πλαταμώνα, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα το οποίο από την περίοδο που χτίστηκε (10ο μ.Χ αιώνα) πέρασε μέσα από πολλές επιθέσεις και καταστροφές.

Όλυμπος

Ό,τι και να πει κανείς για το μεγαλύτερο βουνό της χώρας είναι λίγο. Ο Όλυμπος, αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς στην Ελλάδα για πολλούς λόγους. Είτε για τους λάτρεις της φυσικής ομορφιάς, είτε για ταξιδιώτες που αρέσκονται στην ορειβασία, είτε ακόμα και για ανθρώπους που θέλουν απλά να θαυμάσουν από κοντά τις ομορφιές του βουνού αυτού.

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για 25η Μαρτίου εδώ

About Ekdromi.gr