παρνασσός

Οι ομορφιές του Παρνασσού

Ο Παρνασσός είναι ένα από τα πιο όμορφα αλλά και δημοφιλή βουνά της Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός των φίλων των χειμερινών σπορ αλλά και γενικότερα των κατοίκων της Αττικής που τον προτιμούν για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Πόλος έλξης των επισκεπτών του είναι σίγουρα το χιονοδρομικό του κέντρο, το μεγαλύτερο της Ελλάδας. Σίγουρα όμως οι ομορφιές του Παρνασσού δεν εξαντλείται στα αθλήματα του χιονιού. Ο Παρνασσός προσφέρει πολύ περισσότερα! Γύρω του μπορεί κανείς να βρει υπέροχα τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Παράλληλα, γύρω του βρίσκονται πανέμορφα χωριά που δεν είναι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό, έχουν όμως τη δική τους προσωπικότητα και πολλούς λόγους για να τα επισκεφθεί κανείς.

Οι ομορφιές του Παρνασσού

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το βουνό αυτό καθ’ αυτό, η υψηλότερη κορυφή του Παρνασσού ονομάζεται Λιάκουρα και βρίσκεται στα 2,457 μέτρα. Όταν δεν είναι καλυμμένος από χιόνι, μεγάλο μέρος του είναι κατάφυτο από έλατα και έχει πυκνή βλάστηση. 

Δεν είναι όμως μόνο η φυσική του ομορφιά που τον κάνει να ξεχωρίζει. Ο Παρνασσός είναι από τα βουνά που ήταν δημοφιλές από την αρχαιότητα. Βρίσκεται πολύ κοντά στο πασίγνωστο Μαντείο των Δελφών το οποίο βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού του. Ο Εθνικός Δρυμός του Παρνασσού είναι ο 2ος μεγαλύτερος της χώρας μετά από αυτόν του Ολύμπου. Πρόκειται για έναν  προορισμό με πάρα πολλά φυσικά αξιοθέατα, ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού προτείνεται για ανθρώπους που γοητεύονται από τη φύση και τις ομορφιές της. Μέσα του θα βρείτε μεγάλο αριθμό θηλαστικών και πτηνών καθώς και πολλά είδη χλωρίδας. Τις ομορφιές αυτές μπορεί να τις απολαύσει κανείς είτε με αυτοκίνητο ή με πεζοπορία.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως παρουσίαζουν και τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τον Παρνασσό. Εκτός από τη δημοφιλή Αράχωβα, αξίζει κανείς να κάνει μια βόλτα και στην Αγόριανη, στη Δαύλεια, στην Αλίαρτο, στην συνεχώς αναπτυσσόμενη Αμφίκλεια και στην Ελάτεια. Όλα τους χωριά με ξεχωριστή προσωπικότητα και μοναδική ομορφιά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στον Παρνασσό εδώ!

Δημοφιλής και αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και όχι μόνο. Ο Παρνασσός είναι ένα βουνό – μαγνήτης για τους κατοίκους, κυρίως, της Αττικής. Οι επιλογές που προσφέρει το χιονοδρομικό του κέντρο είναι πολλές. Επιλογές τόσο για έμπειρους, όσο και για τελείως άπειρους αθλητές. Παράλληλα όμως με τα χειμερινά σπορ, ο φυσικός πλούτος του Παρνασσού με τα υπέροχα ελατοδάση, τον καθιερώνουν ως έναν πανέμορφο προορισμό, ακόμα και για όσους δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με κάποια δραστηριότητα. Το σημείο που βρίσκεται, τον καθιστά ιδανικό και για πολλές μίνι εξορμήσεις σε κοντινά μέρη με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια χειμερινή εξόρμηση στον Παρνασσό; Να ζήσετε από κοντά τις ομορφιές του που, αυτή την επόχή, είναι στα καλύτερά τους.

Εξόρμηση στον Παρνασσό

Το χιονοδρομικό είναι ανοικτό, και έτοιμο να φιλοξενήσει κάθε είδους επισκέπτες. Από αυτούς που θέλουν να εξασκίσουν τις γνώσεις τους στο σκι και το snowboard, μέχρι και αυτούς που απλά θέλουν να χαλαρώσουν στο λευκό του χιονιού, μέσα στο σαλέ. Η βόλτα στις γύρω περιοχές κρύβει ομορφιές και κρυμμένους θησαυρούς. Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μικρά, σχετικά άγνωστα χωριά που θα σας γοητεύσουν. Η Αγόριανη, η Δαύλεια, η Αλίαρτος, αλλά και η Αμφίκλεια και η Ελάτεια θα σας συναρπάσουν με την ομορφιά και τη γραφικότητά τους.

Ο Παρνασσός όμως έχει και πιο γνωστά, πιο δημοφιλή μέρη γύρω του. Η βασίλισσα του χειμώνα, η Αράχωβα, σας περιμένει για να γεμίσει τα βράδια της με το ρυθμό και τις ξεχωριστές προτάσεις της για διασκέδαση. Αλλά και για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για την ιστόρια, σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται οι Δελφοί με το πασίγνωστο Μαντείο τους.

Μη χάνετε την ευκαιρία λοιπόν. Ο Παρνασσός και οι γύρω περιοχές του σας περιμένουν για μοναδικά χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για τον Παρνασσό αλλά και την Αράχωβα, μέσα από το ekdromi.gr, το μεγαλύτερο site με προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!

Ο Παρνασσός είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας. Αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς των κατοίκων της Αττικής για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες του τον προτιμούν για το χιονοδρομικό του κέντρο. Συνδυάζουν τα χειμερινά σπορ με την Αράχωβα που είναι γνωστή τόσο για τη γραφικότητά της όσο και για τις επιλογές που προσφέρει σε διαμονή και nightlife. Ο Παρνασσός όμως, πέραν των γνωστών και δημοφιλών προορισμών του, έχει και άλλα στολίδια να επιδείξει, τοπία και χωριά που δεν είναι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό, έχουν όμως τη δική τους προσωπικότητα και πολλούς λόγους για να τα επισκεφθεί κανείς.

Παρνασσός και χιόνι

Ξεκινώντας από το βουνό του Παρνασσού, η υψηλότερη κορυφή του είναι η Λιάκουρα και βρίσκεται στα 2,457 μέτρα. Το βουνό είναι κατάφυτο από έλατα και έχει πυκνή βλάστηση καθώς και μοναδική φυσική ομορφιά. Από το μήνα Δεκέμβριο μέχρι και τις αρχές του Μαΐου, λειτουργεί το χιονοδρομικό του κέντρο το οποίο είναι και το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο στην Ελλάδα. Το χιονοδρομικό του Παρνασσού διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και 3 μινι πίστες. Το συνολικό μήκος όλων φτάνει τα 36 χιλιόμετρα ενώ οι πίστες του απευθύνονται σε όλα τα είδη των χιονοδρόμων. Από αρχάριους μέχρι και τους πλέον έμπειρους.

Ο Παρνασσός είναι από τα βουνά που έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στην αρχαιότητα, κυρίως λόγω του γεγονότος πως βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαντείο των Δελφών το οποίο βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού του Παρνασσού, του 2ου μεγαλύτερου Δρυμού της χώρας μετά από αυτόν του Ολύμπου. Προορισμός με πάρα πολλά φυσικά αξιοθέατα, ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού προτείνεται για ανθρώπους που γοητεύονται από τη φύση και τις ομορφιές της. Φιλοξενεί μεγάλο αριθμό θηλαστικών και πτηνών καθώς και πολλά είδη χλωρίδας. Τις ομορφιές του μπορεί να τις απολαύσει κανείς με αυτοκίνητο ή με πεζοπορία.

Εξίσου πανέμορφα όμως είναι και τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τον Παρνασσό. Εκτός από τη δημοφιλή Αράχωβα, αξίζει κανείς να κάνει μια βόλτα και στην Αγόριανη, στη Δαύλεια, στην Αλίαρτο, στην συνεχώς αναπτυσσόμενη Αμφίκλεια και στην Ελάτεια. Όλα τους χωριά με ξεχωριστή προσωπικότητα και μοναδική ομορφιά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στον Παρνασσό εδώ!

About Ekdromi.gr