λίμνη κερκίνη Σέρρες

Σέρρες: τι αξίζει να δείτε

Αποτελεί μια από τις ομορφότερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια ιστορία και μοναδικά αξιοθέατα. Οι Σέρρες, σε απόσταση μόλις μιας ώρας και κάτι από τη Θεσσαλονίκη και πεντέμισι ωρών από την Αθήνα, αποτελούν ένα αμάλγαμα φυσικής ομορφιάς, παράδοσης και ιστορίας που μόνο ασυγκίνητους δεν πρόκειται να σας αφήσει. Πάμε να κάνουμε λοιπόν μια βόλτα στην πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του νομού Σερρών και να εξερευνήσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα.

Σέρρες. Η πόλη

Την πόλη των Σερρών αξίζει να την περπατήσεις. Να ανακαλύψεις σιγά σιγά τους θησαυρούς της και να την αφήσεις να σε γοητεύσει. Ξεκινήστε την περιπλάνησή σας νωρίς. Περιδιαβείτε τα κεντρικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας με έναν καφέ στα πολλά καφενεία της, περάστε μια βόλτα από το Μπεζεστένι (Τούρκικη αγορά) όπου σήμερα στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, διασχίστε την αγορά στον πεζόδρομο Μεραρχίας και τέλος κάντε μία στάση στα μεζεδοπωλεία. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε πολλές από τις σπεσιαλιτέ με τοπικά προϊόντα για τα οποία έχουν να περηφανεύονται οι ντόπιοι.

Αποδράσεις στον Νομό Σερρών

Αν μη τι άλλο, το να βγει κανείς και εκτός της πόλης και να κάνει μι εξερεύνηση στις περιοχές του νομού Σερρών, είναι μια εξαιρετική ιδέα. Τα αξιοθέατα πολλά και οι επιλογές αναψυχής ακόμη περισσότερες. Ξεκινάμε με το δάσος του Λαϊλιά, ένα πραγματικό μνημείο φυσικής ομορφιάς. 33.000 στρέμματα δάσους στα οποία η φύση κυριολεκτικά σας μαγεύει. Σε υψόμετρο 1.600 μέτρων στο Λαϊλιά, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και χειμερινά σπορ καθώς υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο.

Στο λόφο του Κουλά, και στην Ακρόπολη των Σερρών, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ερείπια της βυζαντινής Ακρόπολης καθώς και τον “Πύργο του Ορέστη”. Ένα σπουδαίο κτίσμα που σώζεται ακόμα σε καλή κατάσταση. Από τον λόφο αυτό μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο Ηλιοβασίλεμα. Μην παραλείψετε να περάσετε από το Σπήλαιο Αλιστράτης, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης αλλά και να θαυμάσετε την ομορφιά στην Κοιλάδα της Λόντζας στο χωριό Νέο Πετρίτσι. Τέλος, μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς τοπίο στο Νομό Σερρών είναι η λίμνη Κερκίνη!

Προσφορές ξενοδοχείων στις Σέρρες

Αν σας αρέσει η διαμονή πολλών αστέρων, τότε το 4* Acropol Hotel είναι αυτό που σας ταιριάζει. Κομψό και πολυτελές, με πολλές ανέσεις και Spa Center. Το Hotel Alexander φημίζεται για τους κομψούς του χώρους, την άψογη εξυπηρέτηση αλλά και τα πλούσια γεύματα που διαθέτει! Μια πραγματικά ξεχωριστή πρόταση για διαμονή στις Σέρρες!

Ο νομός Σερρών, αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Διαθέτει πλήθος επιλογών και αξιοθέατα για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Πρωτεύουσα του νομού είναι οι Σέρρες (η πόλη των Σερρών). Οι Σέρρες αποτελούν βάση για πολλές μικρές ή μεγαλύτερες εξορμήσεις στις ομορφιές του νομού.

Ο νομός Σερρών συνορεύει με την Π.Γ.Δ.Μ. και τη Βουλγαρία από τα βόρειά του, και με τους νομούς Δράμας και Καβάλας από την ανατολική του πλευρά ενώ από την Αθήνα απέχει 615 χιλιόμετρα.

Σέρρες

Οι ομορφιές του Νομού Σερρών απευθύνονται σε όλα τα γούστα και σε κάθε τύπο επισκέπτη. Έχοντας μαζί αυτοκίνητο (προτείνεται στην περίπτωση που θέλετε να εξερευνήσετε ολόκληρο τον νομό) μπορείτε να περιπλανηθείτε στα φυσικά κάλλη της περιοχής. Να γνωρίσετε τα βουνά, τα δάση και τους υγρότοπούς της. Να κάνετε τις βόλτες σας στην πόλη που είναι γεμάτη ζωή με cafes, clubs και εντυπωσιακές γαστρονομικές προτάσεις. Να δείτε τα μικρά γύρω χωριά, να θαυμάσετε αρχαιολογικούς χώρους και να παίξετε με το χιόνι.

Από τους πιο όμορφους προορισμούς του Νομού Σερρών είναι η λίμνη Κερκίνη. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1932 με την κατασκευή του φράγματος στο Στρυμόνα. Σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς υγρότοπους στην Ελλάδα. Εκεί ζει μεγάλος αριθμός ειδών και αποτελεί στάση για πολλά σπάνια πουλιά.

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ ο νομός Σερρών διαθέτει και χιονοδρομικό κέντρο. Μην ξεχάσετε λοιπόν να κάνετε μια επίσκεψη στο Λαϊλιά, για να χαρείτε το παιχνίδι με το χιόνι και να δοκιμάσετε σκι και snowboard. Αλλά και στην περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε την ομορφιά του τοπίου από μια πιο ζεστή γωνία, το χιονοδρομικό διαθέτει σαλέ και καφετέρια με πολύ καλό φαγητό.

Για όσους θέλουν να συνδυάζουν τις εκδρομές τους με την επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων, ένα από τα πιο ιστορικά σημεία του νομού είναι η Αμφίπολη. Η Αμφίπολη στην αρχαιότητα ήταν από τις πλέον σημαντικές πόλεις της Μακεδονίας. Για το λόγο αυτό διαθέτει έναν πολύ ενδιαφέροντα αρχαιολογικό χώρο. Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το παραδοσιακό χαμάμ στο Άγκιστρο το οποίο χρονολογείται περίπου στο 950 μ.Χ. το οποίο θεωρείται το παλαιότερο χαμάμ της Ελλάδας.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στις Σέρρες εδώ!

About Ekdromi.gr