μίνι αποδράσεις του σαββατοκύριακου

Μίνι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Ο Μάιος έχει εγκατασταθεί πλέον για τα καλά και το μυαλό μας πετάει σε μίνι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου! Είτε το ταξίδι γίνει με πλοίο, είτε οδικώς, χρειαζόμαστε μια μικρή δόση έμπνευσης για να βρούμε τον κατάλληλο, κοντινό, προορισμό και να οργανώσουμε την 2ήμερη απόδρασή μας! Τι περιμένετε λοιπόν; Αν όντως σας λείπει η έμπνευση, οι κοντινές προτάσεις του ekdromi.gr είναι εδώ για να κάνουν την εξόρμησή σας, εκτός από αξέχαστη, και οικονομική!

Μίνι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Κατεβαίνουμε στην υπέροχη Πελοπόννησο και, σε απόσταση λιγότερη από 2 ώρες οδικώς, φτάνουμε στην πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου. Εντυπωσιακή και γεμάτη ενδιαφέροντα σημεία, μας καλωσορίζει στην Πλατεία Συντάγματος για τον πρώτο μας ηλιόλουστο καφέ. Από εκεί και έπειτα, στο Ναύπλιο μπορεί να κάνει κάποιος ό,τι θελήσει. Από μπάνιο στη θάλασσα και βόλτες στην Ακροναυπλιά, μέχρι και ιστορικές περιηγήσεις στα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι και αν επιλέξει, σίγουρα θα τον ευχαριστήσει.

Αν πάλι προτιμάτε να διασχίσετε τη θάλασσα, από το λιμάνι του Λαυρίου θα είστε σε μία ώρα στη Τζιά. Εκεί το περιβάλλον είναι ακόμα πιο καλοκαιρινό. Όμορφες παραλίες, γαλάζια νερά και ταβερνάκια μπροστά από την ακροθαλασσιά σας προσφέρουν τη χαλαρώτητα και τη γαλήνη που θέλετε για ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.

Οι Σπέτσες πάλι, προσφέρουν μια υπέροχη αίσθηση κλασικής ομορφιάς και καλοκαιρινών στιγμών. Αφεθείτε στη γραφικότητα των στενών της, πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας σε ένα από τα πολλά σημεία στο παλιό λιμάνι και νακαλύψτε κρυμμένους θησαυρούς στις παραλίες της που βρίσκονται μακριά από τον πολύ κόσμο.

Μέσα στο γαλάζιο των Κυκλάδων, συναντάμε την Τήνο. Το νησί που είναι γνωστό για την Παναγία, αλλά όχι μόνο. Βασικό του χαρακτηριστικό η ηρεμία που προσφέρει, αλλά ιδανικό και για όποιον χρειάζεται κάτι πιο έντονο, καθώς το nightlife του νησιού δεν έχει πολλά να ζηλέψει από αυτά άλλων νησιών. Γνωρίστε τις υπέροχες παραλίες της Τήνου αλλά και τα γραφικά της χωριά, και ζήστε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις εκατοντάδες προτάσεις και προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τον Μάιο! Βρείτε τες όλες εδώ!

Οι εναλλακτικές προτάσεις που έχει κανείς όταν αποφασίσει να φύγει για ένα Σαββατοκύριακο είναι πραγματικά πολλές. Τόσοι διαφορετικοί προορισμοί, διαφορετικές εικόνες, λόγοι και αφορμές για να επισκεφτεί κανείς ένα μέρος. Επιλογές με βάση την παρέα, την περίοδο αλλά και τις προτεραιότητες που θέτει κανείς όταν παίρνει την απόφαση να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να ξεφύγει λίγο από τη βαβούρα της πόλης και την καθημερινότητα. Στο προηγούμενο άρθρο έγινε μια αναφορά στο Ναύπλιο και τους Δελφούς, ως ιδανικούς προορισμούς για μικρά διήμερα μέσα στον Μάρτιο. Όμως οι προορισμοί του ekdromi.gr δεν σταματούν εδώ. Οι επιλογές που προσφέρονται σε προορισμούς είναι περισσότερες από 60 και διαρκώς αυξάνονται. Πάμε να γνωρίσουμε λοιπόν ακόμα 2 υπέροχα μέρη, σε σχετικά μικρή απόσταση από την Αττική, που προτείνονται για εκδρομές στα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου. 2 προορισμούς που προτείνονται ανεπιφύλακτα σε ταξιδιώτες που γοητεύονται από τη φυσική ομορφιά.

Σαββατοκύριακα του Μαρτίου – Προορισμοί

Καρπενήσι

Το Καρπενήσι
Το Καρπενήσι

Σε μόλις 293 χιλιόμετρα από την Αθήνα, στο νομό Ευρυτανίας, βρίσκεται το Καρπενήσι το οποίο έχει να καυχιέται πως αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά (από πλευράς περιβάλλοντος) θέρετρα της χώρας, κάτι που πιστοποιεί η Unesco από το 1991. Πρόκειται για έναν προορισμό στον οποίο το φυσικό περιβάλλον και η ομορφιά έχουν τον πρώτο λόγο. Η περιοχή διαθέτει χιονοδρομικό κέντρο, αλλά ο επισκέπτης μπορεί να επιδοθεί σε πολλά διαφορετικά σπορ όπως η ποδηλασία, η πεζοπορία αλλά και το rafting. Οι μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Καρπενήσι βρίσκονται εδώ!

Τρίκαλα Κορινθίας

Η αρχαία Φενεός Κορινθίας
Η αρχαία Φενεός Κορινθίας

Από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, τα Άνω, Μεσαία αλλά και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας είναι τρία υπέροχα χωριά στις πλαγιές της Ζήριας σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων. Πρόκειται για προορισμό που προσφέρει μοναδική φυσική ομορφιά, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι βόλτες στη φύση, μια επίσκεψη στη λίμνη Δόξα και τη λίμνη Στυμφαλία συλλέγοντας μοναδικές εικόνες σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για τα Τρίκαλα Κορινθίας θα τις βρείτε εδώ!

Οι ξέγνοιαστες ημέρες των γιορτών πέρασαν και όλοι μας σιγά σιγά επιστρέφουμε στην καθημερινότητα. Ο ελεύθερος χρόνος γίνεται ξανά περιορισμένος από τις καθημερινές απαιτήσεις. Εμείς όμως δεν χάνουμε την όρεξή μας για αποδράσεις με την πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί. Μια διήμερη απόδραση είναι πλέον πιο εύκολη και οικονομική από ποτέ. Το Ekdromi.gr με τις μοναδικές του προσφορές, σας επιτρέπει να επιλέξετε τον αγαπημένο σας προορισμό και να ζήσετε ξέγνοιαστες στιγμές, αυτό το Σαββατοκύριακο. Είστε έτοιμοι λοιπόν για αξέχαστες αποδράσεις για το Σαββατοκύριακο;

Προτάσεις για Αποδράσεις για το Σαββατοκύριακο από το Ekdromi.gr

Ναύπλιο

Ο ρομαντικός προορισμός του χειμώνα, το Ναύπλιο, προσφέρεται για απόδρασεις οικογενειακές, παρεΐστικες ή για ζευγάρια. Τα φαγάδικα στην πλατεία Συντάγματος και τα καφέ μπαρ, με θέα το φρούριο Μπούρτζι, θα ικανοποιήσουν κάθε όρεξή σας. Επίσης, μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου θα σας κάνει να ερωτευτείτε ξανά.

Αράχωβα

Η Μύκονος του χειμώνα, η Αράχωβα, και οι χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού σας περιμένουν για ένα εκπληκτικό διήμερο. Οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα κοσμικά καφέ-μπαρ καλύπτουν κάθε απαίτηση στην έξοδό σας. Διαλέξτε από την μεγάλη ποικιλία σε χειμερινά σπορ και ορεινές δραστηριότητες ή απλά απολαύστε ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου.

Ορεινή Αρκαδία

Τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, σκαρφαλωμένα στα υψώματα της περιοχής δένουν αρμονικά με την άγρια ομορφιά της φύσης. Εκεί, η Δημητσάνα και η Βυτίνα κρατούν τα πρωτεία σε επιλογή από τους ταξιδιώτες. Δοκιμάστε τα παραδοσιακά γλυκά και χειροποίητα ζυμαρικά αλλά και το κρασί. Φυσικά, δεν λείπουν και τα χειμερινά σπορ με το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου να σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε καταβάσεις στις κατάλευκες πλαγιές του. 

Τρίκαλα Κορινθίας

Τρεις διαφορετικές συνοικίες, πολύ κοντά μεταξύ τους, αποτελούν τα Τρίκαλα Κορινθίας. Ένας πανέμορφος προορισμός αγκαλιασμένος απο την φύση, σας περιμένει για να θαυμάσετε τα απίστευτα τοπία του, τις μοναδικές γεύσεις του και τους ζεστούς ανθρώπους του. Αν είστε πιο περιπετειώδεις μπορείτε να πάτε για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, να κάνετε ιππασία ή ποδήλατο βουνού με θέα την λίμνη Δασίου.

Βρείτε όλες τις προσφορές του Ekdromi.gr για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο εδώ!

About Ekdromi.gr