Τρίκαλα Κορινθίας

Φθινόπωρο στα Τρίκαλα Κορινθίας

Υπάρχει κάποιος προορισμός που να διαθέτει τα πάντα; Κι όμως υπάρχει και βρίσκεται μόνο λίγα χιλιόμετρα από την Αττική. Ένας προορισμός που, ειδικά το φθινόπωρο, μας προσκαλεί σε μια σύντομη αλλά υπέροχη απόδραση. Και όταν λεμε “όλα” τι εννοουμε; Λίμνες, δάση, θάλασσα, και μοναδικά φυσικά τοπία που δημιουργούν στον επισκέπτη πανέμορφες εικόνες και συναισθήματα. Το Φθινόπωρο στα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ιδανικό για μίνι εξορμήσεις και αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Σπάνια φυσική ομορφιά στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, χαλαρωτικές βόλτες στη φύση αλλά και ξεχωριστά ξενοδοχεία συνθέτουν το παζλ αυτού του υπέροχου προορισμού.

Φθινόπωρο στα Τρίκαλα Κορινθίας

Μέρος που είναι κυρίως φυσιολατρικό, αλλά δεν παύει να είναι και κοσμικό. Αποτελείται από τρεις οικισμοούς, χτισμένους στις πλαγιές του Όρους Κυλλήνη, σε υψόμετρο 900-1060 μέτρων. Στα Τρίκαλα Κορινθίας διαλέγετε εσείς τον τύπο εκδρομής που σας ταιριάζει. Τρία γραφικά χωριά (τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα) σας προκαλούν να τα εξερευνήσετε και να περιπλανηθείτε σε ελατοδάση, να περιηγηθείτε στην τοπική αρχιτεκτονική των οικισμών, αλλά και να γευθείτε τις τοπικές σπεσιαλιτέ και του γευστικότατους μεζέδες. Ό,τι αναζητά κανείς από το φθινοπωρινό Σαββατοκύριακό του. Σε κοντινή απόσταση από τα Τρίκαλα Κορινθίας θα βρείτε επίσης τη λίμνη Δόξα, την αρχαία Φενεό, την Καρυά, τη λίμνη Στυμφαλία και πολλά άλλα υπέροχα μέρη. Ιδανική ακόμα και για αθλητικές δραστηριότητες, η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για ποδήλατο, ή ακόμα και για off road διδρομές με 4Χ4.

Τρίκαλα Κορινθίας – Προσφορές ξενοδοχείων

Σε έναν τόσο όμορφο προορισμό, το Ekdromi.gr δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Στις προτάσεις του λοιπόν θα βρείτε μοναδικές προσφορές διαμονής σε μερικά από τα καλύτερα καταλύματα. Το Σαλέ των Χρωμάτων βρίσκεται στα Μεσαία Τρίκαλα και άνοιξε τις πόρτες του το 2007 με κύριο στόχο τη ζεστή φιλοξενία σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή. Στο Σαλέ πιστεύουν ότι ο πολυτιμότερος χρόνος του σύγχρονου ανθρώπου είναι ο χρόνος των διακοπών του, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας. Οι εξορμήσεις στο βουνό, μόλις μία ώρα και τριάντα λεπτά από την Αθήνα είναι μία τέτοια ευκαιρία.

Στην καρδιά της μεσαίας συνοικίας των Τρικάλων Κορινθίας, και 70 μέτρα από την κεντρική πλατεία θα βρείτε το Αέτωμα Suites. Έναν πέτρινο παραδοσιακό οικισμό όπου το κάθε σπίτι του έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Όλα όμως είναι κτισμένα αμφιθεατρικά με απεριόριστη θέα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα Κορινθίας

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς, αλλά και πανέμορφους, προορισμούς για το Σαββατοκύριακο. Ειδικά για τους κατοίκους της Αττικής. Η σύντομη απόσταση από την Αθήνα, αλλά και το υπέροχο τοπίο που συνθέτει η φύση, έχουν ανάγει τα Τρίκαλα Κορινθίας σε μία απόλυτα value for money απόδραση. Άλλωστε, τι καλύτερο από το να μπορείς να ξεφεύγεις μέσα σε λίγη ώρα και να βρίσκεσαι σε μια φυσική πανδαισία. Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα Κορινθίας λοιπόν με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων που το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει!

Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει κανείς στη διήμερη εξόρμησή του στα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο χρόνος. Και αυτό γιατί οι ομορφιές τους είναι τοσές πολλές που δύσκολα θα μπορέσει κανείς να τις δει και να τις απολαύσει σε 48 ώρες. Οπότε ένα long weekend προτείνεται ανεπιφύλακτα. Εαν είστε από τους λάτρεις του νερού, τότε ο ορεινός αυτός προορισμός θα σας καλύψει και σε αυτόν τον τομέα. Σε υψόμετρο 1.480 μέτρων, θα βρείτε τη Λίμνη Δασίου. Υπέροχο τοπίο και η φύση στα καλύτερά της. Δεν είναι όμως η μόνη λίμνη της περιοχής. Η τεχνιτή Λίμνη Δόξα έχει και αυτή τη δική της, ξεχωριστή, ομορφιά. Μέσα στη λίμνη αυτή, μπορείτε να δείτε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Αν πάλι τα ενδιαφέροντά σας είναι κυρίως αρχαιολογικού χαρακτήρα, τότε σίγουρα σας ταιριάζει καλύτερα η Λίμνη Στυμφαλία. Εκεί μπορεί κανείς να βρει απομεινάρια της Αρχαίας Στυμφάλου.

Τα Τρίκαλα Κοριθνίας είναι ένα μέρος με 2 προσωπικότητες. Σε εσας μένει απλά να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Είναι τόπος φυσιολατρικός. αλλά και κοσμικός. Τα τρία όμορφα χωριά, τα Άνω, τα Μεσαία και τα Κάτω Τρίκαλα, σας προσφέρουν την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τα υπέροχα δάση τους από έλατα. Αλλά και μια βότλα στο εσωτερικό των χωριών, θα σας κάνει να θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τις τοπικές γεύσεις που είναι εξαιρετικές.

Τα πρώτα σαββατοκύριακα του χειμώνα είναι ιδανικά για εξερεύνηση και γνωριμία με τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Τρίκαλα Κορινθίας εδώ!

Από τους πιο δημοφιλείς κοντινούς προορισμούς για τους κατοίκους της Αττικής, τα Τρίκαλα Κορινθίας απευθύνονται στους φυσιολάτρεις και όχι μόνο. Και πώς θα μπορούσε ο προορισμός αυτός να μην είναι αρεστός σε όσους θαυμάζουν το φυσικό κάλλος. Στην παλέτα αυτής της υπέροχης περιοχής μπορεί κανείς να ανακαλύψει λίμνες, δάση, ακόμα και θάλασσα. Μία σειρά δηλαδή από μοναδικά φυσικά τοπία που δημιουργούν στον επισκέπτη πανέμορφες εικόνες και συναισθήματα. Η εποχή είναι ιδανική και τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο must προορισμός για φθινοπωρινές αποδράσεις, με τις προσφορές ξενοδοχείων που έχει εξασφαλίσει το Ekdromi.gr.

Αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, κυρίως για τους κατοίκους της Αττικής. Η μικρή τους απόσταση από την Αθήνα και η γρήγορη μετάβαση κάνουν τα Τρίκαλα Κορινθίας έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό ο οποίος μπορεί να γεμίσει τους ταξιδιώτες με πανέμορφες εικόνες και ξεχωριστές αναμνήσεις. Πρόκειται για ένα μέρος που είναι όμορφο σχεδόν όλο τον χρόνο. Τον Σεπτέμβριο η άγρια ομορφιά του τοπίου είναι μοναδική, και τα χρώματα που αγκαλιάζουν τη φύση έχουν την τιμητική τους. Τα Τρίκαλα Κορινθίας ουσιαστικά αποτελούνται από τρία χωριά (Τα Άνω, τα Μεσαία και τα Κάτω Τρίκαλα) τα οποία έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους.  Πάμε να δούμε τι είναι αυτό που κάνει τα Τρίκαλα Κορινθίας να ξεχωρίζουν.

Τρίκαλα Κορινίας – Αξιοθέατα.

Η λίμνη Δασίου βρίσκεται σε υψόμετρο 1480 μέτρων, στους βορειοδυτικούς πρόποδες του όρους Κυλλήνη. Εκεί θα σας εντυπωσιάσει το φυσικό τοπίο του οποίου η ομορφιά δεν λείπει σχεδόν από κανένα χωριό των Τρικάλων. Δεν είναι μόνο μια όμως η λίμνη που τραβάει τα βλέμματα των επισκεπτών. Το 1955, με την κατασκευή ενός φράγματος 710 μέτρων, δημιουργήθηκε και η τεχνητή λίμνη Δόξα. Μέσα στη λίμνη αυτή μπορείτε να δείτε και το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Ένας περίπατος από τη λίμνη μέχρι τη Μονή του Αγίου Γεωργίου θα σας γεμίσει με όμορφες εικόνες. Υπάρχει όμως και η λίμνη Στυμφαλία. Προτείνεται σε όσους έχουν αρχαιολογικά ενδιαφέροντα καθώς σε διάφορα σημεία της μπορεί να βρει κανείς απομεινάρια της Αρχαίας Στυμφάλου. Αρχαιολογικό ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και τα χωριά Φενεός και Αρχαία Φενεός. Εκεί θα βρείτε αρχαιολογικό μουσείο και μπορείτε να θαυμάσετε και την Ακρόπολη του αρχαίου οικισμού. Μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα και από την Γκούρα, τη σημερινή πρωτεύουσα του δήμου. Ένας καφές στα καφενεία της θα σας κάνει να χαλαρώσετε. Η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας έχει κυρίως φυσικό ενδιαφέρον. Μαζί με το Όρος Κυλλήνης έχουν ενταχθεί στο “Natura 2000” καθώς είναι περιοχές που πρέπει να προστατεύονται.

Τρίκαλα Κορινθίας – Προσφορές

Το ekdromi.gr εξασφάλισε και σας προσφέρει μια μοναδική προσφορά στο Σαλέ των Χρωμάτων. Τα δωμάτια του οποίου είναι κατασκευασμένα με κορμό Φιλανδικού πεύκου και τα εσωτερικά χρώματα τους είναι κίτρινο, πράσινο, μωβ και κόκκινο. Χαρείτε τη φύση διασκεδάζοντας με με την οικογένειά σας μέσα από προγράμματα με δραστηριότητες που σας προσφέρει το Σαλέ των Χρωμάτων!

Τρίκαλα Κορινθίας – Προσφορές Ξενοδοχείων

Το σαλέ των χρωμάτων

Το Σαλέ των χρωμάτων στα Τρίκαλα Κορινθίας
Το Σαλέ των χρωμάτων στα Τρίκαλα Κορινθίας

Το Σαλέ των Χρωμάτων άνοιξε τις πόρτες του το 2007 με πρωταρχικό στόχο τη ζεστή φιλοξενία σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή. Οι ιδιοκτήτες θεωρούν (και όχι άδικα) ότι ο πολυτιμότερος χρόνος του σύγχρονου ανθρώπου είναι ο χρόνος των διακοπών του, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας. Τα δωμάτια του Σαλέ, χωρίζονται σε 2 ζώνες, ανάλογα με τις προτεραιότητες των επισκεπτών. Η πρώτη ζώνη είναι στο ισόγειο με απευθείας πρόσβαση στον κήπο, την παιδική χαρά και τους περιβάλλοντες χώρους. Η δεύτερη ζώνη είναι στον πρώτο όροφο του σαλέ με περιμετρικό μπαλκόνι και απέραντη θέα.

Σαν Παραμύθι

Σαν παραμύθι
Σαν παραμύθι

Ο Ξενώνας Σαν Παραμύθι βρίσκεται στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας. Τοποθετημένος μέσα στο βουνό και σε υψόμετρο 1.180 μέτρων, διαθέτει 3 πέτρινους αυτόνομους ξενώνες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2 έως 4 άτομα. Κάθε ξενώνας είναι και μια διαφορετική “Νεράιδα” που σς καλεί να την ανακαλύψετε. Εξερευνήστε τους ξενώνες και αποδράστε από την καθημερινότητα σε ένα ονειρικό τοπίο.

Αέτωμα Suites

Το Αέτωμα Suites
Το Αέτωμα Suites

Στην καρδιά της μεσαίας συνοικίας των Τρικάλων Κορινθίας, και 70 μέτρα από την κεντρική πλατεία θα βρείτε το Αέτωμα Suites. Έναν πέτρινο παραδοσιακό οικισμό όπου το κάθε σπίτι του έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Όλα όμως είναι κτισμένα αμφιθεατρικά με απεριόριστη θέα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τα Τρίκαλα Κορινθίας εδώ!

Ο καιρός έχει βαλθεί να μας βάλει απότομα σε χειμερινή διάθεση αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να κάνουμε πλάνα για μικρές, όμορφες εξορμήσεις. Άλλωστε, επιλογές και προορισμοί υπάρχουν πολλοί. Μέρη που ταιριάζουν με ηλιόλουστα πρωινά, αλλά και τοποθεσίες που είναι ιδανικές για συννεφιά, τζάκι και relax. Ένας προορισμός που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι δίχως αμφιβολία τα Τρίκαλα Κορινθίας. Εξαιρετική φυσική ομορφιά στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, υπέροχες βόλτες αλλά και ξεχωριστά ξενοδοχεία συνθέτουν το παζλ ενός ιδανικού προορισμού για εκδρομή του Σαββατοκύριακου. Και όλα αυτά σε πολύ μικρή απόσταση από την Αθήνα. Ξεκινάμε λοιπόν για μια μικρή απόδραση στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Απόδραση στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τόπος που είναι ταυτόχρονα κοσμικός, αλλά και φυσιολατρικός. Στα Τρίκαλα Κορινθίας έχετε την επιλογή να διαλέξετε τον τύπο εκδρομής που σας ταιριάζει. Τρία όμορφα χωριά (τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα) σας δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσετε και να περιπλανηθείτε σε δάση γεμάτα από έλατα, να θαυμάσετε την τοπική αρχιτεκτονική, αλλά και να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα και γευστικότατους μεζέδες. Ό,τι ζητά δηλαδή κανείς από το Σαββατοκύριακό του. Πάρτε το χρόνο σας και χαλαρώστε μέσα σε ένα πανόραμα φυσικής ομορφιάς και ξεκινήστε την εξερεύνηση σας. Σε κοντινή απόσταση σας περιμένει η λίμνη Δόξα, η αρχαία Φενεός, η Καρυά, η λίμνη Στυμφαλία και πολλά άλλα αξιοπρόσεκτα μέρη. Σε περίπτωση δε που σας αρέσουν οι αθλητικές δραστηριότητες, η ευρύτερη περιοχή είναι ιδανική για ποδήλατο, ή ακόμα και για off road διδρομές με 4Χ4.

Τρίκαλα Κορινθίας – Προσφορές ξενοδοχείων

Σε έναν τόσο όμορφο προορισμό, το ekdromi.gr δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Στις προτάσεις μας λοιπόν μπορείτε να βρείτε μοναδικές προσφορές διαμονής σε μερικά από τα καλύτερα καταλύματα. Ο Ξενώνας “Σαν παραμύθι” που βρίσκεται στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, μέσα στο βουνό και σε υψόμετρο 1.180 μέτρων, διαθέτει τρεις αυτόνομους ξενώνες που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 ως 4 άτομα. Εκεί, μπορείτε πραγματικά να μετατρέψετε τη διαμονή σας σε παραμυθένια!

Στην καρδιά της μεσαίας συνοικίας των Τρικάλων Κορινθίας, και 70 μέτρα από την κεντρική πλατεία θα βρείτε το Αέτωμα Suites. Έναν πέτρινο παραδοσιακό οικισμό όπου το κάθε σπίτι του έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Όλα όμως είναι κτισμένα αμφιθεατρικά με απεριόριστη θέα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

About Ekdromi.gr