Σαββατοκύριακο στην Σύρο

Σαββατοκύριακο στη Σύρο

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι ένα νησί γεμάτο αρχοντιά, πλούσια ιστορία και πολλά αξιοθέατα. Η Σύρος θα σας μαγέψει με την κοσμοπολίτικη αύρα της, αλλά και τα πανέμορφα νεοκλασικά και γραφικά σοκάκια της. Η Ερμούπολη, με τα επιβλητικά αρχοντικά της κτίρια, αποτελεί από μόνη της ένα μοναδικό αξιοθέατο. Η Άνω Σύρος, ο προστατευόμενος παραδοσιακός οικισμός, είναι ένα στολίδι που αξίζει να ανακαλύψετε. Παράλληλα, η Σύρος είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, την φυσική της ομορφιά, τις τοπικές λιχουδιές και τις πολλές επιλογές διασκέδασης. Απολαύστε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στη Σύρο με της μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Σαββατοκύριακο στη Σύρο – Προσφορές ξενοδοχείων

Sunrise Beach Suites

Sunrise Beach Suites
To Sunrise Beach Suites

Το Sunrise Beach Suites βρίσκεται στην περιοχή Καλαμίσια. Είναι ένα κομψό ξενοδοχείο που ξεχωρίζει για τη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρά του. Οι άνετες σουίτες του είναι πλήρως εξοπλισμένες και διαθέτουν βεράντα με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Διαθέτει πισίνα με pool bar, παιδική πισίνα, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και δωρεάν Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους. Η διαμονή σας στο Sunrise Beach Suites θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Alkyon Hotel

Alkyon Hotel
Σαββατοκύριακο στην Σύρο
Το Alkyon Hotel

Στο όμορφο χωριό Μέγας Γιαλός βρίσκεται το Alkyon Hotel. Διαθέτει 24 άνετα δωμάτια και μια πολύ μεγάλη πισίνα 25 μέτρων ανάμεσα σε φοίνικες και πικροδάφνες. Τα δωμάτια προσφέρουν θέα στη θάλασσα, την πισίνα, το βουνό ή τον κήπο και έχουν όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Όλα τους ξεχωρίζουν για την έμφαση που δίνεται στη καθαριότητα και την ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, έτσι σας προσφέρεται μια ευχάριστη διαμονή. Σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο υπάρχει μίνι μάρκετ και ταβέρνα μπροστά στη θάλασσα.

Manos Apartments

Manos Apartments
To Manos Apartments

Μόλις 100 μέτρα από την παραλία Μέγας Γιαλός βρίσκονται τα Manos Apartments. Τα νεόκτιστα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση, κλιματισμό, κουζίνα, ψυγείο και όλες τις σύγχρονες ανέσεις για εσάς και την οικογένειά σας. Επίσης έχουν όλα το δικό τους μπαλκόνι και τα περισσότερα προσφέρουν υπέροχη θέα στη θάλασσα. Απολαύστε τις διακοπές σας σε ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον που θα σας προσφέρει τη χαλάρωση που αναζητάτε.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Σύρο εδώ.

Η Σύρος, το νησί της πρωτεύουσας των Κυκλάδων της Ερμούπολης, είναι ένα μέρος που μαγεύει τον επισκέπτη με τον χαρακτήρα και τις ομορφιές του. Σε απόσταση μόλις τριών ωρών από τον Πειραιά, το παραδοσιακό λιμάνι της Ερμούπολης κερδίζει το βλέμμα και την καρδιά του ταξιδιώτη, πριν ακόμα αυτός αποβιβαστεί. Το νησί της Σύρου προσφέρει ένα πολυποίκιλο πακέτο εμπειριών που δεν μπορεί κανείς να βρει εύκολα. Από την ομορφιά της Ερμούπολης, την ιστορία του Γαλησσά, τις διαδρομές στα μοναδικά της χωριά, τη μουσική και την κουλτούρα, όλα μαζι συνθέτουν έναν υπέροχο προορισμό, που δεν προτείνεται μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για κάθε εποχή.

Αφιέρωμα στη Σύρο

Ας ξεκινήσουμε με τη μυθική της πρωτεύουσα. Η Ερμούπολη είναι η πρώτη εικόνα που αντικρύζει ο επισκέπτης στη Σύρο. Είναι το καλωσόρισμά του. Πόλη με αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική, ιδανική για βόλτες στα γραφικά της στενά. Από τα πιο δημοφιλή άλλωστε μέρη της (που δεν πρέπει κανείς να παραλείψει να επισκεφθεί) η συνοικία “Βαπόρια” και η καταπληκτική Ντελαγκράτσια.

Τα σημεία ενδιαφέροντος στην Ερμούπολη δεν είναι λίγα. Κάθε περίπατος στα στενά της θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί αντικείμενο μελέτης. Στο δρόμο σας θα εμφανιστούν αρκετοί επιβλητικοί ναοί. Στην Πλατεία Μιαούλη θα βρείτε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του νησιού. Το ιστορικό δημαρχείο της πόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ερμούπολη αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στις αρχές του 19ου αιώνα. Λιμάνι το οποίο, με το πέρας των ετών, μετατράπηκε σε μια αστικοποιημένη βιομηχανική πόλη στις αρχές του 20ου. Στο Βιομηχανικό Μουσείο της πόλης θα βρείτε τις απαντήσεις για όλες τις πτυχές της ιστορίας της Ερμούπολης.

Κοντά στο λιμάνι, αλλά και μέσα στα στενά της πόλης μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας. Στα ενδότερα, δοκιμάστε παραδοσιακές γεύσεις σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι από τα πολλά που υπάρχουν. Μην ξεχάσετε φυσικά να γευθείτε και το γνωστό λουκούμι Σύρου, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Στο δρόμο σας, κτίρια όπως το θέατρο Απόλλων, ο κινηματογράφος Παλλάς αλλά και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα σημεία θα σας κάνουν να νιώσετε πως ταξιδεύετε στο χρόνο.

Βγαίνοντας από την Ερμούπολη

Άποψη της Άνω Σύρου
Άποψη της Άνω Σύρου

Αφήνοντας πίσω το κέντρο της Ερμούπολης, στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη μουσική ιστορία του νησιού με μία επίσκεψη στο μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη. Εκεί στην Άνω Σύρο δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να επισκεφθεί και την καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού, αλλά και τις ταβέρνες του Σαν Μιχάλη, όπου η πανοραμική θέα συναντά τις υπέροχες τοπικές γεύσεις.

Η ομορφιά όμως της Σύρου δεν εξαντλείται στην Ερμούπολη. Το νησί διαθέτει εξαιρετικές παραλίες για όλες τις διαθέσεις. Ξεκινάμε με τον μεγαλοπρεπή Γαλησσά, όπου η κοσμοπολίτικη αίσθηση της δεκαετίας του ’70 είναι αυτή που κυριαρχεί. Ενώ παράλληλα, μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας και στις Αγκαθωπές, στο Αχλάδι, στο Δελφίνι, αλλά και στα Αστέρια που βρίσκονται δίπλα στην Ερμούπολη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Σύρο εδώ!

Σύρος
Σύρος

Ένα νησί που μαγεύει με τους συνδυασμούς του. Μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα, η Σύρος έχει τόσα πολλά να σου δείξει, και άλλα τόσα να σου πει. Άλλωστε, η μαγεία της Σύρου γίνεται εύκολα αντιληπτή από τη στιγμή που το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της Ερμούπολης. Πριν καν το πόδι του επισκέπτη πατήσει το έδαφός της.

Σύρος: Τα κυριότερα αξιοθέατα

Η μυθική πρωτεύουσα των Κυκλάδων, και όχι άδικα, σε καλωσορίζει και σε κρατάει στα στενά της, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα. Ποιος άλλωστε δεν έχει θαυμάσει την αρχοντική ομορφιά της Ερμούπολης. Ποιος δεν έχει γοητευτεί περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της εφοπλιστικής συνοικίας «Βαπόρια», στην Άνω Σύρο και στην καταπληκτική Ντελαγκράτσια;

Ο κάθε περίπατος στην Ερμούπολη θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης. Το δημαρχείο της πόλης, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά θεάματα του νησιού, η πλατεία Μιαούλη αλλά και η πιο βιομηχανική περιοχή του νησιού στο Ναυπηγείο του Νεωρίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι η Ερμούπολη αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στις αρχές του 19ου αιώνα το οποίο, με το πέρας των ετών, μετατράπηκε σε μια αστικοποιημένη βιομηχανική πόλη στις αρχές του 20ου. Το Βιομηχανικό Μουσείο της πόλης έχει τις απαντήσεις για όλες τις πτυχές της ιστορίας της Ερμούπολης και για αυτό θα ήταν καλό να το επισκεφθεί όποιος περιπλανηθεί στη Σύρο. (Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, Γεωργίου Παπανδρέου 11, Ερμούπολη. Τηλ. 22810-84.762).

Άνω Σύρος
Άνω Σύρος

Αφήνοντας πίσω το κέντρο, στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου μπορεί κανείς να ταξιδέψει στη μουσική κουλτούρα του νησιού με το να επισκεφθεί το μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη, την καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού, αλλά και τις ταβέρνες του Σαν Μιχάλη.

Σύρος: Παραλίες

Για τα μπάνια σας, προτείνεται η οργανωμένη παραλία της Ποσειδωνίας, η παραλία Αζολίμνου η οποία βρίσκεται στα νότια της Ερμούπολης. Ακόμη και ο Μέγας Γιαλός, η παραλία της Βάρης και φυσικά τις Αγαθοπές. Για όσους θέλουν να μην απομακρυνθούν από την Ερμούπολη, υπάρχει και η αμμουδιά του Γαλησσά στην οποία προσφέρονται και θαλάσσια σπορ.

Γραφικό σοκάκι στη Σύρο
Γραφικό σοκάκι στη Σύρο

Χαρακτηριστικό της Σύρου είναι πως πρόκειται για ένα νησί που μπορείς να το χαρείς χειμώνα-καλοκαίρι. Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι φιλόξενοι και η καρδιά της Ερμούπολης χτυπά όλο το χρόνο. Παράλληλα, το Πάσχα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επίσκεψη, ενώ όπως και όλα τα νησιά των κυκλάδων, το καλοκαίρι στη Σύρο είναι μαγικό καθώς ο συνδυασμός της κουλτούρας, της ιστορίας και των καταγάλανων νερών, είναι σίγουρο πως μπορεί να μαγέψει τον κάθε επισκέπτη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Σύρο εδώ!


Σύρος
η κλασική, η μεγάλη κυρία των Κυκλάδων. Το νησί με τα πολλά πρόσωπα αλλά και τη σπάνια, ιδιαίτερη ομορφιά. Εκεί που ο πολιτισμός, η γραφικότητα και η μουσική συναντούν το γαλάζιο του Αιγαίου. Η πρωτεύουσα της, η Ερμούπολη, γεμάτη ιστορίες και μελωδίες, κτίρια νεοκλασικά που συναντούν τους καλοκαιρινούς ρυθμούς. Ας αφεθούμε λοιπόν στην κλασική ομορφιά της Σύρου, μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Η κλασική ομορφιά της Σύρου

Το ενδιαφέρον και η ομορφιά ξεκινούν πριν καν το πλοίο αγγίξει το λιμάνι. Η πρώτη εικόνα της Ερμούπολης, όσο την προσεγγίζει κανείς από τη θάλασσα, δημιουργεί ένα περίεργα όμορφο συναίσθημα. Φανερώνει σιγά σιγά την ιστορία, την κληρονομιά, και την γοητείας αυτής της πόλης, της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Όταν δε, ο επισκέπτης την περπατήσει, θα ανακαλύπτει σε κάθε του βήμα τη μαγεία της. Τα νεοκλασικά σπίτια της, οι μεγαλοπρεπείς ναοί της, το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που καλείται να δει κανείς.

Αφήνοντας πίσω το κέντρο της Ερμούπολης, στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη μουσική ιστορία του νησιού με μία επίσκεψη στο μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη. Εκεί στην Άνω Σύρο δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να επισκεφθεί και την καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού, αλλά και τις ταβέρνες του Σαν Μιχάλη, όπου η πανοραμική θέα συναντά τις υπέροχες τοπικές γεύσεις.

Η ομορφιά όμως της Σύρου δεν εξαντλείται στην Ερμούπολη. Το νησί διαθέτει εξαιρετικές παραλίες για όλα τα γούστα. Ξεκινάμε με τον μεγαλοπρεπή Γαλησσά, όπου η κοσμοπολίτικη αίσθηση της δεκαετίας του ’70 είναι αυτή που κυριαρχεί.Ενώ παράλληλα, μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας και στις Αγκαθωπές, στο Αχλάδι, στο Δελφίνι, αλλά και στα Αστέρια που βρίσκονται δίπλα στην Ερμούπολη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Σύρο εδώ! Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων σας περιμένει!

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχει την τιμητική της. Η Σύρος, ένα νησί με πολύ μεγάλη ιστορία και πολλές ομορφιές, έχει ανοίξει και φέτος τις πόρτες της για να υποδεχθεί τους θαυμαστές της. Κάθε στενό, κάθε δρόμος και αμμουδιά της Σύρου έχει δεκάδες ιστορίες να σου διηγηθεί. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν το νησί του Μάρκου Βαμβακάρη, του κοσμοπολίτικου Γαλησσά και της παραδοσιακής Ερμούπολης. Για το φετινό καλοκαίρι, βρείτε τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων στη Σύρο, μέσα από το Ekdromi.gr!

Προσφορές Ξενοδοχείων στη Σύρο

4* Benois Hotel

Το 4* Benois Hotel - προσφορές ξενοδοχείων στη Σύρο
Το 4* Benois Hotel

Το Hotel Benois βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού της Σύρου, στο διάσημο παραθαλάσσιο θέρετρο του Γαλησσά. Η όμορφη παραλία του χωριού απέχει μόνο 50 μέτρα, ενώ και στο ξενοδοχείο μπορείτε να βρείτε πισίνα για ενήλικες και παιδιά. Τα δωμάτια και τα μπάνια είναι πρόσφατα ανακαινισμέν και είναι εμπνευσμένα από τα στοιχεία της φύσης όπως πέτρα, ξύλο και άμμο.

4* Lila Guesthouse Ermoupoli

Lila Guesthouse Ermoupoli
Το Lila Guesthouse Ermoupoli

Η διακριτική κομψότητα, η απέριττη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, το χρώμα, τα έπιπλα με στυλ, τα ευρύχωρα ψηλοτάβανα δωμάτια, το σαλόνι διακοσμημένο με γούστο είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τον Ξενώνα Λίλα. Ο ξενώνας διαθέτει 3 δωμάτια τα οποία έχουν ξεχωριστή είσοδο, και 3 σουίτες. Τα δωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα τρία άτομα. Ξεχωρίζουν οι σουίτες περίπου 50τ.μ.η κάθε μία με ένα ή δύο ξεχωριστά υπνοδωμάτια χωρητικότητας 4-6 ατόμων. Όλα τα δωμάτια κι οι σουίτες έχουν δικό τους μπάνιο με άνετο χώρο ντους. Επίσης διαθέτουν air-condition, καφετιέρα, πιστολάκι, χρηματοκιβώτιο και μικρό ψυγείο.

Alexandra Hotel

Alexandra Hotel
Το Alexandra Hotel

Το Hotel Alexandra απέχει 20μ. από την παραλία Μέγας Γιαλός στη Σύρο. Διαθέτει κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi και μπαλκόνι και προσφέρει εστιατόριο και σνακ μπαρ. Σε απόσταση 20μ. από το ξενοδοχείο υπάρχει στάση λεωφορείου. Σε 3 λεπτά με τα πόδια θα βρείτε καταστήματα και εστιατόρια. Η Ερμούπολη βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων.

Βρείτε όλες τις μεγάλες προσφορές ξενοδοχείων στη Σύρο εδώ!

Πρόκειται για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Νησί με πολύ μεγάλη ιστορία αλλά και μοναδικές ομορφιές. Κάθε στενό, κάθε δρόμος και αμμουδιά της Σύρου έχει δεκάδες ιστορίες να σου διηγηθεί. Πάμε λοιπόν να περιπλανηθούμε μαζί στο νησί του Μάρκου Βαμβακάρη, του πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικου Γαλησσά και της γραφικότατης Ερμούπολης.

Σύρος – αξιοθέατα

Η Ερμούπολη, η πρωτεύουσα του νησιού, είναι μια πόλη που ζει όλο το χρόνο. Από τη στιγμή που την αντικρίζεις, όσο το πλοίο την πλησιάζει, τόσο θέλεις να την περπατήσεις, να την ζήσεις. Κάθε στενό της Ερμούπολης έχει και κάτι διαφορετικό να σου φανερώσει. Είτε τα νεοκλασικά παραδοσιακά της κτίρια, οι μεγαλοπρεπείς της Ναοί. Μέχρι να φτάσεις στο ιστορικό Δημαρχείο της στην μεγάλη κεντρική της πλατεία. Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου σε ένα από τα μαγαζιά που βρίσκονται στο λιμάνι, ή να δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις στα ενδότερα της πόλης σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι από τα πολλά που υπάρχουν. Μην ξεχάσεις φυσικά να δοκιμάσεις και το γνωστό λουκούμι Σύρου, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Στο δρόμο σου, κτίρια όπως το θέατρο Απόλλων. ο κινηματογράφος Παλλάς αλλά και πολλά ακόμα θα σε κάνουν να νιώσεις πως το ταξίδι σου είναι, ουσιαστικά, στο χρόνο. Φτάνοντας στην Άνω Σύρο, εκτός από την πανοραμική θέα της Ερμούπολης, θα βρείτε και την προτομή του Μάρκου Βαμβακάρη, ο οποίο έζησε εκεί.

Σύρος – Παραλίες

Στην παραλία του Γαλησσά θα νιώσετε την αύρα και την κοσμοπολίτικη αίσθηση που υπήρχε τη δεκαετία του ’70 στην περιοχή. Είναι οργανωμένη και πολύ μεγάλη. Αν αντέχετε μπορείτε να νοικιάσετε ένα κανό και να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου που βρίσκεται κοντά. Πρόκειται για θέαμα σπάνιας ομορφιάς καθώς το εκκλησάκι είναι κυριολεκτικά χτισμένο μέσα σε μια σπηλιά (μπορείτε πάντως να το προσεγγίσετε και από την ξηρά, αν αντέχετε την ανάβαση). Παράλληλα, μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας και στις Αγκαθωπές, στο Αχλάδι, στο Δελφίνι, αλλά και στα Αστέρια που βρίσκονται δίπλα στην Ερμούπολη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Σύρο εδώ!

About Ekdromi.gr