Τα πιο όμορφα χωριά της Αρκαδίας

48 ώρες στην Ορεινή Αρκαδία

Ένα από τα πιο γοητευτικά ορεινά μέρη της Πελοποννήσου, στην αγκαλιά του όρους Μαίναλο, μια συστάδα από σπάνιας φυσικής ομορφιάς χωριά, συνθέτουν την περιοχή της Ορεινής Αρκαδίας. Ένα μέρος που κυριολεκτικά μαγεύει τόσο με τη φυσική ομορφιά, όσο και την παραδοσιακή του γραφικότητα. Στην Ορεινή Αρκαδία θα απολαύσετε τις υπαίθριες δραστηριότητες σε συνδυασμό με τη χαλάρωση σε κάποιον από τους ζεστούς πετρόκτιστους ξενώνες της. Θα εξερευνήσετε υπέροχα χωριά και να νιώσετε τη φιλοξενία των κατοίκων, ενώ παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε υπέροχες τοπικές σπεσιαλιτέ. 48 ώρες στην Ορεινή Αρκαδία σίγουρα δεν φτάνουν, αρκούν όμως για να σας δώσουν μια έντονη γεύση της ταξιδιωτικής εμπειρίας της!

48 ώρες στην Ορεινή Αρκαδία

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να γνωρίσουμε τα χωριά που συνθέτουν την Ορεινή Αρκαδία. Για τους περισσότερους η βασίλισσα όλων είναι η Στεμνίτσα. Χωριό ευρύτερα γνωστό, εκτός από την ομορφιά του, και για τα διάσημα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας. Στη Στεμνίτσα θα περπατήσετε σε γραφικά σοκάκια, με τα πυργόσπιτα σας καλούν για εξερεύνηση και σας οδηγούν σε μοναδικά κτίσματα όπως το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και τη Μάνα του Νερού η οποία προμηθεύει με νερό όλο το χωριό.

Στην Βυτίνα, τα πέτρινα αρχοντικά µε το περίφηµο µαύρο µάρµαρο της περιοχής μαρτυρούν την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του χωριού. Στο κέντρο του, η κεντρική πλατεία συγκεντρώνει γύρω της παραδοσιακά ταβερνάκια, cafés και τουριστικά µαγαζάκια µε τοπικά προϊόντα.

Το χωριό Λαγκάδια θα σας κερδίσει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτισμάτων του. Αξίζει να περπατήσετε στα σοκάκια του και να ανακαλύψετε το αρχοντικό μιας γνωστής οικογένειας του χωριού, των Δεληγιανναίων. Οι ταβέρνες με την γραφική ομορφιά τους και τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις τους και οι πετρόκτιστες καφετέριες ολοκληρώνουν την εμπειρία σας.

Τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας


Η Καστάνιτσα συναγωνίζεται επάξια με την όμορφη αρχιτεκτονική της τα υπόλοιπα χωριά. Εδώ, αξίζει να επισκεφθείτε το Φαράγγι της Μαζιάς και το μοναστήρι της Κοντολίνας. Αν σας αρέσει το ποδήλατο βουνού μην παραλείψετε να πάτε στο καστανοδάσος.
Στην πανέμορφη Δημητσάνα δείτε το δημοφιλές Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και στα Άνω Δολιανά απολαύστε τη θέα στον κάμπο της Τρίπολης.

Δοκιμάστε μια βόλτα στην γραφική Αλωνίσταινα, ένα χωριό κυριολεκτικά χωρισμένο στα δύο από το ποτάμι της. Ανακαλύψτε το Βαλτεσινίκο, με τα μεγάλα έλατα και τις πηγές του που αναβλύζουν κρύο νερό. Περάστε από την Καστανίτσα, ένα χωριό που έχει ανακυριχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο και Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους από την UNESCO. Στο Λιμποβίτσι, ψάξτε για το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Τέλος, διασχείστε την Κάψια, την Πιάνα, τη Βλαχοράφτη. ‘Ολα τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας έχουν τη δικιά τους ιστορία και τον δικό τους τρόπο να κλέψουν τις εντυπώσεις σας!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ορεινή Αρκαδία εδώ!

Ένας τόπος μαγικός, όπου η φυσική ομορφιά βρίσκεται στα καλύτερά της. Ένας κατάφυτος παράδεισος, όπου η τουριστική βιομηχανία δεν τον έχει αγγίξει. Μια σειρά από πανέμορφα χωριά μέσα στις καταπράσινες πλαγιές του Μαίναλου. Εκεί όπου η φύση συναντά την παράδοση και μαζί δημιουργούν ένα σπάνιο και ταυτόχρονα υπέροχο συνδυασμό. Τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας σας περιμένουν για να σας χαρίσουν μοναδικές συγκινήσεις και να παίξουν με τις αισθήσεις σας. Άλλα πιο γνωστά και προβεβλημένα, άλλα πιο ανεξερεύνητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια βόλτα στην Ορεινή Αρκαδία και τα χωριά της μπορεί να χωρέσει όλα όσα ο κάθε ταξιδιώτης θέλει να ζήσει στις διακοπές του.

Από τα πιο διάσημα, η Στεμνίτσα, με τα πέτρινα αρχοντικά της σπίτια. Ή η Βυτίνα, η οποία προσφέρει και πιο έντονη νυχτερινή ζωή. Η Δημητσάνα με τα λιθόκτιστα καλντερίμια της αλλά και η Καρύταινα. Και τα τέσσερα αυτά χωριά αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο και όχι άδικα. Άλλωστε, οι επιλογές στην Ορεινή Αρκαδία είναι τόσες πολλές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του κάθε ταξιδιώτη που επιθυμεί να ανακαλύψει νέες εμπειρίες.

Για όσους θέλουν όμως να ανακαλύψουν και άλλα, λιγότερο δημοφιλή μέρη και να εξερευνήσουν οικισμούς που δεν είναι γνωστοί στον πολύ κόσμο, η Ορεινή Αρκαδία διαθέτει και μια σειρά από πανέμορφα, “κρυμμένα” χωριά που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Όπως η γραφική Αλωνίσταινα με το ποτάμι της που τη χωρίζει στα δύο. Πρόκειται για ένα χωριό που θα σας τραβήξει την προσοχή. Το Βαλτεσινίκο, με τα έλατα και τις πηγές του, η  Καστανίτσα, που έχει ανακυριχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο και Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους από την UNESCO. Η Κάψια, η Πιάνα, η Βλαχοράφτη, όλα τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας έχουν τη δικιά τους ιστορία και τον δικό τους τρόπο να κλέψουν τις εντυπώσεις σας!

Σε ένα τοπίο πραγματικά αλπικής ομορφιάς, στο χωριό Καρδαράς που βρίσκεται δίπλα στο χιονοδρομικό Οστρακίνα του Μαινάλου και μιάμιση ώρα από την Αθήνα, θα συναντήσετε το υπέροχο Nefeles Luxury Residence & Lounge. Ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο με 15 σουίτες, ιδανικό για την περιήγησή σας στα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας!

Οι ομορφιές της Αρκαδίας είναι λίγο-πολύ γνωστές σε όλους. Ένας μοναδικός συνδυασμός παράδοσης και φύσης. Με παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, γραφικά δρομάκια και πράσινο φόντο. Τα χωριά που απαρτίζουν την ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Αρκαδίας κρατούν καλά φυλαγμένα τα όμορφα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Διατηρούν ταυτόχρονα την δική τους προσωπικότητα και γοητεία. Με βάση αυτά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως οποιαδήποτε επίσκεψη σε κάποιο από αυτά αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για απόδραση. Ας δούμε λοιπόν τα πιο όμορφα χωριά της Αρκαδίας.

Δημητσάνα

Dimitsana

Είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά, όχι μόνο της Αρκαδίας αλλά ολόκληρης της Πελοποννήσου. Σκαρφαλωμένη στα 960 μέτρα, πάνω από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου η Δημητσάνα έχει να καυχιέται τόσο για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την φύση που την περιβάλλει, όσο και για την ιστορία της. Για τους φυσιολάτρες, ένας απλός περίπατος ή ακόμα και χειμερινά σπορ στο ελατόδασος του Μαίναλου θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Για όσους όμως αναζητούν κάτι πιο χαλαρό, τα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού και οι γραφικοί του οικισμοί μπορούν άνετα να γεμίσουν τα μάτια και τις φωτογραφικές μηχανές με μοναδικής ομορφιάς εικόνες.

Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Δημητσάνα βρίσκονται εδώ!

 Στεμνίτσα

στεμνίτσα

Γνωστή, πέραν των άλλων, για τα εργαστήρια αργροχρυσοχοΐας που λειτουργούν μέχρι σήμερα, η Στεμνίτσα προσφέρεται και για όμορφες βόλτες. Πυργόσπιτα, όμορφες συνοικίες, στενά σοκάκια και περιπλάνηση στη φύση συνθέτουν το παζλ του υπέροχου αυτού χωριού. Οι παραδοσιακοί του ξενώνες είναι ικανοί να δημιουργήσουν ευχάριστο πονοκέφαλο στον επισκέπτη μέχρι να επιλέξει τον πιο όμορφο για τη διανυκτέρευσή του. Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Στεμνίτσα βρίσκονται εδώ!

Άνω Δολιανά

IMG_7492-1024x683

Η αμφιθεατρική θέση που έχουν τα Άνω Δολιανά, τους επιτρέπουν να προσφέρουν μοναδική θέα προς τον κάμπο της Τρίπολης, το Μαίναλο αλλά και τον Χέλμο. Πρόκειται για ένα χωριό απόλυτα παραδοσιακό, το οποίο έχει να προσφέρει στον επισκέπτη υπέροχες εμπειρίες σε πεζοπορίες στη φύση, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, οινοποιεία αλλά και προμήθεια σε φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Άνω Δολιανά εδώ!

Long Weekend στην Ορεινή Αρκαδία από το Ekdromi.gr 



Για εσάς που λατρεύετε τις αποδράσεις, ετοιμαστείτε να ζήσετε ένα εκπληκτικό long weekend στην ορεινή Αρκαδία. Ο προορισμός που σας φέρνει κοντά στη φύση, συνδυάζοντας την ένταση των υπαίθριων δραστηριοτήτων με την χαλάρωση των ζεστών πετρόχτιστων ξενώνων. Βρίσκεται στην καρδιά της πελοποννήσου και κάνει την μετάβαση σας εύκολη και γρήγορη. Έτσι σας αφήνει περισσότερο χρόνο να χαρείτε τις ομορφιές της ορεινής Αρκαδίας. Το Ekdromi.gr ετοίμασε για εσάς μοναδικές προσφορές, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, εξασφαλίζοντας ένα χλιδάτο και ζεστό τριήμερο.


Τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας αποτελούν διάσπαρτα στολίδια, δίνοντας τον δικό του τόνο ομορφιάς το καθένα, στην περιοχή.


Η βασίλισσα όλων είναι αναμφισβήτητα η Στεμνίτσα. Εκεί, θα βρείτε τα διάσημα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας όπου μπορείτε να διαλέξετε όμορφα χειροποίητα δώρα για εσάς ή τους αγαπημένους σας. Τα γραφικά σοκάκια, με τα πυργόσπιτα, σας καλούν για εξερεύνηση και σας οδηγούν σε μοναδικά κτίσματα όπως το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και τη Μάνα του Νερού η οποία προμηθεύει με νερό όλο το χωριό.


Το χωριό Λαγκάδια θα σας μαγέψει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των δρόμων και των κτισμάτων του. Αξίζει να περπατήσετε στα σοκάκια του και να ανακαλύψετε το αρχοντικό μιας γνωστής οικογένειας στο χωριό, των Δεληγιανναίων. Οι ταβέρνες με την γραφική ομορφιά τους και τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις τους και οι πετρόχτιστες καφετέριες ολοκληρώνουν την εμπειρία σας. 


Η Καστάνιτσα συναγωνίζεται επάξια με την όμορφη αρχιτεκτονική της τα προηγούμενα χωριά. Εδώ, μπορείτε να επισκεφθείτε το Φαράγγι της Μαζιάς και το μοναστήρι της Κοντολίνας. Αν σας αρέσει το ποδήλατο βουνού μην παραλείψετε να πάτε  στο καστανοδάσος το οποίο θα σας προσφέρει μια αξέχαστη ποδηλατάδα.


Φυσικά και τα υπόλοιπα χωριά έχουν μοναδικές ομορφιές και μοναδικά αξιοθέατα όπως η Δημητσάνα με το γνωστό Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, τα Άνω Δολιανά που παρέχουν θέα στον κάμπο της Τρίπολης και ο Πραστός που κάποτε αποτελούσε την αρχοντική πρωτεύουσα της περιοχής. 


Για να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας διαλέξτε από την πληθώρα δραστηριοτήτων όπως βόλτες με buggies, πεζοπορίες στα ελατοδάση, rafting στον ποταμό Λούσιο, ιππασία και φυσικά ski και snowboard στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Δείτε αναλυτικά τις προσφορές του Ekdromi.gr για την ορεινή Αρκαδία εδώ!

Γιορτές στην Ορεινή Αρκαδία

Σε ένα τοπίο ανάμεσα από υψηλές βουνοκορφές και επιβλητικά έλατα ξεπροβάλλουν τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας. Πανέμορφα χωριά με πλούσια και μακρόχρονη ιστορία, αξιοθέατα και απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα και Βυτίνα είναι κάποια από αυτά. Φορούν τα γιορτινά τους, γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά και σας προσκαλούν να περάσετε μοναδικές γιορτές στην Ορεινή Αρκαδία. Εάν ονειρεύεστε βόλτες σε στολισμένα πετρόχριστα καλντερίμια, γιορτινές μελωδίες διπλά στο τζάκι, δραστηριότητες στη φύση και χαλάρωση σε ζεστούς  και άνετους ξενώνες τότε σίγουρα η εμπειρία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη.

Δημητσάνα

Η Δημητσάνα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας. Είναι διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και για αυτό θα γεμίσετε με εικόνες από πέτρινα σπίτια, σοκάκια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ανεβείτε μέχρι το κάστρο για να απολαύστε την συναρπαστική θέα, κατεβαίνοντας περάστε μια βόλτα από την Βιβλιοθήκη της Σχολής της Δημητσάνας και φυσικά αξίζει να επισκεφτείτε και το Μουσείο Υδροκίνησης. Η Δημητσάνα αποτελεί ιδανικό γιορτινό προορισμό είτε για ζευγάρια είτε για οικογενειακές διακοπές αλλά και εναλλακτικές εξορμήσεις.

Βυτίνα

Από τους πιο δημοφιλή και τουριστικά χωριά της Ορεινής Αρκαδίας είναι η πανέμορφη Βυτίνα. Αποτελεί αγαπημένο γιορτινό προορισμό αφού με τις ομορφιές και την ζωντάνια της μαγεύει τους επισκέπτες. Απολαύστε τις βόλτες σας στα γραφικά στενά, τα όμορφα μαγαζιά και καφέ γύρω από την στολισμένη πλατεία. Περπατήστε σε ένα από τα πιο γνωστά σημεία του χωριού, τον Δρόμο της Αγάπης, που προσφέρεται για ρομαντικό περίπατο και φωτογραφίες. Επίσης αποτελεί βάση για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ λόγω της εύκολης πρόσβασης στο χιονοδρομικό του Μαινάλου.

Γιορτές στην Ορεινή Αρκαδία. Προσφορές ξενοδοχείων

Η Τεύθις – Δημητσάνα

 Η Τεύθις
Γιορτές στην Ορεινή Αρκαδία
Η Τεύθις

Σε ένα παραμυθένιο τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, ανάμεσα στις πλαγιές του Μαινάλου και τον Λούσιο ποταμό, βρίσκεται το ξενοδοχείο Τεύθις. Η πανοραμική θέα σε συνδυασμό με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και θα σας κάνουν να νιώσετε την ζεστή και μαγική ατμόσφαιρα των γιορτών.

5* Mylaon Boutique Hotel & Spa – Βυτίνα

Mylaon Boutique Hotel & Spa
Το Mylaon Boutique Hotel & Spa

Ζήστε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης και ξεκούρασης σε ένα φιλόξενο και πολυτελές περιβάλλον. Το Mylaon Boutique Hotel & Spa είναι ένα ορεινό θέρετρο 5 αστέρων όπου ο συνδυασμός της αυθεντικής παράδοσης και της ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς με τις κομψές και άνετες σουίτες σας προσφέρουν την διαμονή που ονειρεύεστε για τις γιορτινές σας διακοπές.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ορεινή Αρκαδία εδώ.

Το Ελληνικό Αρκαδίας

Ανάμεσα στη γραφική Στεμνίτσα και την Καρύταινα, σε υψόμετρο 720 μέτρων στις πλαγιές του όρους Μαίναλου, βρίσκεται το Ελληνικό Αρκαδίας. Χτισμένο επάνω σε τρεις λοφίσκους (για αυτό και συχνά αναφέρεται ως «Τρίλοφο»). Πρόκειται αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά, παραδοσιακά χωριά της Πελοποννήσου. Η απόστασή του από την Αθήνα είναι 210 χιλιόμετρα πράγμα που το καθιστά ιδανικό για μικρές εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου.

Το Ελληνικό ανήκει στο Δήμο Γορτυνίας στην Αρκαδία. Σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τους διακόσιους. Μέχρι το 1927 το χωριό ήταν γνωστό με το όνομα «Μουλάτσι». Εκείνη την εποχή η ζωή και η καθημερινότητα στο Ελληνικό ήταν τελείως διαφορετική. Ο πληθυσμός ήταν πολύ περισσότερος καθώς οι κάτοικοι ήταν κοντά στους 800 οι οποίοι με το πέρασμα των χρόνων άρχισαν να εγκαταλείπουν το χωριό με προορισμό τις Ελληνικές μεγαλουπόλεις.

Στο Ελληνικό δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ από τις παραδοσιακές ταβέρνες που βρίσκονται εκεί. Για όσους επιθυμούν να πιουν ένα χαλαρό ποτό ή τον καφέ τους, υπάρχουν και τα παραδοσιακά καφενεία στην περιοχή, με φιλόξενους ανθρώπους που θα σας ζεστάνουν με τους υπέροχους μεζέδες μαζί με ούζο ή τσίπουρο.

Αυτό που θα σας κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στο Ελληνικό είναι τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και η υπέροχη κεντρική πλατεία του. Δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε το εκκλησιαστικό μουσείο το οποίο διαθέτει όμορφα παλαιά εκθέματα εκκλησιαστικού περιεχομένου, καθώς και το και το κτίριο που κάποτε στέγαζε τη Μαυράκειο σχολή.

Σίγουρα δεν αποτελεί ένα από τα πιο προβεβλημένα χωριά της Πελοποννήσου, ο μοναδικός του χαρακτήρας όμως καθώς και η γραφική παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, είναι ικανά να μαγέψουν τον επισκέπτη και να τον κάνουν να ταξιδέψει με την ψυχή και το μυαλό του σε άλλες εποχές, πιο όμορφες και πιο αγνές. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια βόλτα από το Ελληνικό Γορτυνίας μπορεί να γεμίσει τη σκέψη του ταξιδιώτη με μοναδικές εικόνες και αναμνήσεις.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Ελληνικό Αρκαδίας εδώ!

Ορεινή Αρκαδία


Στο κέντρο σχεδόν της Πελοποννήσου, στην αγκαλιά του Μαίναλου, βρίσκουμε μία συστάδα από πανέμορφα χωριά, τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας. Μία περιοχή γεμάτη καταπράσινες πλαγιές και πυκνά ελατοδάση, ιδανική για όσους ψάχνουν μια απόδραση στη φύση. Η Ορεινή Αρκαδία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μίνι εξορμήσεις. Στους πρόποδες του Μαίναλου, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε ένα ή περισσότερα από τα γραφικά χωριά που βρίσκονται εκεί. Κάποια από αυτά είναι πιο γνωστά και προβεβλημένα, κάποια άλλα πιο ανεξερεύνητα, χωρίς έντονη τουριστική ανάπτυξη, όλα όμως μαζί, προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον για κάθε γούστο. Η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, η Βυτίνα, η Καρύταινα, το Λιμποβίτσι και πολλά άλλα μέρη, σας υπόσχονται μια απόδραση που θα μείνει κυριολεκτικά αξέχαστη. Το Ekdromi.gr και εδώ, θα σας προσφέρει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την εξόρμησή σας αυτή.

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν κάποιο από τα τρία πιο γνωστά και δημοφιλή χωριά της περιοχής. Την πανέμορφη Δημητσάνα με τις πολλές προτάσεις, τη γραφική Βυτίνα και την Στεμνίτσα με τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μία πραγματικά υπέροχη εμπειρία όμως είναι να επισκεφθεί κανείς, έστω για μια βόλτα, και από τα υπόλοιπα χωριά. Οι αποστάσεις μεταξύ τους δεν είναι μεγάλες. Στις, γεμάτες έλατα, πλαγιές του Μαινάλου, φωλιάζουν πολλά άλλα μικρά χωριουδάκια που το καθένα έχει μία δικιά του ιστορία να διηγηθεί. Όπως για παράδειγμα το Λιμποβίτσι, ένας μικρός οικισμός στον οποίο μπορεί κανείς να βρει το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Δοκιμάστε μια βόλτα στην γραφική Αλωνίσταινα, ένα χωριό κυριολεκτικά χωρισμένο στα δύο, από το ποτάμι της. Γνωρίστε το Βαλτεσινίκο, με τα μεγάλα έλατα και τις πηγές του που αναβλύζουν κρύο νερό. Περάστε από την  Καστανίτσα, σημείο που έχει ανακυριχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο και Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους από την UNESCO. Τέλος, διασχείστε την Κάψια, την Πιάνα, τη Βλαχοράφτη. ‘Ολα τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας έχουν το δικό τους μυστικό αλλά και τρόπο να κλέψουν τις εντυπώσεις σας!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ορεινή Αρκαδία εδώ!

Σαββατοκύριακο στην Ορεινή Αρκαδία


Μία συστάδα από πανέμορφα χωριά, στην αγκαλιά του Μαίναλου. Ένας πραγματικός παράδεισος για τους φυσιολάτρεις, σκεπασμένος με πυκνά ελατοδάση και καταπράσινες πλαγιές. Ένα μέρος όπου η φύση συναντά την παράδοση και μαζί δημιουργούν ένα σπάνιο και υπέροχο συνδυασμό. Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στην Ορεινή Αρκαδία, θα σας χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις και να παίξει με τις αισθήσεις σας. Τα χωριά της περιοχής, άλλα πιο γνωστά και προβεβλημένα, άλλα πιο ανεξερεύνητα, χωρίς έντονη τουριστική ανάπτυξη, προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον για κάθε γούστο. Η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, η Βυτίνα, η Καρύταινα, το Λιμποβίτσι και πολλά άλλα μέρη, σας υπόσχονται μια απόδραση που θα μείνει κυριολεκτικά αξέχαστη. Το Ekdromi.gr και εδώ, θα σας προσφέρει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την εξόρμησή σας αυτή.

Οι περισσότεροι προτιμούν τα τρία πιο γνωστά και δημοφιλή χωριά της περιοχής. Την πανέμορφη Δημητσάνα με τις πολλές επιλογές, τη γραφική Βυτίνα και την Στεμνίτσα με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Η πραγματικά σπουδαία εμπειρία όμως είναι να δοκιμάσει κανείς να περάσει από περισσότερα χωριά. Οι αποστάσεις μεταξύ τους άλλωστε δεν είναι μεγάλες. Στις, γεμάτες έλατα, πλαγιές του Μαινάλου, φωλιάζουν πολλά άλλα μικρά χωριουδάκια που το καθένα έχει τη δικιά του ιστορία. Όπως για παράδειγμα το Λιμποβίτσι, ένας μικρός οικισμός στον οποίο μπορεί κανείς να βρει το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Κάντε μια βόλτα στην γραφική Αλωνίσταινα, ένα χωριό κυριολεκτικά χωρισμένο στα δύο, από το ποτάμι της. Γνωρίστε το Βαλτεσινίκο, με τα μεγάλα έλατα και τις πηγές του που αναβλύζουν κρύο νερό. Περάστε από την  Καστανίτσα, σημείο που έχει ανακυριχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο και Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους από την UNESCO. Τέλος, διασχείστε την Κάψια, την Πιάνα, τη Βλαχοράφτη. ‘Ολα τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας έχουν τη δικιά τους ιστορία και τον δικό τους τρόπο να κλέψουν τις εντυπώσεις σας!

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας εδώ!

About Ekdromi.gr