μάιος στα κύθηρα

Μάιος στα Κύθηρα

Χαλάρωση, φύση αλλά και ιστορία. Αυτά είναι τα βασικά, τα κύρια, συστατικά των Κυθήρων, αν θελήσει κανείς να “κλείσει” αυτό το νησί σε τρεις μόνο λέξεις. Στα Κύθηρα θα θαυμάσει κανείς την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, αλλά και τα όμορφα χωριά και τους οικισμούς τους. Αν μάλιστα είστε από αυτούς που αρέσκονται στις νησιωτικές εξορμήσεις off season, χωρίς την πολυκοσμία του Ιουλίου και του Αυγούστου, ο Μάιος στα Κύθηρα είναι ιδανικός!

Μάιος στα Κύθηρα

Αρχικά, θα σας προξενήσει εντύπωση το διάσημο πλέον “ναυάγιο” που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το λιμάνι. Πρόκειται για το πλοίο Nordland το οποίο προσέκρουσε στη νησίδα Πρασονήσι στις 29 Αυγούστου του 2000. Προχωρώντας όμως και στα ενδότερα του νησιού, οι ομορφιές και οι εκπλήξεις θα σας συναρπάσουν. Η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιου, αλλά και το υπέροχο Καψάλι που βρίσκεται ακριβώς από κάτω της, θα σας μαγέψουν με τα σοκάκια και το ιδιαίτερο χρώμα τους. Στα βορειοανατολικά του νησιού βρίσκουμε την Αγία Πελαγία. Ένα από τα πιο γνωστά και μεγάλα χωριά των Κυθήρων. Στον Ποταμό, θα σας κερδίσει η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ενώ από τον Μυλοπόταμο θα οδηγηθείτε στον Καταρράκτη της Φόνισσας, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του νησιού. Αν θελήσετε να δοκιμάσετε τα νερά του, προσέξτε, να είστε έτοιμοι για μια πολύ “κρύα” εμπειρία.

Τα Κύθηρα όμως, διαθέτουν και πανέμορφες παραλίες! Το Καλάδι, είναι ίσως η πιο δημοφιλής παραλία των Κυθήρων. Παραλία μη οργανωμένη, η οποία χωρίζεται σε τρία μέρη, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα όμορφο τοπίο. Επίσης από τις πιο γνωστές και αγαπημένες παραλίες, ειδικά για τους νεότερους, είναι η Φυρή Άμμος, με βασικό της χαρακτηριστικό την κόκκινη άμμο. Η παραλία του Χαλκού, η ακτή της Παλαιόπολης, το Καψάλι και το γραφικό λιμανάκι του Αβλέμονα είναι επίσης από τις προτάσεις που αξίζει να δείτε.

Τα Κύθηρα όμως είναι γνωστά και για τις γευστικές εμπειρίες που προσφέρουν. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το μέλι, τα παξιμάδια, αλλά και τη φατουράδα, το ηδύποτο του νησιού!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Κύθηρα εδώ!

Καλωσήλθατε στα Κύθηρα. Το νησί με το τόσο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χρώμα, με τα πανέμορφα παραθαλάσσια χωριά και τους οικισμούς του, το νησί της Αφροδίτης. Ένα νησί που αξίζει να το εξερευνήσει κανείς από άκρη σε άκρη. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρει μικρούς και μεγάλους θησαυρούς κρυμμένους σε κάθε γωνιά του. Στη βόλτα σας σας περιμένουν καστροπολιτείες, σπήλαια και ένας υπέροχος καταρράκτης. Πηγαίνοντας προς τη θάλασσα, εκεί θα βρείτε γρατικότατους κόλπους και παραλίες για κάθε γούστο. Τα Κύθηρα άλλωστε είναι ιδανικά και για ήρεμες, οικογενειακές διακοπές, αλλά και για νεανικές εξορμήσεις.

Και μιας και είμαστε στο κέντρο του καλοκαιριού, ας γνωρίσουμε και τις παραλίες των Κυθήρων. Για το μπάνιο σας, οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και όλες μαγευτικές. Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού είναι το Καλάδι. Στα νοτιοδυτικά θα βρείτε ακόμα μια μαγική αμμουδιά, το Μελιδόνι ενώ το Διακόφτι θα σας θυμίσει έντονα εξωτικό νησί! Το Καψάλι, ο Χαλκός και η Φυρή Άμμος επίσης, αποτελούν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες των Κυθήρων. Μην χάσετε την ευκαιρία όμως να δείτε και τον περίφημο καταρράκτη της νεράιδας (ή της φόνισσας) και να αφήσετε τα νερά του να πέσουν με δύναμη πάνω σας!

Το Kythea Resort στα Κύθηρα

Το Kythea Resort στα Κύθηρα
Το Kythea Resort στα Κύθηρα

Το ekdromi.gr το μεγαλύτερο site με προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα έχει εξασφαλίσει μια μοναδική καλοκαιρινή προσφορά για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τα Κύθηρα φέτος το καλοκαίρι. Το Kythea Resort, αποτελεί το ιδανικό κατάλυμα για την καλοκαιρινή σας εξόρμηση στα Κύθηρα. Τοποθετημένο στο χωριό της Αγίας Πελαγίας και σε απόσταση μόλις 6 λεπτών από την παραλία, προσφέρει ένα συναρπαστικό πακέτο διαμονής. Με την εξωτερική του πισίνα (για όσους δεν θέλουν να κινηθούν προς την παραλία), το εστιατόριό του αλλά και τα δωμάτια με την κομψή διακόσμηση και τη μοναδική θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος, η παραμονή σας στο νησί των Κυθήρων, αποκτά άλλη διάσταση με τις ανέσεις και την πολυτέλεια του Kythea Resort.

About Ekdromi.gr