φθινόπωρο στη λίμνη πλαστήρα

Φθινόπωρο στη Λίμνη Πλαστήρα

Η δημοφιλής Λίμνη Πλαστήρα είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους top προορισμούς για τους επόμενους μήνες. Τα όμορφα νερά της που έχουν την ικανότητα να σε χαλαρώνουν, οι ατελείωτες βόλτες γύρω της αλλά και τα σπάνιας ομορφιάς τοπία που την περιβάλλουν, την έχουν κατατάξει, και όχι άδικα, σε έναν από τους πλέον όμορφους προορισμούς της Ελλάδας. Και η αλήθεια είναι πως το φθινόπωρο της πάει πολύ. Αναδεικνύει τα χρώματα της και “παίζει” με τα μάτια και τις αισθήσεις μας. Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία στον εαυτό μας για ένα ταξίδι το φθινόπωρο στη Λίμνη Πλαστήρα. Ας χαλαρώσουμε με τα μαγικά συστατικά της και ας περιπλανηθούμε γύρω της για να μάθουμε καλύτερα τα μυστικά της.

Φθινόπωρο στη Λίμνη Πλαστήρα

Καταρχάς το κύριο θέαμα στο ταξίδι μας αυτό είναι η ομορφιά της ίδιας της λίμνης. Στα νερά της καθρεφτίζονται όλα τα χρώματα του φθινοπώρου δημιουργώντας ένα τοπίο που μαγνητίζει το βλέμμα. Δεν πρέπει όμως να παραμείνετε στην πανοραμική θέα όσο όμορφη και αν είναι. Τη λίμνη θα πρέπει να την διασχείσετε. Άλλωστε, τα συνολικά 50 χιλιόμετρα της ακτογραμμής της προσφέρονται για βόλτες και περιπάτους. Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Σε κάποια σημεία με τα πόδια, σε άλλα με αυτοκίνητο (για να μπορείτε να προσεγγίσετε πιο εύκολα τα γύρω χωριά) είτε ακόμα, το πιο πρακτικό, με ποδήλατο. Θα είναι κρίμα να μην δώσετε μια ευκαιρία στα πανέμορφα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη. Το Νεοχώρι, το Κρυονέρι και πολλά άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, θα γεμίσουν τιε ημέρες σας με ζεστή φιλοξενία και ξεχωριστές γεύσεις, δίνοντας έναν επιπλέον τόνο όμορφων αισθήσεων στο ταξίδι σας. Για το τέλος, κρατήσαμε τις δραστηριότητες που γίνονται μέσα στην ίδια τη λίμνη. Ετοιμαστείτε αναλόγως και απολαύστε τις αθλητικές επιλογές που προσφέρονται στο νερό. Δοκιμάστε να γνωρίσετε τη Λίμνη Πλαστήρα από μέσα είτε με κανό καγιάκ είτε και με ποδήλατο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη. Βρείτε τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ! Φθινόπωρο και επίσημα πια και τα νησιά του καλοκαιριού δίνουν τη σκυτάλη στα “νησιά του χειμώνα”. Οι ηπειρωτικοί προορισμοί της Ελλάδας, έχουν να προσφέρουν την ίδια φυσική ομορφιά και παραδοσιακή γραφικότητα, όσο και τα νησία μας το καλοκαίρι. Ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι σίγουρα η αγαπημένη Λίμνη Πλαστήρα. Τα όμορφα, γαλήνια νερά της έχουν την ικανότητα να χαλαρώνουν τον επισκέπτη. Οι ατελείωτες βόλτες που μπορεί να κάνει κανείς γύρω της αλλά και τα σπάνιας ομορφιάς χωριά που την περιβάλλουν, την έχουν κατατάξει σε έναν από τους πιο όμορφους, φθινοπωρινούς και χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Ειδικά το φθινόπωρο, τα χρώματα της λίμνης αλλά και της φύσης που την περιβάλλει αναδεικνύνουν με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά του τοπίου. Η φθινοπωρινή Λίμνη Πλαστήρα μας περιμένει λοιπόν. Ας χαλαρώσουμε με τα μαγικά συστατικά της και ας περιπλανηθούμε γύρω της για να μάθουμε καλύτερα τα μυστικά της.

Φθινοπωρινή Λίμνη Πλαστήρα

Η ομορφιά του ταξιδιού αυτόυ, για αρχή, είναι η θέα της ίδιας της λίμνης. Στα ήρεμα νερά της καθρεφτίζονται όλα τα χρώματα του φθινοπώρου. Όσο εκθαμβωτική όμως είναι η όψη της λίμνης από ψηλά, άλλο τόσο ενδιαφέρουσα είναι από κοντά. Οπότε, τη λίμνη, είναι καλό να την πλησιάσετε, και να τη διασχείσετε. Τι καλύτερο από βόλτες (είτε με τα πόδια, είτε με αυτοκίνητο) στα 50 συνολικά χιλιόμετρα της ακτογραμμής της. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα χωριά που βρίσκονται γύρω από αυτήν. Πιο γνωστά από αυτά είναι το Νεοχώρι, και το Κρυονέρι. Όμως η λίμνη περιβάλλεται από πολλά, μικρότερα ή μεγαλύτερα, χωριά που θα γεμίσουν τιε ημέρες σας με ζεστή φιλοξενία και ξεχωριστές γεύσεις, δίνοντας έναν επιπλέον τόνο όμορφων αισθήσεων στο ταξίδι σας. Η Λίμνη Πλαστήρα όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο εσωτερικό της! Αν σας αρέσουν οι δραστηριοτητες στο νερό, .προετοιμαστείτε και απολαύστε τις αθλητικές επιλογές που σας προσφέρει. Δοκιμάστε να γνωρίσετε τη Λίμνη Πλαστήρα από μέσα είτε με κανό καγιάκ είτε και με ποδήλατο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη. Βρείτε τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ! Η υπέροχη Λίμνη Πλαστήρα είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους ομορφότερους προορισμούς για αυτή την εποχή. Τα νερά της έχουν τον τρόπο να ηρεμούν τον επισκέπτη, ενώ οι ατελείωτες βόλτες και τα σπάνιας ομορφιάς τοπία που την περιβάλλουν, την έχουν καθιερώσει ως έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ελλάδας. Ειδικά το φθινόπωρο, τα χρώματα της διεγείρουν τις αισθήσεις μας. Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία στον εαυτό μας για ένα ταξίδι το φθινόπωρο στη Λίμνη Πλαστήρα. Με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr, η εμπειρία θα είναι πραγματικά αξέχαστη!

Λίμνη Πλαστήρα – Προσφορές Ξενοδοχείων

4* Naiades Hotel

Το 4* Naiades Hotel στη Λίμνη Πλαστήρα
Το 4* Naiades Hotel στη Λίμνη Πλαστήρα
Στην ομορφότερη πλευρά της λίμνης και σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Καρδίτσας είναι χτισμένο το ξενοδοχείο Naiades. Αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για κάθε επισκέπτη καθώς δένει σε απόλυτη ισορροπία την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις. Όπως οι Ναϊάδες, οι νύμφες των λιμνών, των ποταμών και των πηγών μένουν ανέγγιχτες στο χρόνο, έτσι και το ξενοδοχείο Naiades- που δανείστηκε το όνομά τους – διατηρεί την απόλυτη έννοια της φιλοξενίας, αποπλανώντας τους επισκέπτες με την απερίγραπτη πολυτέλεια της γαλήνης και την μοναδική αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς.

Titagion Hotel

Το Titagion Hotel
Το Titagion Hotel
Το ξενοδοχείο Τιτάγιον είναι μια καινούρια ξενοδοχειακή μονάδα 4* χτισμένη στον οικισμό Άγ. Αθανάσιος του χωριού Λαμπερό. Το ξενοδοχείο έχει χτιστεί στις ανατολικές όχθες της Λίμνης Πλαστήρα σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε μια προνομιακή θέση που του χαρίζει πανοραμική θέα στη λίμνη. Το όνομα του ξενοδοχείου προέρχεται από την παλιά ονομασία του Λαμπερού: Μέγα Τετάγι στην αρχή και κατόπιν Τετάγι, Τετάι ή Τιτάγιον. Οι εγκαταστάσεις του έχουν δημιουργηθεί με τη φιλοσοφία της απόλυτης άνεσης και πολυτέλειας. Η διακόσμησή του εναρμονίζει το σύγχρονο ύφος με τα παραδοσιακά στοιχεία της πέτρας και του ξύλου. Το Τιτάγιον διαθέτει 22 δωμάτια από τα οποία τα 2 είναι σουίτες, τα 15 δίκλινα και τα 5 τρίκλινα, συμπεριλαμβανομένης μιας μεζονέτας με ξύλινο πατάρι και καθιστικό με τζάκι.

4* Nevros Hotel Resort & Spa

Το 4* Nevros Hotel Resort & Spa
Το 4* Nevros Hotel Resort & Spa
Το ξενοδοχείο  Nevros Ηotel Resort & Spa διαμορφώνει μαγευτικές και ταυτόχρονα ξεχωριστές εικόνες στον επισκέπτη, χτισμένο με ξύλο και πέτρα, διατηρώντας τις αρχές της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής. Το Nevros Hotel Resort & Spa δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία. Οι χώροι του φημίζονται για τη ζεστασιά και τη χαλάρωση. Προσφέρει 3 πολυτελείς σουίτες με δυνατότητα φιλοξενίας 4 ατόμων και 22 δίκλινα δωμάτια χτισμένα παραδοσιακά με δυνατότητα επέκτασης φιλοξενίας τριών ατόμων και εφοδιασμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Επίσης παρέχει δωμάτια ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με ειδικές ανάγκες, με άνετη πρόσβαση, ευρυχωρία, καλαίσθητη επίπλωση και διακόσμηση. Βρείτε όλες τις προσφορές για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ!

Λίμνη Πλαστήρα – τι πρέπει να δείτε

Πρόκειται για ένα από τα πιό όμορφα και δημοφιλή μέρη της Ελλάδας, κυρίως για χειμερινές αποδράσεις. Και όμως, η ξακουστή Λίμνη Πλαστήρα, κάποτε δεν υπήρχε. Πρόκειται για μια τεχνιτή λίμνη που ολοκληρώθηκε το 1959 μετά από μια ιδέα του στρατιωτικού και πολιτικού Νικόλαου Πλαστήρα. Μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, αποφασίστηκε η κατασκευή ενός φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό. Αυτό το φράγμα δημιούργησε τη Λίμνη Πλαστήρα που σήμερα όλοι θαυμάζουμε για το φυσικό της κάλλος και που πλέον αποτελεί έναν προορισμό σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν τη Λίμνη Πλαστήρα για Σαββατοκύριακα του χειμώνα, αλλά και της άνοιξης!

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που οφείλει κανείς να κάνει, είναι να γνωρίσει τις ομορφιές που βρίσκοναι πέριξ της λίμνης. Τα συνολικά 70 χιλιόμετρα της περιμέτρου της λίμνης είναι γεμάτα από όμορφα τοπία και γραφικά χωριά τα οποία αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποιες από τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή. Μπορείτε λοιπόν να εξασκηθείτε στην ποδηλασία αλλά και την ιππασία, αλλά και να κάνετε χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο Καραμανώλη. Ταυτόχρονα, μια βόλτα στο φαράγγι του Μεγάλου Ρέματος θα σας μείνει αξέχαστη. Για τους πιο τολμηρούς δε, προσφέρεται ακόμα και παρα πέντε. Στις βόλτες σας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλές ιστορικές μονές και εκκλησάκια, τα οποία αξίζουν της προσοχής σας. Τέλος, μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε λαχταριστές τοπικές σπεσιαλιτέ με κρέας και ψάρι.

Λίμνη Πλαστήρα – Προσφορές Ξενοδοχείων

Στο ekdromi.gr θα έχετε και φέτος την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα από πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες προσφορές σε ξενοδοχεία για τη Λίμνη Πλαστήρα. Προσφορές που απευθύνονται σε κάθε είδος ταξιδιώτη αλλά και σε κάθε γούστο. Μέσα στις προσφορές μπορείτε να επιλέξετε γραφικούς ξενώνες, με έντονο παραδοσιακό στοιχείο, αλλά και πολυτελή καταλύματα τεσσάρων αστέρων. Μη χάνετε λοιπόν καιρό, η Λίμνη Πλαστήρα σας περιμένει για μοναδικά Σαββατοκύριακα του Μαρτίου και το ekdromi.gr είναι εδώ για να κάνει τη διαμονή σας εκτός από αξέχαστη, και οικονομική. Δείτε όλες τις προσφορές του ekdromi.gr για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ!

About Ekdromi.gr