καλοκαίρι στη χίο

Καλοκαίρι στη Χίο

Ένας από τους πιο ιδιαίτερους και ευλογημένους από τη φύση προορισμούς του Αιγαίου. Ένα νησί με γραφικά χωριά, υπέροχες παραλίες και μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη ομορφιά, και όλα αυτά, κάτω από το άρωμα της μαστίχας, του πλέον αναγνωρίσιμου προϊόντος του νησιού. Η αλήθεια είναι πως οι λόγοι που κάνουν το καλοκαίρι στη Χίο τόσο όμορφο, είναι πολλοί και διαφορετικοί.

Δεν είναι μόνο η μαστίχα, αυτό το μοναδικό προϊόν που μόνο στη Χίο ευδοκιμεί και που μπορεί κανείς να το ανακαλύψει σε κάποιο από τα περίπου 20 μαστιχοχώρια της. Δεν είναι ούτε και η ιστορική ναυτική παράδοση των καπετάνιων της που την καταλαβαίνει κανείς στην αύρα του νησιού. Περισσότερο απ’ όλα, τη Χίο τη διαφοροποιεί το στοιχείο της αυθεντικότητας. Πρόκειται για ένα νησί που δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά στο έπακρο. Διατηρεί ένα χαρακτήρα ατόφιο, άγριο ενίοτε, ενώ κρατάει καλά φυλαγμένα μυστικά σε κάθε γωνιά της. Το καλοκαίρι στη Χίο είναι γεμάτο εκπλήξεις και σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

Καλοκαίρι στη Χίο – Προσφορές ξενοδοχείων

4* Aegean Dream Hotel

Το 4* Aegean Dream Hotel στη Χίο

Το 4* Aegean Dream Hotel στη Χίο

Εάν θέλετε να συνδυάσετε την χαλαρή και ακατέργαστη ομορφιά της Χίου με διαμονή πολλών αστέρων, τότε ανεπιφύλακτα θα πρέπει να επιλέξετε το τετράστερο Aegean Dream Hotel. Χτισμένο στο νοτιοανατολικό σημείο της Χίου το 2010, πρόκειται για ένα luxury ξενοδοχείο με μοντέρνα, ευρύχωρα και stylish δωμάτια. Προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις έτσι ώστε να κάνει τη διαμονή σας στο νησί πραγματικά αξέχαστη!

4* Golden Sand Hotel

Το 4* Golden Sand Hotel στη Χίο

Το 4* Golden Sand Hotel στη Χίο

Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης της Χίου, στον παραθαλάσσιο οικισμό “Κάρφας” θα βρούμε ακόμα μια τετράστερη πρόταση από το ekdromi.gr. Το Golden Sand Hotel, χτισμένο μόλις 4 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο σας προσφέρει την πολυτέλεια και τη χαλάρωση που αναζητάτε. Παράλληλα με τις ανέσεις του, σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε την όμορφη αμμουδιά σε απόσταση αναπνοής. Τέλος, εαν επιθυμείτε να κάνετε και το βόλτα σας στο πανπεμορφο χωριό, μπορείτε να βρείτε ουζερί, καφέ και μίνι μάρκετ δίπλα σας.

Γνωστό σε όλους νησί του Βορείου Αιγαίου και μάλιστα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Η Χίος έχει τον δικό της (και λίγο διαφορετικό από άλλα νησιά) τρόπο να κερδίζει τον ταξιδιώτη. Η βασική ομορφιά της Χίου είναι, κατά πολλούς, άγρια. Πρόκειται για έναν προορισμό που δεν έχει αναπτύξει την τουριστική βιομηχανία στο βαθμό που το έχουν κάνει τα γειτονικά της νησιά. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που της δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό χρώμα. Της χαρίζει τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα.

Χίος – Αξιοθέατα

Γνωστή σε όλο τον κόσμο η Χίος για την παραγωγή της Μαστίχας. Στη Χίο θα συναντήσετε τουλάχιστον 20 χωριά όπου την παράγουν. Τα περίφημα μαστιχόδεντρα που παράγουν το γνωστό σε όλους “δάκρυ” της Μαστίχας ευδοκιμούν στα χωριά αυτά τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Πιο γνωστά από αυτά τα Μεστά και το Πυργί. Ένα μνημείο που είναι σήμα κατατεθέν της Χίου είναι και ο Ανάβατος. Πρόκειται για έναν πέτρινο, κωνικό πύργο ο οποίος βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω σε έναν γκρεμό. Εξαιρετικό θέαμα αποτελεί και η περιοχή του Κάμπου στη Χίο. Πρόκειται για ένα νησί με άγριες και πολύ ενδιαφέρουσες φυσικές ομορφιές όπως σπήλαια, ορεινούς όγκους και ρεματιές, ιδανικό θα έλεγε κανείς για πεζοπορία.

Ο χαρακτήρας του νησιού έχει επηρεαστεί από τη μεγάλη ναυτική παράδοσή του. Έντονες επιρροές  έχουν αφήσει και οι κατακτητές που έχουν υπάρξει στο νησί με το πέρασμα των αιώνων. Έτσι μπορεί κανείς να βρει πανέμορφα μεσαιωνικά χωριά, ιστορικά μνημεία, μονές και παλιές εκκλησίες αλλά και πολύ όμορφα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια. Πολλές από τις πανέμορφες παραλίες της Χίου παραμένουν άγνωστες στον πολύ κόσμο. Ίσως η πιο γνωστή από αυτές είναι η Bella Vista. Παράλληλα μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του και σε άλλες πεντακάθαρες ακτές όπως ο Όρμος του Λω, ο Αφανής Ναύτης, το Τάγμα στην Αγία Παρασκευή αλλά και στη Δασκαλόπετρα.

Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς μια μοναδική προσφορά στο ξενοδοχείο Almiriki Hotel στη Χίο. Βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Λίθι, γνωστό για την παραγωγή μαστίχας, διαθέτει cafe bar και ειδικό χώρο για τη φιλοξενία και την ψυχαγωγία μικρών παιδιών κάνοντας έτσι τη διαμονή σας χαλαρή και ξεκούραστη.

Χίος, Πάσχα με Ρουκετοπόλεμο

Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Γνωστή σε όλους για τη μαστίχα, τις τουλίπες της, το ούζο, τα υπέροχα γλυκά κουταλιού, τη μεγάλη ναυτική της παράδοση αλλά και για τον τίτλο της γενέτειρας του Ομήρου που διεκδικεί. Γνωστή όμως και για το φαντασμαγορικό έθιμο που συμβαίνει κατά την περίοδο του Πάσχα, ευρύτερα γνωστό ως «ρουκετοπόλεμος».

Η Χίος το Πάσχα

Ο ρουκετοπόλεμος της Χίου λαμβάνει χώρα στο χωρίο Βροντάδος. Οι ρίζες του μοναδικού αυτού εθίμου κρατούν από τον καιρό της τουρκοκρατίας. Πρόκειται για μια παράδοση η οποία συνάντησε κατά το πέρασμα των χρόνων πολλά εμπόδια, κατάφερε όμως να επιβιώσει και να κερδίσει και πολλούς θαυμαστές οι οποίοι πραγματοποιούν το ταξίδι μέχρι τη Χίο κάθε Πάσχα για να τον απολαύσουν από κοντά.

Το βράδυ της Ανάστασης, χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύονται και κάνουν πραγματικά τη νύχτα μέρα. Οι ρουκέτες όμως δεν φεύγουν προς τον ουρανό, έχουν συγκεκριμένο στόχο ή μάλλον στόχους. Ουσιαστικά ο ρουκετοπόλεμος είναι μια μάχη μεταξύ δύο ενοριών. Της ενορίας του Αγίου Μάρκου και της ενορίας της Παναγίας της Ερειθανής. Ο στόχος για τους ενορίτες της Παναγίας της Ερειθιανής (τους Παναγούσους) είναι ο κουμπές (τρούλος) και το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου (πάνω από την κεντρική πύλη του Ναού), ενώ στόχος των Αγιομαρκούσων (ενορίτες Αγίου Μάρκου) είναι το ρολόι της Παναγίας της Ερειθιανής. Τα δύο «στρατόπεδα» στέκονται αντικριστά, και το βράδυ της Ανάστασης ξεκινά η ρίψη των ρουκετών δημιουργώντας ένα θέαμα μοναδικό. Τα πυρά διασταυρώνονται και σχηματίζουν πύρινα τόξα με αντίθετες κατευθύνσεις. Το θέαμα είναι ορατό από τους επισκέπτες οι οποίοι στέκονται σε απόσταση ασφαλείας για να το παρακολουθήσουν και να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Η Ελληνική παράδοση διαθέτει πολλά τοπικά έθιμα κατά την περίοδο του Πάσχα. Σίγουρα όμως με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου η Χίος  κλέβει τις εντυπώσεις δημιουργώντας εικόνες και συναισθήματα που μπορεί να διατηρεί κανείς για όλη του τη ζωή!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Χίο εδώ!

About Ekdromi.gr