χειμώνας στα ζαγοροχώρια

Ο υπέροχος χειμώνας στα Ζαγοροχώρια

Οι ομορφιές της Ηπείρου είναι γνωστές σε όλους. Πρόκειται για έναν προορισμό μαγευτικό χειμώνα – καλοκαίρι. Ειδικά τώρα, που αρχίζουμε να νιώθουμε περισσότερο το κρύο, οι ορεινοί προορισμοί που μας προσφέρει η Ήπειρος, γίνονται ακόμα πιο προσιτοί. Και φυσικά, όταν μιλάμε για χειμώνα και Ήπειρο, το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια! Αυτά τα υπέροχα χωριά που είναι κυριολεκτικά σκαρφαλωμένα στα βουνά της βορειοανατολικής πλευράς των Ιωαννίνων. Ο υπέροχος χειμώνας στα Ζαγοροχώρια λοιπόν μας περιμένει! Είναι εδώ για να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές μέσα στη φυσική ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Να μας κεράσει εκλεκτές παραδοσιακές γεύσεις και να μας χαλαρώσει δίπλα στο τζάκι. Φύγαμε λοιπόν για Ζαγοροχώρια!

Ο υπέροχος χειμώνας στα Ζαγοροχώρια

Καταπράσινες πλαγιές, σπάνιας ομορφιάς διαδρομές, φαράγγια, αλλά και 46 γραφικά χωριά συνθέτουν το παζλ αυτού του πανέμορφου προορισμού. Το κεντρικό Ζαγόρι, με το φαράγγι του Βίκου κλέβει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις, μας κερδίζει με τη φυσική του ομορφιά. Το δυτικό Ζαγόρι μας προσφέρει, εκτός των άλλων, το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, ως τα πιο δημοφιλή χωριά του. Αλλά και το ανατολικό Ζαγόρι, που δεν είναι τόσο προβεβλημένο όσο τα άλλα δύο, μας χαρίζει μια ακατέργαστη ομορφιά, μακριά από την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και υποδομή. Όποιο μέρος και να επιλέξει κανείς, το μόνο σίγουρο είναι πως τα Ζαγοροχώρια, έχουν τον τρόπο να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να χαρίσουν στους επισκέπτες τους μοναδικές χειμωνιάτικες στιγμές.

Προσφορές Ξενοδοχείων στα Ζαγοροχώρια

Και φυσικά όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το ekdromi.gr δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει τις μεγλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στα Ζαγοροχώρια. Στην Αρίστη Ζαγορίου, το παραδοσιακό ξενοδοχείο Ταξιάρχες μας προσφέρει μοναδική θέα στο φαράγι του Βίκου. Χτισμένο με πέτρα και ξύλο, σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική, σας προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλού επιπέδου. Σε ένα υπέροχο χωριό του Ζαγορίου, τα Άνω Πεδινά, συναντούμε το Σπίτι του Ορέστη. Ένα παλιό αρχοντικό που μετατράπηκε σε έναν πανέμορφο ξενώνα. Στο Σπίτι του Ορέστη θα απολαύσετε το μεγαλείο της τοπικής αρχιτεκτονικής της περιοχής ενώ παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μια σειρά από δραστηριότητες όπως rafting και πεζοπορία.

Σε μικρή απόσταση από τα Ιωάννινα βρίσκονται τα Ζαγοροχώρια. Σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς θα ανακαλύψετε τα 46 χωριά, όπου τα περισσότερα από αυτά έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί οικισμοι. Μια χειμερινή απόδραση στα Ζαγοροχώρια θα σας μείνει αξέχαστη και το σίγουρο είναι ότι μόνο μια φορά δεν αρκεί. Αυτή η συστάδα ορεινών χωριών φημίζεται για την φυσική ομορφιά, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις υπεροχές τοπικές γεύσεις  και τις πλούσιες επιλογές σε δραστηριότητες. Τα πανέμορφα χωριά κρυμμένα μέσα στο δάσος, γεμάτα ζωντάνια, γραφικότητα, ηρεμία και φυσική ομορφιά, θα σας χαρίσουν στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Η επιβλητική χαράδρα του Βίκου είναι ένα αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε. Στην περιοχή θα έχετε τη δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία ,αναρρίχηση, rafting και ποδήλατο βουνού. Ο πόταμος Βοϊδομάτης αποτελεί ένα μοναδικό τοπίο για ατέλειωτες περιηγήσεις και δραστηριότητες.

Εξερευνήστε τα πανέμορφα πέτρινα γεφύρια που συνθέτουν ένα τοπίο που θα σας μαγέψει. Τα πιο διάσημα είναι το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο με τα πέτρινα καλντερίμια και την υπέροχη θέα. Στο πανέμορφο παραδοσιακό ηπειρώτικο χωριό Αρίστη αξίζει να επισκεφτείτε την Μονή της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας και το “Καστράκι”  με την πανοραμική θέα. Σε όποιο από τα Ζαγοροχώρια και να βρεθείτε το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εικόνες, οι γεύσεις και η φιλοξενία των ντόπιων θα σας ενθουσιάσουν. Ανακαλύψτε τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων μέσα από το Ekdromi.gr.

Χειμερινή Απόδραση στα Ζαγοροχώρια

4* Zagori Suites

4* Zagori Suites
Χειμερινή Απόδραση στα Ζαγοροχώρια
Το 4* Zagori Suites

Ένα πανέμορφο ατμοσφαιρικό συγκρότημα με επτά πολυτελείς μεζονέτες – Chalet και σουίτες. Το Zagori Suites βρίσκεται στην Βίτσα Κεντρικού Ζαγορίου, δίπλα στο Φαράγγι του Βίκου σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Απολαύστε την πολυτέλεια και την υψηλή ποιότητα των εγκαταστάσεων με τα χειροποίητα έπιπλα, τα ανατολίτικα χάλια και τα υπέροχα υφάσματα. Εάν είστε λάτρεις της πολυτελείας και της άνεσης τότε η διαμονή σας θα σας μείνει  αξέχαστη.

4* Pirrion Wellness Boutique Hotel

4* Pirrion Wellness Boutique Hotel
Το 4* Pirrion Wellness Boutique Hotel

Στις ράχες του Ζαγορίου θα συναντήσετε το πανέμορφο Pirrion Wellness Boutique Hotel. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία σε ένα ζεστό, φιλόξενο και κομψό ορεσίβιο καταφύγιο. Τα δωμάτια μετονομαστήκαν σε Γλυκά του Κουταλιού, είναι cozy σουίτες που διαθέτουν τζάκι, υδρομασάζ και σε συνεργασία με την COCO-MAT παρέχουν συστήματα κρεβατιών που θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές ξεκούρασης.

Amaryllis Boutique Guest House

Amaryllis Boutique Guest House
Το Amaryllis Boutique Guest House

Το Amaryllis Boutique Guest House είναι ένα πρόσφατα αναπαλαιωμένο πετρόχτιστο αρχοντικό του 19ου αιώνα στο χωριό Άνω Πεδινά , στα Ζαγοροχώρια. Εμπνευσμένο από την αισθητική της Γαλλικής εξοχής και τη σε συνδυασμό με τη Ζαγορίσια παραδοσιακή αρχιτεκτονική δημιουργήθηκαν 3 πέτρινα κτίρια που φιλοξενούν συνολικά 8 ρομαντικά δωμάτια, φτιαγμένα από τα υλικά των ονείρων.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ζαγοροχώρια εδώ!

Καθαρά Δευτέρα στα Ζαγοροχώρια – Προσφορές ξενοδοχείων

Για εσάς που λατρεύετε την Ήπειρο και τα καταπληκτικά της τοπία, σίγουρα τα Ζαγοροχώρια κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας. Σίγουρα δεν έχετε αποφασίσει ακόμα αν το κεντρικό, το δυτικό ή το ανατολικό Ζαγόρι είναι το πιο όμορφο. Ένα είναι σίγουρο όμως, πως αυτά τα ορεινά χωρία, που στο σύνολό τους είναι 46, κρύβουν κάτι μοναδικό. Κάτι που ο επισκέπτης το ανακαλύπτει όταν πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του εκεί. Και φυσικά το παίρνει μαζί του για πάντα. Η μοναδική θέα στο φαράγγι του Βίκου, οι πανέμορφες πέτρινες βρύσες, το πράσινο, η φυσική ομορφιά και η φιλοξενία των κατοίκων. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μπορούν να ενθουσιάσουν τον επισκέπτη. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που τα Ζαγοροχώρια θεωρούνται από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς από τους κατοίκους όλης της χώρας. Ειδικά φέτος, η Καθαρά Δευτέρα στα Ζαγοροχώρια μπορεί να γίνει μαγική.

Ματζάτο Hotel – Μονοδένδρι

Το Ματζάτο Hotel στα Ζαγοροχώρια

Το Ματζάτο Hotel στα Ζαγοροχώρια

Στο χωριό Μονοδένδρι, ένα από τα πιο όμορφα του κεντρικού Ζαγορίου, θα βρείτε το πανέμορφο ξενοδοχείο Ματζάτο Hotel. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό ξενώνα που είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Στο εστιατόριο μπορείτε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες παραδοσιακές πίτες αγναντεύοντας τη θέα προς το γραφικό χωριό. Στα δωμάτια, θα σας εντυπωσιάσουν οι ξύλινες οροφές και τα δάπεδα, ενώ σε κάποια από αυτά υπάρχει και τζάκι. Πέραν της φυσικής ομορφιάς και της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που μπορείτε να απολαύσετε στο Ματζάτο Hotel, θα σας συναρπάσουν και οι τοπικές γεύσεις! Εκτός από τις πίτες, μπορείτε να δοκιμάσετε και παραδοσιακό πρωινό αλλά και την τοπική σούπα “τραχανά” γνωρίζοντας έτσι καλύτερα την κουζίνα του τόπου!

Ξενοδοχείο Ταξιάρχες – Αρίστη

Το ξενοδοχείο Ταξιάρχες στο χωριό Αρίστη

Το ξενοδοχείο Ταξιάρχες στο χωριό Αρίστη

Στο δυτικό Ζαγόρι, και πιο συγκεκριμένα στο χωρίο Αρίστη, θα βρείτε το Ξενοδοχείο Ταξιάρχες. Χτισμένο σύμφωνα με τη Ζαγορίτικη αρχιτεκτονική, με πέτρα και ξύλο, προσφέρει θέα από όλα τα δωμάτιά του στο πανέμορφο φαράγγι του Βίκου. Ένα ξενοδοχείο που κρατά άσβηστη την παράδοση του τόπου και βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα χωρία της περιοχής! Αν μη τι άλλο, μια πραγματικά ξεχωριστή πρόταση για τη φετινή Καθαρά Δευτέρα!

Γιορτές στα Ζαγοροχώρια

Όσοι γοητεύονται από τη μαγεία της Ηπείρου, τα υπέροχά της ορεινά τοπία και την φανταστική εναλλαγή του λευκού (το χειμώνα) με το πράσινο, σίγουρα ξέρουν να εκτιμούν τη μοναδικότητα των Ζαγοροχωρίων. Δεν είναι τυχαίο πως τα Ζαγοροχώρια αποτελούν, στη συνείδηση των περισσοτέρων, ίσως το πιο όμορφο στολίδι της Ηπείρου. Η φυσική τους ομορφιά έρχεται και δένει απόλυτα με την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική. Στα Ζαγοροχώρια δημιουργούνται εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Ικανές να γεμίσουν το μυαλό του επισκέπτη και να τον κάνουν να θέλει να εξερευνήσει κάθε πτυχή της ευρύτερης περιοχής. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσει κανείς την εξερεύνησή του τώρα, περνώντας τις φετινές γιορτές στα Ζαγοροχώρια.

Δεν είναι ένα ούτε δύο, ούτε καν δέκα, τα Ζαγοροχώρια είναι 46. Πράγμα που αυτόματα σημαίνει πως πρέπει να έχει κανείς μέρες μπροστά του για να τα γνωρίσει. Η απόστασή από την Αθήνα είναι αρκετά μεγάλη, οπότε (για όσους έρχονται από Αττική) τα Ζαγοροχώρια δεν προτείνονται για 2ήμερες αποδράσεις. Είναι ένας προορισμός που θέλει το χρόνο του. Είναι λοιπόν όντως μια μεγάλη ευκαιρία για όποιον θέλει να τα γνωρίσει, να περάσει εκεί τις φετινές γιορτές, να ζήσει από κοντά τα ορεινά αυτά χωριά σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια, ντυμένα στα λευκά, σε γιορτινή ατμόσφαιρα, να θαυμάσει το φαράγγι του Βίκου, να περπατήσει ανάμεσα στα πετρόκτιστα παραδοσιακά αρχοντικά, να περιπλανηθεί στους γραφικούς οικισμούς, να φωτογραφίσει τις μαρμάρινες βρύσες και στο τέλος να νιώσει τη ζεστασιά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια στα οποία θα δοκιμάσει τις τοπικές σπεσιαλιτέ και θα βρει ένα όμορφο και φιλόξενο μέρος για να χαλαρώσει. Οι πιο φημισμένες επιλογές της περιοχής είναι το Πάπιγκο (μικρό και μεγάλο), η Βίτσα και τα χωριά του Άνω Βίκου. Θα είναι κρίμα όμως να ξεχωρίσουμε κάποιο καθώς όλα, και τα 46 έχουν το δικό τους μοναδικό τρόπο να κερδίζουν τον επισκέπτη, έχουν όλα τα δικά τους μυστικά. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στα Ζαγοροχώρια εδώ «Ζαγόρι» σημαίνει «πίσω από τα βουνά». Πρόκειται για ένα από τα πολλά Ηπειρώτικα τοπωνύμια που προέρχεται από τη Σλαβική γλώσσα. Ονομασία που δεν είναι καθόλου τυχαία για τα ξακουστά Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Σκαρφαλωμένα στα βουνά της βορειοανατολικής πλευράς των Ιωαννίνων, με εντυπωσιακά πέτρινα σπίτια, όμορφα καλντερίμια, τοξωτά γεφύρια, αποτελούν ένα αμάλγαμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς της φύσης.

Τα Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι στο σύνολό τους 46. Έχουν έκταση 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και χωρίζονται στο Δυτικό, το Ανατολικό και το Κεντρικό Ζαγόρι.

Το κεντρικό Ζαγόρι

Στα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων βρίσκεται το Κεντρικό Ζαγόρι. Αποτελείται από τα χωριά Βίτσα, Κήποι, Μονοδένδρι, Κουκούλι, Δίλοφο, Τσεπέλοβο, Διπόταμο, Ασπράγγελοι, Λεπτοκαρυά, Σκαμνέλι, Νεγάδες, Φραγκάδες, Καπέτσοβο, Δίκορφο, Μανασσή, Καλουτά, τα Βλαχοχώρια Βρυσοχώρι και Ηλιοχώρι, και τα χωριά της κοιλάδας του Άνω Βίκου (Βραδέτο, Ελάτη, Ελαφότοπος, Άνω και Κάτω Πεδινά). Στο Κεντρικό Ζαγόρι θα σας συναρπάσει η μαγική ομορφιά του τοπίου, η θέα προς το φαράγγι του Βίκου, οι μικρές μαρμάρινες βρύσες και κυρίως τα παραδοσιακά πέτρινα αρχοντικά σπίτια και ξενώνες.

Το δυτικό Ζαγόρι

Στο Δυτικό Ζαγόρι, δεσπόζουν το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο. Χωριά με πλούσια τουριστική ανάπτυξη καθώς βρίσκονται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου. Η Αρίστη, ο Βίκος, το Μεσοβούνι και ο Άγιος Μηνάς, προσφέρουν με την γραφικότητα και τη φυσική ομορφιά τους στιγμές χαλάρωσης στους επίδοξους επισκέπτες. Θα είναι κρίμα για οποιονδήποτε αποφασίσει να επισκεφθεί το Δυτικό Ζαγόρι, να μην περάσει από τα περισσότερα χωριά, να έρθει σε επαφή με τους φιλόξενους κατοίκους, να μάθει τα γευστικά μυστικά της περιοχής και να θαυμάσει την παραδοσιακή γοητεία της περιοχής.

Το ανατολικό Ζαγόρι

Στα βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, απλώνεται το Ανατολικό Ζαγόρι. Με τα δικά του χωριά, και τη δική του ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα. Σε σύγκριση με τις περιοχές του Κεντρικού και του Δυτικού Ζαγορίου, τα χωριά του Ανατολικού, είναι λιγότερο προβεβλημένα τουριστικά. Παραμένουν όμως εξίσου όμορφα και γοητευτικά. Η περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου αποτελείται από τα χωριά Ιτέα, Πέτρα, Δεμάτι, Καστανώνα, Αγία Παρασκευή και Ποταμιά, τα χωριά της κοιλάδας του Ζαγορίτικου (Καβαλλάρι, Καρυές, Δολιάνη και Ανθρακίτης), καθώς και τα χωριά της κοιλάδας του Βάρδα που είναι το Γρεβενίτη, το Μακρινό, το Φλαμπουράρι, το Τρίστενο και το Ελατοχώρι. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, το απαράμιλλο φυσικό κάλος και η γοητεία των τοπίων δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Όσες φορές και αν επισκεφθεί κάποιος τα Ζαγοροχώρια, σίγουρα κάθε φορά θα έχει να ανακαλύψει και κάτι νέο, κάτι διαφορετικό που θα του χαραχτεί για πάντα στη μνήμη. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές (μέχρι και 50%) σε ξενοδοχεία στα Ζαγοροχώρια εδώ!

Απόδραση στα Ζαγοροχώρια

Για όσους αγαπούν την Ήπειρο και τα υπέροχα τοπία της, τα Ζαγοροχώρια κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Αυτή η ορεινή συστάδα χωριών, που στο σύνολό τους είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 46, κρύβουν κάτι μοναδικό. Κάτι που ο κάθε επισκέπτης το ανακαλύπτει όταν πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του εκεί. Η καταπληκτική θέα στο φαράγγι του Βίκου, οι παραδοσιακές πέτρινες βρύσες, το πράσινο της φύσης, η φιλοξενία των κατοίκων. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ενθουσιάσουν τον επισκέπτη. Άλλωστε, μία απόδραση στα Ζαγοροχώρια θεωρείται πάντα ιδανική, ειδικά τους μήνες του χειμώνα.

Τα Ζαγοροχώρια είναι στο σύνολό τους 46. Έχουν έκταση 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και χωρίζονται στο Δυτικό, το Ανατολικό και το Κεντρικό Ζαγόρι. Η λέξη «Ζαγόρι» σημαίνει «πίσω από τα βουνά». Πρόκειται για ένα από τα πολλά ηπειρώτικα τοπωνύμια που προέρχεται από τη Σλαβική γλώσσα. Ονομασία που σίγουρα δεν είναι τυχαία για τα ξακουστά Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Σκαρφαλωμένα στα βουνά της βορειοανατολικής πλευράς των Ιωαννίνων, με εντυπωσιακά πέτρινα σπίτια, όμορφα καλντερίμια, τοξωτά γεφύρια, αποτελούν ένα αμάλγαμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς της φύσης.

Για όσους αγαπούν τις εκδρομές στη φύση, αλλά ταυτόχρονα εμπνέονται από την παράδοση, μια απόδραση στα Ζαγοροχώρια είναι η πλέον ιδανική. Στο Κεντρικό Ζαγόρι θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τα χωριά Βίτσα, Κήποι, Μονοδένδρι, Κουκούλι, Δίλοφο, Τσεπέλοβο, Διπόταμο, Ασπράγγελοι, Λεπτοκαρυά, Σκαμνέλι, Νεγάδες, Φραγκάδες, Καπέτσοβο, Δίκορφο, Μανασσή, Καλουτά, τα Βλαχοχώρια Βρυσοχώρι και Ηλιοχώρι, και τα χωριά της κοιλάδας του Άνω Βίκου (Βραδέτο, Ελάτη, Ελαφότοπος, Άνω και Κάτω Πεδινά). Στο Δυτικό Ζαγόρι, δεσπόζουν το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο. Χωριά με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη καθώς βρίσκονται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου. Η Αρίστη, ο Βίκος, το Μεσοβούνι και ο Άγιος Μηνάς, προσφέρουν με την γραφικότητα και τη φυσική ομορφιά τους. Ενω το Ανατολικό Ζαγόρι, με τα δικά του χωριά και τη δική του ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα, διαθέτει χωριά που είναι λιγότερο προβεβλημένα τουριστικά, σε σύγκριση με τις περιοχές του Κεντρικού και του Δυτικού Ζαγορίου. Παραμένουν όμως εξίσου όμορφα και γοητευτικά.

Η αλήθεια είναι πως όσες φορές και αν επισκεφθεί κάποιος τα Ζαγοροχώρια, σίγουρα κάθε φορά θα έχει να ανακαλύψει και κάτι νέο, κάτι διαφορετικό που θα του χαραχτεί για πάντα στη μνήμη.

Διακοπές στα Ζαγοροχώρια με το Ekdromi.gr

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν από τους ομορφότερους ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας. Τα 46 παραδοσιακά χωριά  ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και την ιστορία τους. Είναι ένα μέρος επιβλητικό με έντονη προσωπικότητα, βουνά, φαράγγια, κατάφυτες πλαγιές, γεφύρια, ποτάμια, λίμνες, μοναστήρια και σπουδαία αξιοθέατα. Με λίγα λόγια είναι ένας ανεξάντλητος προορισμός με άπειρες επιλογές εξερεύνησης. Το σίγουρο είναι ότι θα σας μαγέψουν από την πρώτη στιγμή και μια φορά δεν αρκεί για να απολαύσετε τις ομορφιές τους. Ζήστε αξέχαστες διακοπές στα Ζαγοροχώρια με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr. Τα Ζαγοροχώρια είναι συνολικά 46 και χωρίζονται στο Δυτικό Ζαγόρι με το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, το Ανατολικό με τα δημοφιλή χωριά Ελατοχώρι και Φλαμπουράρι και το Κεντρικο Ζαγορι οπου θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τα χωριά Βίτσα, Κήποι, Μονοδένδρι, Κουκούλι, Δίλοφο, Τσεπέλοβο και πολλά άλλα. Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές και για όλα τα γούστα. Για τους λάτρεις της φύσης, των εξερευνήσεων και της πεζοπορίας οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείτε να επιλέξετε τις δεκάδες πεζοπορικές διαδρομές με την πιο εντυπωσιακή που είναι το Φαράγγι του Βίκου, να κάνετε rafting στον Βοϊδομάτη και να φτάσετε μέχρι την μαγευτική Δρακόλιμνη όπου η επίσκεψη σας εκεί θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία ζωής. Φυσικά δεν γίνεται να πάει  κανείς στα Ζαγοροχώρια και να μην επισκεφτεί τα πέτρινα γεφύρια της περιοχής. Συνολικά υπολογίζεται ότι φτάνουν περίπου τα 60 και θεωρούνται σπουδαία αρχιτεκτονικά κοσμήματα. Είναι μονότοξα ,δίτοξα και τρίτοξα και η κατασκευή τους ξεκινά από τον 17ο αιώνα. Τα πιο δημοφιλή είναι το εμβληματικό γεφύρι του Νούτσου ή Κόκκορου, το εντυπωσιακό του Καλογερικού και το γεφύρι της Κλειδωνιάς. Εάν από την άλλη θέλετε ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα για το ταξίδι σας μπορείτε να το κάνετε με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Πιείτε τον καφέ σας στα παραδοσιακά καφενεία στις γραφικές πλατείες με τα αιωνόβια πλατάνια ,δοκιμάστε τις μοναδικές τοπικές λιχουδιές και χαρείτε τα πανέμορφα τοπία που θα σας μείνουν αξέχαστα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Ελλάδας, με ανεπιτήδευτο χαρακτήρα, αξεπέραστη φυσική ομορφιά και σπουδαία παράδοση που θα σας κάνει να το επισκέπτεστε ξανά και ξανά. Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ζαγοροχώρια εδώ.

Για τους περισσότερους από εμάς γιορτινές διακοπές σημαίνει χιονισμένα τοπία, ειδυλλιακές εικόνες και χαλάρωση διπλά στο τζάκι με τους αγαπημένους μας. Εάν και εσείς τις ονειρεύεστε κάπως έτσι τότε το Ekdromi.gr έχει φροντίσει να σας εξασφαλίσει τις καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ζαγοροχώρια για τις γιορτές. Στους πρόποδες της Πίνδου ξεπροβάλλουν 46 χωριά απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς λόγω της επιβλητικής τους ομορφιάς και της υπέροχης φύσης που χαρίζουν σε κάθε επισκέπτη.

Πανέμορφα γραφικά χωριά, τοξωτά γεφύρια και ποτάμια σας προσκαλούν να τα εξερευνήσετε. Περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια και θαυμάστε τα πέτρινα αρχοντικά σε ένα χιονισμένο τοπίο που θα σας μαγέψει. Αφού έχετε γεμίσει με εικόνες από αυτό το εντυπωσιακό τοπίο μπορείτε να γευτείτε τις τοπικές λιχουδιές και το τσίπουρο στα παραδοσιακά εστιατόρια και τις γραφικές ταβέρνες της περιοχής. Και φυσικά, η διαμονή σας Ζαγοροχώρια είναι άλλη μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Η φιλοξενία των ανθρώπων αλλά και οι υπέροχοι ξενώνες και τα ξενοδοχεία σας δίνουν την δυνατότητα τις απόλυτης ξεκούρασης και χαλάρωση ακριβώς όπως την έχετε φανταστεί. Ανακαλύψτε τις καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων μέσα από το Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων στα Ζαγοροχώρια για τις γιορτές.

Athina Hotel

Athina Hotel
Προσφορές ξενοδοχείων στα Ζαγοροχώρια για τις γιορτές
Το Athina Hotel

Στο γραφικό χωριό Ελάτη βρίσκεται το όμορφο Athina Hotel. Ένα νεόκτιστο συγκρότημα 3 κτιρίων που ο συνδυασμός της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει θα κάνουν τις γιορτινές σας διακοπές ακόμα πιο ξεχωριστές. Η υπέροχη θέα στο πανέμορφο Ζαγόρι και η ζεστή ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου θα σας χαλαρώσουν και θα σας προσφέρουν την ξεκούραση αναζητάτε.

Το Σπίτι του Ορέστη

Το Σπίτι του Ορέστη
Το Σπίτι του Ορέστη

Το Σπίτι του Ορέστη είναι ένα πανέμορφο παραδοσιακό σπίτι που μετατράπηκε σε ξενώνα και βρίσκεται στο χωριό Άνω Πεδινά. Ένας χώρος που θα σας κάνει να χαλαρώσετε στο ζεστό, οικογενειακό του περιβάλλον και την θερμή του φιλοξενία. Απολαύστε τις σπιτικές λιχουδιές στο εστιατόριο του ξενώνα που είναι πολύ γνωστό στην περιοχή τόσο για τα νόστιμα φαγητά του αλλά και την διακόσμηση του που το κάθε αντικείμενο κρύβει και μια μοναδική ιστορία.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ζαγοροχώρια εδώ.

About Ekdromi.gr