Σαββατοκύριακο στη Μονεμβασιά

Σαββατοκύριακο στη Μονεμβασιά

Πρόκειται για έναν τόπο που δεν μοιάζει με κανέναν. Η Μονεμβασιά, τοποθετημένη πάνω σε έναν επιβλητικό βράχο, διαθέτει μια μοναδική, όσο και καλοδιατηρημένη, Kαστροπολιτεία. Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για έργο τέχνης. Για μια ζωγραφιά που δημιούργησε ένας εμπνευσμένος καλλιτέχνης πάνω στην πέτρα. Την έχουν αποκαλέσει “Γιβραλτάρ της Ανατολής” αλλά και “Πέτρινο καράβι” κατά τον Γιάννη Ρίτσο όπου γεννηθηκε εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως, μετά την επιβίβαση στο καράβι αυτό, το ταξίδι που θα κάνετε δεν είναι μόνο σε άλλο τόπο, αλλά και σε άλλο χρόνο. Ο μεσαιωνικός οικισμός της Μονεμβασιάς με τα σοκάκια του, τα αρχοντικά του σπίτια και τις εκκλησίες, θα σας μεταφέρει σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Περίοδοι όπου η κάθε μία άφησε το σημάδι της στην περιοχή. Ιδανικό μέρος για κάθε εποχή, τα weekends του Σεπτέμβρη όμως η Μονεμβασιά έχει έναν άλλο αέρα. Ξεκινάμε λοιπόν για ένα Σαββατοκύριακο στη Μονεμβασιά με τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Σαββατοκύριακο στη Μονεμβασιά

Το ταξίδι σας στο χρόνο ξεκινά με το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Είναι το πρώτο που θα αντικρύσετε και το αναγνωρίζετε από την επιβλητική προτομή του ποιητή. Χαλαρώστε με έναν καφε στο κεντρικό σοκάκι και ξεκινήστε την περιήγηση στην Καστροπολιτεία. Θαυμάστε τις εκκλησίες και τα αρχοντικά σπίτια. Κάντε τον περίπατό σας στα γραφικά της καλντερίμια και νιώστε την ατμόσφαιρα που έτσι κι αλλιώς είναι συναρπαστική. Οι στιγμές τις ιστορίας αιώνων που διαθέτει η Μονεμβασιά εμφανίζονται σε κάθε της στενό, σε κάθε μικρή λεπτομέρια που θα παρατηρήσετε.

Προσφορές ξενοδοχείων στη Μονεμβασιά

Για το Σαββατοκύριακο σας στη Μονεμβασιά το ekdromi.gr σας προτείνει 2 εξαιρετικές προσφορές ξενοδοχείων. Το τεσσάρων αστέρων Akra Morea Hotel & Residences από τον όμιλο Mr & Mrs White αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές καθώς και μια εξαιρετική επιλογή για μικρά παιδιά καθώς προσφέρει πολλές δραστηριότητες αλλά και υψηλή ασφάλεια. Μέσα σε ένα από τα 26 διαμερίσματα και κατοικίες του Akra Morea θα ζήσετε την φυσική ομορφιά μέσα σε ένα περιβάλλον σύγχρονων ανέσεων. Στην παραλία Πορί, στην περιοχή της Μονεμβασιάς θα βρείτε το Douka Sea Front Residencies. Ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μια συνολική έκταση 25 στρεμμάτων και αποτελείται από 25 διαμερίσματα διαφόρων τύπων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε τύπου επισκέπτη. Ιδανικό και αυτό για οικογενεικές διακοπές καθώς προσφέρει ασφάλεια αλλά και εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας. Η Μομεμβασία είναι μοναδική, όχι μόνο για την ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου της. Αλλά ούτε και για την υπέροχη θέα που προσφέρει από ψηλά. Η Μονεμβασιά, είναι ένα σύμπλεγμα πολλών πραγμάτων που συγκινεί τον επισκέπτη πολύ πριν αυτός “επιβιβαστεί” σε αυτή. Και γιατί η λέξη “επιβιβαστεί”; Προφανώς λόγω του ονόματος που της έδωσε ο Γιάννης Ρίτσος, ο οποίος την αποκαλούσε “Πέτρινο καράβι”. Αυτός ο πέτρινος όγκος, που μέσα του κρύβεται τόση γοητεία, τόσες ομορφιές αλλά και ιστορικές μνήμες που έχουν αφήσει τα σημάδια τους ανεξίτηλα σε κάθε σημείο του. Η Μονεμβασιά δεν είναι απλά ένας όμορφος προορισμός. Είναι ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία. Μέσα στο πέπλο ομορφιάς που την περιβάλλει και κάνει τους επισκέπτες της να την επιλέγουν ξανά και ξανά, όλο τον χρόνο. Ναι, έχει και αυτό το χαρακτηριστικό, η Μονεμβασία είναι ιδανική και όμορφη όλες τις εποχές. Μια ονειρεμένη καστροπολιτεία γεμάτη ζωντάνια και παραμυθένια ατμόσφαιρα. Έτσι περιγράφουν οι φανατικοί θαυμαστές της την Μονεμβασιά. Ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή, μαγεύει τους επισκέπτες της με την ιδιαίτερη γοητεία της. Μέσα στην πόλη δεν επιτρέπεται αυτοκίνητο όποτε ετοιμαστείτε για περπάτημα σε ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο που θα σας μείνει αξέχαστο. Από τη μοναδική είσοδο στην πόλη ξεκινά το κεντρικό καλντερίμι όπου θα συναντήσετε σημαντικά αξιοθέατα όπως το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου αλλά και πολλά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ. Το ταξίδι στην μεσαιωνική ατμόσφαιρα συνεχίζεται με τα καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά, τις βαριές ξύλινες πόρτες, τα καλντερίμια και τις παλιές εκκλησιές που δημιουργούν ένα σκηνικό από άλλη εποχή. Στην επάνω πόλη θα συναντήσετε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας χτισμένη στην άκρη του βράχου με μια επιβλητική θέα που κόβει την ανάσα. Η διαμονή σας στην Μονεμβασιά θα είναι μια μοναδική εμπειρία αφού τα ξενοδοχεία εντός του Κάστρου είναι μικροί ξενώνες που στεγάζονται σε διατηρητέα κτίρια. Ανακαλύψτε τις προσφορές ξενοδοχείων στην Μονεμβασιά μέσα από το Ekdromi.gr.

Ανακαλύψτε τις προσφορές ξενοδοχείων στην Μονεμβασιά

Ξενώνας Γουλάς

Ξενώνας Γουλάς
Ανακαλύψτε τις προσφορές ξενοδοχείων στην Μονεμβάσια
Ξενώνας Γουλάς
Στο μεσαιωνικό τμήμα της Μονεμβασιάς βρίσκεται ο παραδοσιακός ξενώνας Γουλάς. Ένας χώρος με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα αλλά και εξοπλισμένος με όλες τις ανέσεις λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Απολαύστε την διαμονή σας σε ένα όμορφο και άνετο περιβάλλον που σας προσφέρει την ξεκούραση και την χαλάρωση που αναζητάτε. Σε όλα τα δωμάτια υπάρχει κλιματιστικό, ψυγείο, τηλεόραση, καφετιέρα και ματάκι κουζίνας.

Kalnterimi Suites

Kalnterimi Suites
Το Kalnterimi Suites
Μέσα στο μεσαιωνικό κάστρο της Μονεμβασιάς βρίσκεται το Kalnterimi Suites. Ένας υπέροχος παραδοσιακός χώρος με ξύλινο δάπεδο, απαλές αποχρώσεις και τζάκι σε όλα τα δωμάτια. Απολαύστε την διαμονή σας στο υπέροχο και ζεστό περιβάλλον με την ειδυλλιακή θέα στο Μυρτώο Πέλαγος. Τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις και τα μοντέρνα μπάνια διαθέτουν στεγνωτήρα μαλλιών και προϊόντα περιποίησης Korres. Κάποιες μονάδες διαθέτουν και υδρομασάζ. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την Μονεμβασιά εδώ.

Μονεμβασία – Προσφορές ξενοδοχείων

Μέσα σε αυτό το αμάλγαμα ομορφιάς, γοητείας, γραφικότητας και παράδοσης, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει και σας προσφέρει μια μοναδική προσφορά για τη διαμονή σας. Το Douka Hotel Apartments αποτελεί την ιδανική επιλογή για την παραμονή σας στη Μονεμβασιά. Το Douka Hotel Apatrments θα το βρείτε μέσα στο κτήμα Δούκα που βρίσκεται στην περιοχή της Μονεμβασιάς, και πιο συγκεκριμένα στην πλαζ Πορί. Εκτείνεται σε ένα χώρο συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων. Aπό το 1965 που αποκτήθηκε, φυτεύτηκε με πεύκα, δέντρα και φοίνικες. Έτσι δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον για μια πραγματικά ξεχωριστή διαμονή. Το 1978 ξεκίνησε η δημιουργία των 25, συνολικά, διαμερισμάτων που σήμερα αποτελούν το ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές. Τα διαμερίσματα του Douka Hotel Apartments είναι διαφόρων τύπων έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν κάθε είδος και τύπο επισκέπτη. Η φυσική ομορφιά, η άνεση, η ασφάλεια αλλά και η εύκολη πρόσβαση στη θάλασα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Douka Hotel Apartments να ξεχωρίζει και να είναι μια από τις πιο όμορφες επιλογές στην περιοχή της Μονεμβασιάς.

Το Πάσχα στη Μονεμβασιά

Αλήθεια, πώς μπορεί κανείς να νιώσει ακολουθώντας τον Επιτάφιο μέσα σε στενά πλακόστρωτα σοκάκια; Δίπλα σε επιβλητικά πετρόκτιστα σπίτια, παλιά αρχοντικά, χωρίς αυτοκίνητα στο ευρύτερο περιβάλλον; Πιθανώς μιλάμε για τη Μεγάλη Παρασκευή μιας άλλης εποχής, ίσως ενός άλλου αιώνα. Κι όμως, είναι εφικτό να το ζήσει αυτό κανείς ακόμα και σήμερα μέσα σε μια καστροπολιτεία, στο “Γιβραλτάρ της Ανατολής”. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν σε ένα μοναδικής ομορφιάς Πάσχα στη Μονεμβασιά. Εκεί που η παράδοση συναντά τη φυσική ομορφιά και τα χρώματα της άνοιξης περιβάλλουν την υπέροχη θέα. Ένα ταξίδι σε τόπο και χρόνο διαφορετικό.

Ξεκινήστε αφήνοντας απ’έξω το αυτοκίνητό σας, στην καστροπολιτεία δεν το χρειάζεστε. Άλλωστε η μεσαιωνική ατμόσφαιρα σας επιβάλλει να κινείστε με τα πόδια ώστε να μπορείτε να θαυμάσετε ό,τι υπάρχει τριγύρω σας σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Η κατάνυξη που νιώθει κανείς περπατώντας τα στενά της Μονεμβασιάς εναρμονίζονται απόλυτα με το κλίμα των ημερών του Πάσχα. Αυτό είναι που κάνει τη Μονεμβασιά τόσο ιδιαίτερο και ταιριαστό προορισμό για τις ημέρες αυτές. Συνεχίζοντας τη βόλτα σας ανάμεσα από τα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα, τα γραφικά cafe και τα παλιά αρχοντικά, θα φτάσετε στην κεντρική πλατεία όπου θα βρείτε το Ναό του Χριστού Ελκομένου. Η περιφορά του επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, αποτελεί ένα μοναδικό θέαμα. Στα πλακόστρωτα σοκάκια της Μονεμβασιάς πλήθος πιστών τον ακολουθούν με λευκά κεριά έχοντας ως ηχητική συνοδεία τον πένθιμο χτύπο των εκκλησιών. Το Μεγάλο Σάββατο, μπροστά από την εκκλησία του Χριστού Ελκόμενου οι πιστοί μοιράζονται το Άγιο Φως και οι ταβέρνες είναι έτοιμες να δεχθούν τα πλήθη και να σερβίρουν την παραδοσιακή μαγειρίτσα, μαζί με άλλα τοπικά πιάτα. Τέλος, την Κυριακή του Πάσχα, πραγματοποιείται το παραδοσιακό κάψιμο του Ιούδα, του ομοιώματος που είναι γεμάτο με εκρηκτικά, το οποίο δίνει το έναυσμα για την πυροδότηση των βεγγαλικών.

Μάιος στη Μονεμβασιά – Προσφορές Ξενοδοχείων

Προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, ικανός να μαγέψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η Μονεμβασιά (ή Μονεμβάσια, ή Πέτρινο Καράβι σύμφωνα με τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο) είναι, αναμφισβήτητα, ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς της χώρας. Μια μυθική πολιτεία, που από πάνω της δεν έχει περάσει ο χρόνος. Πολιτεία καλά κρυμμένη μέσα από τα μεσαιωνικά τείχη που την περιτριγυρίζουν. Όποιος περάσει την πύλη της, αυτομάτως μεταφέρεται σε άλλη εποχή. Οι βόλτες στα στενά της σοκάκια, ανάμεσα από τα αρχοντικά της σπίτια αλλά και τις εκκλησίες της, μπορούν κάλλιστα να μείνουν αξέχαστες. Ειδικά ο Μάιος στη Μονεμβασιά είναι ιδανικός. Ο Μάιος σας προτρέπει να χαλαρώσετε μέσα στα τείχη της. Εκεί θα θαυμάσετε το απέραντο γαλάζιο που απλώνεται μπροστά σας, από ψηλά. Να ανακαλύψετε τα σημάδια των πολιτισμών που έχουν περάσει από εκεί, όπως τα βυζαντινά, ίχνη των Φράγκων και των Ενετών αλλά και Οθωμανικά στοιχεία. Φεύγοντας, θα έχετε πάρει μαζί σας τις πιο όμορφες εικόνες.

4* Alas Resort & Spa

Το Alas Resort & Spa

Το Alas Resort & Spa

Το Alas Resort & Spa βρίσκεται σε μια φυσική πτυχή του Λακωνικού κόλπου στην αγκαλιά των κρυστάλλινων νερών της Πελοποννήσου. Σε μια απόσταση μόλις 20 λεπτών από το κάστρο της Μονεμβασιάς θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε στα άνετα και λειτουργικά δωμάτια με θέα το απέραντο γαλάζιο. Να ζήσετε στιγμές ξεκούρασης στο Spa αλλά και να πραγματοποιήσετε τις κοντινές σας εκδρομές στη δημοφιλή Καστροπολιτεία.

Douka Hotel Apartments

Το Douka Hotel Apartments

Το Douka Hotel Apartments

Το Κτήμα Δούκα θα το βρείτε στην παραλία Πορί, στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς. Στη συνολική του έκταση των 25 στρεμμάτων έχουν φυτευθεί πεύκα, δέντρα και φοίνικες με σκοπό να δημιουργηθεί το ιδανικό περιβάλλον για μια άψογη φιλοξενία. Μέσα στο κτήμα βρίσκονται 25 διαμερίσματα διαφόρων τύπων έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη. το Douka Hotel Apartments είναι το ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές.

Μονεμβασιά – Το πέτρινο καράβι

Ένας βράχος τοποθετημένος στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας. Η πανέμορφη Μονεμβασιά, η γνωστή σε όλους μας “καστροπολιτεία”, αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη της Ελλάδας. Στη Μονεμβασία δεν υπάρχουν ιδανικές εποχές για επίσπεψη. Είναι ένας προορισμός μαγευτικός χειμώνα – καλοκαίρι. Τόπος καταγωγής του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος και της έδωσε την ονομασία “Πέτρινο Καράβι“. Πρόκειται για μια μυθική πολιτεία, που από πάνω της δεν έχει περάσει ο χρόνος. Πολιτεία καλά κρυμμένη μέσα από τα μεσαιωνικά τείχη που την “προστατεύουν”. Όποιος περάσει την πύλη της, βρίσκεται αυτομάτως σε άλλη εποχή. Οι βόλτες στα στενά της σοκάκια, ανάμεσα από τα αρχοντικά της σπίτια αλλά και τις εκκλησίες της, θα σας μείνουν αξέχαστες. Μόλις φτάσετε έξω απο τα τείχη της, θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας. Στην καστροπολιτεία δεν το έχετε ανάγκη. Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα σας προτρέπει να κινείστε με τα πόδια. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ό,τι υπάρχει τριγύρω σας σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Περιπλανηθείτε και γνωρίστε τα γραφικά της σοκάκια, τις ιστορικές της εκκλησίες, τα αρχοντικά της σπίτια και τον απέραντο ρομαντισμό που ξεχειλίζει μέσα από κάθε γωνιά της. Και όλα αυτά, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Η Μονεμβασιά, της οποίας το όνομα σημαίνει «Μοναδική είσοδος» αποτελεί έναν από τους ομορφότερους προορισμούς για όποιον θέλει να ξεφύγει από τον κόσμο και να ταξιδέψει στο χρόνο, στην ιστορία. Μέσα από τα πετρόκτιστα καλντερίμια της μπορεί ο επισκέπτης να βρει σημάδια της βυζαντινής εποχής. Να ανακαλύψει τα ίχνη των Φράγκων και των Ενετών αλλά και Οθωμανικά στοιχεία. Η εμπειρία της Μονεμβασιάς είναι πραγματικά μοναδική, όπως και τα ξενοδοχεία στη Μονεμβασιά. Μέσα από τα τείχη της, υπάρχουν ορισμένα σημεία ενδιαφέροντος που θα ήταν κρίμα να μην τα δει ο επισκέπτης. Πολύ κοντά στην είσοδο του κάστρου, υπάρχει το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, Θα το αναγνωρίσετε από την προτομή του. Στη συνέχεια επισκεφθείτε την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, δηλαδή του Χριστού που σύρεται στο μαρτύριο της σταύρωσης. Χαρακτηριστικό της εκκλησίας είναι το κανόνι που βρίσκεται απ’έξω. Εκεί υπάρχει και το κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής Μονεμβασιάς, διατηρητέο κτίριο του 16ου αιώνα.  Στην πάνω πόλη, στο υψηλότερο σημείο του βράχου δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Ένας από τους σημαντικότερους ναούς της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Πελοπόννησο, ο οποίος χτίστηκε τον 12ο αιώνα. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Μονεμβασία εδώ! Η μικρή ιστορική πόλη που στέκεται περήφανα στο ανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, η Μονεμβασιά, μας μαγεύει με την γραφικότητα και την ομορφιά της οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η πληθώρα διαφορετικών πολιτισμών και λαών που πέρασαν από την περιοχή άφησαν τα δικά τους μοναδικά στοιχεία, συνθέτοντας έναν καμβά ρομαντισμού, άγριας ομορφιάς και μυστηρίου. Η κάθε εποχή του χρόνου δίνει μια διαφορετική διάσταση στην ποιότητα αυτού του τόπου. Μας κάνει να θέλουμε να ανακαλύψουμε κάθε σοκάκι της και κάθε μυστικό της όλο τον χρόνο.

Μονεμβασιά – Γραφικότητα και ομορφιά για όλο τον χρόνο

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα ξεχωρίσουν μόλις επισκεφθείτε την Μονεμβασία είναι τα καλντερίμια της. Πρόκειται για ένα δαιδαλώδες δίκτυο πέτρινων διαδρομών. Δρόμοι οι οποίοι, έχοντας αφετηρία τους δύο κύριους δρόμους του κάστρου, απλώνονται σε όλο το μήκος και πλάτος της περιοχής. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το Νότιο τείχος ή αλλιώς το τείχος της Θάλασσας. Καθώς θα περπατάτε κατά μήκος του δρόμου θα νιώσετε ότι η Μονεμβασιά δημιουργεί την αίσθηση μιας πλωτής πόλης. Η θέα του πελάγους μπροστά σας και η αίσθηση δέους που προκαλείται από το κάστρο πίσω σας αποτελεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να ερωτευτείτε ξανά ή απλά να απολαύσετε ένα μαγικό περίπατο. Για εσάς που λατρεύετε την περιπέτεια και την ωραία θέα αξίζει να ανηφορίσετε στις “βόλτες”. ‘Ένα ελικοειδές δρομολόγιο που οδηγεί στο ψηλότερο σημείο της πολης. Εκεί θα απολαύσετε τη συγκλονιστική θέα της πόλης αλλά και του πελάγους. Ίσως το καλύτερο μέρος για να βγάλετε φωτογραφίες και να απολαύσετε την μεγαλοπρέπεια αυτού του τόπου. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την τοπική κουζίνα. Παραδοσιακά ταβερνάκια με τοπικές σπεσιαλιτέ θα σας σπάσουν την μύτη και θα σας αναζωογονήσουν μετά από μια μέρα εξερεύνησης της Μονεμβασιάς. Τα ζουμερά κρεατικά μπορείτε να τα συνοδέψετε με τοπικό κρασάκι ολοκληρώνοντας έτσι την γαστρονομική εμπειρία σας. Απαραίτητος σταθμός είναι το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου η οποία λειτούργησε τελικά ως σχολείο και όχι ως εκκλησία που είχε σχεδιαστεί αρχικά. Δείτε όλες τις προσφορές του Ekdromi.gr για την Μονεμβασιά εδώ! Τοποθετημένη αριστοτεχνικά στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας, η πανέμορφη Μονεμβασιά, η γνωστή καστροπολιτεία, αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.

Μονεμβασιά – Η καστροπολιτεία

Το «πέτρινο καράβι», όπως την αποκάλεσε εύστοχα ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, προστατεύεται από μεγάλα μεσαιωνικά τείχη. Μέσα από αυτά αναδύεται μια μυθική πολιτεία, ανέγγιχτη λες από το χρόνο. Πολιτεία η οποία μπορεί πολύ εύκολα να μαγέψει και να ταξιδέψει τον επισκέπτη μέσα από τα γραφικά της σοκάκια, τα αρχοντικά της σπίτια, τις ιστορικές εκκλησίες και τον απέραντο ρομαντισμό που ξεχειλίζει μέσα από κάθε γωνιά της. Και όλα αυτά, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Η Μονεμβασιά, της οποίας το όνομα σημαίνει «Μοναδική είσοδος» αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για όποιον θέλει να ξεφύγει από τον κόσμο και να ταξιδέψει στο χρόνο. Μέσα από τα πετρόκτιστα καλντερίμια της μπορεί ο επισκέπτης να ανακαλύψει τη βυζαντινή εποχή. Να βρει τα ίχνη των Φράγκων και Ενετών αλλά και Οθωμανικά στοιχεία. Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ιστορία το οποίο είναι ικανό να κάνει τον οποιοδήποτε ταξιδιώτη να νιώσει ότι πραγματικά έχει μεταφερθεί σε μια άλλη εποχή. Και στην επιστροφή του να γυρίσει γεμάτος υπέροχες εικόνες στην πραγματικότητα.

Τα αξιοθέατα της Μονεμβασιάς

Δεν είναι λίγα τα αξιοθέατα που μπορεί να δει ο επισκέπτης μέσα από τα τείχη της Μονεμβασιάς. Σε κοντινό σημείο από την είσοδο του κάστρου, υπάρχει το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, με την προτομή του ποιητή απ’έξω. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, δηλαδή του Χριστού που σύρεται στο μαρτύριο της σταύρωσης. Χαρακτηριστικό της εκκλησίας είναι το κανόνι που βρίσκεται απ’έξω. Εκεί υπάρχει και το κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής Μονεμβασιάς, διατηρητέο κτίριο του 16ου αιώνα.  Στην πάνω πόλη, στο υψηλότερο σημείο του βράχου δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Ένας από τους σημαντικότερους ναούς της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Πελοπόννησο, ο οποίος χτίστηκε τον 12ο αιώνα. Μέσα στο κάστρο, δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο, οπότε όλες οι διαδρομές γίνονται με τα πόδια, πράγμα που κάνει τη διαμονή στη Μονεμβασιά ακόμα πιο μαγική. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Μονεμβασιά εδώ! Μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχουν δεκάδες, ή ακόμα και εκατοντάδες μέρη που συναρπάζουν. Τοποθεσίες με ξεχωριστή ομορφιά, γραφικότητα, φύση που οργιάζει και πολλά άλλα υπέροχα στοιχεία. Όπου και να ψάξει κανείς, κοντά ή μακριά, σίγουρα θα βρει μια πόλη, ή ένα χωριό που ξεχωρίζει με τον υπέροχο δικό του τρόπο. Σίγουρα όμως, τη γοητεία της Μονεμβασιάς, δεν τη βρίσκει κανείς εύκολα. Αυτό το υπέροχο μέρος της Πελοποννήσου που σε κερδίζει πριν καν περάσεις τα τείχη του. Το μοναδικό “Πέτρινο Καράβι” του Γιάννη Ρίτσου, σου προκαλεί δέος από μακριά, αλλά και μια μοναδική αίσθηση όταν μπεις μέσα του. Πάμε να ανακαλύψουμε λοιπόν τι είναι αυτό που κάνει τη Μονεμβασιά τόσο μοναδική διαχρονικά.

Η γοητεία της Μονεμβασιάς

Τα μεσαιωνικά της τείχη, προστατεύουν καλά το μυστικό της. Όταν κανείς τα περάσει, περνάει αυτόματα και σε άλλο χωροχρόνο. Μέσα στην καστροπολιτεία ο επισκέπτης μαγεύεται. Γραφικά σοκάκια, αρχοντικά σπίτια, εκκλησίες με ιστορία συνθέτουν ένα παζλ που παίζει με τις αισθήσεις. Η θέα δε, στο πέλαγο είναι μοναδική. Αλήθεια, τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από έναν προορισμό; Το όνομά της δεν είναι τυχαίο. Μονεμβασιά σημαίνει “Μοναδική είσοδος”. Όταν περνά ο επισκέπτης την είσοδο αυτή, το ταξίδι στο χρόνο ξεκινά. Μέσα από τα πετρόκτιστα καλντερίμια της Μονεμβασιάς, θα ανακαλύψει κανείς πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία της βυζαντινής εποχής. Παράλληλα όμως, θα βρει και τα ίχνη των Ενετών, των Φράγκων αλλά και των Οθομανών που πέρασαν από αυτήν. Ένα υπέροχο αμάλγαμα πολιτισμών που έκαναν το πέρασμά τους από αυτό το μοναδικό μέρος. Ακόμη, θα ήταν κρίμα να μην περάσει κανείς και από το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, από τα πιο σημαντικά σημεία της. Θα το βρείτε εύκολα κοντά στην είσοδο, και με την προτομή του ποιητή να βρίσκεται απ’ έξω.  Στην πάνω πόλη, στο υψηλότερο σημείο του βράχου δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Ένας από τους σημαντικότερους ναούς της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Πελοπόννησο, ο οποίος χτίστηκε τον 12ο αιώνα. Μέσα στο κάστρο, απαγορεύεται να κυκλοφορήσει αυτοκίνητο. Αυτό κάνει την διαμονή στη Μονεμβασιά ακόμα πιο μαγική! Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Μονεμβασιά εδώ!

About Ekdromi.gr