Αρχική / Όλα τα Ξενοδοχεία / Χάνι του Ζήση

Ξενοδοχείο Χάνι του Ζήση - Πήλιο

Χάνι του Ζήση - Πήλιο

Δεν υπάρχουν ενεργές προσφορές για το ξενοδοχείο τη δεδομένη στιγμή! Δες άλλα ξενοδοχεία στην ίδια περιοχή

To ξενοδοχείο

Χάνι του Ζήση
Διεύθυνση: Χάνια Πηλίου, 37011
Δες το ξενοδοχείο στο χάρτη

Το Ξενοδοχείο, Εστιατόριο, Αθλητικό κέντρο "το Χάνι του Ζήση" είναι μια οικογενειακή επιχείρηση φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι. Βρίσκεται στο πανέμορφο Πήλιο σε υψόμετρο 1200 μ. πνιγμένο από δάσος οξιάς στο παλαιό μονοπάτι Πορταριάς-Ζαγοράς στον οικισμό Χανίων που είναι μέρος του Δημοτικού διαμερίσματος της Δράκειας του Δήμου Αγριάς. Λειτουργεί όλο το χρόνο και απέχει 22χλμ από το λιμάνι του Βόλου και 50χλμ από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Το Ξενοδοχείο διαθέτει τριάντα τρία δωμάτια ανάμεσα στα οποία υπάρχουν σουίτες με τζάκι, υδρομασάζ και στεγνωτήρα μαλλιών. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση, μίνι μπαρ, κεντρική θέρμανση, και μπάνιο. Τα δωμάτια έχουν υπέροχη θέα τον Παγασητικό κόλπο και το καταπράσινο δάσος από οξιές. Βρίσκεται ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων που συνθέτουν ένα φανταστικό τοπίο. Διαθέτει ακόμα σάουνα, γυμναστήριο, ιδιωτικό παρκινγκ και δύο αίθουσες με τζάκι διακοσμημένες με γούστο στις οποίες, τον χειμώνα, μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό, το σπιτικό φαγητό, τον καφέ ακόμα και το ποτό σας, και το καλοκαίρι στην πλατιά κάτω από τις τεράστιες οξιές και τα νερά των πηγών απολαμβάνοντας την θέα της θάλασσας.

Ιστορική Διαδρομή

Το Xάνι του Ζήση όπως η επωνυμία του υπάρχει από 1904 και ανήκει στην οικογένεια Σταμάτη περνώντας από γενιά σε γενιά μέχρι και σήμερα. Ήταν το μόνο κατάλυμα (χάνι) στην περιοχή για δεκαετίες. Βρισκόταν και βρίσκεται στο παλαιό μονοπάτι που ενώνει το Βόλο με την Ζαγορά. Χρησίμευε στους διαβάτες και τα ζώα τους ως κατάλυμα αφού το ταξίδι εκείνο τον καιρό κρατούσε μια ολόκληρη μέρα και ήταν αναγκαία η στάση και η ξεκούραση για τους ταξιδιώτες. Διέθετε και στάβλο για να ξεκουράζονται τα ζώα των περαστικών.
Στο χάνι που ήταν μια στάση για όλους σταμάτησε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1912 καθώς βάδιζε με την συνοδεία του για το μεγάλο, την εποχή εκείνη, χωριό τη Ζαγορά.

Το 1914 καταστράφηκε από πλημμύρα. Ξαναχτίστηκε και παρέμεινε έτσι μέχρι το Β' παγκοσμίου πολέμου όπου και καίγεται 2 φορές από τους κατακτητές όμως ξαναφτιάχνεται και πάλι και παραμένει έτσι μέχρι το 1974 που αρχίζουν οι παρεμβάσεις διαμορφώνοντας το χάνι σε ένα άνετο, φιλόξενο και σύγχρονο ξενοδοχείο, όπως είναι σήμερα, με όλες τις ανέσεις για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των επισκεπτών.

 

Αρ. Ειδικού Σήματος ΕΟΤ: 0726Κ012Α0177000

Παροχές Χάνι του Ζήση

Παροχές Δωματίου:

  • Κεντρική θέρμανση
  • Δορυφορική τηλεόραση
  • Μίνι μπαρ
  • Μπάνιο

Παροχές Ξενοδοχείου:

  • Σάουνα
  • Γυμναστήριο
  • Ιδιωτικό παρκινγκ
  • Δύο αίθουσες με τζάκι
  • Εστιατόριο
Δεν βρήκες την ημερομηνία που θέλεις;
Πες μας τι ψάχνεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σε βοηθήσουμε.
Δες τι άλλο υπάρχει στην ίδια περιοχή
Βρες ξενοδοχεία με προσφορές σε κοντική απόσταση
Αναζήτησε προσφορές στην ίδια τιμή
Δες και άλλες προσφορές που κυμαίνονται στην ίδια περίπου τιμή