λιμάνι αίγινα

Αίγινα

Ιδανικός προορισμός για φθινοπωρινές (και όχι μόνο) διήμερες εξορμήσεις. Νησί με πλούσια ιστορία που ξεκινά από τα χρόνια της αρχαιότητας,. Αποτέλεσε για κάποιο διάστημα ακόμα και πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η Αίγινα βρίσκεται μόλις 45 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά (με ιπτάμενο δελφίνι), πράγμα που την κάνει προσβάσιμη ακόμα και για μονοήμερες εκδρομές.

Η Αίγινα

Η πόλη της Αίγινας, η οποία είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του. Ο λευκός ναός του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι (αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο τον θαλασσινό) αποτελεί το πρώτο αξιοθέατο που παρατηρεί ο επισκέπτης. Μαζί πάντα με το κτίριο Βογιατζή, ένα νεοκλασικό σπίτι-σήμα κατατεθέν του νησιού. Συνεχίζοντας τον περίπατο στα ενδότερα της πόλης, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει τα γραφικά νεοκλασικά κτίρια. Κτίρια στα οποία σήμερα στεγάζονται ως επί το πλείστον καφετέριες, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία έτοιμα να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες. Η διαδρομή στην πόλη της Αίγινας μπορεί να πραγματοποιηθεί και με άμαξα για όποιον το επιθυμεί.

Θα είναι πραγματικά αμαρτία να πατήσει κάποιος το πόδι του στην Αίγινα και να μην δοκιμάσει το προϊόν που είναι άρρηκτα δεμένο με το νησί. Το πασίγνωστο φιστίκι Αιγίνης. Είτε αλατισμένο, είτε όχι, ή ακόμα και καραμελωμένο, αλλά και σε διάφορες άλλες παραλλαγές. Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένα από τα προϊόντα που δίνουν στο νησί του Αργοσαρωνικού αυτή την ξεχωριστή ταυτότητα που συναρπάζει τον επισκέπτη. Τα προϊόντα του φιστικιού μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά μαγαζιά στο κέντρο της πόλης αλλά και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών.

Από τα αξιοθέατα της Αίγινας δεν θα πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί κανείς τη Μητρόπολη του νησιού. Αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο που δημιουργήθηκε το 1828 από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ακόμα και το Κυβερνείο, όπου στεγάστηκε η πρώτη κυβέρνηση της ελεύθερης Ελλάδας, ή τον ναό της Αφαίας Αθηνάς στη βόρεια πλευρά της ενδοχώρας, τον πύργο του Μαρκέλλου, το Εϋνάρδειο διδασκαλείο και πολλά άλλα μέρη που ταξιδεύουν το μυαλό και το μάτι στην ιστορία του νησιού.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Αίγινα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.