σαββατοκύριακο στην αίγινα

Σαββατοκύριακο στην Αίγινα

Παρασκευή πρωί και ξεκινάτε για το γραφείο με σακ βουαγιάζ. Το μεσημέρι πλησιάζει και το μυαλό αρχίζει να ονειρεύεται το Σαββατοκύριακο. Με το που πέσει το απόγευμα, παίρνετε το τραίνο για Πειραιά και σε 5 μόλις λεπτά είσαστε στο ιπτάμενο δελφίνι.  Προορισμός, η Αίγινα! Μόλις σε 45 λεπτά (ή μια ώρα και κάτι αν πάτε με το πλοίο) το λιμάνι της Αίγινας σας υποδέχεται και το Σαββατοκύριακό σας ξεκινά. Αυτή την όμορφη αίσθηση, το ότι σε λιγότερο από μια ώρα έχετε αφήσει μακριά τον θόρυβο της πόλης και απολαμβάνετε τις ανέσεις ενός πανέμορφου νησιού, μπορεί να τη ζήσει εύκολα κάποιος που μένει στην Ελλάδα, και είναι πραγματικά μοναδική! Πάμε να δούμε τι είναι αυτό που κάνει ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στην Αίγινα μοναδικό.

Σαββατοκύριακο στην Αίγινα

Το γραφικό και φιλόξενο λιμάνι του νησιού αποτελεί το ομορφότερο καλωσόρισμα για τον επισκέπτη. Οι ταβέρνες, τα εστιατόρια και τα καφενεία προσκαλούν τον ταξιδιώτη να καθίσει και να απολαύσει τις τοπικές δημιουργίες. Η Αίγινα άλλωστε είναι γνωστή και για το πασίγνωστο φιστίκι της, και οι ντόπιοι δεν το ξεχνούν. Αντίθετα μάλιστα, φροντίζουν να δημιουργούν με αυτό μοναδικά εδέσματα τα οποία αξίζει να δοκιμάσετε. Η βόλτα στην πόλη είναι τόσο χαλαρωτική, όσο και ενδιαφέρουσα. Την Αίγινα κοσμούν πολλά ιστορικά κτίρια τα οποία σηματοδοτούν και την ταυτότητά της στο πέρασμα των χρόνων. Η Μητρόπολη της Αίγινας, το αρχαιολογικό της Μουσείο (χτισμένο από τον Ιωάννη Καποδίστρια) αλλά και το Κυβερνείο, όπου στεγάστηκε η πρώτη κυβέρνηση της Ελλάδας, αποτελούν μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που θα βρείτε στο ταξίδι σας.

Αίγινα – Μοναδική προσφορά

Παίρνοντας την απόφαση να περάσετε ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στην Αίγινα, έχετε πάντα δίπλα σας το ekdromi.gr. Και αν η Αίγινα έχει όλα τα ιστορικά στοιχεία και τα αξιοθέατα που την κάνουν ξεχωριστή, άλλο τόσο όμορφες είναι και οι παραλίες της! Σε μια από αυτές, την Αγία Μαρίνα, θα βρείτε το Golden Star. Εκεί θα απολαύσετε την ηρεμία και την ξεκούραση καθώς βρίσκεται μόλις 150 μέτρα από την παραλία του χωριού, μια παραλία βραβευμένη επί σειρά ετών με το έμβλημα της γαλάζιας σημαίας και όντας πλήρως οργανωμένη. Τι περιμένετε λοιπόν; Η Αίγινα σας προσκαλεί για αξέχαστα Σαββατοκύριακα και τον Σεπτέμβριο!

Σε απόσταση μόλις 45 λεπτών με το δελφίνι από τον Πειραιά, μας καλωσορίζει το όμορφο λιμάνι της Αίγινας. Ένός νησιόυ ιδανικού για μικρές εξορμήσεις, όλο τον χρόνο. Πρόκειται για ένα από τα έξι πανέμορφα στολίδια του Αργοσαρωνικού και μας υπόσχεται χαλαρωτικές στιγμές, υπέροχες γεύσεις, όμορφες παραλίες αλλά και μία βόλτα στην ιστορία και τον πολιτισμό. Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για μία μίνι εξόρμηση στην Αίγινα και το Ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για να κάνει τη διαμονή σας ακόμα πιο οικονομική.

Μίνι Εξόρμηση στην Αίγινα

Villa Melitta by Bill & John Apartments Athens

Villa Melitta by Bill & John Apartments Athens
μίνι εξόρμηση στην Αίγινα
Το Villa Melitta by Bill & John Apartments Athens

Η εμπειρία διαμονής στο Villa Melitta είναι άνετη ανεξάρτητα από την εποχή που θα την επισκεφθείτε. Το εσωτερικό της βίλας αλληλεπιδρά αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον ολόκληρου του κτήματος. Κάθε υπνοδωμάτιο έχει το δικό του ξεχωριστό όνομα και είναι διακοσμημένο με μινιμαλ στοιχεία, με πολυτελή στρώματα και λευκά είδη.

Golden Star Praxitelous

Golden Star Praxitelous
Το Golden Star Praxitelous

Tο κατάλυμα Golden Star βρίσκεται στην περιοχή της Aγίας Mαρίνας σε ένα ήσυχο μέρος, 150 μέτρα από την παραλία και 50 μέτρα από τα μαγαζιά και την πλατεία της περιοχής. Στην Αγία Μαρίνα βρίσκεται επίσης η πιο καθαρή παράλια του νησιού, βραβευμένη με το έμβλημα της γαλάζιας σημαίας ενώ είναι πλήρως οργανωμένη.

4* Apollo Resort

4* Apollo Resort
Το 4* Apollo Resort

Το πλήρως ανακαινισμένο Apollo Resort ισορροπεί με την κομψή, αλλά λιτή αρχιτεκτονική του, ανάμεσα στην φυσική ομορφιά του πυκνού πευκόφυτου δάσους και του μπλε ανοιχτού ορίζοντα. Διαθέτει 107 δωμάτια υψηλής αισθητικής με θέα στον Σαρωνικό ενώ διαθέτει εστιατόριο και μπαρ. Η παραλία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων από το ξενοδοχείο και ο ναός της Αφαίας είναι 1 χιλιόμετρο μακριά. Κάθε δωμάτιο διαθέτει μπαλκόνι. Τα δωμάτια έχουν ιδιωτικό μπάνιο με πιστολάκι μαλλιών.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Αίγινα εδώ! Η άδεια του Αυγούστου αργεί για τους περισσότερους από εμάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Ιούλιος δεν είναι ιδανικός μήνας για μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις. Για μια μικρή απόδραση σε υπέροχες παραλίες, χαλάρωση και όμορφες βραδυνές εξόδους. Γιατί ποιος δεν θα ήθελε να κάνει μια μικρή πρόβα διακοπών ένα ζεστό σαββατοκύριακο του Ιουλίου; Οι προτάσεις όπως πάντα πολλές. Ιδανικός προορισμός θα μπορούσε να είναι κάποιο νησί κοντά στην Αθήνα, που δίνει τη δυνατότητα μέσα σε λίγη ώρα να σας κάνει να ταξιδέψετε μέσα σε υπέροχες καλοκαιρινές εικόνες. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς είναι τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου στην Αίγινα.

Σαββατοκύριακα του Ιουλίου στην Αίγινα

Σε μόλις 40 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά, το νησί της Αίγινας σας καλωσορίζει. Πρώτη μας προτεραιότητα,  εφ’ όσον βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο, είναι φυσικά το μπάνιο. Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Μέσα στην πόλη, για όσους δεν θέλουν να μετακινηθούν, ιδανική είναι η παραλία κάτω από την Κολώνα, για μια πρώτη βουτιά – γνωριμία με τα νερά του νησιού. Βγαίνοντας όμως πιο έξω, μπορεί κανείς να βρει επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση. Από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, η οποία είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις, αλλά και τις εξίσου όμορφες ακρογιαλιές  του Μαραθώνα και της Πέρδικας. Όσο έχει όμως κανείς το χρόνο και τη διάθεση να ανακαλύψει την Αίγινα, οι ευχάριστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει το νησί θα τον ενθουσιάσουν. Για φαγητό, ποτό ή καφέ, προτείνεται η μεγάλη περατζάδα που βρίσκεται στο λιμάνι. Εκεί τα καλύτερα bar, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες σας περιμένουν για να σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης με φόντο τη θάλασσα, δίπλα στα γραφικά κτίσματα που πλαισιώνουν την περιοχή.

Αίγινα – Διαμονή

Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά για την Αίγινα. Μόλις 150 μέτρα από την πιο διάσημη παραλία του νησιού, την Αγία Μαρίνα, βρίσκεται το ξενοδοχείο Golden Star στο οποίο μπορείτε να μείνετε με έκπτωση 50% και να έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το νησί της Αίγινας διαμένοντας ένα βήμα από την ομορφότερη οργανωμένη παραλία του! Πρόκειται για κάτι που περνά απαρατήρητο για τους κατοίκους της Αττικής. Κάτι που το έχουμε συνηθήσει με τα χρόνια και, σε πολλούς από εμάς, δεν προκαλεί πλέον εντύπωση. Δεν παύει όμως να είναι ευλογία το γεγονός πως σε χρονική απόσταση μόλις μίας ώρας από το λιμάνι του Πειραιά, μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει την απόδρασή του σε κάποιο από τα νησιά του Αργοσαρωνικού! Αίγινα, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες και Αγκίστρι, αποτελούν δίχως άλλο προτάσεις μοναδικής ομορφιάς για διήμερα ταξίδια, χωρίς να χρειαστεί κανείς να περάσει ατελείωτες ώρες στο πλοίο. Ειδικά τον Μάιο, όπου η διάθεση για ταξίδι ανεβαίνει, τα νησιά αυτά έχουν την τιμητική τους. Ξεκινώντας από τον Πειραιά, το πρώτο νησί που συναντά κανείς είναι αυτό της Αίγινας. Νησί με πλούσια ιστορία και ξεχωριστές ομορφιές, ένα ταξίδι στην Αίγινα για Σαββατοκύριακα του Μαΐου είναι πραγματικά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση!

Αίγινα για Σαββατοκύριακα του Μαΐου – Προσφορές Ξενοδοχείων

Golden Star

Golden Star Αίγινα

Golden Star Αίγινα

Το ξενοδοχείο Golden Star βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, σε ένα ήχυχο μέρος. Απέχει μόλις 150 μέτρα από την παραλία και 50 μέτρα από την πλατεία της περιοχής με τα μαγαζιά. Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας μπορείτε να χαρείτε τις ομορφιές της θάλασσας με τον καλύτερο τρόπο. Η παραλία της περιοχής, είναι από τις πιο καθαρές του νησιού, βραβευμένη επί σειρά ετών με γαλάζια σημαία ενώ είναι πλήρως οργανωμένη. Το Golden Star είναι αναμφισβήτητα μια πρόταση που συνδυάζει άψογα τη χαλάρωση με τις χαρές της θάλασσας στο νησί της Αίγινας.

Golden Beach Hotel

Το Golden Beach Hotel

Το Golden Beach Hotel

Ανάμεσα σε Αίγινα και Αγία Μαρίνα βρίσκεται το Golden Beach Hotel. Ιδανικό μέρος για ξεγνοιασιά και χαλάρωση. Βρίσκεται σε μια πανέμορφη γειρονιά μέσα στο πράσινο και διαθέτει έντεκα υπέροχα και ευρύχωρα studios. Τα δωμάτια διαθέτουν κουζίνα, ψυγείο, μπάνιο, κλιματισμό και τηλεόραση. Χαλαρώστε στο μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα και απολαύστε τον καφέ ή το ποτό σας στο Pool bar που βρίσκεται στο χώρο της πισίνας. Παράλληλα, μόλις στα 50 μέτρα βρίσκεται η θάλασσα για εσάς που προτιμάτε να περάσετε την ώρα σας στην πλαζ. Ιδανικός προορισμός για φθινοπωρινές (και όχι μόνο) διήμερες εξορμήσεις. Νησί με πλούσια ιστορία που ξεκινά από τα χρόνια της αρχαιότητας,. Αποτέλεσε για κάποιο διάστημα ακόμα και πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η Αίγινα βρίσκεται μόλις 45 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά (με ιπτάμενο δελφίνι), πράγμα που την κάνει προσβάσιμη ακόμα και για μονοήμερες εκδρομές.

Η Αίγινα

Η πόλη της Αίγινας, η οποία είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του. Ο λευκός ναός του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι (αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο τον θαλασσινό) αποτελεί το πρώτο αξιοθέατο που παρατηρεί ο επισκέπτης. Μαζί πάντα με το κτίριο Βογιατζή, ένα νεοκλασικό σπίτι-σήμα κατατεθέν του νησιού. Συνεχίζοντας τον περίπατο στα ενδότερα της πόλης, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει τα γραφικά νεοκλασικά κτίρια. Κτίρια στα οποία σήμερα στεγάζονται ως επί το πλείστον καφετέριες, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία έτοιμα να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες. Η διαδρομή στην πόλη της Αίγινας μπορεί να πραγματοποιηθεί και με άμαξα για όποιον το επιθυμεί. Θα είναι πραγματικά αμαρτία να πατήσει κάποιος το πόδι του στην Αίγινα και να μην δοκιμάσει το προϊόν που είναι άρρηκτα δεμένο με το νησί. Το πασίγνωστο φιστίκι Αιγίνης. Είτε αλατισμένο, είτε όχι, ή ακόμα και καραμελωμένο, αλλά και σε διάφορες άλλες παραλλαγές. Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένα από τα προϊόντα που δίνουν στο νησί του Αργοσαρωνικού αυτή την ξεχωριστή ταυτότητα που συναρπάζει τον επισκέπτη. Τα προϊόντα του φιστικιού μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά μαγαζιά στο κέντρο της πόλης αλλά και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών. Από τα αξιοθέατα της Αίγινας δεν θα πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί κανείς τη Μητρόπολη του νησιού. Αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο που δημιουργήθηκε το 1828 από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ακόμα και το Κυβερνείο, όπου στεγάστηκε η πρώτη κυβέρνηση της ελεύθερης Ελλάδας, ή τον ναό της Αφαίας Αθηνάς στη βόρεια πλευρά της ενδοχώρας, τον πύργο του Μαρκέλλου, το Εϋνάρδειο διδασκαλείο και πολλά άλλα μέρη που ταξιδεύουν το μυαλό και το μάτι στην ιστορία του νησιού. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Αίγινα εδώ! Ένα από τα στολίδια του Αργοσαρωνικού. Ένας προορισμός που μπορείς να βρεθείς μόλις σε 45 λεπτά από τον Πειραιά. Το νησί της Αίγινας, με την μεγάλη ιστορία και τις φυσικές του ομορφιές, αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για μίνι καλοκαιρινές αποδράσεις. Άλλωστε, η ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να φτάσει στην Αίγινα, μπορεί να μας περνά πολλές φορές απαρατήρητη, δεν παύει όμως ποτέ να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν καλούμαστε να αποφασίσουμε τον επόμενο προορισμό μας. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για μία καλοκαιρινή απόδραση στην Αίγινα, μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Καλοκαιρινή απόδραση στην Αίγινα.

Μόλις το ιπτάμενο δελφίνι, ή το πλοίο, προσεγγίσουν το νησί, μας καλωσορίζει η πρωτεύουσα του νησιού, η πόλη της Αίγινας. Πόλη η οποία ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους (αν και τον τίτλο τον διεκδικεί και το Ναύπλιο). Ο λευκός ναός του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι, είναι το πρώτο αξιοθέατο που παρατηρεί ο ταξιδιώτης. Με αυτή την εικόνα μπαινει σιγά σιγά στους ρυθμούς και την κουλτούρα του νησιού. Στο λιμάνι δεσπόζει επίσης και το κτίριο Βογιατζή. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό σπίτι που είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού. Μόλις κατέβουμε από το δελφίνι, ξεκινά ο περίπατος, η εξερεύνηση της πόλης της Αίγινας. Στα ενδότερά της, το βλέμμα μας τραβούν τα γραφικά νεοκλασικά της κτίρια. Κτίρια στα οποία σήμερα φιλοξενούνται ως επί το πλείστον cafe, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία έτοιμα να φιλοξενήσουν τους ταξιδιώτες που μόλις έχουν φτάσει. Επειδή όμως το καλοκαίρι είναι θάλασσα, και η Αίγινα νησί, αφήνουμε την πόλη και τις ομορφιές της, και ξεκινάμε για μία από τις διάσημες παραλίες της. Η Αγία Μαρίνα, η Αιγινήτισσα, η Σαρπά και αρκετές άλλες όμορφες αμμουδιές, είναι έτοιμες να προσφέρουν τις χαρές τους στους λουόμενους. Παράλληλα, το νησάκι “Μονή” που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Πέρδικα, έχει να προσφέρει τις δικές του ομορφιές. Για τη διαμονή σας, βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Αίγινα εδώ!

About Ekdromi.gr