Λιμένι Μάνη

Ανοιξιάτικοι προορισμοί: Μάνη

Μάρτιος, ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και, παρ’ότι εξακολουθεί να μας προσφέρει ακόμα μερικές σκόρπιες μουντές μέρες, όλοι γνωρίζουμε πως ζούμε επίσημα πλέον την άνοιξη. Η διάθεση ανεβαίνει και το μυαλό τρέχει σε ηλιόλουστα πρωινά. Σε έντονα χρώματα και όμορφα ταξίδια. Το Πάσχα μπορεί να αργεί ακόμα, αλλά τα ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα που έρχονται είναι για εμάς μικρές ευκαιρίες για 2ήμερες ή 3ήμερες αποδράσεις. Αποδράσεις από την καθημερινότητα και τη βαβούρα της πόλης. Στο blog του ekdromi.gr λοιπόν θα προσπαθήσουμε να σας εμπνεύσουμε για επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μέρη που η άνοιξη τους χαρίζει μια ξεχωριστή νότα και ενισχύει ακόμα περισσότερο την ήδη γνωστή ομορφιά τους. Πάμε λοιπόν μαζί να εξερευνήσουμε τις ομορφιές της χώρας μας. Οι ανοιξιάτικοι προορισμοί μας περιμένουν και ξεκινάμε το αφιέρωμά μας με την υπέροχη Μάνη.

Ανοιξιάτικοι Προορισμοί: Μάνη

Δεν είναι μόνο η μακροχρόνια ιστορία, οι άνθρωποι και η κουλτούρα της περιοχής που έχουν κάνει τη Μάνη γνωστή. Δεν είναι καν η ομορφιά της. Το βασικό χαρακτηριστικό που κάνει τη Μάνη να ξεχωρίζει, είναι ο αέρας της. Τα πυργόσπιτά και οι καστροπολιτείες της είναι αυτά που σε κάνουν να καταλάβεις πως έχεις μόλις φτάσει σε ένα μέρος που σε καλεί να το εξερευνήσεις. Να ζήσεις μαζί του όλες τις ιστορικές του στιγμές και να ξεκινήσεις ένα ταξίδι στο χρόνο. Οι πύργοι της Μάνης είναι λιτά και απέριττα κομψοτεχνήματα. Σε προσκαλούν να τους περπατήσεις και να θυμηθείς τον βασικό λόγο της δημιουργίας τους καθώς αποτελούσαν για πολλά χρόνια προμαχώνες για την οχύρωση της Μάνης αποτυπώνοντας έτσι ιστορικές στιγμές από τη ζωή στην περιοχή.

 

Δεν είναι μόνο τα κάστρα όμως που κάνουν τη Μάνη τόσο ιδιαίτερη. Η φυσική της ομορφιά συναγωνίζεται επάξια την ιστορική της ταυτότητα. Το σπήλαιο του Διρού για παράδειγμα, το οποίο για κάποιους σπηλαιολόγους είναι ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το πιο σημαντικό σημείο επίσκεψης της περιοχής. Θαυμάστε μοναδικά χρώματα και σχήματα που όλα μαζί συνθέτουν εικόνες μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Για όσους προτιμάτε τα όμορφα ηλιοβασιλέματα και τα γραφικά χωριουδάκια, τότε θα πρέπει να πραγματοποιήσετε και μια επίσκεψη στο ξακουστό Λιμένι. Και φυσικά ο Γερολιμένας, το Οίτυλο, η Βάθεια και η Αερόπολη, αποτελούν σημεία που δεν θα πρέπει κανείς να προσπεράσει σε μια επίσκεψη στη Μάνη.

Όσοι λοιπόν νομίζετε πως η Μάνη είναι αποκλειστικά καλοκαιρινός προορισμός, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Μάνη εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.