γιορτές στα μετέωρα

Γιορτές στα Μετέωρα

Προορισμός διενθούς φήμης τον οποίο πρέπει, έστω μια φορά στη ζωή σας, να τον επισκεφθείτε. Τα Μετέωρα αποτελούν ένα κράμα φυσικής ομορφιάς και θρησκευτικού ενδιαφέροντος και το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτού κόβει πραγματικά την ανάσα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς θρήσκος για να θαυμάσει τα μοναστήρια που πραγματικά κρέμονται πάνω στους βράχους. Το θέαμα και το δέος που δημιουργείται, μπορεί να τους αγγίξει όλους. Ειδικά την εποχή των εορτών, που η φύση φοράει τα καλά της, οι γιορτές στα Μετέωρα είναι κυριολεκτικά μοναδικές.

Γιορτές στα Μετέωρα

Η Unesco έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Και αυτό σίγουρα μόνο τυχαίο δεν είναι. Σήμερα, στους αγέρωχους αυτούς βράχους φιλοξενούνται 6 μοναστήρια. Το καθένα με τη δική του μακροχρόνια ιστορία που ξεκινά από τον 11ο αιώνα. Μοναστήρια που σας καλούν να τα επισκεφθείτε και να ανακαλύψετε το παρελθόν του καθενός. Δεν είναι όμως μόνο αυτά που κάνουν τα Μετέωρα να ξεχωρίζουν. Ο θαυμασμός για το μέρος αυτό ξεκινά από μακριά, από τη στιγμή που θα αρχίσει κανείς να προσεγγίζει τους πελώριους αυτούς πέτρινους όγκους. Η όψη αυτού του φυσικού φαινομένου θα σας οπλίσει με μια διάθεση να το γνωρίσετε από κοντά. Η ανάβαση στα Μετέωρα διαρκεί περίπου 4 με 5 ώρες. Οπότε, εκτός από τη φωτογραφική σας μηχανή, θα πρέπει να είστε και ξεκούραστοι. Εκτός αν είστε από αυτούς που προτιμούν την πολυτέλεια, οπότε θα επιλέξετε κάποιο από τα μίνι βαν που θα σας μεταφέρουν στα σημεία ενδιαφέροντος πιο χαλαρά. Είτε έτσι, είτε αλλίως, το θέαμα από την κορυφή θα σας αποζημιώσει για την (μικρή ή μεγάλη) ταλαιπωρία που θα υποστείτε.

Προσφορές ξενοδοχείων στα Μετέωρα

Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά για όσους θέλουν να περάσουν στα Μετέωρα τις φετινές τους γιορτές. Το, τεσσάρων αστέρων, Amalia Kalambaka Hotel, βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από τη πόλη της Καλαμπάκας. Μέσα σε 50 στρέμματα καταπράσινων κήπων, είναι κτισμένο με παραδοσιακό τρόπο και πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Οι ανέσεις και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει, αποτελούν εγγύηση για αξέχαστες εορταστικές διακοπές!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *