χειμερινό πήλιο

Το χειμερινό Πήλιο

Άγρια ομορφιά μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου, πληθωρικές κουζίνες και cozy ξενώνες είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό στο χειμερινό Πήλιο. Ένας λατρεμένος προορισμός για τους περισσότερους Έλληνες αλλά και ξένους ταξιδιώτες. Ο πολύπλευρος χαρακτήρας του Πηλίου το κάνει κατάλληλο για απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα τον χειμώνα. Η μυρωδιές από τα αναμμένα τζάκια, τα τσιπουράδικα, ασφυκτικά γεμάτα από παρέες, και τα extreme sports μας καλούν στο μαγευτικό κόσμο του Βουνού των Κενταύρων.

Το χειμερινό Πήλιο απο το Ekdromi.gr

Καθώς προσεγγίζουμε το Πήλιο, ανηφορίζοντας από Βόλο, συναντάμε την Πορταριά και Μακρινίτσα. Τα δύο ίσως δημοφιλέστερα χωριά της περιοχής και οι πιο πολυσύχναστοι προορισμοί των επισκεπτών. Ο τοπικός πληθυσμός απάντησε στο κάλεσμα των ταξιδιωτών και δημιούργησε μοντέρνους και χλιδάτους ξενώνες και resorts. Παρέχει έτσι την καλύτερη δυνατή διαμονή συνδυάζοντας άνεση και επαφή με την φύση.

Τα ταβερνάκια και τα τσιπουράδικα παραταγμένα στην πλατεία των χωριών, σας περιμένουν για πολλά τσουγκρίσματα με την παρέα σας. Εκεί θα γευθείτε λαχταριστές ποικιλίες από ντόπια προϊόντα. Στην Μακρινίτσα μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και να δοκιμάσετε παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού στο δημοφιλές καφενείο “Θεοφίλου” που πήρε το όνομα από τον γνωστό λαϊκό ζωγράφο. 

Ακόμη ένας μαγικός προορισμός όμως είναι και τα Χάνια. Εκεί θα βρείτε τα γνωστά αρχοντικά του να θυμίζουν στους επισκέπτες την μεγάλη αξία αυτού του τόπου. Κοντά βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο των Αγριολοευκών όπου μπορείτε να διασχίζετε τις χιονισμένες πλαγιές του έχοντας θέα την θάλασσα. Οι έξι πίστες του κέντρου είναι αρκετές για να σας παρέχουν συγκινήσεις και αδρεναλίνη μέχρι το σούρουπο.

Αν ακόμα δεν χορτάσατε την επαφή με το βουνό, σίγουρα θα σας αρέσει ένας περίπατος μέσα στην αγριάδα της φύσης, στα ορεινά μονοπατια του χωριού Ζαγοράς. Η μοναδικότητα και η μαγεία του κάνει την τοποθεσία κατάλληλη για φωτογραφίες και insta stories. Επίσης θα λατρέψετε και την οδική διαδρομή μεταξύ των χωριών η οποία θα σας χαρίσει μια απολαυστική βόλτα ανάμεσα στη τοπική βλάστηση.

Δείτε αναλυτικά τις προσφορές του Εkdromi.gr για το χειμερινό Πήλιο εδώ!

Γιορτές στο Πήλιο

Πώς θα σας φαινόταν μια χριστουγεννιάτικη βόλτα τα χωριά του Πηλίου; Μία γιορτινή εξόρμηση σε ένα από τα πιο όμορφα ορεινά μέρη της Ελλάδας. Ένα χειμερινό ταξίδι σε ένα μέρος που σε καλεί να τα ανακαλύψεις και να το ζήσεις. Σε μία περιοχή που έχει να σου προσφέρει συνδυασμούς σπάνιας ομορφιάς. Καλωσήλθατε λοιπόν στο Πήλιο και τα πανέμορφα χωριά του. Σκαρφαλωμένα πάνω από την πόλη του Βόλου, αποτελούν τον ιδανικό προορισμό διακοπών ολόκληρο το χρόνο, χειμώνα-καλοκαίρι. Εκεί θα βρείτε μέρη που θα σας γοητεύσουν με τη γραφικότητα, την παραδοσιακή ομορφιά τους, αλλά και τον φυσικό τους πλούτο. Μια σειρά από ορεινά χωριά που το καθένα από αυτά έχει και κάτι διαφορετικό να προσφέρει στον επισκέπτη, και σίγουρα πολλούς τρόπους να τον γοητεύσει! Είστε έτοιμοι λοιπόν για γιορτές στο Πήλιο;

Ανακαλύψτε την μαγευτική Τσαγκαράδα, περπατήστε στα στενά δρομάκια της Μακρινίτσας και απολαύστε την υπέροχη θέα προς την πόλη του Βόλου (από έκει προέρχεται και η ονομασία «Μπαλκόνι του Πηλίου»), χαλαρώστε στη γραφική Πορταριά, ή και στον παραθαλάσσιο Άγιο Ιωάννη. Και φυσικά γνωρίστε δεκάδες ακόμα χωριά, η ομορφιά των τοπίων είναι πραγματικά ανεξάντλητη, ειδικά τον χειμώνα. Η αλήθεια είναι πως για να μπορέσει κανείς να ανακλύψει τις ομορφιές του Πηλίου χρειάζεται αρκετές ημέρες. Αλλά ακόμα και μια μικρή γεύση από αυτά μέσα στις γιορτές, θα μείνει πραγματικά αξέχαστη. Τα χωριά του Πηλίου είναι στο σύνολό τους περισσότερα από 70 και οι διαδρομές ανάμεσά τους υπέροχες. Μέσα τους θα ανακαλύψετε τοπία πλούσια σε φυσική ομορφιά αλλά και γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς. Μέρη που θα μπορεί κανείς να ξαποστάσει και να γευθεί υπέροχες τοπικές νοστιμιές σε κάποιο από τα ταβερνάκια με μεζεδοπωλεία, με συνοδεία πάντοτε του δημοφιλούς τσίπουρου της περιοχής.

Με λίγα λόγια, το Πήλιο και τα χωριά του αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τις γιορτινές σας εξορμήσεις! Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Πήλιο εδώ!


About Ekdromi.gr