Δημητσάνα

Δημητσάνα για χειμερινές εξορμήσεις

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 960 μέτρων, πάνω από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου. Η Δημητσάνα μπορεί να καυχιέται πως αποτελεί ένα από τα ομορφότερα τοπία της Πελοποννήσου. Η Δημητσάνα απέχει οδικώς από την Αθήνα 214 χιλιόμετρα και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας.

Η Δημητσάνα

Σε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου, υπάρχει ένας μοναδικός συνδυασμός ιστορίας, αρχιτεκτονικής και φύσης. Ο συνδυασμός αυτός είναι που μαγεύει το μάτι του επισκέπτη. Είναι που κατατάσσει την Δημητσάνα σε ένα από τα κορυφαία τοπία στην Ελλάδα. Τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και ο Μαίναλος, με τα καταπράσινα έλατά του. Όλα αυτά δίνουν τον επισκέπτη την εντύπωση πως έχει πραγματοποιήσει ένα ταξίδι σε τόπο και χρόνο μαγικό.

Το καταπληκτικό ελατόδασος του Μαίναλου, αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης επισκεπτών κάθε χρόνο. Εκεί το υπέροχο φυσικό τοπίο συνδυάζεται άψογα με τα χειμερινά σπορ που το χιονοδρομικό του κέντρο προσφέρει. Καλύπτει έτσι όλες τις απαιτήσεις για μικρές ή μεγάλες χειμερινές αποδράσεις.

Ο ποταμός Λούσιος, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 23 χιλιόμετρα, είναι ένα από τα θεάματα που είναι κρίμα να μην θαυμάσει ο επισκέπτης της Δημητσάνας. Τόσο ο ίδιος ο ποταμός, όσο και το καταπληκτικό φαράγγι που σχηματίζει. Το φαράγγι του Λούσιου με σπάνια φυσική ομορφιά, έχει χτισμένες στις απόκρημνες όχθες του τις μονές Φιλόσοφου και Προδρόμου ενώ είναι ιδανικό για ράφτινγκ και άλλες δραστηριότητες.

Μην παραλείψετε να περάσετε και από το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και να ανακαλύψετε τη μοναδική ιστορία κάποιων επαγγελμάτων τα οποία εξαφανίστηκαν με τα χρόνια, καθώς και τον πολυώροφο και επιβλητικό Πύργο Ξενιού, ένα πετρόκτιστο κτίριο που αριθμεί πέντε ορόφους.  Επίσης, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη που βρίσκεται στην πλατεία του Ναού της Αγίας Κυριακής. Στις μέρες μας θεωρείται πρότυπο επαρχιακής βιβλιοθήκης ενώ παλαιότερα φιλοξενούσε της Σχολή της Δημητσάνας.

Παράδοση, ιστορία και μοναδικά φυσικά τοπία λοιπόν, είναι τα συστατικά που συνθέτουν την ομορφιά του χωριού της Δημητσάνας. Για τους μήνες που έρχονται, για φθινόπωρο και χειμώνα, ο προορισμός αυτός είναι σίγουρο πως μπορεί να μαγέψει και να παρασύρει τον επισκέπτη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Δημητσάνα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *