διακοπές στον πλαταμώνα και τη λεπτοκαρυά

Διακοπές στον Πλαταμώνα και τη Λεπτοκαρυά

Από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της Βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ο νομός Πιερίας χαρακτηρίζεται από έναν υπέροχο συνδυασμό θάλασσας και βουνού που τον κάνει μοναδικό. Ατέλειωτες παραλίες, χρυσαφένιες αμμουδιές και γαλανά νερά, συνδυάζονται αρμονικά με την μεγαλοπρέπεια του Ολύμπου και δημιουργούν εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Τι θα λέγατε λοιπόν για καλοκαιρινές διακοπές στον Πλαταμώνα και τη Λεπτοκαρυά; Ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας σας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι, ομορφότερος από ποτέ.

Καλοκαιρινές διακοπές στον Πλαταμώνα και τη Λεπτοκαρυά.

Πλαταμώνας

Το όνομά του σημαίνει «Πλατύς Γυαλός», και πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα μέρος που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της χώρας. Η παραλία του Πλαταμώνα, βραβευμένη με γαλάζια σημαία, προσφέρει ό,τι ζητά ο επισκέπτης για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Διασχίζοντάς την κανείς, θα βρει ταβέρνες, beach bars, café, αλλά και θαλάσσια sports. Είναι ιδανική λοιπόν για κάθε γούστο και διάθεση.

Δεν είναι όμως μόνο η φυσική ομορφιά που κάνει τον Πλαταμώνα να ξεχωρίζει. Μία επίσκεψη στο διάσημο κάστρο του επιβάλλεται. Πρόκειται για ένα από τα πιο καλά διατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα. Χτίστηκε τον 10ο μ.Χ αιώνα και βίωσε πολλές επιθέσεις και καταστροφές. Στο εσωτερικό του κάστρου μπορεί κανείς να θαυμάσει και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Τη μοναδική που σώζεται σήμερα από τις συνολικά 5 που υπήρχαν.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στον Πλαταμώνα εδώ!

Λεπτοκαρυά

Λίγο πιο πάνω από τον Πλαταμώνα συναντούμε τη Λεπτοκαρυά. Εκεί θα σας εντυπωσιάσει η απέραντη αμμώδης παραλία της η οποία ξεπερνά σε μήκος τα 10 χιλιόμετρα. Είναι εύκολα προσβάσιμη για τον κόσμο, αλλά και ιδιαιτέρως φιλόξενη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως την «τιμούν» χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στα περισσότερα σημεία της θα βρείτε όλες τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, χωρίς όμως να απουσιάζουν και τα ανοργάνωτα μέρη της, όπου ο καθένας μπορεί να χαλαρώσει δίπλα στο κύμα. Ο δρόμος τη διασχίζει σχεδόν σε όλο της το μήκος, έτσι δίνεται η ευκαιρία για άμεση πρόσβαση οπουδήποτε. Για όσους αρέσκονται σε διαδρομές μέσα στη φύση, περίπατο και ποδηλασία, προτείνεται μια επίσκεψη στην Παλιά Λεπτοκαρυά. Η θέα από τους πρόποδες του Ολύμπου θα αποζημιώσει την οποιαδήποτε κούραση καθώς οι ορεινοί και ημιορεινοί οικισμοί στους πρόποδες της κατοικίας των Θεών αποτελούν σημεία εξαιρετικής ομορφιάς.

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων στη Λεπτοκαρυά εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.