λουτρά Πόζαρ

Εξόρμηση στα Λουτρά Πόζαρ

Πρόκειται για ένα μέρος που δεν το γνωρίζουν πάρα πολλοί. Δεν κατατάσσεται μέσα στους γνωστούς και δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας. Η Αριδαία όμως και τα Λουτρά Πόζαρ, έχουν σίγουρα τον τρόπο να σε γοητεύσουν και να σου χαρίσουν απλόχερα μοναδικές ταξιδιωρικές στιγμές. Τώρα λοιπόν που ο καιρός χειμωνιάζει, ετοιμαζόμαστε για μια εξόρμηση στα Λουτρά Πόζαρ και στις φυσικές (και όχι μόνο) ομορφιές τους!

Εξόρμηση στα Λουτρά Πόζαρ

Ταξιδεύουμε λοιπόν στους πρόποδες του όρους Βόρας (ή Καϊμάκτσαλάν), περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί μας περιμένει η οργανωμένη και σύγχρονη λουτρόπολη που θεωρείται από τις πιο αξιόλογες πηγές της Ευρώπης. Εκεί, στα Λουτρά Πόζαρ λοιπόν, ξεκινάμε από το προφανές, δηλαδή μια βουτιά. Ποιος άλλωστε θα ξεκινούσε ένα ταξίδι στα Λουτρά Πόζαρ χωρίς να επιχειρήσει να δοκιμάσει τα ιαματικά ζεστά τους νερά. Ειδικά τον χειμώνα, η εμπειρία μιας βουτιάς είναι πραγματικά μοναδική. Τα νερά έχουν μια θερμοκρασία 37 βαθμών κελσίου και αναβλύζουν από το βουνό. Καθώς κατεβαίνουν, εισχωρούν σε μεγάλο βάθος μέσα στο έδαφος και εκεί θερμαίνονται. Στο τέλος της πορείας τους, έρχονται ξανά στην επιφάνεια και καθώς έχουν εμπλουτιστεί με μέταλλα και άλλα συστατικά, φτάνουν στους λουόμενους ζεστά και με ιαματικές ιδιότητες.

Κι όμως, μια εξόρμηση στα Λουτρά Πόζαρ δεν περιλαμβάνει μόνο βουτιές σε ζεστά νερά. Η ευρύτερη περιοχή έχει ακόμα μια σειρά από υπέροχα μέρη και εμπειρίες να μας προσφέρει. Στον Δήμο Αριδαίας θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τσίπουρο από την τοπική παραγωγή. Άλλωστε, στην περιοχη υπάρχουν πολλά αποστακτήρια. Μη χάσετε την ευκαιρία για μια γευστική δοκιμή που αν μη τι άλλο θα σας ζεστάνει. Παράληλλα, ο φυσικός πλούτος της περιοχής θα σας συναρπάσει. Εξερευνήστε τα σπήλαια της περιοχής, τον ποταμό Αλμωπαίο, το όρος Τζένα αλλά και το μαύρο δάσος.

Η ταξιδιωτική εμπειρία που θα σας προσφέρει μια επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ είναι εξαιρετική και πολυδιάστατη. Είναι ένα σύνολο από εικόνες που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τα Λουτρά Πόζαρ εδώ!

About Ekdromi.gr

One thought on “Εξόρμηση στα Λουτρά Πόζαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.